Zlý svět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1961
20.8.14 09:52

Hele, já jsem z toho taky zkroušená.

A nemůžu úplně souhlasit s tím „nic s tím nenadělám, tak se s tím nebudu trápit“, to bychom si mohli na každou situaci říct všichni - a jak by to pak dopadlo? Kdyby si lékaři, vědci, kupříkladu řekli… chmmm, ale nic s tím nenadělám, tak jdu na golf :mrgreen: Myslím, že naše odpovědnost je dělat alespoň něco a alespoň nějak se tím zabývat. Třeba ne si říkat, hele, fakt ta voda v řece je špinavá a půda toxická… ale třeba vzít pytel a jít ty kentusy sbírat; otevřít alespoň pusu, když se mi něco nelíbí, zúčastnit se dobré věci.
A pak se alespoň ty opravdu strašné z :dance: právy poslouchají lépe, protože děláš alespoň něco - a ne jen sedíš s rukama pod pr.del. í.

edit: hrubky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.8.14 09:58

My se tedy na zprávy díváme - a sázíme se, kolik bude mrtvých :oops:

Ale teď už jsem dva měsíce na chatě bez muže a zprávy jsem neviděla ani jednou, tak ani nevím, že je svět zlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.8.14 10:34
@puntice píše: … Myslím, že naše odpovědnost je dělat alespoň něco a alespoň nějak se tím zabývat. Třeba ne si říkat, hele, fakt ta voda v řece je špinavá a půda toxická… ale třeba vzít pytel a jít ty kentusy sbírat; otevřít alespoň pusu, když se mi něco nelíbí, zúčastnit se dobré věci. …

Ale jistě, angažovat se tam, kde to změnit můžeš (třídit odpad, vypomoct sousedce s nákupem, brigádnicky vyčistit lesík za barákem, ohradit se proti kácení i zdravých nezavazejících stromů atd.). Nicméně konflikt v Gaze, na Ukrajině, ani USA politiku „humanitárního bombardování“ prostě neovlivníš, takže tam v rámci zachování duševního zdraví musí nastoupit trocha toho fatalismu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
20.8.14 10:35
@Wiolla píše:
Ale jistě, angažovat se tam, kde to změnit můžeš (třídit odpad, vypomoct sousedce s nákupem, brigádnicky vyčistit lesík za barákem, ohradit se proti kácení i zdravých nezavazejících stromů atd.). Nicméně konflikt v Gaze, na Ukrajině, ani USA politiku „humanitárního bombardování“ prostě neovlivníš, takže tam v rámci zachování duševního zdraví musí nastoupit trocha toho fatalismu… :nevim:
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.8.14 10:57

Nemáme televizi, na internetu čtu jen to, co mě zajímá a je mi o hodně líp:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
20.8.14 11:00

@Wiolla Já s tím samozřejmě souhlasím, moje babička mi vždycky říkala, že holt za ní byl svět přeci jen o dost větší :nevim: Ale nevím, jestli nezajímat se je správná cesta :think: to je čistě jen teoretické, taky nemám v kabelce příruční samopal a letenku na Krym… Jen je potřeba dělat alespoň něco ve svém rajonu - a kdyby to dělali všichni, tak by možná nebyl takový zmatek, jako je teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
20.8.14 11:04

Hele my už skoro rok nemáme televizi a přijdu si díky tomu… jak to říct… duševně vyrovnanější :palec: No vážně. :-) Nekoukám se na zprávy, nekoukám se ani na přiblblý seriály a filmy, ve kterých stříká krev a je to jedna nechutná scéna vedle druhý… v těhotenství jsem si tyhle pořady vyloženě zakazovala, abych byla v pohodě…
Takže doporučuju - zkus to taky! :-) Sice to nevyřeší sspolečenské problémy, ale ty budeš mít lepší náladu (i bez drog :-DD ). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
20.8.14 11:14

Já jsem z toho taky poslední dobou špatná, vypustila jsem zprávy, a asi budu muset omezit i net, hodně nad vším přemýšlím a pak to na mě večer padá, jediná cesta je o tom nevědět no, sice budu mimo a neinformovaná, ale klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
20.8.14 11:19

Místo na zprávy koukám s dcerou na Šmouly. Pak si pustím nějaký pěkný film, nejradši starý, klidně s titulky.
Jasně, že mě napadá, kam jsem ji to přivedla, že lidi hrubnou, že líp se žije těm s ostrými lokty. Proto se snažím, aby byl každý den hezký, chovám se k lidem slušně, úsměvy nešetřím, chodíme hodně do přírody a radujeme se z maličkostí.
Ale zároveň ji učím, aby se nedala a aby se ozvala proti nepravostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
20.8.14 12:24
@Tečička píše:
My televizi už nemáme tři roky, myslela jsem zprávy na internetu. A to většinou čtu jen nadpisy.
@4family zásoby tak na čtyři dny, včetně balené vody, baterek a ohřívače co není na elektriku.
Já vím, že se ve světě dějou i dobré věci, ale nějak s dostávám jen k těm špatným…

Tak zásoby na 4 dny máme úplně běžně a nečekám katastrofu a jídlo bych si uvařila na kamnech a ohni. Nakonec el. nám nešla 2 dny a bylo to v pohodě. Naštěstí jsem tehdy neměla mrazák plný jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
20.8.14 13:31

Přiznám se, že zrovna takovou depku nad zlým světem jsem měla zrovna včera.
Nad hlavou mi celý večer přelétala jakási vojenská vrtulová letadla, směrem na východ. Vzhledem k tomu, že od nás je to na Ukrajinu půl dne cesty… :think: se čím dál tím víc zamýšlím nad situací tam. Přemýšlím o tom, jak se nám média snaží vnutit určitý názor, který je ve skutečnosti strašně pokroucený. Mám trochu obavy, co z toho všeho bude.
Zásoby si tedy nedělám. Žiju ze dne na den. Tak nějak se utěšuju, že nic nehrozí. Ale myslím si, že náhlý výpadek energií a zásob v obchodě by nás všechny zničil a udělal z nás zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.8.14 15:03
@Tečička píše:
Ahoj. možná to bude znít hloupě, ale po každodenním čtení zpráv mě víc a víc tíží představa světa ve kterém žijeme a ve kterém bude žít má dcera.

Tak proč je „každodenně čteš“?

Působíš si ten stres sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.8.14 15:05
@Wiolla píše:
Je to tak. Lepší je vnímat ty pozitivní věci kolem sebe. Příklad: včera jsem byla v práci na obědě a starší kolega podržel dveře nejen mě, ale i cizím slečnám, co šly za námi. Nadšeně mu děkovaly. Pak když si s jídlem chtěl vzít příbory (je tam s tím blbá manipulace), jedna z těch slečen tam byla před ním a příbor mu najednou dává na tác i s ubrouskem. On na ni kouká celý překvapený a ona na to: Vy jste mi podržel dveře, já vám podám příbor.
A takto by to podle mě mělo být. Chovat se k sobě navzájem slušně, začít u sebe, a ono to půjde. ;)

Ano, přesně tak, to je moc hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.8.14 15:11

@BohunkaP Když o tom tak přemýšlím, on je stará škola, ročník 1950 (tzn. je mu 64 let!) a na těchto „manýrech“ si zakládát (např. podržet ženě dveře, ať je jakákoli věková kategorie). Kdyby se elementárně slušně k sobě chovalo víc lidí, tak by byl svět hned veselejší.

Ale slovy klasika: „Ostatní změnit nemůžeme; to co můžeme změnit, je sami sebe.“ A tam je potřeba začít… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.8.14 15:37

@Wiolla, přesně tak - ono i vidění světa závisí na každém z nás. Někdo vidí jen to špatné (a ještě se tím stresuje), jiný si vybere to lepší. Štěstí je otázkou vlastního rozhodnutí každého z nás - nezávisí na vnějších vlivech, jen na stavu naší duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová