Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35846
21.6.17 21:17

Tak my třeba jsme v už druhé evropské zemi a jazyk ani jedné jsme neuměli. Ale muž má práci v angličtině a se zbytkem se vždycky nějak popereme. Ale jet samotná holka to je něco jiného. Ono než se ten jazyk naučí, může se situace v práci úplně změnit a i život. Já si taky nikdy před 8 lety nemyslela, že dopadnou tak jak jsem teď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
21.6.17 21:19
@Patricia89 píše:
Ja nevim zrovna v tehle diskuzi se ptala, ze kolik se tam tak utrati za mesic. Za jidlo a tak 8o ale to se preci neda rict obecne. To samy najem. Je to mesto od mesta :nevim:Vzdyt celou dobu se bavime o ni :lol: :lol: ptze uz todle neni mozny.
Pak zalozi diskuzi, ze nevi, jak se dokopat k uklidu, ze ma doma bordel, ale na hazyky je sikovna.
Ted z ni vypadne, ze neodevzdala bakalarku. Tak jak se chce ucit nemecky i anglicky???

Vidíš to, mě třeba na těch otázkách fakt nepřipadá nic až tak divného :nevim: ano, odlišuje se to, ale nějaké přibližné rozmezí se většinou dá říct. Ale to je jedno, není mým cílem jí obhajovat, nečetla jsem všechno, jen mě zarazila tvá reakce, nezlob se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.6.17 21:26

@V anda aha dík a maturitu máš z gymplu? nebo z jiné střední školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
21.6.17 21:34

@Patricia89 Tak stehovat se 150 km je prd vzdálenost to se dá i denně dojíždět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.6.17 21:44

@annaei 150 km denně dojíždět? Dohromady 300 km denně, chtěla bych tě vidět, jak by jsi tuhle vzdálenost denně dojížděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
21.6.17 21:50
@romype píše:
@annaei 150 km denně dojíždět? Dohromady 300 km denně, chtěla bych tě vidět, jak by jsi tuhle vzdálenost denně dojížděla.

Tak Praha-Brno je 200 a taky to někteří magoři jezdí téměř denně :) ale je to šílenost no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
21.6.17 22:00
@Patricia89 píše:
No jo. Jenze nemaji tezkou, namahavou praci jako delnici.
Takze z jizdy ses unavena hlavou a jeste z prace utahany telo.

To věřím :) však já bych to nedala ani při normální práci, jen jsem si vzpomněla, že pár takových magorů znám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
21.6.17 22:03

@romype žiju v Lucembursku a běžně lidi jezdí 100 km do práce je to šílenost já bych to nedělela. Umim si představit žít od manžela 150 km a že by třeba jezdíl na víkendy a uprostřed týdne za náma. @Patricia89 Mě manžel dojížděl poslední dobou 200 km dopráce ráno vyjel v 7 tvrdědo 7 pracoval a v 9 byl doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
21.6.17 22:59

@Patricia89 ono pritel jezdil do belgie a to je taky zazitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
22.6.17 08:20
@Patricia89 píše:
Co? Me nic nevyjde? Jak pak to muzes vedet? Co ty vis, co mi vyslo a co ne? :think: :palec: :lol: :lol:

Ja se te nesnazim odradit, jen je na hlavu postaveny si neco zjistovat, kdyz neumis jeste ani mluvit? Todle me fascinuje…

A odradit se te nesnazim. Jen bez. Kdyz mas sebevedomi na rozdavani. Abys nedopadla jako s Bc. ;)

Urazet by ti slo, jeste ten jazyk a muzes si sbalit pet svestek a jit ;)
Hlavne pak nezapomen pronajmout byt, abys mela na splatku ;)

ty jsi psala věci že je to pak vše vždy jinak… tak asi neumíš plánovat nebo já nevím…já si prostě vše plánuju a ty to shazuješ tot vše milá dámo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
22.6.17 08:24

@Patricia89 @Nimie

a jak to mám jako dělat?

snažím se vše zjištovat sama a neptat a tím neotravovat ale někdy člověk nic nevyzjistí nebo tak podivně, tak se prostě zeptám tady. Založila jsem si diskuzi a pak jsem psala sem.

A že se ptám na zubaře? Co je na tom divného, že si chci udělat přehled a zjistit jak funguje jejich zdravotnictví v praxi?

Mě to přijde normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
22.6.17 17:32

znalost nemciny

No myslim, ze to bez nemeciny je v Nemecku tezke. Manzel pracuje v mezinarodni firme, kde oficialnim jazykem je anglictina. A presto tady v Nemecku na meetingu kvuli nemu mluvili anglicky asi jen prvni mesic a pak se zatvarili „uz bys mohl nemecky umet“ a presli na nemcinu. Anglicky mluvi, jen kdyz tam je nekdo - nejaky sef z Kanady nebo Ameriky.
Ja pracuju na personalnim oddleneni ve velke firme a nikoho bez B2 nebereme. Jen Putzfrau byla vyjimka…
A v beznem zivote, pokud se nestykas jen s cizincema se bez ni taky neobejdes, pokud nechces byt izolovana.
Takze doporucuji nasetrit si na 3-tydenni intenzivni kurz nemciny v Nemecku a pak se prestehovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.6.17 12:48

Je tu nekd z okoli Münster

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.17 11:02

Pro všechny - proč rýpete? Já si naopak myslím, že ej to super, že si vše zjištuje předem byt to dělá nějak asi zvláštně a zbrkle či jak to říct…ale je fajn, že třeab díky tomu nebude zklamaná jako já/my

@V anda

já jsem ta anonymní jak psala, že naopak jsme si v DE nepolepšili spíš i pohoršilia že uvažuji že opustím přítele jestli si pamatuješ

určitě si zjištuj věci předem a klidně 5 let dopředu byt se situace i ekonomická muže výrazně změnit, ale třeba díky tomu budeš střízlivá v rozhodnutích a třeba nebudeš zklamaná jak my protože jsme fakt těžce narazili.
Situace je u nás stejná někdy horší a někdy stejná, takže já vrátit čas tak snad do DE nejdem vůbec nebo minimálně vše zjištuji snad víc jak ty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.17 13:43

Mam nekolik dotazu na Vas zkusene nemky ;). Pracuji pro jednu firmu v oblasti leciv, doplnku atd v Praze. Jsme velka svycarska mega firma. Dovazime aj do usa, kanady atd. Ja tedy nejsem primo laborantka ale pracuji v kancelari da se rict na obchodnim konkretne na vyvoz mimo eu. Nemam vs ale 6 let zkusenosti prace v UK ve stejnem oboru. Nejak me to tady ale nebavi.Plat mam v cistem jen 19000kc a to mam tak 10h prescasu mesicne.
A tedka o co mi jde. Byvala kolegyne z londyna se prestehovala do nemecka za manzelem. Potkala ho v oboru a jde na MD. U nich hledaji nekoho do firmy jako je nase a jeji manzel jelikoz je nejakym vicereditelem marketingu ci co me doporucil na obchodni pro nenemecke klienty. Je to tedy obchod mimo DE proto pozaduji perfektni anglictinu coz mam - certifikat C2. Kolegyne mi vysondovala, ze plat tam maji cca 2900brutto a vice coz v cistem vychazi na cca 1900 a vice. Najmy se vsim vsudy jsou cca 400-600e. V patek jsem mluvila s sefem toho oddeleni ale anglicky po tel s tim ze by zajem mel, ze firma ve ktere jsem je gigant a ze mam zkusenosti a ze je dulezita anglictina, ale ze totalne bez nemciny tam jet nemuzu a ze i k nim na mimonemecke oddeleni je treba alespon nemcina na domluveni se a ze minimalne horsi A2. Mam asi tyden na rozmyslenou a nastup by byl asi za 2 mesice cca. Nemecky neumim ani slovo. Ale hodne me to motivovalo. S pritelem jsem se rozesla protoze zacal pit vic nez je zdravo, nemam rodinu jen kocicku a pejska a v praci uz povysit nemuzu a prijde mi to zajimava nabidka a plat si myslim ze bych se mela mit lip. Takze se chci zeptat: kyvly by jste byt na mem miste? A dalsi vec zaplatila bych si 5× tydne doucovani plus se ucila rano sama i o vikendech. Cca ucila bych se 15h tydne. Myslite ze je realne se za ty dva mesice dostat z 0 na A2. Abych alespon jakyz takyz zaklad mela.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce