Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zumzum píše:
Rikam.mladsi rocnik
No s ročním miminem bych tomuhle věku neříkala mladší ročník…
@PaníBovaryová píše:
vůbec se jí nedivím
tak pracující matka vezme do baráku těhotnou dceru, otcem dítěte je nějakej tydýt, co se nestará! Podle všeho už ji mají nakvartýrvanou nějakej ten pátek i s děckem, mladá mámu úkoluje, chová se k ní hnusně a vlastní zodpovědnost minimální! A ty obhájíš to, že se ní mladá chová s despektem
?
To ti vlastní děti asi pěkně skáčou po hlavě ![]()
@warita píše:
Holky, jeji matka pomaha. Ona to Miyako rada prezentuje tak, ze matka si vezme malou a dela vyrval, ze se o ni musi starat a dela ze sebe mucednici, ktera se objetuje pro to dite a pritom ji o to nikdo nezadal. My u toho nejsme, abychom dokazaly posoudit, kde je pravda, ale neco mi rika, ze to probiha v tomto stylu:mala rve uz nekolik hodin, protoze se ji nikdo poradne nevenuje. Miyako je otravena, ze ta mala furt rve, jeji predstava ditete byla takova, ze ji nakoji a prebali a to dite bude spokojene cele hodiny pospavat nebo proste alespon bude ticho. No a realita je takova, ze decko je drazdive, ze vseho toho napjeti a kriku doma podrazdene, tak dela to, co vsechny deti, place. A matka vidi, jak na to dcera haze bobek, necha klidne decko rvat a radsi sedi u PC, protoze musi (rozumej=chce) delat preklady pro anime, misto oho, aby se zaprela a venovala se dceri, prestoze ji to nebavi. A matka roste z toho neutuchajiciho revu, tak aby byl klid, tak to decko vezme na ruce, ale zaroven to Miyako dava sezrat, ze misto toho, aby ona ve svem veku mela klid, tak se musi postarat.
A proc se o to dite nemuze postarat tak, aby bylo klidne, na to je milion vymluv. Na zem ji dat nemuze, aby mala lozila, protoze na zemi jsou chlupy od kocek a taky by mohla stahnout neco ze stolku na zem. Rikam ji: tak povysavej a odklid uplne vsechno, co je v dosahu. Ne to nejde. Proc to nejde? Uz nema odpoved, radsi si stezuje dal na matku.
Tak ji radim, at da dite do kocaru a jde na prochazku. Ne to taky nejde, protoze ji se jednak nechce a jednak nebydli v hezkem prostredi a kolem bloku se ji s kocarkem chodit nechce. A tak to je uplne se vsim. Dostalo se ji tisice dobrych rad, jak na to, jak to dite uklidnit, aby stale neplakalo, co delat. kdyz se vzteka a na vsechno je odpoved NE, NEJDE, NEUDELAM, NECHCI a pod carou si jenom neustale na neco stezuje.
hm, tak to se matce vůbec nedivím! Miako si pořídila dítě, aniž by sama stihla dospět ![]()
@warita píše:
omyl, je ji 30.
ty bro, to už jsme s mužem vychovávali tři děcka! Sami, bez babiček ![]()
no mě teda stačilo se upřímně podívat na její profil, přečíst si jen nadpisy těch diskuzí co založila a stačilo… viz - adopce, je moje dítě chudák?, jsem z toho všeho na dně apod.. No kdo ví jak to u nich teda vypadá, když to tak čtu.. Asi docela chudák dítě ![]()
@pe-terka píše:
tak pracující matka vezme do baráku těhotnou dceru, otcem dítěte je nějakej tydýt, co se nestará! Podle všeho už ji mají nakvartýrvanou nějakej ten pátek i s děckem, mladá mámu úkoluje, chová se k ní hnusně a vlastní zodpovědnost minimální! A ty obhájíš to, že se ní mladá chová s despektem?
To ti vlastní děti asi pěkně skáčou po hlavě
tak je vidět, že jste nečetli všichni ty minulé diskuse, ona Miako je divná, ale ta její matka také není úplně košer - myslím, že je v ID s psychiatrickou diagnozou, nebo tak něco, určitě nepracuje, možná je doma jenom tak, a Miako s nimi bydlí odjakživa - nenakvarýrovala se k nim, matka je velmi a velmi divná a tak samozřejmě Miako něco podědila a také je postižena tou divnou výchovou - nehažte jen na ni špínu, nic není jen černé nebo jen bílé - ta babička má nějakou „histrionskou poruchu“ druh hysterie, nevím, nejsem odborník na tyto diagnózy - otci se v tom taky blbě žije a ono žít s psych. narušeným jedincem poznamená všechny
@stinga píše:
tak je vidět, že jste nečetli všichni ty minulé diskuse, ona Miako je divná, ale ta její matka také není úplně košer - myslím, že je v ID s psychiatrickou diagnozou, nebo tak něco, určitě nepracuje, možná je doma jenom tak, a Miako s nimi bydlí odjakživa - nenakvarýrovala se k nim, matka je velmi a velmi divná a tak samozřejmě Miako něco podědila a také je postižena tou divnou výchovou - nehažte jen na ni špínu, nic není jen černé nebo jen bílé - ta babička má nějakou „histrionskou poruchu“ druh hysterie, nevím, nejsem odborník na tyto diagnózy - otci se v tom taky blbě žije a ono žít s psych. narušeným jedincem poznamená všechny
No není to tam jednoduchý.
@pe-terka píše:
tak pracující matka vezme do baráku těhotnou dceru, otcem dítěte je nějakej tydýt, co se nestará! Podle všeho už ji mají nakvartýrvanou nějakej ten pátek i s děckem, mladá mámu úkoluje, chová se k ní hnusně a vlastní zodpovědnost minimální! A ty obhájíš to, že se ní mladá chová s despektem?
To ti vlastní děti asi pěkně skáčou po hlavě
já vidím akorát hnusnou ženskou, co pořvává po své vnučce s 40 horečkama, žádné úkolování ani hnusné chování tady nevidím. Minulé diskuze jsem nečetla.
@PaníBovaryová píše:
já vidím akorát hnusnou ženskou, co pořvává po své vnučce s 40 horečkama, žádné úkolování ani hnusné chování tady nevidím. Minulé diskuze jsem nečetla.
No, jestli to náhodou nebude tím, kdo ten příspěvek psal…
@stinga píše:
Asi to tam nebude jednoduché, zejména pokud má maminka nějakou psychiatrickou diagnozu, no ale v tom případě už zvlášt nechápu to nasazování psí hlavy. Tak je nemocná, no, a snad by to normální dospelá žena měla pochopit, ne? A navíc, když jí to tak strašně leze na nervy, tak kdy se děvče hodlá osamostatnit? Asi moc velký byt nemají, když maminka spává na kanapi někde v pokoji. Takže nemá ani ložnici s tátou? nebo jak to je? Kdybych měla mít třeba ve dva plus jedna nastěhovanou dceru s dítětem, asi bych taky neskákala radostí. Tak at se Miyako odstěhuje a bude mít klídek, nikdo nebude na její dítě křičet, a hádám i její mámě to v jejím stavu udělá dobře.
@stinga píše:
ale Miako nekomunikuje, aby to vysvětlila! Btw pro mě by to byl další důvod, proč od takové matky vypadnout a nebýt na ní závislá! Nota bene ve 30ti letech!
@j.a.n.i1 píše:
No s ročním miminem bych tomuhle věku neříkala mladší ročník…
Beru podle sebe. Mam taky ditko neco pres rok a jsem o.neco starsi. Ale je fakt ze to neni prvni.
@Anna766 píše:
No není to tam jednoduchý.
To souhlasim. Jednoduche to tam urvite neni. Ale vzdy kdyz ctu mejakou jeji diskusi tak me napadne jak by tu situavi tady popsala ta mati…
@pe-terka píše:
ale Miako nekomunikuje, aby to vysvětlila! Btw pro mě by to byl další důvod, proč od takové matky vypadnout a nebýt na ní závislá! Nota bene ve 30ti letech!
Myslim ze ani nebude. Nebo to zhodnoti tak nejak: co od nas mohla cekat krom toho ze nudeme zly......