Tchyně :-o

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
8.2.14 13:53

Elilen - zrovna jsem se chtela zeptat, jak ti takova vec uleti :-) pripomina mi ti doby, kdy jsem se s ni 20 minut hadala, ze malej jde ven bez svetru - bylo 29 stupnu - a ona si za mymi zady ten svetr schovala do kabelky a oblikla ho pred domem :-)

• Citovat
  • Upravit
15977
8.2.14 13:59

Ještě si vy, kterým tchýně nakazuje, co a jak dělat, které tchýně nerespektuje, rozmyslete si, jaký vliv to bude mít v budoucnu na vaše děti.

Tchýně vnoučatům odmalička ukazuje, jak názor rodičů nemá absolutně žádnou platnost, váhu. Jak jsou rodiče úplně blbí a neschopní se o ně postarat. A jediná, chytrá, užitečná a nejlepší v rodině je babička. Pokud jsou vaše tchýně generálky, jako ta moje, budou neustále po dobu spoustu let, než je zasype hlína, podryvat vaši autoritu. A ještě alibisticky, že to všechno přece myslí dobře a hlavně nejlíp. A to je pro dítě jaký vzor?? Co si z toho vaše děti vezmou? Přemýšleli jste nad tím? Uvidí, že arogance a nerespekt k vám i ostatním je úplně v poradku.
V zájmu našeho dítěte a později i dětí bylo nejlepší řešení, „ochudit“ dceru o babičku. O babičku, která dceři ukazuje, že je v pořádku, když nás nectí, nerespektuje a chová se k nám s despektem.

Vy, které máte podobnou tchyni, popřemýšlejte o tom.
Pokud se k vám budou za pár let, měsíců, stejně chovat i vaše děti, nemějte jim to za zlé. Ony to vidí jako přirozené chování, které odkoukaly od vás. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
8.2.14 14:06

@novo123 jojo, pamatuju si to samé.
Dej jí deku!!!
Nene, nedám, je červenec, jí je horko, takže nedám.
Dej jí tu deku!
Neslyšela jste? Nedám.
Dej!
Ne.
Ale ano!!
Ale ne..
Takže ty jí tu deku nedáś?
Nene, nedám..
Tak já jí prikreju sama!
To tedy ne.
Přikryla ji.
Já jí odkryla.
Ona udělala toto 8o, otočila se naštvaná na patě a byla uražená. :nevim:

:pocitac: :pocitac: jak já sem ráda, že mi ze života zmizela. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
8.2.14 14:09

Tak to mas pravdu, samitnou me to uz x krat napadlo, ze tohle neni o me, ale o o deckach. Vliv to na ne proste ma, ze zacatku jen organizuji spanek a jidlo, ale pozdeji to bude formovat jejich chovani a prevezmou to jako vzor. Ale zase ja doufam v tu brzkou hlinu :-))))

• Citovat
  • Upravit
novo123
8.2.14 14:11

Ctu ten tvuj prispevek a jsem vztekla jen pri tom cteni, ale u nas to bylo identicke. Prosadit si svou muzes pouze silou a pretahovanim, coz je pod moji uroven, tak limitivat kontakt!

• Citovat
  • Upravit
15977
8.2.14 17:38

@novo123 :mrgreen: te mé je přes šedesát, takže hlína by ještě dlouho nehrozila. :,( :mrgreen:

S tou dekou nebo čímkoliv jiným to asi zažilo spoustu snach. Jestli budu stejná, ať mě děti zastřelí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
9.2.14 11:17

@Ladybirdanazuz tchýně tady ve městě má jen sestru, se kt. se vidí téměř denně. Ona má dvě vnoučata a o to je to horší, protože tý je snacha dává na hlídání 2× v týdnua ona je může hlídat a vozit a bla bla a proč já jí malýho nemůžu dát, no běs, nikdo nechápe, že je mu teprve 14dní proboha :! :! že se musíme sžít hlavně my spolu a pak teprve (pokud to psychický stav dovolí) dát kočárek tchýni apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
9.2.14 14:41

@vlastule30 souhlasím s @Ladybirdanazuz u nás taky dost zabralo, když se o malýho měl postarat manžel a tchýně mu asistovala. Došlo to tak daleko, že mi důrazně říkal, ať nezmiňuju, že bude hlídat sám a že jdu pryč, protože by se mu sem nasomrovala :palec:

• Citovat
  • Upravit
novo123
9.2.14 14:42

@Ladybirdanazuz s tím zapojováním tchýně bych to radši nezkoušela, já jsem to zkusila a fungovalo to tak, že vzala malýho na hodinu ven v kočáře a já jsem ji tu měla celej den a ještě ji vařila oběd a poslouchala celej den kecy, to je lepší ji odstřihnout :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1236
9.2.14 19:52

Jj bydlíme v jednom baráku, oddělená patra ;) nevim proč to dělá, protože ona tady bydlela se svojí tchýní, kt. jí nesnášela, nemluvily na sebe nebo na sebe jenom štěkaly, tak chce asi opačný extrém, já fakt nevim :nevim: dneska jsem potkala úplně cizí ženskou, kt. se ke mě hnala, když jsem byla s kočárem a že mojí tchýni dobře zná a že ví jak na tom byla špatně, když tchán umřel a že je dobře, že máme miminko, protože to je tak jediný co jí může pomoct. Jako já jsem si fakt nepořizovala dítě kvůli tomu, aby měla tchýně psychoterapii :cert: když prášky evidentně nezabírají. Zítra si půjdu promluvit s jejím doktorem prostě, protože tady nehodlam řešit její záchvaty, ona se totiž o malýho přece hrozně bojí. To jsem vám neřekla, když jsem byla v porodnici, tak ona doma dostala hysterický záchvat, protože malý zhubnul, jako každé miminko, že :?: ona se doma složila, brečela a nenapadlo jí nic lepšího než mi zavolat do porodnice, jak je to strašný jak je malej hubenej a že nám tam určitě umře :! :! tohle mi řekla dva dny po porodu, takže uznejte, že tohle opravdu neni psychicky zdravá osoba, kt. bych měla svěřit svoje dítě :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.2.14 09:07

Premyslim o tom uz dlouho. Moje tchyne ma kliku v tom, ze pro je rodins strasne dulezita. Mojevrodina je super, teda vsude je neco, ale fakt si s nasima a brachem pomahame a je to samozrejmost, ziju ve svete, kde to tak je. A moc bych chtela, aby to fungovalo, tak jsem se snazila asi vic nez je zdravo. Nevim, proc to tak je. Jednak si rikam, jestli to neni o tom, ze takhle predali svoje deti mamkam a tchynim, tak tex chteji svoji sanci s miminem. Nekdo tady v diskuzi psal, ze jsou to hormonalni zmeny, kdy si zenska bolestnw uvedomuje, ze uz tohle nezazine a neumi se s tim vyrovnat. Pripadne si neumi uvedomit, ze od urcite chvile jsou deti samostatni dospely. Nejaka dalsi teorie? Taky to muze byt jen general povaha :-)

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.2.14 09:10

Tak s tim telefonatem tvoje tchyne rozhodne vede nad tou moji. Ja jen posliuchala, jak by bylo fajn, kdybych potratila.

• Citovat
  • Upravit
766
10.2.14 09:18

Já jsem teda kliďas, ale od doby co bydlím v jednom domě s drahým a tchyní, začínám být čím dál větší nervák (ono to bude i těhu hormonama). Oba jsou to vzteklouni. U manžela to zvládnu, toho jsem si přeci vybrala :D ale bonus ve formě tchyně bych ráda často vrátila!!! Každopádně jsem po přečtení Vašich příspěvků ráda, že si alespoň vidí do huby. Kdyby mě tohle někdo řekl/zavolal, tak ho rozcupuju na kousíčky! Ty ženský musí být nemocný, jinak si to nedokážu vysvětlit? Chorý mozky - nechat to někam zavřít :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.2.14 09:45

Holky mazec ja kdyz to tu ctu tak mam vlastne jeste dobrou tchyni :) no jsme zvedava jaky to bude po porodu z toho mam nejvetsi obavu… nechci ji mit vecne za zadkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.2.14 10:16

Ladano - prave, ze ty jeste tchyni nemas :-) jak to tak pozoruju, tsk to vzdycky poradne zacne az porodem. Domonce jsem tu na diskzzich potkala par tskovych, co mi nadaly do nan, co si neumi srovnat tchyni a pak jsem tu postupne nasla nektere z nich, jak zakladaji diskuze: driv jsem si s tchyni tak rozumela a po porodu peklo :-). Zvlast u jexne me to falt pobavilo. Omlouvam se za preklepy, bojuju s dotykacem, zlaty tlacitka :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová