Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Vim ze uz je tu takových dotazu spoustu, ale rada bych založila svoje nové téma. Je mi 21 let, a v dubnu jsem prodělala ZP. Byla jsem ve 13 tt plod odpovídal 9 tydnu. Bylo to bez revize.
Nyní mam po 2 ms po potratu. S pritelem jsme se chtěli začít snažit po 3ms.
12 června ( patek) jsem to dostala. Moje menstruace trvá tyden. Cyklus mam 28 dni. Podle kalkulačky mam plodné dny od 21.6 -26.6. Vcera odpoledne jsme spolu spali bez ochrany. Je možné, i přes to ze to je den pred plodnými dny, abych byla tehotna?
Budu rada za co nejvíce názoru ( hlavne od žen, které to meli stejne)
Dekuju ☺️️
Ahoj, je to možné. Já otěhotněla 4 dny před ovulací. Vzhledem k tomu že nevíš přesně kdy budeš mít ovulaci a řídíš se pouze aplikaci, tak bych sex zítra zase zopakovala, a za další dva dny znovu. Jak říkám, nevíš to přesně takže ovulace může být klidně dnes nebo taky až 26hon, nebo taky nemusí být vůbec. S tou aplikací je to hodně nepřesné.
Pár dní před ovulaci ano. U nás se povedlo dva, tři dny předem.
@Lucie1906 Tak 4 dny před ovulací si 100% neotěhotněla, to technicky nelze
ale ano, spermie jsou schopné ty 4 dny vydržet a na ovulaci si počkat.
Já dvakrát otěhotněla hned po skončení MS. Takže na nějaké plodné/neplodné dny moc nevěřím ![]()
@Anonymní píše:
Já dvakrát otěhotněla hned po skončení MS. Takže na nějaké plodné/neplodné dny moc nevěřím
No, možná než jim nevěřit by bylo dobré si o nich něco nastudovat ![]()
@Anonymní píše:
Já dvakrát otěhotněla hned po skončení MS. Takže na nějaké plodné/neplodné dny moc nevěřím
Plodné dny jsou ty, které jsou tak krátce před ovulací, že spermie jsou schopné na vajíčko počkat a doba po ovulaci, kdy je vajíčko ještě schopné oplodnění. Takže je jedno na co věříš, v jiné než plodné dny otěhotnět nemůžeš. Plodné dny nejsou to, co ti nadiktuje kalendář nebo aplikace.
Mame dcerku se sexu 5 dnu pred ovu. Ta byla velmi bolestiva, ale asi slusne vajicko ![]()
Mimo plodné dny otěhotnět nejde, jak by to asi bylo možné? Ale samozřejmě se může stát, že spermie si na vajíčko pár dní počkají, tj. lze otěhotnět ze sexu mimo plodné dny, tak jsi to asi myslela? A taky je možné, že plodné dny jsou jindy, než se žena domnívá, zvláště když se orientuje jen podle aplikace v telefonu a nesleduje svoje tělo, případně to prostě nepozná.
@j.a.n.i1 píše:
No, možná než jim nevěřit by bylo dobré si o nich něco nastudovat
Mně je to jedno, chtěla jsem dvě děti a mám je a pokaždé jsem otěhotněla první nechráněný sex
, takže studium plodných dní nechám ráda jiným
@Janli píše:
Plodné dny jsou ty, které jsou tak krátce před ovulací, že spermie jsou schopné na vajíčko počkat a doba po ovulaci, kdy je vajíčko ještě schopné oplodnění. Takže je jedno na co věříš, v jiné než plodné dny otěhotnět nemůžeš. Plodné dny nejsou to, co ti nadiktuje kalendář nebo aplikace.
Já jsem se o to nikdy nezajímala, jen jsem reagovala na zakladatelku, když počítá plodné dny. Já nikdy nepřemýšlela, kdy je mám nebo nemám
Určitě se nelze řídit podle nějaké aplikace. Ženský cyklus je mnohdy nevyzpytatelný, jsou známy případy otěhotnění přímo v době MS, já sama otěhotněla 3 dny před očekávanou menstruací.
@Michelle_M Tak vlastně ani ze sexu mimo plodné dny otěhotnět nejde, neb plodné dny jsou právě ty, ze kterých když je sex otěhotnět jde, takže vždy je to o tom, že jsou blbě určené.
@Anonymní píše:
Mně je to jedno, chtěla jsem dvě děti a mám je a pokaždé jsem otěhotněla první nechráněný sex, takže studium plodných dní nechám ráda jiným
Fajn, klidně nech, ale pak se zdrž i komentářů k tématu, neb jsou zcela mimo.
@j.a.n.i1 píše:
Fajn, klidně nech, ale pak se zdrž i komentářů k tématu, neb jsou zcela mimo.
Zakladatelka se na něco ptala, tak jsem na ni reagovala, to můžu ![]()
Ahoj holky. Vim ze uz je tu takových dotazu spoustu, ale rada bych založila svoje nové téma. Je mi 21 let, a v dubnu jsem prodělala ZP. Byla jsem ve 13 tt plod odpovídal 9 tydnu. Bylo to bez revize.
Nyní mam po 2 ms po potratu. S pritelem jsme se chtěli začít snažit po 3ms.
12 června ( patek) jsem to dostala. Moje menstruace trvá tyden. Cyklus mam 28 dni. Podle kalkulačky mam plodné dny od 21.6 -26.6. Vcera odpoledne jsme spolu spali bez ochrany. Je možné, i přes to ze to je den pred plodnými dny, abych byla tehotna?
Budu rada za co nejvíce názoru ( hlavne od žen, které to meli stejne)
Dekuju ☺️