Život s králíkodlaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
833
14.2.13 19:59

Ahojky, taky máme už asi 5 let králíčka Huga, kterýho jsem adoptovala od sousedů, u kterých citově strádal :lol:. Hlídala jsem jim ho když jeli na dovču a už jsem jim ho nevrátila- dneska jsou rádi, že se ho zbavili, neměli k němu vztah :twisted:… V náruči je jak beránek, ale když ho pustím, tak na sebe nenechá sáhnout, jen se plete pod nohy :) a do klece si taky moc sahat nenechá…

Trpí vaši ušáci na průjem?,náš dost často :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
14.2.13 20:32

Holky,

máte takové drobínky, to my máme obříka :lol: Je děsně mlsný, každé ráno dělá randál, než dostane zrní, když mu koupím jiné než jeden jediný druh, tak dělá děsný rambajz, vysype misku a nejí… když mu dávám zeleninu nebo ovoce, tak mi to doslova vyškubne z ruky, co kdybych si to rozmyslela :mrgreen:

Jinak kromě čůrání na gauč (ted poslední dobou) hlavně likviduje nabíječky na mobil, takže ty už si hlídáme :lol: Hladit se při pobíhání nenechá, nosit už vůbec nee, ale když chodím po bytě, tak kolem mně obíhá a ducá čumáčkem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
14.2.13 21:41

Naše Lili taky jí jen určitý druh granulí a jeden druh směsky. Ted onehdá jí koupil přítel pamlsek za 90 kč malej pytlík a ona to nechce žrát. :D jinak to samé máme i my, při pobíhání se hladit nenechá, nosit málokdy, ale taky mě obíhá ducá do mě čumáčkem :D a ještě když má doboru náladu, tak mi olizuje nohy když jsem na boso :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
14.2.13 22:52

@PitbulLenka jééé to máš mého dvojníka :lol: Jen ten můj vypadá tak 2× takový

Příspěvek upraven 14.02.13 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
14.2.13 22:55

@KačuliKačka mmm, možná právě proto že je ve smečce. Znáš „Bydlím u své kočky“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
14.2.13 23:49

@Phaia
No jooo :lol:… Ten tvůj je krásný :srdce:… Jsou ti ušáci docela legrační, koukám, že to je s nima všude stejný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
15.2.13 00:19

@PitbulLenka
zdravý králíček průjmem netrpí. Pokud má jen měkké bobky, je většinou problém ve stravě. Zanesla bych bobky na rozbor (na veterinu), jestli nemá kokcidie. V případě průjmu bych vyloučila vše zelené, včetně zeleniny a podávala jen vodu a čerstvé seno, popřípadě kvalitní granule. Vyloučila bych ovoce a krmné směsi.
Doporučuji http://www.kralici.cz/pages.asp?…
5 let je krásný věk. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.2.13 06:23
@Phaia píše:
@KačuliKačka mmm, možná právě proto že je ve smečce. Znáš „Bydlím u své kočky“ :P

Nojo, ale on je se smečkou tří koček od donesení domů, začal to dělat ted, ve 2,5 letech, a jen sedačku… kočky jsou čistotné, na sedačku ani jinde nečůrají. Ušák se dokonce naučil chodit jim do písku čůrat když je venku, jen ted nějak blbne, blbounek no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
15.2.13 11:41

@beruškaa82
Díky, zajímavá stránka!.. Já mu dávám normální zrní a tam se dočetla, že je naprosto nevhodný a přesně jak tam píšou, vybírá z toho jen něco! A pak se může utlouct po ledovým salátu a já mu ho husa dávám přímo z lednice a z toho může mít ten průjem a z toho zrní prý taky.. Občas mu kupuje granule Versele laga a ty jsou tam jako premiové krmivo, tak na ně přejdem… Jinak ten průjem nemá pořád, ale občas jo no!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
15.2.13 11:57

Holky chci se zeptat, když bych chtěli té naší Lilince pořídit spolubydlící, má to být spíš kluk nebo holka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
15.2.13 17:39

@PitbulLenka tak s tim prechodem na granule pomalu - pekne to michej, a postupně pridavej, at se Ti nevy**** z podoby…Zkus Genesis nebo treba tu Cani Complete od Verse Laga, ale myslim ze jsem cetla ze jsou jeste vyzivove lepsi..Ta Genesiska je dobra cenove..Uvidis co bude chutnat - já se napoprvé netrefila :twisted:

Příspěvek upraven 15.02.13 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
15.2.13 17:42
@jitukka píše:
Holky chci se zeptat, když bych chtěli té naší Lilince pořídit spolubydlící, má to být spíš kluk nebo holka??

králíci jsou samotáři - rozhodně je nedávej do jedné klece. Nejdříve se musí poznat a možná se Ti ani nepozabíjí. Doporučuje se druhé pohlaví - ale jestli máš samičku, tak králíčka nechat vykastrovat nebo dvě samičky — koukni sem: http://www.kralici.cz/pages.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.2.13 22:17

Aha…a já nevím proč sem si myslela že by byla raději kdyby měla nějakého kamaráda…zítra jdeme s Lili na veterinu aby nám pán dokrot ostříhal drápky…my to nějak nezvládáme…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
19.2.13 22:51

@jitukka Králíci rozhodně nejsou samotáři, naopak potřebují společnost. Ano, uznávám, že pokud si králíci nesednou, může nastat menší problém. Chce to trpělivost. Taky záleží, jak často býváte doma. pokud je králík většinu dne doma sám, trpí. :(
Doporučuji ten odkaz v předchodzím příspěvku, je tam info, které pohlaví je vhodnější, jak postupovat, na co dát pozor atd.

@PitbulLenka
Klidně může králíček přejít rovnou na granule, netřeba míchat. Problém je nekvalitní a nevhodná směska, tu už nedávat. U králíčka je strava klíčová.
Pro staršího králíčka je velmi vhodná a taky chutná (dle králíků :) ) směs Science selective senior (Supreme).

Příspěvek upraven 19.02.13 v 23:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
19.2.13 22:56

@jitukka
drápky taky nezvládáme, u veterináře je to bezpečnější. :mrgreen:
Při koupi nového králíčka (pokud je to mládě) je nejdůležitější odnést na veterinu bobky na rozbor, aby se vyloučila popř. přeléčila poměrně rozšířená kokcidioza.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný