Život na vesnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31901
11.8.21 17:13
@ÁjaMil píše:
@Bábrdl jojo to razeni me nici. Nezvladam se na nej soustredit a k tomu resit ostatni ukony, dopravni situace atd.

Pak máš opravdu jen dvě možnosti (pokud chceš být opravdu zodpovědná) - buď neřídit a vyřešit životní situaci jinak. To není ostuda, je mnohem lepší si to přiznat a vyhnout se průšvihu než to protlačit za každou cenu a pak žít s případnýma následkama. A nebo si ujasnit slabé a silné stránky a jezdit pod dozorem do té doby než budeš schopna na ty situace reagovat. Automat je částečné řešení, ale ty chceš jezdit do Prahy a ještě s dětma. Praha je na ježdění neskutečně těžká, nezřídka lidi co dělali autoškolu na menším městě pak přijedou a nejsou schopni se tomu provozu přizpůsobit tak aby neohrožovali sebe nebo ostatní. Když k tomu přičteš děti, kdy se může stát naprosto cokoliv, tak to opravdu není situace ani pro běžného začátečníka, natož pro takového kterému to fakt nejde.

Představ si že venku je hnusně, je večer, máš před sebou ještě 20 - 30 minut cesty, stojíš střídavě v kolonách, dálnice se opravuje, takže jedeš jinudy, musíš do zužení a do toho ti nonstop vříská dítě. Ne poplakává, ale vříská. Nebo jedeš a najednou do ticha ti začne křičet. Víš kolikrát už se stalo že se taková řidička pak stala viníkem nehody, protože tu situaci prostě nezvládla, protože dítě zrovna vyjeklo, zařvalo nebo prostě už brečelo tak dlouho že to nerozdejchala? A já se vůbec nedivím, jezdila jsem několik měsíců každý týden s vřískotem rezonujícím přes celé auto a měla jsem toho po krk. Byla jsem fakt ráda že jsem vyježděná, znám auto, znám cestu a i tak jsem občas musela v půlce cesty zastavit a vydechnout, protože to bylo peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
11.8.21 17:14
@Bábrdl píše:
Lidi jako zakladatelka malokdy na dálnici předjíždí :lol: Já mám spíš blbé zkušenosti s agresivní jízdou, než že by někde jel někdo moc pomalu.Tak jí dopřej možnost jezdit po okreskách k vlaku…

Ty moc neridis, vid? Nebo jestli, tak prave po tech okreskach, z vesnicky do vesnicky. Pomala jizda je stejne tak nebezpecna, a kolikrat jeste nebezpecnejsi nez jizda rychla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
11.8.21 17:15

@Bábrdl Zajímavé. sebevedomi mám, řídit umím, to si troufám říct. Jen couvání pozpatku mezi auta je horší… Ale bez nehod, reakce mám velmi dobre. Řidičák na první pokus, ač jsme se bála, ale nikdy jsem nejancila v autoškole jak zakladatelka. Teorie - jedná chyba a to jen, protože jsem odpověď změnila. Jo, a šok pro tebe mám BMW. A ne zrovna tintitko. A to jsem začínala na Fordu ka :mrgreen:

Ne, každý má na to řídit auto, stejně tak každý nebude umět jezdit na kole, operovat Apod

Je nebezpečná sobě i okolí. Ono dvě nepovedené autoškol, to už o něčem vypovídá. Vidím, to právě na té mé příbuzné. To samé. Řadit neumí, boji se, měla i spesl jízdy, když mermomocí školu dala, tak jezdila a za čas bourala. Od té doby za volant nesedla. Dík bohu protože to její řazení mi řvalo uši :poblion: a to nemluvím o cukání a celkově jejímu stylu řízení

Příspěvek upraven 11.08.21 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.21 17:16
@Sardelka píše:
Ty moc neridis, vid? Nebo jestli, tak prave po tech okreskach, z vesnicky do vesnicky. Pomala jizda je stejne tak nebezpecna, a kolikrat jeste nebezpecnejsi nez jizda rychla. :roll:

Z vesničky do vesničky… Já… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
11.8.21 17:20

@Bábrdl to je vicemene to co chci. Mez8 vesnicema, do mesta tady vedle apod. Nic extra a na dalnici bych nevjela dolid bych si nebyla jista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.21 17:23
@ÁjaMil píše:
@Bábrdl to je vicemene to co chci. Mez8 vesnicema, do mesta tady vedle apod. Nic extra a na dalnici bych nevjela dolid bych si nebyla jista

Tohle je emimino. Odhalila jsi své slabé stráky, šelmy cítí krev…
Jasně, že můžeš jezdit po okreskách. Zkus ten automat. To zvládne každý. V USA řídí každý a nikdo tam nevykládá, že „ty bys jezdit neměla“ :mrgreen: A o tolik hloupější snad nebudeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
11.8.21 17:28
@Bábrdl píše:
Ale nezdá… To je realita.
Na silnici zabíjí mnohem častěji muži, než ženy.

Pohlaví vůbec neřeším, spíš mi jde o ten dojem že strach a nízké sebevědomí nezabíjí. Hned několik nedávných případů - nevyježděný řidič se lekl zužení na dálnici že se tam nevejde a na místě zabrzdil. Zablokované dva pruhy, x aut za ním v sobě, bylo obrovské štěstí že tam zrovna byl hustší provoz takže se jelo pomaleji než obvykle.

Jiná situace - začátečnice řidička, v autě dítě, začalo brečet, lekla se ho, tak jí nenapadlo nic lepšího než se otočit, projela červenou a nabořila to plnou ránou do auta před sebou. Jindy na dálnici - starší řidič, nepodíval se do zpětného zrcátka a na dálnici vjel bez blinkru do levého pruhu přímo před rozjeté auto skoro minimální povolenou rychlostí, pak si všiml auta za sebou a chtěl se vrátit zpátky, ale tam už taky bylo auto. Měl extrémní štěstí že řidiči kolem něj to zvládli vymyškovat před odstavňák.

Do práce jezdím pravidelně přes jeden sjezd, který jako to bývá běžné vede do zatáčky a za ním pokračuje dál normální městská silnice. Naprosto pravidelně se stává že se někdo za tou značkou zastaví jak kdyby tam měla být stopka, což je super když tam lidi sjíždí z dálnice a najednou to týpek před tebou nečekaně zadupne a stojí na brzdě.

Nebo jiná situace, křižovatka, ne úplně jednoduchá pravda, nicméně řidič vjel do křižovatky, pak se zřejmě lekl provozu, a místo toho aby okamžitě přeřadil na jedničku a vypadl odtud, tak neudělal vůbec nic, zůstal stát uprostřed a nechal se nabourat ze dvou stran.

A už jsem několikrát viděla na vlastní oči jako spolujezdec v autě s dítětem jak i jinak dobří řidiči při náhlém zvukovém projevu malého dítěte škubli volantem nebo šli nohou na brzdu. Fakt to není sranda.

Já jsem autoškolu absolvovala na první dobrou v x různých prostředích a přesto jsem se poměrně dlouhou dobu vyježďovala, zvykala si na auto než jsem samostatně někam jela, natož dál nebo s někým (tím spíš dítětem) ve voze. A to si myslím že patřím k řidičům kteří pro to mají mozkové buňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.21 17:30
@Nimie píše:
Pohlaví vůbec neřeším, spíš mi jde o ten dojem že strach a nízké sebevědomí nezabíjí. Hned několik nedávných případů - nevyježděný řidič se lekl zužení na dálnici že se tam nevejde a na místě zabrzdil. Zablokované dva pruhy, x aut za ním v sobě, bylo obrovské štěstí že tam zrovna byl hustší provoz takže se jelo pomaleji než obvykle.Jiná situace - začátečnice řidička, v autě dítě, začalo brečet, lekla se ho, tak jí nenapadlo nic lepšího než se otočit, projela červenou a nabořila to plnou ránou do auta před sebou. Jindy na dálnici - starší řidič, nepodíval se do zpětného zrcátka a na dálnici vjel bez blinkru do levého pruhu přímo před rozjeté auto skoro minimální povolenou rychlostí, pak si všiml auta za sebou a chtěl se vrátit zpátky, ale tam už taky bylo auto. Měl extrémní štěstí že řidiči kolem něj to zvládli vymyškovat před odstavňák.

Já ti můžu jen za dnešek vyjmenovat nehody, kdy zabíjela rychlost. A nekončilo to „naštěstí měl štěstí…“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
11.8.21 17:34
@Bábrdl píše:
Tohle je emimino. Odhalila jsi své slabé stráky, šelmy cítí krev…
Jasně, že můžeš jezdit po okreskách. Zkus ten automat. To zvládne každý. V USA řídí každý a nikdo tam nevykládá, že „ty bys jezdit neměla“ :mrgreen: A o tolik hloupější snad nebudeme :mrgreen:

V USA jsou dlouhatánské naprosto rovné široké silnice, tam nemá problém jezdit malé děcko. Zkus si schválně udělat teď někdy výlet přes Prahu a pak do nějaké obce okreskama kde v půlce případů nemají krajnici, jezdí po nich náklaďáky (takže protijedoucí auto jede trávou), uprostřed je jedna díra za druhou… naprosto běžně musím jet škarpou protože zděšený řidič nezvyklý na svoje auto jede prostředkem. Souhlasím s tím, že řazení je pro začátečníka neskutečně zatěžující, ale opravdu to není tak že pokud dostane automat, že je v cajku a zvládne běžné kritické situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.21 17:35
@Nimie píše:
V USA jsou dlouhatánské naprosto rovné široké silnice, tam nemá problém jezdit malé děcko. Zkus si schválně udělat teď někdy výlet přes Prahu a pak do nějaké obce okreskama kde v půlce případů nemají krajnici, jezdí po nich náklaďáky (takže protijedoucí auto jede trávou), uprostřed je jedna díra za druhou… naprosto běžně musím jet škarpou protože zděšený řidič nezvyklý na svoje auto jede prostředkem. Souhlasím s tím, že řazení je pro začátečníka neskutečně zatěžující, ale opravdu to není tak že pokud dostane automat, že je v cajku a zvládne běžné kritické situace.

Nějak se to musel naučit každý. :nevim:

Tady na emiminu je fakt žena ženě vlkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
11.8.21 17:37
@Bábrdl píše:
Já ti můžu jen za dnešek vyjmenovat nehody, kdy zabíjela rychlost. A nekončilo to „naštěstí měl štěstí…“ :nevim:

Nejdřív jsi mluvila o sebevědomí, teď o rychlosti, to jsou dvě zcela různé věci. A ne, rychlost i přes obecné přesvědčení neohrožuje tak často, že jedeš 70 místo 50 opravdu většinou nezpůsobí nehodu. Způsobí jí nepozornost, neznalost pravidel, neovladatelnost auta a tuna dalších situací… situace které jsem ti popsala jsou situace do kterých jsem se jenom já dostala vinou nezkušených, vyděšených či jinak roztěkaných řidičů za poslední dobu. Předpokládám že obecné statistiky budou někde jinde, že takové „štěstí“ nemám jenom já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.21 17:41
@Nimie píše:
Nejdřív jsi mluvila o sebevědomí, teď o rychlosti, to jsou dvě zcela různé věci. A ne, rychlost i přes obecné přesvědčení neohrožuje tak často, že jedeš 70 místo 50 opravdu většinou nezpůsobí nehodu. Způsobí jí nepozornost, neznalost pravidel, neovladatelnost auta a tuna dalších situací… situace které jsem ti popsala jsou situace do kterých jsem se jenom já dostala vinou nezkušených, vyděšených či jinak roztěkaných řidičů za poslední dobu. Předpokládám že obecné statistiky budou někde jinde, že takové „štěstí“ nemám jenom já…

Rychlost jde ruku v ruce se zbytnělým sebevědomím „já to zvládno, já to mám pod korntrolou, já to tady znám“.

Mluvila jsem o smrťácích. Ty věci, cos popsala ty, vedly ke smrti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
11.8.21 17:47

A takhle to hold je. Svet je ruznorodej, kazdej jsme jinej, nepocitala jsem jen s podporou. Jsem rada za vsechny komentare, u za ty kdy nekdo vyjadruje nesouhlas. Na druhou stranu jak jsem jiz psala. Zkusim vse a pak teprve zjistim na cem jsem. Velkou roli verim hralo i to ze jsem v obou pripadech delala autoskolu tehotna. Ted to zkusim netehotna a s automatem. Kdo chce drzte mi palce, kdo je neprejici, doufejte, ze to nezvladnu :D me je vskutku jedno co si kdo mysli. Verim ze soudna jsem dost a za svoje deti bych dala zivot. Nesedla bych s nimi teda za volant kdybych si nebyla jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
11.8.21 17:52
@Bábrdl píše:
Nějak se to musel naučit každý. :nevim:Tady na emiminu je fakt žena ženě vlkem :lol:

Ano, ale učit se a jezdit pravidelně s dětma do města jsou dvě různé věci. Já nevím jak je to cool teď, ale já jsem se učila na odlehlých cestách, parkovištích a jiných zapomenutých pláckách kontrolovat auto. Na silnice jsem vyjížděla primárně mimo provoz a postupně zvyšovala náročnost.

Heleď jak říkám, mě je úplně šumák pohlaví, mám kolem sebe ženy mechaničky, závodnice apod., takže pro mě žena za volantem je něco naprosto přirozeného. Ale jsou to všechno lidi které auto ovládají. Taky mám ve svém okolí lidi kteří se na to necítí a to dokonce i když si ten řidičák udělali a radši nejezdí nebo jen výjimečně mimo provoz krátké trasy, protože si uvědomují rizika.

Možná jsem moc nekompromisní, ale prostě jsou věci se kterými se nežertuje. Stejně jako nepovezu dítě nebo psa nepřipoutaného, tak nebudu podporovat sedat za volat člověka který s tím evidentně má problém. Doteď mám před očima dětské mrtvoly a krev z několika bouraček u kterých jsem byla svědkem ještě jako neřidič, takže ne, prostě radši neřídit než sednout za volant s tím že jsem to „prolezl“. Taky bys nejspíš neletěla letadlem s pilotem, který je schopný letět jen podle manuálu a za zcela klidového stavu, takže jakákoliv krizovka bude znamenat nehodu. Tohle není teoretický školní předmět…

Já dokážu pochopit že inspektoři jsou občas ***, ale to zjevně není ten případ. A autoškolu navíc hledala jak sama psala v okolí, takže mimo Prahu a přitom chce jezdit DO Prahy.

Kamarád jezdí poměrně hodně a za posledního půl roku mohlo být 2× po něm a jednou těžce zraněn. Vyvázl nějakým hrozným omylem. A ne, nebylo to jenom namachrovanýma blbečkama, ale i úplně normálníma lidma, kteří se něčeho lekli, neuměli ovládat správně auto, nevěděli jak v dané situaci fungovat… v době covidu vyjelo na silnice obrovské množství řidičů kteří jinak moc nejezdí a je to strašně znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
11.8.21 17:52

Jinak kdyz uz jsme u toho „polemizovani“ do jadra veci - uz jen to ze i kdyby jako vyjezdenej ridic sedam za volant s detmi, riskuji jejich zivot - ze narazim na blbecka co jede pripitej, ze narazim na nekoho s mikrospankem, ze mi vbehne do cesty zvire apod. Je mnoho pripadu kdy ani vyjezdenost nepomuze, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí