Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
6.10.11 13:12
mmonica píše:
didafifa píše:
no tak to je dobry to jsme nevedeli manzel to ma na sebe ja mam na sebe child tax a nejde jen aby mi tam prepsaly to jmeno kdyz se tam zavola ?
bohuzel nejde,musi se to zrusit a znovu zazadat a trva to pry 3 mesice,jeste mi dali telefon abych zavolala nejakemu poradci,ze by mi poradil,jestli by to slo bez toho child benefitu na me,tak uvidim,ale uz jsem nekde cetla,ze aby uznali narok je potreba ho pobirat

ted mi manzel rika,ze to jakoby prepisou,poslou formular,ale prave to trva 12 tydnu a po tu dobu nic nedostanes

• Citovat
  • Upravit
6429
6.10.11 13:12

moni

a nejde ze by si manzel pobiral dal na ty dve co uz pobira a ja bych si pak vyridila na toho nejmensiho ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.10.11 13:15
didafifa píše:
a nejde ze by si manzel pobiral dal na ty dve co uz pobira a ja bych si pak vyridila na toho nejmensiho ?

mas stejny mysleni jako ja :mrgreen:
ale manzel rika,ze podle nej nejde,ale nevi 100 procentne,problem je,ze mas jinou castku na prvni dite a pak stejna na vsechny ostatni,proto on si mysli,ze ne

• Citovat
  • Upravit
16248
6.10.11 13:15

Teda holky, ja uplne zasnu jak se v tech benefitech orientujete. Pripada mi ze mluvite spanelsky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

My nikdo o nic nezadali, ale stejne myslim ze bychom narok nemeli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.10.11 13:22

moni

no zkusim se na to zeptat ja myslela ze je to podle veku ditete
hani no ja koho znam tak vsicni berou child tax a child benefit .. a ty cekas prvni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
6.10.11 13:24
didafifa píše:
no zkusim se na to zeptat ja myslela ze je to podle veku ditete
hani no ja koho znam tak vsicni berou child tax a child benefit .. a ty cekas prvni?

Co se tyka benefitu na deti tak to bylo zatim pase.. jj cekam prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.10.11 14:44

hani

no tak to ti tepriv daj …a co se tyce toho ostatniho taky nemame narok … me prijde ze to vsude a kazdymu pocitaji jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
6.10.11 19:58

holky jeste k tomu RL a obcanstvi, ono to vypada slozite, ale kdyz se do toho date, tak to jde, jen to dlouho trva. my ho vyrizovali nedavno.

a ty pridavky jsou opravdu jak pise Moni , na prvi asi 20 liber a dalsi kole 13 tydne, nebo tak nejak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
6.10.11 21:05
Huffmanka píše:
Mozna to spatne vyznelo. Samozrejme jsme o tom vedeli, ale stvalo me ze ta normalni chripka je kombinovana tou praseci. To mi vadilo. Nikdo z toho neumrel, manzel je ockovanej taky a stale zije, jen mi to prijde kravina ta praseci chripka. Jinak se nemusi ockovat kazdy rok. Amici uz to maji ale jako prevenci. Oni jsou hrozne ulitly na ockovani a prevenci.

Nevim jak to bylo jeste minuly rok, ale ted uz jsou v USA vsechny ockovani proti chripce s tou praseci. No jelikoz jste na americky zakladne a Americani tak radi ockuji, tak to pak jede jak po masle. I KDYBY jste nechteli a oni vam dite naockovali, soudit se zrejme nejde, protoze v Americe se nejde soudit ani s doktorem, ktery pichne vasemu diteti vakcinu ‚za zady‘. Delal to totiz pro dobro ditete. Vakciny jsou bezpecne a doporucene. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
6.10.11 21:13
lucie.t píše:
ahoj, taky ziji v UK, necetla jsem vse, ale chystam se poctive docist :lol: . jen k tomu trvalemu pobytu. tady nic takoveho neexistuje - nelze tedy ziskat. trvaly pobyt je vymysl snad jen CR. je to zbytecnost. to, ze nekde v UK clovek zije (trvale)se doklada (podle mych zkusenosti) tim, ze mu na onu adresu chodi posta.
o obcanstvi vim:
ceske obcanstvi ziska dite, ktere ma alespon jednoho rodice s ceskym obcanstvim. zakony CR neumoznuji, aby mel dospely (18 let) dve obcanstvi
o UK obcanstvi muze zadat dospely po 5ti letech pobytu, nebo jej muze ziskat dite narozene v UK, kdyz tu alespon jeden rodic zile 5 let.
pokud tedy bude mit dite 2 obcanstvi bude se muse v 18 letech jednoho vzdat (dle ceskych zakonu) anglicke strane je to jedno

Tohle je fakticky pravda? To jsem vubec nevedela… No tak to potes. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
6.10.11 21:16
mag píše:
lucie.t píše:
ahoj, taky ziji v UK, necetla jsem vse, ale chystam se poctive docist :lol: . jen k tomu trvalemu pobytu. tady nic takoveho neexistuje - nelze tedy ziskat. trvaly pobyt je vymysl snad jen CR. je to zbytecnost. to, ze nekde v UK clovek zije (trvale)se doklada (podle mych zkusenosti) tim, ze mu na onu adresu chodi posta.
o obcanstvi vim:
ceske obcanstvi ziska dite, ktere ma alespon jednoho rodice s ceskym obcanstvim. zakony CR neumoznuji, aby mel dospely (18 let) dve obcanstvi
o UK obcanstvi muze zadat dospely po 5ti letech pobytu, nebo jej muze ziskat dite narozene v UK, kdyz tu alespon jeden rodic zile 5 let.
pokud tedy bude mit dite 2 obcanstvi bude se muse v 18 letech jednoho vzdat (dle ceskych zakonu) anglicke strane je to jedno
No to není úplně pravda, ČR připouští dvě občanství za předpokladu, že to druhé bylo získáno narozením nebo manželstvím. Pokud osoba starší 18 let přijme jiné státní občanství (a není to sňatkem), o to české přijde.

Teda holky hlavne mi v tom nedelejte bordel. No doufam, ze se dcera (a mozne budouci deti) nebudou muset v 18-ti rozhodovat, jake obcanstvi si nechat. Protoze jak zname pubertaky, vyberou si to, kde zrovna nebudou zit rodice. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
6.10.11 21:22
mmonica píše:
no rozhodne by to jednodussi bylo
my museli loni zarizovat jedne z holek obcanku a letos musime pro druhou,takze dve cesty do CR jenom kvuli tomu,pokud nezaridis tak pokuta 10 000 korun

Nevim, jestli tohle jeste plati. Ale ja jsem z Cech uz hodne dlouho a OP mi prestal platit nekdy jak se menily (to uz je hodne let dozadu). Chodily mi domu upominky, dokonce nasim nekdo nekolikrat volala, ale ja jsem si nasla, a ma to platit, ze pokud pobyva clovek dlouhodobe v zahranici a ma to jak prokazat, tak se na nej pokuta nevztahuje a OP si udela az bude doma. Doufam, ze to jeste plati. Protoze vubec povinnost mit obcanku je taky pekna blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.10.11 16:49
Boomer píše:
lucie.t píše:
o obcanstvi vim:
Tohle je fakticky pravda? To jsem vubec nevedela… No tak to potes. :roll:

Pokud vim, tak s tim obcanstvim je to trochu jinak. Dvoji (i troji) obcanstvi muze Cech ziskat dvema zpusoby = narozenim nebo uzavrenim manzelstvi. Takze pokud se dite narodi smisenemu paru, nebo v zemi, kde automaticky narozenim obcanstvi mistni ma, neni problem. Pokud se ceske dite rozhodne v x letech ziskat UK obcanstvi, tak ceske ztraci nabytim toho UK, stejne jako dospely. Leda by ho v tech 18 ziskal snatkem s nekym mistnim :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
7.10.11 16:52
Boomer píše:
mmonica píše:
no rozhodne by to jednodussi bylo
my museli loni zarizovat jedne z holek obcanku a letos musime pro druhou,takze dve cesty do CR jenom kvuli tomu,pokud nezaridis tak pokuta 10 000 korun
Nevim, jestli tohle jeste plati. Ale ja jsem z Cech uz hodne dlouho a OP mi prestal platit nekdy jak se menily (to uz je hodne let dozadu). Chodily mi domu upominky, dokonce nasim nekdo nekolikrat volala, ale ja jsem si nasla, a ma to platit, ze pokud pobyva clovek dlouhodobe v zahranici a ma to jak prokazat, tak se na nej pokuta nevztahuje a OP si udela az bude doma. Doufam, ze to jeste plati. Protoze vubec povinnost mit obcanku je taky pekna blbost.

Tak to jsem nevedela. Ja si OP menila se zpozdenim, protoze mi prislo jako blbost jezdit jen kvuli tomu. Pokutu nakonec nechteli, ale sprdli me dost a jeste jsem musela podepsat papir, ze jsem spachala prestupek :mrgreen: :mrgreen: Takze je ze me kriminalnik a ne vlastni vinou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6429
7.10.11 17:08

...

teda ja koukam co se tu vsechno dozvim .. no jsem na to zvedava ja premyslim ze si tu obcasnku zase zrusim oni nemaj problem s tim vystehovanim ale maji prbolem pak s tim kdyz se ta obcanka znova dela musela jsem behat sem a tam musela jsem donest pomalu vsechno jako dkyz mi ji delaly v 15 a deti uz jsem si tam nenehcala napsat protoze po me chtely zase rodny listy :zed: pritom to tam mely vsechno z ty minuly op

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová