Zvýšení kvality diskusí na eMimino.cz

20830
13.3.12 16:26

Zvýšení kvality diskusí na eMimino.cz

Pěkný den,
z důvodu narůstajícího počtu diskusních témat (a to zpravidla duplicit) jsme se rozhodli zavést určitá opatření, která by měla zkvalitnit přehlednost fóra, pozvednout zpět jeho informační úroveň i zvýšit disciplinovanost nováčků ve vztahu ke stálým uživatelkám, které tu v diskusi ochotně radí a pomáhají.

Tyto změny by neměly omezovat nikoho, kdo si umí vyhledat odpovědi v již založených tématech nebo využívá oživení diskusí (kde je nově zvýrazněn oživující příspěvek) a umí formulovat srozumitelně svůj dotaz.

Tak jako je samozřejmé určité vystupování v osobní komunikaci, je třeba udržovat úroveň psaného slova. To platí nejen o vulgaritách, ale i používání interpunkce k rozdělení vět (a jejich oddělení mezerou), používání velkých písmen na začátku vět, nepoužívání KAPITÁLEK, vyvarování se do očí bijících gramatických chyb atp.

Dotaz v diskusi by měl mířit k položení otázky a nastínění problému, na který mohou ostatní uživatelky reagovat. Někdy se stává, že zakládající příspěvek v sobě nenese žádnou informační hodnotu a postrádá smysl, tím jsou ostatní čtenáři jen ochuzeni o svůj čas. Nebo uživatelka zakládá každý den x témat, které jsou již mnohokrát na eMiminu diskutována a často i zodpovězena.

Rozhodli jsme se pro tyto úpravy, které budou postupně uvedeny do praxe:

• nováček nemůže založit téma do 12 hodin od registrace – oživení je možné
  • je možné založit nejvýš jedno téma za 5 dní – oživení je možné
  • název tématu nesmí být stejný jako již existující (je třeba ho specifikovat nebo již existující téma oživit)
  • do názvu tématu nepatří nic z uvedeného - pomozte, poraďte, poradíte, spěchá, nutné, pomoc – název by měl shrnout jádro problému a téma zakládáte s tím, že chcete od ostatních poradit a nejlépe co nejdříve, není třeba to zdůrazňovat
  • téma musí mít minimálně dvě slova
  • v příspěvcích je třeba používat čárky nebo tečky k oddělení vět, za tímto znaménkem je zvykem psát mezeru – to je platná úprava již od psaní na stroji a vcelku opodstatněná.
  • externí smajlíci budou pro diskusi blokováni

Společně s těmito změnami se připravuje funkce „Upozornění“, kde uživatelka bude mít možnost na jednom místě zjistit, kde byla okomentována její fotka, deníček či diskuse + tzv. Zmínka o mně, kde se vám ukáže, kdo na adresně na vás reagoval v diskusi.

Co vy na to?

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
13.3.12 16:30

Tak za mě super :potlesk: Jen to blokování externích smajlíků mě trochu mrzí. Bude to platit i pro uzavřený diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094

myslím že je to rozumné ale proč blokovat smajlíky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka

Mě se teda jenom nelíbí to jedno téma za 5dní a blokování smajlíků. 8o :( Jinak super :palec: :potlesk: :potlesk:

Příspěvek upraven 13.03.12 v 16:31

• Citovat
  • Upravit
60142

1 téma za 5 dní? To platí pro nováčky nebo pro všechny?
To by mi přišlo moc přísný.

A to okrádání o čas :mrgreen: Když má mamina na mateřský čas drbat na emiminu, tak už ji těch pár vteřín, které věnuje přečtení příspěvku bez informační hodnoty, nezabije :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Zní to božsky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
13.3.12 16:31

Souhlasím :palec: taky bych trošku zpřísnila anonymitu.Myslím že je tu spousta normálních témat která se schovávají za anonymní zakladatele.Teda aspoň mě to v poslední době dost štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.3.12 16:32

Mě se to zdá v pohodě, ale jsem vážně zvědavá, jak to bude s tím dodržováním inerpunkce a podobně. Co se stane, když někdo něbude správně oddělovat věty nebo bude mít v příspěvku pravopisnou chybu? Pokud v tom případě nepůjde příspěvek odeslat (což asi nelze nastavit, i když nevím to jistě), tak tu moc příspěvků nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
13.3.12 16:32

To jsou skvělé změny :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
13.3.12 16:33
Gladys píše:
Zní to božsky :palec:

Taky tak.

Jen nevim, jak odlisite smajliky od jinych fotek. Staci si smajlik preulozit nekam jinam a hned to pujde obejit.

• Citovat
  • Upravit
2566
13.3.12 16:34

Za mě též OK. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
13.3.12 16:35
Bajča píše:
Souhlasím :palec: taky bych trošku zpřísnila anonymitu.Myslím že je tu spousta normálních témat která se schovávají za anonymní zakladatele.Teda aspoň mě to v poslední době dost štve.

Pro zpřísnění anonymity jsem taky. :palec:

• Citovat
  • Upravit
11689
13.3.12 16:35

Myslím, že jsou to pozitivní změny, až na jeden bod.
Používání externích smajlíku, tady jich je prostě málo a když chci něco vyjádřit, musím vložit jiného než z nabídky která tu je. Pokud by tato změna proběhla, bylo by určitě dobré vložit víc smajlíků a nebo některé nahradit. Protože víc než polovina je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
13.3.12 16:38

Ahoj Terezo,
trošku bych reagovala.Podle vlastní zkušenosti,kdy jsem velice často koukala na rady a cetla diskuse jako neregistrovaný účastník jsem i já potřebovala založit diskusi na téma,které tu bylo pouze jednou a nedostačující.Takže registrace a založeni diskuse a šlo mi o to co nejrychleji poradit,zjistit jestli někdo má zkušenosti s mím problémem a nedovedu si představit,že bych na založení čekala 12 hodin :think: .Pak i možnost založit téma jednou za pět dní mi přijde nefér.Přece pokiud nechci a téma mě nezaujme tak ho nečtu,nekomentuji a pak mi to nemůže brát čas ne :nevim: ?Je to tedy jen můj názor :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
13.3.12 16:38
Baba píše:
1 téma za 5 dní? To platí pro nováčky nebo pro všechny?
To by mi přišlo moc přísný.

Taky mi to prijde moc prisne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová