Zklamaná babičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
28.11.18 17:19
@warita píše:
omyl, je ji 30.

No ty brdo, to jako vazne 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
28.11.18 18:27

Bez urážky, chápu biologické hodiny, ale ve 30 už člověk může mít nějaké své zázemí, kam dítě přivede.
Kdybych si našla chlapa, co by při pozitivním testu utekl, šla bych z bytu, kde byl nájem + inkaso 10 500 a za svobodna jsem si tam žila v klidu, na ubytovnu. Ve 30 musíš mít nějaké úspory, ne? Když jsi se neodstěhovala od rodičů, hádám, že jsi jen připlácela na energie, jídlo, atd., nemusela jsi splácet ani nájem, ani hypotéku. Pak mateřská, rodičák +- na 3 roky.
Vlastně dnes už nemusíš ani na ubytovnu, stačí do bytu a dostaneš štědrý příspěvek na bydlení, když tam budeš s malou sama a s rodičákem.

Nebudeš mít sice tak často hlídání, asi se nebudeš moct věnovat tolik anime a podobným koníčkům, ale s tím jsi asi ostatně počítala, když sis pořizovala dítě, že s malým dítětem se nedá stíhat to, co bez něj.
Někde jsem tuším četla, že máš 2tis alimenty? A bývalý 19tis plat? Když budeš bydlet sama, nebudeš tam mít rodiče ve stejném domě, věř, že mu to soud hezky navýší.
Můj fotr se taky vykrucoval, že musí pomáhat mamince, měl 21 čistého a platil 4tis. Paní na sociálce říkala, že kdyby mamka zažádala až jsem šla na gympl, mohla mít i 5tis.

Když je vůle, dá se to, dá se všechno, ale je to za nějakou cenu. Nic ti do klína nespadne jen tak, když budeš sedět v pokojíčku u rodičů, hádat se a pak si stěžovat, ani ty, ani rodiče a ani malá nebudete štastní.
Zkus si fakt jet sama za sebe, odtrhnout se, oni jak rodiče budou spolu, budou si muset hodně věcí vyříkat a věř, že se to taky zlepší, už nebudou mít koho jiného tak řešit.

Jak budeš sama, máš ještě tak rok a půl rodičák, tak si můžeš najít maminky, chodit s nima na nějaké akce, hřiště, do center, ještě nevím, kam všude se s prckama chodí :) malá bude mít kamarádky, ty taky a budete happy.
Pak vypadneš zase do práce, malá do školky, dostane se mezi vrstevníky a ty mezi lidi a to taky hodně udělá, třeba si tam najdeš nějakou milou polovičku, rodinný typ a ve dvou se to hned líp táhne :)
Ale jestli necchceš, aby malá byla traumatizovaná, vypadla bych, co jsem pobrala, hádáte se tam pořád a snad každý s každým, to není zdravé prostředí pro dítě, co se učí sociálnímu chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová