Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkný den,
z důvodu narůstajícího počtu diskusních témat (a to zpravidla duplicit) jsme se rozhodli zavést určitá opatření, která by měla zkvalitnit přehlednost fóra, pozvednout zpět jeho informační úroveň i zvýšit disciplinovanost nováčků ve vztahu ke stálým uživatelkám, které tu v diskusi ochotně radí a pomáhají.
Tyto změny by neměly omezovat nikoho, kdo si umí vyhledat odpovědi v již založených tématech nebo využívá oživení diskusí (kde je nově zvýrazněn oživující příspěvek) a umí formulovat srozumitelně svůj dotaz.
Tak jako je samozřejmé určité vystupování v osobní komunikaci, je třeba udržovat úroveň psaného slova. To platí nejen o vulgaritách, ale i používání interpunkce k rozdělení vět (a jejich oddělení mezerou), používání velkých písmen na začátku vět, nepoužívání KAPITÁLEK, vyvarování se do očí bijících gramatických chyb atp.
Dotaz v diskusi by měl mířit k položení otázky a nastínění problému, na který mohou ostatní uživatelky reagovat. Někdy se stává, že zakládající příspěvek v sobě nenese žádnou informační hodnotu a postrádá smysl, tím jsou ostatní čtenáři jen ochuzeni o svůj čas. Nebo uživatelka zakládá každý den x témat, které jsou již mnohokrát na eMiminu diskutována a často i zodpovězena.
Rozhodli jsme se pro tyto úpravy, které budou postupně uvedeny do praxe:
Společně s těmito změnami se připravuje funkce „Upozornění“, kde uživatelka bude mít možnost na jednom místě zjistit, kde byla okomentována její fotka, deníček či diskuse + tzv. Zmínka o mně, kde se vám ukáže, kdo na adresně na vás reagoval v diskusi.
Co vy na to?
Tereza
Tak za mě super
Jen to blokování externích smajlíků mě trochu mrzí. Bude to platit i pro uzavřený diskuze?
Mě se teda jenom nelíbí to jedno téma za 5dní a blokování smajlíků.
Jinak super
![]()
Příspěvek upraven 13.03.12 v 16:31
1 téma za 5 dní? To platí pro nováčky nebo pro všechny?
To by mi přišlo moc přísný.
A to okrádání o čas
Když má mamina na mateřský čas drbat na emiminu, tak už ji těch pár vteřín, které věnuje přečtení příspěvku bez informační hodnoty, nezabije ![]()
Souhlasím
taky bych trošku zpřísnila anonymitu.Myslím že je tu spousta normálních témat která se schovávají za anonymní zakladatele.Teda aspoň mě to v poslední době dost štve.
Mě se to zdá v pohodě, ale jsem vážně zvědavá, jak to bude s tím dodržováním inerpunkce a podobně. Co se stane, když někdo něbude správně oddělovat věty nebo bude mít v příspěvku pravopisnou chybu? Pokud v tom případě nepůjde příspěvek odeslat (což asi nelze nastavit, i když nevím to jistě), tak tu moc příspěvků nebude ![]()
Gladys píše:
Zní to božsky
Taky tak.
Jen nevim, jak odlisite smajliky od jinych fotek. Staci si smajlik preulozit nekam jinam a hned to pujde obejit.
Bajča píše:
Souhlasímtaky bych trošku zpřísnila anonymitu.Myslím že je tu spousta normálních témat která se schovávají za anonymní zakladatele.Teda aspoň mě to v poslední době dost štve.
Pro zpřísnění anonymity jsem taky. ![]()
Myslím, že jsou to pozitivní změny, až na jeden bod.
Používání externích smajlíku, tady jich je prostě málo a když chci něco vyjádřit, musím vložit jiného než z nabídky která tu je. Pokud by tato změna proběhla, bylo by určitě dobré vložit víc smajlíků a nebo některé nahradit. Protože víc než polovina je k ničemu.
Ahoj Terezo,
trošku bych reagovala.Podle vlastní zkušenosti,kdy jsem velice často koukala na rady a cetla diskuse jako neregistrovaný účastník jsem i já potřebovala založit diskusi na téma,které tu bylo pouze jednou a nedostačující.Takže registrace a založeni diskuse a šlo mi o to co nejrychleji poradit,zjistit jestli někdo má zkušenosti s mím problémem a nedovedu si představit,že bych na založení čekala 12 hodin
.Pak i možnost založit téma jednou za pět dní mi přijde nefér.Přece pokiud nechci a téma mě nezaujme tak ho nečtu,nekomentuji a pak mi to nemůže brát čas ne
?Je to tedy jen můj názor ![]()
Baba píše:
1 téma za 5 dní? To platí pro nováčky nebo pro všechny?
To by mi přišlo moc přísný.
Taky mi to prijde moc prisne.