Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ja osobne bych se k tomu postavila tak,ze bych si nechala poslat ucebnice z CR,holku to doma naucila a po navratu do CR by normalne pouze delala srovnavaci zkousky
my na ty zkousky taky jezdily nejdriv delaal kazdy pololeti a pak jednou za rok a reditelka rikaal nejdyl jednou za dva roky se to udelat musi … ale mala uz rekla ze uz to delat nechce … a oni snad i v cechach uz uzakoni ze proste to dite bude pokracovat podle veku a bude jen na nem jak to dozene
tak to by bylo uplne nejlepsi
no jde odject na dolozku ale zrovna tak to trva pak vyridit v cechach … takze ja to taky budu vyrizovat asi tady odsad pres ambasadu neumim si predstavit ze bych tma musela zustat tak dlouho
… a co sebou vsechno potrebujes na tu ambasadu ?
didafifa píše:
no jde odject na dolozku ale zrovna tak to trva pak vyridit v cechach … takze ja to taky budu vyrizovat asi tady odsad pres ambasadu neumim si predstavit ze bych tma musela zustat tak dlouho… a co sebou vsechno potrebujes na tu ambasadu ?
No, nic moc jsme nevyridili. Nejdriv se musi zazadat o ceske obcanstvi - k cemuz je potreba rodny list obou rodicu a ten ja mam v CR, pak prelozeny rodny list dcery (prekladatelem s razitkem - to je povinne od zari). Jinak dalsi kupa papiru, ja se v tom sama nevyznam, vyrizuje to vsechno pritel, ja na to nemam nervy
.
ja uz to vidim ze u nas to dopadne stejne protoze ja na to taky neudu mit nervy ![]()
didafifa píše:
ja uz to vidim ze u nas to dopadne stejne protoze ja na to taky neudu mit nervy
…hele? a Když chodíte do práce a jste nemocný, jak to funguje? Musí být nějaká neschopenka nebo se musí hned letět k doktorovi? Jak to tam řeší? ![]()
PeBa píše: …hele? a Když chodíte do práce a jste nemocný, jak to funguje? Musí být nějaká neschopenka nebo se musí hned letět k doktorovi? Jak to tam řeší?
vetsinou na prvni 3 dny zamestnavatel neschopenku nevyzaduje,ale muze byt ve smlouve vyjimka
prvni tri dny nebo tyden jsi doma zdarma,ted presne nevim,nemocenska je pro vsechny stejna,bez ohledu na vydelek
pokud mate nizke prijmy a neberete strop housing benefit,tak po marodeni dolozis,ze jsi mela mensi prijmy a dorovna se Ti to na tom housing benefit
jeste me napadlo ,protoze to ted zrovna resim,jestli vite,ze do 12 let veku ditete,pokud nepracujete vam bezi narok na statni duchod a pocitaji se vam roky na duchod jako by jste pracovali
ALE je potreba mit child benefit na vase jmeno,takze kdyz o nej zadate,je potreba vyplnit vas jako osobu,ktera se stara a ne manzela,my to nevedeli a ted budeme muset si to nechat zastavit a znovu zadat na me,
mmonica píše:
jeste me napadlo ,protoze to ted zrovna resim,jestli vite,ze do 12 let veku ditete,pokud nepracujete vam bezi narok na statni duchod a pocitaji se vam roky na duchod jako by jste pracovali
ALE je potreba mit child benefit na vase jmeno,takze kdyz o nej zadate,je potreba vyplnit vas jako osobu,ktera se stara a ne manzela,my to nevedeli a ted budeme muset si to nechat zastavit a znovu zadat na me,
hmm, zajímavý
a nevíte některá, když tu beru rodičák zda to platí jen v čr nebo se to nějak posílá do uk?
no tak to je dobry to jsme nevedeli manzel to ma na sebe ja mam na sebe child tax a nejde jen aby mi tam prepsaly to jmeno kdyz se tam zavola ?
počkat, teď jsem nějaká zmatená ![]()
Oni tam mají přídavek na dítě a daň z dítěte?
didafifa píše:
no tak to je dobry to jsme nevedeli manzel to ma na sebe ja mam na sebe child tax a nejde jen aby mi tam prepsaly to jmeno kdyz se tam zavola ?
bohuzel nejde,musi se to zrusit a znovu zazadat a trva to pry 3 mesice,jeste mi dali telefon abych zavolala nejakemu poradci,ze by mi poradil,jestli by to slo bez toho child benefitu na me,tak uvidim,ale uz jsem nekde cetla,ze aby uznali narok je potreba ho pobirat
PeBa píše:
počkat, teď jsem nějaká zmatená
Oni tam mají přídavek na dítě a daň z dítěte?
je to danovy odpocet na dite,ktery dostavas tydne ,je to obdoba ceske dan. ulevy na dite,rodice dohromady nebo jednotlive,ale v souctu musi pracovat min. 24 hodin tydne,ale odviji se to od vydelku, cim vic vydelas,tim mene dostanes
working tax credit je zase odpocet na dospeleho
jestli se chcete vratit,tak je to urcite lepsi
na druhou stranu,pokud jsi schopna ji ty zaklady Cestiny naucit sama,tak si myslim,ze jedine co by mala po navratu musela delat by byly srovnavaci zkousky z vlastivedy,historie a CJ,