Změna křestního jména dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
30.9.14 20:53

@Kies Vždyť jo, však jsi viděla, že jsem vzala zpátečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.9.14 20:53

@Kies můj syn má klasické časté české jméno Jozef a všichni se mě ptají jak mu říkáme, když řeknu že Jožine tak to polovině lidí přijde blbý a říkají mu stejně jinak :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.9.14 20:57
@anickadomnik píše:
ale zase 500 je celkem dost ne?

Nevím, no, ženský jména, který nosí kolem 500 lidí, docela divočina jsou… (Nebo mně přijdou) až teda na jedno… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.9.14 20:58
@anickadomnik píše:
@Kies můj syn má klasické časté české jméno Jozef a všichni se mě ptají jak mu říkáme, když řeknu že Jožine tak to polovině lidí přijde blbý a říkají mu stejně jinak :lol: :lol: :lol:

Se z? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
30.9.14 20:58
@anickadomnik píše:
můžu se zeptat jaké jméno si vybral? Můj by se v sedmi nebo šesti letech určitě chtěl jmenovat Optimus Prime, nebo Ironman :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Normální, po tátovi…právě že to celkem dávalo smysl, kdyby si vymyslel nějakou koninu ze seriálu, tak bychom mu řekli, ať si počká do 15:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
30.9.14 20:59

@carambol tak tak..jmenovzmenit opravdu jde! Jen jsem nekde četla ze chteji odůvodnění, například ze je jmeno urzlive, hanlivé atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.9.14 21:00
@kate02 píše:
Se z? 8o

jo po slovenském dědečkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
30.9.14 21:01
@rainucha píše:
Za svobodna Jarošová, teď jsem Tomanová. Přijde mi to fér :)
@lovesmile Přímo původ jména nevím, babička má francouzské předky, takže je to od nich. Ale francouzsky mi nezní, takže bůhví, kde ho vylovili :mrgreen:
@Gituš A jaké by bylo to šesté? :) Zrovna dneska jsem četla tvůj příběh ;)

Krasne jmeno :kytka:.je to sice jinak, ale trosku podobne-reyna je spanelsky kralovna, myslim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.9.14 21:01
@me2dova píše:
Normální, po tátovi…právě že to celkem dávalo smysl, kdyby si vymyslel nějakou koninu ze seriálu, tak bychom mu řekli, ať si počká do 15:-)

tak to klobouk dolů před klukem, myslím že většina kluků v tomhle věku by volila podobná jména jako můj syn :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
30.9.14 21:02

@marrlinka pokud bylo jméno po jednom z rodičů, tak to ani před revolucí nebyl problém. Švagr se jmenuje Heinz po otci a to bylo bez problémů. Když pak ale tchyně chtěla pro manžela jméno Erich, tak to už jim nepovolili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.9.14 21:02
@Anonymní píše:
Mám pětiletou dceru, její otec teď přišel s tím, že se mu nelíbí její jméno a chce ho změnit. (Nežijem spolu) Přijde mi to vůči ní úplně mimo, aby najednou měla jiné jméno. :( Jde to vůbec změnit? Mohl by to udělat i bez mého souhlasu? Nejvíc mi vadí, že se jí neustále snaží její jméno zhnusit, říká, že se nikomu to jméno nelíbí. Napadá někoho, co s tím?

zažila jsem jednu známou, co měnila dětem jména. Přidala jim druhé, které bylo více moderní než to původní. To by byla asi jediná možnost, na kterou bych byla ochotná přistoupit :think: Jinak jméno můžeš změnit tuším do půl roku dítětě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
30.9.14 21:05
@anickadomnik píše:
@rainucha kamarádka je rodilá francouzka a jmenuje se Klotylda, taky mi to nepřijde moc francouzské :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale všichni jí říkáme Katko

Moje babicka je Clotilda, kamaradi ji rikaji Klóto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
30.9.14 21:08
@hanka.br. píše:
Neobvyklé jméno, je jich všeho všudy 500 nositelů, manžel prosazuje změnu jména, zakladatelka ho nechce napsat, obává se posuzování, musí při představování zdůvodňovat, jak se jméno vyslovuje…ano, TAK TROCHU si myslím, že to bude divočina.

Jéžiš :roll: :roll: 500 nositelů je krásné číslo, určitě to žádná divočina nebude.. Naše dcera je „19.“ v republice… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.9.14 21:09

@Teladradora O královně jsem taky už slyšela, dokonce je i nějaká zpěvačka z Turecka Raina, ale je fakt, že jsem po tom moc nepátrala. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
30.9.14 21:14
@brulinka píše:
Jéžiš :roll: :roll: 500 nositelů je krásné číslo, určitě to žádná divočina nebude.. Naše dcera je „19.“ v republice… :lol: :lol:

Mně je to fakt jedno. Jestli je potřeba s ním dělat až takové tajnosti, tak to pro mě prostě divočinou trochu zavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí