Zlomený kotník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kytkalenka
14.1.20 19:10

Já se zlomenym dojela domu na koni a i dosla do kramu, ale po par hodinach uz jsem si opravdu nestoupla a to rupla jedna mala kosticka, jak me kun vlacel za sebou:-( Sportem ku zdravi a trvale invalidite…je to skoro 20 let a boli to obcas jak cert. Na druhou stranu, syn mi jednou spatne skocil a odmital chodit jak ho to boli, byly mu tak 3. Jeli jsme na rentgen a tam ho to najednou bolet prestalo a odesel po svych:-) Kazdopadne bych jela urcite nekam na pohotovost pokud to boli.

• Citovat
  • Upravit
14.1.20 19:20

Ahoj ja som sa po zlomenine nepostavil vôbec :nevim: nedalo sa mi ani hýbať s členkom. Deti majú kostičky ohybnejsie možno si to iba vyvrtol ale určite by som išla s nim na rtg aspoň budete v kľude a určite by mu to aspoň stiahli aby to nezatazoval zbytočne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.20 19:22

Oprava nepostavila :D chyba v písaní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.1.20 19:47

Má to oteklé? Může to být pohmožděné, výron a nebo zlomenina. Asi bych počkala do rána, jak to bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
16.1.20 11:39

Nožička je v pořádku stal se jiný úraz s kterým byl v noci na chirurgii a rentgenu a má čelist pouze naraženou a né zlomenou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.20 12:14

Super tak nech je rýchlo fit :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 22:26

Sundavani dlahy doma

Dobry den, mam dotaz tykajici se zlomeniny kotniku, po operaci jiz necele dva tydny, dva srouby. Na noze dlaha. Manzel tvrdi ze si ji muze doma sam sundavat, nohu si sprchuje. Me to neprijde spravne, nemela by byt noha nonstop zafixovana? Porad se kvuli tomu dohadujeme. Poradite nekdo jak je to spravne?

• Citovat
  • Upravit
11855
9.7.23 04:41

Zlomeninu fixují ty šrouby takže pokud si na chvilku dlahu sundá aby se vysprchovat, nebo aby nohu prostě vyvětralé (je v tom děsně vedro) a nebude s tou nohou cvičit spartakiádu tak vpohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.23 05:34

Chápu, že ho to na noze rozčiluje. Sama bych nějaké experimenty nedělala. Zkusit zajít za lékařem, jestli povolí sundat dlahu a místo ní dát ortézu. Dostala jsem loni tuhle, ale měla jsem jen vymknutý kotník. Když jsem ležela nebo seděla, tak jsem taky noze ulevila, že jsem si to sundala. Když jsem potřebovala se posunout někde, tak jsem zas dala na nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 07:09

Jako sadrovou dlahu? S kotnikem by se nic moc stat nemelo, když to ma sesroubovane, ale tu dlahu muze snadno poskodit a pak to bude na noseni jeste neprijemnejsi.

Ja mam se zlomeninou kotniku zkusenost bohatou, dlahu jsem nemohla sundavat vubec, ale protoze me neustale tlacila, brnela a buh vi co, tak jsem s predstihem (asi 3 nebo 4 tydny po operaci) vyfasovala ortezu, jak pise Kelsey, akorát na tu zlomeninu to bylo daleko horsi kopyto nez ta jeji na obrazku. :lol: At se na to zepta osetrujiciho lekare.

• Citovat
  • Upravit
2
27.1.24 03:50

Dobrý den
Mám zlomený kotník.
Už je to týden, jak mile dam nohu dolu mám brutální bolesti (nešlapu na ní)
Už lezim dva dny na posteli a nevím jestli je to normální a jen se to teď hojí nebo bych s tím měl někam zajít?
Děkuji. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.24 04:06

@Manonka dobrý den.
Momentálně mám to samé.
Chtěl bych se zeptat jak to dopadlo nebo co s tím?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák