Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
30.9.11 20:54
lucie.t píše:
mmonica píše:
lucie.t píše:
jezdite na srovnavaci zkousky do CR?
byly jsme jednou a od te doby ne,rediteli skoly jsme napsali vyjadreni ktere jsme dostali od organu evropske unie a najednou holku pustil do dalsiho rocniku bez zkousek,druhe holce ze zakladky davaji pokoj,ta prvni byla na viceletem gymplu
ja vubec nevim, jak se k tomu postavit. mala je ted v prvni tride v UK. jeste se nas to sice netyka, je narozena v srpnu, tak by pristi rok mohla dostat v CR jeste odklad. vim, ze podle EU jsou srovnavaci zkousky blbost a nechce se mi na ne. ale na druhou stranu si rikam, ze se jednou chceme do CR vratit a urcite bude dobre, kdyz bude mit o ucivu prehled. :nevim:

jestli se chcete vratit,tak je to urcite lepsi

na druhou stranu,pokud jsi schopna ji ty zaklady Cestiny naucit sama,tak si myslim,ze jedine co by mala po navratu musela delat by byly srovnavaci zkousky z vlastivedy,historie a CJ,

• Citovat
  • Upravit
mmonica
30.9.11 20:57

ja osobne bych se k tomu postavila tak,ze bych si nechala poslat ucebnice z CR,holku to doma naucila a po navratu do CR by normalne pouze delala srovnavaci zkousky

• Citovat
  • Upravit
6429
30.9.11 21:37

,,

my na ty zkousky taky jezdily nejdriv delaal kazdy pololeti a pak jednou za rok a reditelka rikaal nejdyl jednou za dva roky se to udelat musi … ale mala uz rekla ze uz to delat nechce … a oni snad i v cechach uz uzakoni ze proste to dite bude pokracovat podle veku a bude jen na nem jak to dozene :nevim: tak to by bylo uplne nejlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
30.9.11 21:40

mondik

no jde odject na dolozku ale zrovna tak to trva pak vyridit v cechach … takze ja to taky budu vyrizovat asi tady odsad pres ambasadu neumim si predstavit ze bych tma musela zustat tak dlouho :nevim: … a co sebou vsechno potrebujes na tu ambasadu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
5.10.11 21:34
didafifa píše:
no jde odject na dolozku ale zrovna tak to trva pak vyridit v cechach … takze ja to taky budu vyrizovat asi tady odsad pres ambasadu neumim si predstavit ze bych tma musela zustat tak dlouho :nevim: … a co sebou vsechno potrebujes na tu ambasadu ?

No, nic moc jsme nevyridili. Nejdriv se musi zazadat o ceske obcanstvi - k cemuz je potreba rodny list obou rodicu a ten ja mam v CR, pak prelozeny rodny list dcery (prekladatelem s razitkem - to je povinne od zari). Jinak dalsi kupa papiru, ja se v tom sama nevyznam, vyrizuje to vsechno pritel, ja na to nemam nervy :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.10.11 21:52

mondik

ja uz to vidim ze u nas to dopadne stejne protoze ja na to taky neudu mit nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
5.10.11 22:02
didafifa píše:
ja uz to vidim ze u nas to dopadne stejne protoze ja na to taky neudu mit nervy :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
6.10.11 09:05

…hele? a Když chodíte do práce a jste nemocný, jak to funguje? Musí být nějaká neschopenka nebo se musí hned letět k doktorovi? Jak to tam řeší? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.10.11 12:16
PeBa píše: …hele? a Když chodíte do práce a jste nemocný, jak to funguje? Musí být nějaká neschopenka nebo se musí hned letět k doktorovi? Jak to tam řeší? :think:

vetsinou na prvni 3 dny zamestnavatel neschopenku nevyzaduje,ale muze byt ve smlouve vyjimka
prvni tri dny nebo tyden jsi doma zdarma,ted presne nevim,nemocenska je pro vsechny stejna,bez ohledu na vydelek
pokud mate nizke prijmy a neberete strop housing benefit,tak po marodeni dolozis,ze jsi mela mensi prijmy a dorovna se Ti to na tom housing benefit

• Citovat
  • Upravit
mmonica
6.10.11 12:20

jeste me napadlo ,protoze to ted zrovna resim,jestli vite,ze do 12 let veku ditete,pokud nepracujete vam bezi narok na statni duchod a pocitaji se vam roky na duchod jako by jste pracovali
ALE je potreba mit child benefit na vase jmeno,takze kdyz o nej zadate,je potreba vyplnit vas jako osobu,ktera se stara a ne manzela,my to nevedeli a ted budeme muset si to nechat zastavit a znovu zadat na me,

• Citovat
  • Upravit
9511
6.10.11 12:49
mmonica píše:
jeste me napadlo ,protoze to ted zrovna resim,jestli vite,ze do 12 let veku ditete,pokud nepracujete vam bezi narok na statni duchod a pocitaji se vam roky na duchod jako by jste pracovali
ALE je potreba mit child benefit na vase jmeno,takze kdyz o nej zadate,je potreba vyplnit vas jako osobu,ktera se stara a ne manzela,my to nevedeli a ted budeme muset si to nechat zastavit a znovu zadat na me,

:think: hmm, zajímavý

a nevíte některá, když tu beru rodičák zda to platí jen v čr nebo se to nějak posílá do uk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.10.11 12:50

moni

no tak to je dobry to jsme nevedeli manzel to ma na sebe ja mam na sebe child tax a nejde jen aby mi tam prepsaly to jmeno kdyz se tam zavola ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
6.10.11 13:02

počkat, teď jsem nějaká zmatená 8-o
Oni tam mají přídavek na dítě a daň z dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.10.11 13:05
didafifa píše:
no tak to je dobry to jsme nevedeli manzel to ma na sebe ja mam na sebe child tax a nejde jen aby mi tam prepsaly to jmeno kdyz se tam zavola ?

bohuzel nejde,musi se to zrusit a znovu zazadat a trva to pry 3 mesice,jeste mi dali telefon abych zavolala nejakemu poradci,ze by mi poradil,jestli by to slo bez toho child benefitu na me,tak uvidim,ale uz jsem nekde cetla,ze aby uznali narok je potreba ho pobirat

• Citovat
  • Upravit
mmonica
6.10.11 13:10
PeBa píše:
počkat, teď jsem nějaká zmatená 8-o
Oni tam mají přídavek na dítě a daň z dítěte?

je to danovy odpocet na dite,ktery dostavas tydne ,je to obdoba ceske dan. ulevy na dite,rodice dohromady nebo jednotlive,ale v souctu musi pracovat min. 24 hodin tydne,ale odviji se to od vydelku, cim vic vydelas,tim mene dostanes
working tax credit je zase odpocet na dospeleho

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová