Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zuzinska píše:
@_0812_ máš pravdu, děkuju za názor
Hlavně pokud se máte opravdu rádi, chcete spolu být a plánujete budoucnost to nevzdávej. Nevyčítej, nekřič… prostě ignoruj. Také jsme měli období, kdy manželovo dítě vyžadovalo, ať se nejlépe vystřelím na Mars. Když jsem sedla k televizi nutně potřeboval pustit pohádku, když jsme si s manželem po tom co si s ním x hodin hrál uvařili kafe malém zbořil barák, v noci kdy měl spát ve svém pokoji a já s otcem v ložnici se pokadil a tvrdil, že je mu strašně zle, což pominulo jakmile jsem v té ložnici zůstala sama. Trvalo to nějakou dobu, ale nakonec když jsem nikdy pole nevyklidila pochopil, že je to zbytečné, že tam prostě budu a nezbývalo mu nic jiného než si zvyknout. A dneska je to v pohodě. Děti přece nemohou rodičům řídit život v tom, že rodič bude mít partnera jen když ono mu to milostivě dovolí. Co když ta ženská otěhotní? To když se to tomu děcku nebude líbit, to půjde na potrat, aby bylo spokojené? Držím ti palce a přeji pevné nervy a neboj, bude to trvat, ale časem se to poddá a bude dobře.
@Anna766 píše:
Je to devítiletý dítě.Tyhle názvy jsou přes čáru.To si tu shazuj jak chceš.
asi má takový exemplář doma a myslí si, že to tak musí mít i ostatní ![]()
@inkakřivák píše:
Geniální rada - at ji přítel srovná. Takže on jí povelí a holčička bude tu novou paní, co s nimi bydlí místo maminky, milovat a brát? Propánajána. To je naprosto nejlepší způsob, jak to tomu dítěti ještě víc zamotat v šišce. Je tomu potřeba dát čas. Ukázat malé, že ti na ní záleží, máš ji rádaa tatínka jí přeješ.
to půjde dost těžko, když partner vyřešil situaci tím, že dceru od přítelkyně co nejvíc izoluje a čas/výlety podnikají bez ní ![]()
To si musí domluvit ona s přítelem, že by třeba nahodila malé, že viděla tam a tam třeba krásnou pohádku, že by mohli jít do kina a potom někam na zmrzku, třeba. A jít s nimi, necpat se mezi ně, nesnažit se jí suplovat maminku, ale být tam. S nimi. takto jsem to myslela. Anebo donést něco pěkného a hele, tohle jsem viděla a hned jsem si vzpoměla na tebe. Jinak netuším.
@inkakřivák píše:
To si musí domluvit ona s přítelem, že by třeba nahodila malé, že viděla tam a tam třeba krásnou pohádku, že by mohli jít do kina a potom někam na zmrzku, třeba. A jít s nimi, necpat se mezi ně, nesnažit se jí suplovat maminku, ale být tam. S nimi. takto jsem to myslela. Anebo donést něco pěkného a hele, tohle jsem viděla a hned jsem si vzpoměla na tebe. Jinak netuším.
Jasne klasicky slunickovsky pristup.
To vzdy zabere a vyresi vsechno, aspon ve fantazii teda. ![]()
Houby, chce ji to proste jasne rict, ze ta nova zenska je proste soucasti zivota pritele a i ji a at se s tim smiri a uz nic nezkousi.
@Sandokanos píše:
Jasne klasicky slunickovsky pristup.To vzdy zabere a vyresi vsechno, aspon ve fantazii teda.
Houby, chce ji to proste jasne rict, ze ta nova zenska je proste soucasti zivota pritele a i ji a at se s tim smiri a uz nic nezkousi.
tady to bohužel nevypadá, že by se k tomu chlap měl, spíš bych řekla, že mu to takto vyhovuje. Jinak jsem pro jasné vymezení pro obě strany -) dcerce jasně říct, že partnerka do jeho života prostě patří a budou tedy trávit čas všichni společně a přítelkyni, že dítě je dítě a i ono má nárok na tatínka. Nezávidím, ukorigovat obě strany, aby z toho vzešlo partnerství a vztah pro všechny tři, není jen tak.....
@Sandokanos Děcko nedonutíš milovat tu druhou na povel. Ano, může jí říci, at se s tím smíří - ale to neznamená, že se bude chovat jinak. A jestliže ji za to chování potrestá, tak si piš, že to bude teprve bitva. Ona musí jenom vydržet a hledat k dítěti cestu. To děcko je chudák - rozpadl se mu svět, ta rodina. jeho rodina. A ted mu tatínek přikáže - tohle je tvoje nová maminka, tak ji miluj. Dobrý, moc dobrý.
@inkakřivák píše:
@Sandokanos Děcko nedonutíš milovat tu druhou na povel. Ano, může jí říci, at se s tím smíří - ale to neznamená, že se bude chovat jinak. A jestliže ji za to chování potrestá, tak si piš, že to bude teprve bitva. Ona musí jenom vydržet a hledat k dítěti cestu. To děcko je chudák - rozpadl se mu svět, ta rodina. jeho rodina. A ted mu tatínek přikáže - tohle je tvoje nová maminka, tak ji miluj. Dobrý, moc dobrý.
A nestačilo by třeba slušné chování vůči novému partnerovi? Ani to se nesmí požadovat, protože se dítku rozpadla rodina? cesta do pekel a k rozmazlenému dítku.....on tu nikdo o milování nového partnera pomalu na požádání nepsal, tak není nutné hned zveličovat ![]()
@inkakřivák píše:
Nikdo nerika, ze je to jeji nova maminka a musi ji milovat. Jen se proste musi s tou situaci smirit. Verim, ze pokud je rodic pevny a ma respekt, tak zadna bitva nebude. Bohuzel rozmazlene dite nestaci jednou okriknout a mit to za vyresene. To chce vychovavat uz od mala
@Sandokanos píše:
Jasne klasicky slunickovsky pristup.To vzdy zabere a vyresi vsechno, aspon ve fantazii teda.
A když ne,tak zleva zprava co?To bude lásky na povel plný kýbl.
Jsi mladá, tak si najdi bezdětného. Problémy jsou i když má dítě macechu rádo, natož když ji chce vyštvat. Pokud se za tebe přítel nepostaví a bude tě oddělovat, tak to nebude do budoucna dobré. Jak dlouho to chce takhle praktikovat?
@Zuzinska píše:
Ahoj holky. Ráda bych se tu s vámi přidělila o můj problem, protože se o to nemám s kým podělit a byla bych ráda za každou radu. Můj nynější přítel, se kterým jsem nyní přes rok, má z předešlého vztahu 9 letou dceru. Vše bylo super do okamžiku, kdy jsem poznala její matku a ta začala malou manipulovat proti mně. Malá mi říkat, že tu nejsem vítaná a že si nepřeje, abych bydlela s nimi v domě. Chce teď dělat vše jen s mým přítelem a já si přijdu naproto odstrčená, nesmím se k němu ani přiblížit a on ji vše akceptuje. Asi jsem příliš moc žárliva, ale nemyslím si, ze můžeme být fungující rodina, když se musím stranu všemu, co spolu dělají. Dceru máme každých 5 dni. Co si o tom myslíte vy? Ještě nikdy jsem neměla vztah s někým, kdo má dítě.
Díky za odpovědi!!
Ahoj, vše bylo super i mezi vámi dvěma ? Trávili jste v pohodě společný čas všichni tři a až od setkání s její mámou se to pokazilo?
A ještě otázka - ty jsi mu do života vstoupila po nějaké době od jejich rozchodu, nebo odešel od nich za tebou?
Z mé zkušenosti - jak tady vtipně píše nějaký muž o „sluníčkovém přístupu leda ve fantazii“, tak mně se osvědčil v reálu.
Do manželství jsem dostala darem jednu 4letou, po rozvodu do vztahu v té době 14letou.
Ani v jednom případě jsem nebyla příčina, to bylo důležité a proto se tě na to ptám.
S tatínky mám dnes společensky zdvořilý kontakt, s oběma holkama častý a srdečný - vídáme se, voláme si.
Co se mi „vplatilo“ :
Je mi jasné, že jsem měla štěstí na povahu dětí - obě „dcerky“ jsou pohodářky
![]()
Ale pokud byste spolu chtěli být, nemyslím, že je řešení tě separovat - do budoucna by to stejně neklapalo.
Netvrdím, že je to jednoduché a podmínkou je táta, se kterým je rozumná domluva.
S bezhlavě zaslepeně zamilovaným vše odpouštějícím tatínkem, protože „vynahrazuje“, bych to nezvládla, o tom jsem přesvědčená.
@Dája999 s přítelem jsem se seznámila, když už byl dávno od ex pryč, 4 roky spolu nejsou, předemnou měl i nějaké jiné, ale jeho ex je vždy doslova vyštvala (chodila do jeho domu, když tam nebyl, říkala jak na nej apod…
). Myslel si, ze je dobre s ni mít dobrý vztah, kvůli dceři. S jeho dcerou bylo vše super, dokud nebyla týden na dovolené s její matkou… pritel ukončil kontakt a řekl, ze ho muže kontaktovat dcera nebo věci ohledně dcery na emailu… dcera když me viděla, nechtěla me pozdravit, nic.. ![]()
Dekuju za super rady, náhradní maminka opravdu byt nechci… dekuju ![]()
@Zuzinska aha, tak takhle…
já jsem teď napsala docela dlouhý příspěvek, ale protože tam už bylo hodně ze soukromí, smázla jsem ho.
Pokud budeš kdykoli chtít, napiš klidně do SZ. Nejsem tady každý den, ale občas nakouknu ![]()
Hodně štěstí přeji
![]()