Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
u nas otec chtel dceru do pece, jeho milenka ho zrejme zpracovala, takze ani nechtel jit k posudkum a dceru již nechce. Dceru bil, nadaval ji / ma tez ADHD tezkou formu, prasky na spani, na soustredeni, antiepresiva /. Kdyz ji tam privedli otce, ktery ji kvuli ADHD mlatil a sproste nadaval, kricela strachy, bylo to na UK v Myslikově. Její křik byl slyšet po celé budově. Nedovede si představit, jak jsem se držela, abych tam nevlítla. Ještě, že tam byla svědkyně. Je to skoro rok a dcera jen slysi jeho jmeno, dostane panicky strach. Dle znalkyne jsem matka, ktera jí navádí.Totéž tvrdil otec i jeho milenka, kteří s dcerou v ordinaci byli. Já jsem se zúčastnit nemohla.Styk s otcem doporučila znalkyně co nejširší, pokud dcera /6 let/ nebude chtít, navrhuje umístění v psychiatrické léčebně. Kvůli znalkyni nám teď během 4 měsíců 3× odložili soud. Snáším to už 2 roky, ombudsman, předsedové soudu, ministr spravedlnosti… nic nepomohlo ![]()
Máte někdo zkušenosti, na co se ptají u znaleckých posudků /psychiatrie/ pro vyšetření otce, matky a dítěte, k úpravě styku pro soud???
dostanete testy, asi 50 otázek, o dětství, jak se k vám chovali rodiče apod., doplňujete rozepsané věty / někdy vypadají i dost zvláštně /, názory na výchovu, atd. Děti formou nějaké hry vyjádří své vztahy a svůj pohled na rodiče. Pak absolvujete pohovor každý zvlášť ve velmi přátelském ovzduší - ale to je přátelské zdánlivě, je to finta abyste se uvolnili a prozradili na sebe co nejvíc.
A přitom pozorují jak se k sobě všichni navzájem chováte, jak spolu mluvíte - rozhodně neovlivňujte děti, poznají to okamžitě…
Děkuji, jsem z toho celkem na nervy, bývalý si se mnou hrál a lhal po celou dobu, dokázal mě a mou rodinu pěkně obejlhat, herec první kategorie. Psychicky mě týral v těhotenství a dosud jsme byli vesměs bez kontaktu chlapec 2,5roku. Vzhledem k zážitkům s ním nejsem schopna moc komunikovat, před porodem nás opustil a těžké těhotenství, ale dosud na to nikdo nebere ohledy, katastrofa co se děje!!!!
Nebojte se, jen se nenechejte oblbnout psychologem, jsou horší než otec. Moc Vám držím palce. nejsem si jistá, ale myslím, že máte právo být u vyšetření dítěte. Advokátům nevěřte, zjistila jsem, že vím víc než oni, ani neznají nový trestní zákoník. Zkuste najít na netu práva dítěte. Existuje mezinárodní úmluva, je téměř shodna s listinou lidských práv. Hlavně! vemte s sebou svědka, čím víc tím líp.
Zdravím
potom dostanete zhruba za 14 dnů výsledek posudku. Musíte se ihned odvolat / snad do tří dnů / jestli chcete vyslechnout psychologa u soudu, totéž může chtít protistrana, pak u soudu žádat revizi, opět se svědky zajděte za soudním psychologem a řekněte v čem nemluví pravdu.
a jako pooslední variantu navrhuji obrátit se na státního zástupce za týrání dítěte i vás pokud vám nedává prostředky. to jsem teď zvolila já a věřte, že ani soud, ani státní zástupkyně včetnš OSPODu mi nemůžou přijít na jméno. ještě mě napadla krajní možnost - Fond ohrožených dětí, jde jim tam opravdu o ně a mohou vám nabídnout řešení.
hlavu vzhůru
No na FOD jsem měla také těžkou zkušenost, kdy se sociální pracovnici nelíbilo s náma chodit z kočárkem, přičemž to bylo v té době to nejlepší řešení,pěkně si ju tatínek omotal, děcko řvalo, to po mě chtěli ať ještě odstříkávám mléko. S těma prostředkama jste to myslela jak??? jako když mi nedávají lhůtu na odvolání??? nechcete mi raději psát na email?? ***@seznam.cz
tak tedy my to měli jinak a bylo to přímo kvůli žalobě otce na úpravu styku s dětmi-přišli jsme,sedli jsme si spolu odděleně od dětí,s námi dr.a drka,nechali nás mluvit-mluvil spíš ex,já jen držela židli vzteky nad jeho lhaním,zmohla jsem se na dovětek,že nic z toho není pravda,aby mě odsekl křiknutím,že ted mluví on.Když to skončilo asi p půlhodině,mluvila se mnou ještě dr.,druhý dr.dělal zatím s otcem test-dá se to naštudovat na netu,ty testy mají svůj název a je to cosi,kdy ti předloží nějaké obrázky a ty máš říct,co vidíš,pak ješt 140otázek osobnostního testu-otázky nic společného s výchovou-spíše kolem tebe,jak vnímáš okolní svět,lidi.Výsledky přišly do 2měs.,30stránek A4, taky jsem se bála,že ex lhal,ale poznali to a vzhledem k tomu,že jsme oba absolvovali předtím ještě vyšetření nás u psych.dospělých,kde ex nakecal něco jiného,byl vymalováno-vyšly mu tam příšernosti,a ani jsem netušila,že to tak sedne…celkem mě t překvapilo,protože mě připravoval na to,že už to absolvoval a výsledek zná…držím palce a riki tobě tedy nezávidím,taková story-no ale říkali mi jiní dr.,že pokud narazíme na blba,tak nás litují,my naštěstí zatím měli štěstí…přeju ho i vám ![]()
no tak jsem tu vzpamatovaná z šoku…tak ex u soudu ani enbyla,poslal jen trapnou advokátku,co uprostřed jednání zvedla ruku,zda „může užít lék na migrénu“ a že prý nepřišel,jelikož zajištuje další důkazy.Vytoupili tam znalci,co kluky posuzovali a ti řekli a velice důrazně několikrát apelovali,že může děti vídat jen,pokud jim dkáže zajistit podmínky takové,kt.by neomezovaly a napak umožnily jejich další vývoj vzhledem k jejich dg.,spát u otce mohou až po několik aměsících,jelikož se otec přes půlrku neozval a kluci už ho prakticky neznají.Navíc ale,že je ptřeba vzít v úvahu alespon v počátcích vůli dětí,zda k otci chtějí.OSPOD nás tentokrát nepdržel,jak by měl,ale nicméně styk byl povolen velice málo-otec chtěl extrém,dstal jen sudou ne 14-16h,jenže za každých okolností ez hledu,zda kluci chtějí či ne,prý to musím dětem vysvětlit-no jak mám autistům vysvětlit,že musí k otci,ze kterého se počůrávají,kterého nemají rádi a který jim jen nadává do nemožných a nevychovaných a který je praští.Dmácí násilí prý nebylo předmětem řízení.takže tec může být spokjený,prtože mi tady bude násilím rvát hlavně Lukyho ze zábradlí a ten dostane tedy další léky,zvýší se mu pět dávka ATD a jelikož ve škole řešíme šikanu,a bezúspěšně.Nakonec kluci sknčí na psychiatrii lležet a otec může být spokjený-doufám,že toto čte,jako všechny moje příspěvky-dokonce si u soudu postěžoval,že chodím na emimino a co na tom,že sem chodím již 8let…přeji všem aby pochodili lépe a jejich otcové nebyli takoví zoufalci ubožáci jako otec dětí,co se stále ani neozval-na zač.roku,na konci,na ooperaci syna,na svátek,ale má o ně ooooooobrovký zájem ne kdyby se choval normálně a nechal kluky vklidu-jenže u soudu řekli,že je vhodná třeba návštěva v mcd.,zoo,kino ale to se už dříve otec vyjádřil,že mě spnzrovat nebude,tak oč jde-jen a jen o pomstu mě-milý tatínku,věř,že ti kluci a především Luky nemůžou přijít na jméno,zvláště po poslední tvé scéně a že v 18ti přijdou ledatak plivnoout do tváře…Uvědom si taky,že nevyhrál nikdo a prohráli kluci…při nedodržování termínů a blbnutí hlaviček těch dětí,což bude víc než častější jako vždy,podám hned předběžné opatření a klidně budu žádat nové posudky,zaměřené i na domácí násilí,nebot Luky dostal od posudků další dg., k tmu ATD a nyní dostane již 3medikaci..
Anonymní píše:
no tak jsem tu vzpamatovaná z šoku…tak ex u soudu ani enbyla,poslal jen trapnou advokátku,co uprostřed jednání zvedla ruku,zda „může užít lék na migrénu“ a že prý nepřišel,jelikož zajištuje další důkazy.Vytoupili tam znalci,co kluky posuzovali a ti řekli a velice důrazně několikrát apelovali,že může děti vídat jen,pokud jim dkáže zajistit podmínky takové,kt.by neomezovaly a napak umožnily jejich další vývoj vzhledem k jejich dg.,spát u otce mohou až po několik aměsících,jelikož se otec přes půlrku neozval a kluci už ho prakticky neznají.Navíc ale,že je ptřeba vzít v úvahu alespon v počátcích vůli dětí,zda k otci chtějí.OSPOD nás tentokrát nepdržel,jak by měl,ale nicméně styk byl povolen velice málo-otec chtěl extrém,dstal jen sudou ne 14-16h,jenže za každých okolností ez hledu,zda kluci chtějí či ne,prý to musím dětem vysvětlit-no jak mám autistům vysvětlit,že musí k otci,ze kterého se počůrávají,kterého nemají rádi a který jim jen nadává do nemožných a nevychovaných a který je praští.Dmácí násilí prý nebylo předmětem řízení.takže tec může být spokjený,prtože mi tady bude násilím rvát hlavně Lukyho ze zábradlí a ten dostane tedy další léky,zvýší se mu pět dávka ATD a jelikož ve škole řešíme šikanu,a bezúspěšně.Nakonec kluci sknčí na psychiatrii lležet a otec může být spokjený-doufám,že toto čte,jako všechny moje příspěvky-dokonce si u soudu postěžoval,že chodím na emimino a co na tom,že sem chodím již 8let…přeji všem aby pochodili lépe a jejich otcové nebyli takoví zoufalci ubožáci jako otec dětí,co se stále ani neozval-na zač.roku,na konci,na ooperaci syna,na svátek,ale má o ně ooooooobrovký zájem ne kdyby se choval normálně a nechal kluky vklidu-jenže u soudu řekli,že je vhodná třeba návštěva v mcd.,zoo,kino ale to se už dříve otec vyjádřil,že mě spnzrovat nebude,tak oč jde-jen a jen o pomstu mě-milý tatínku,věř,že ti kluci a především Luky nemůžou přijít na jméno,zvláště po poslední tvé scéně a že v 18ti přijdou ledatak plivnoout do tváře…Uvědom si taky,že nevyhrál nikdo a prohráli kluci…při nedodržování termínů a blbnutí hlaviček těch dětí,což bude víc než častější jako vždy,podám hned předběžné opatření a klidně budu žádat nové posudky,zaměřené i na domácí násilí,nebot Luky dostal od posudků další dg., k tmu ATD a nyní dostane již 3medikaci..
Anonymní, držím ti pěsti! To je ale závistivý zmrd, ten tvůj ex. Zažívám něco podobného. Ještě si to můžeš natočit na kameru a podat TO za týrání dítěte, tím bych začala: je to pro soud pak důkaz, kromě svědků, samozřejmě. Hlavně se nevzdávej, tví synové za to stojí!!! ![]()
děkujeme-sama jsem zvědavá-soud proběhl 1.11.,advokátka ho tam hájila,že prý se neozval tak dlouho,protože počítal s tím,že soud nařídí úpravu styku,jenže d té doby se zase ještě neozval a je 19.o alimentech ani nemluvím.Syna začali ve škole šikanovat,začal si zase ubližovat,zvedli jsme ATD a ještě neví,že bude muset k otci.Děsím se toho,s čím se mi bude vracet-dnes řeší,že je naprosto kničemu,zbytečný,všem překáží…a otec ho jen kritizoval,nadával,nechápal jeho vyjadřování,chtěl po něm,aby byl jak ostatní,tak jestli tohle bude pokračvat,tak si ani nuemím domyslet,jak to skončí.Hledám novou školu,pak se stěhujeme a pak at si otec jezdí přes celou Phu na 2hodiny.nechápu,jak může být někdo k vlastním dětem takhle krutý a jak se někdo neumí přenést přes svou ješitnost.V takových chvílích mě ty boje otců z apráva na děti štvou opravdu neskutečně,i když vím,že jsou i matky psychopatky-má klientka má dma totéž-ex ji vydírá přes dítě a je to hnus nechutný
ještě nemám rozsudek,a pak děj se vůle boží… ![]()
tak to je síla-my jsme tedy na Pze 4,ale znalečáky dělali na Karlově-i když taky děs-kluci byli celou dobu s mladými slečnami,sám dr.s nimi byl pár minut,o mladším prohlásil,že místo autismu se u něj jedná o podprůměrný intelekt-APLA a ostatní odborníci včetně neurologů,genetiků později potvrdily aurtismus,akorát během 10min samozřejmě není PAS u nás tak evidentní,zvlášt,když se syn chová jinak ve společnosti bratra;nicméně oba řekli,že táta nás bil a že byl na nás zlý…jinak nás posuzovala dr.uhlíková a ta byla vpohodě-no a ten dr.Ptáček-soud máme na Pze 4 a tedy jsem moc ráda,že nemám tuhle vaši paní-jinak st.syn taky trpí úzkostí,obsedantně kompulzivní pruchou,atyp.autismem,ADHD a další vývojové vady řeči,bere antidepresiva,prášky na spaní…tak jen doufám,že dcera je na tom už líp,a že vše u vás dobře dopadlo či dopadne-otec dětí mě žaloval o kntakt s nimi co 2týdny víkend a 1den v týdnu k tomu,ale k posudkům už přišel s tímk,že je chce vídat jen 4h měsíčně a já tedy tuším,že to dopadne ještě jinak…ale nebudu předjímat-každopándě nejeví nejmenší zájem,ani po operaci syna,ani na konci či začátku školního roku,kdy šel syn do 1.třídy a druhý do speciální mš…