Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucindaluckatá to by si mohla zkusit
no pravě že mi to přijde moc podezřelé nikdy to nebylo že by mi jen tak něco donesla proto mi to přijde divné a promiň užívat si pozornost tchýně to mi přijde vtipný to si nebudu užívat asi nikdy ![]()
@ladano no dokud to není něco za něco, zatím si zakládá na předplatný
.
to bude, já nevím, proč jí vadí, že chci kojit místo ní, vždyť jsem jí tenkrát koupila tu kytku, no tak snad ne a snad to bylo nezištný.
@ladano určitě si užívej této nenadálé změny a až se to změní tak jí připomeň jak to bylo fajn když jste spolu vycházely
![]()
@lucindaluckatá nestraš mě
no jako taky si to říkám jako bylo to od ní milé ale pořdá tam je něco co mě nesedí proč mi jí dává jen tak?! asi to moc zkoumám… každopádně jsem zvědavá co bude dál…
@sweet78 ale my spolu vycházíme od začátku bych řekla jen jí je to pořád málo ona chce něco jiného než já a nedokáže pochopit že já taková nejsem, ona se přirovnává k mojí mamce což nejde a jí jí nikdy tak brát nebudu! kamošky z nás nebudou ale bavíme se a vycházíme ve slušnosti ale jí je to málo asi chce abych za ní chodila si povídat což já nedělám a nikdy dělat nebudu abych sama od sebe za ní šla jen tak…
@ladano tak já to se svojí tchyní mám tak nějak podobně… Když ji potkám na chodbě tak ji pozdravím ale dřív jsem měla trochu víc snahu se s ní bavit. Teď už vím že to nemá smysl protože pokud podám prst tak mi zežere víc než celou ruku
No a jí se to také zdá málo a jak ji znám tak jí leží v hlavě co tomu řeknou sousedi že spolu nechodíme po dědině na procházku… co si budou myslet… Vedle v baráku mají totiž snachu a ta chodí s tchyní dokonce i věšet prádlo
jenže už nechápe to že ty dvě si asi rozumí a vyhledávají společnost… já chci své soukromí…
@sweet78 píše:
@ladano tak já to se svojí tchyní mám tak nějak podobně… Když ji potkám na chodbě tak ji pozdravím ale dřív jsem měla trochu víc snahu se s ní bavit. Teď už vím že to nemá smysl protože pokud podám prst tak mi zežere víc než celou rukuNo a jí se to také zdá málo a jak ji znám tak jí leží v hlavě co tomu řeknou sousedi že spolu nechodíme po dědině na procházku… co si budou myslet… Vedle v baráku mají totiž snachu a ta chodí s tchyní dokonce i věšet prádlo
jenže už nechápe to že ty dvě si asi rozumí a vyhledávají společnost… já chci své soukromí…
přesně tak to mám já
![]()
@siamka7 nestraš
no… tak máme ještě pět let na to nějak na situaci zapracovat abych to neměla s těmi pocity a city vůči tchyni stejně jako ty…
@sweet78 píše:
@siamka7 nestrašno… tak máme ještě pět let na to nějak na situaci zapracovat abych to neměla s těmi pocity a city vůči tchyni stejně jako ty…
nechci tě zklamat, ale lepší to nebude…
@siamka7 no… nechci aby to bylo lepší… po dvou letech jsem si konečně tak nějak prosadila aspoň nějaké soukromí a jen doufám že to v těchto mezích zůstane. Jediné čeho se bojím je že bude chtít udělovat své nevyžádané rady po narození mimča ![]()
@sweet78 píše:
@siamka7 no… nechci aby to bylo lepší… po dvou letech jsem si konečně tak nějak prosadila aspoň nějaké soukromí a jen doufám že to v těchto mezích zůstane. Jediné čeho se bojím je že bude chtít udělovat své nevyžádané rady po narození mimča
musíš ji zavčasu vymezit pravidla ![]()
@Ladybirdanazuz jj na tom už pracuju, aby se manžel víc zapojil, on pochová, pohoupe, ale zatim se k přebalování nehrne
malej je na flašce, manžel je zvyklý chodit dlouho spát takže moje vize je taková, že by mohla zastat alespon jedno noční krmení
a ať mu přijde maminka pomoct, to bude čoro moro
ono je to složitý, on ví jaká tchýně je, kolikrát se zhádají když mu radí a dělá z něj naprostýho idiota, ona se na 15min urazí a pak jede nanovo
Jinak je můj muž báječnej chlap, ale když jeho matka nasadí slzy, tak to jde šechno do kopru
on je rád, že se tchýně snaží zapojit, že má radost, že se směje, protože co před víc než rokem zemřel tchán tak to s ní bylo špatný, to já jako všechno chápu, ale nikdo po mě nemůže chtít, aby jí svoje dítě dala plně k dispozici jenom aby měla nějakej smysl života ![]()
@vlastule30 U nás se tchýně přestala takhle nesnesitelně chovat až ve chvíli, kdy mi ujelo, že jí nesnáším a že se chová jako naprostá kráva. Pak jsme se odstěhovali asi 60km daleko a neviděla jsem jí od té doby ani jednou.
A to sprostě nikdy nemluvím a chovala jsem k ní až moc velkou úctu.
Neřekla jsem jí to do očí, ale ona byla v koupelně a já v obýváku. Řekla jsem to celá nas.ana chlapovi, když jsem tchyni říkala, ať na malou nedává deku a ona se jen usmála, deku na ní dala a bylo na ní vidět, že ona může vše! Chovala se ke mně s úplným nerespektem a neuctou. K dceři se chovala jako vlastní máma, která musí mít u dcery poslední slovo. Já jí musela poslouchat a ona nikdy neudělala to, o co jsem jí požádala. ![]()