Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@StáleKrásně gratulujeme s Aničkou a přejeme hodně zdravi a štěstí oběma
Dej vědět co s vámi je
Krasne jméno ![]()
@hundrtka Sarlotka je úžasná
Přejeme s Aničkou pevne zdravi a hodně spokojenosti
![]()
@kackamk dalsi kulisek Tomaskovi tez i mamce jen a jen samé štěstí a pevne zdravi ![]()
Koukám, ze jsi moc nepřenášela, to je dobre ![]()
@Whynot a poslednímu Deniskovi tez hodně štěstí od nas a pevne zdravi oběma ![]()
No a jsme všechny
![]()
@Peka77 neprenasela jsem vubec diky bohu maly se narodil den pred terminem
je to sikula nechtel maminku moc trapit. A co jak bojujete??spinka mala v noci?
@kackamk je to sikulka ![]()
Někdy lépe a někdy hůře
Zakezi jak se te naši treperende chce spát přes den. Občas mame problem se uspat, bohuzel i 4 hodky. V noci je naštěstí zlata holcicka nase a spinka od 1,5 do 3 hodin. Tez záleží jak ma hlad ![]()
A co vy?
@Peka77 no zalezi jak moc spi pres den kdyz hodne tak v noci řadí. Ale zacina nas trapit brisko a prdiky dneska v noci od pul 10 do pull 4 plakal bobek
chudak manzel se nevyspal do prace. Blbe je, ze když spi pres den ja si lehnout nemuzu jelikoz zas starsi nespi. Takze doufam, ze se ten nocni spanek upravi
a kojite???
@kackamk to musí byt náročné a s tim spánkem je to težké
Musim říct, ze tez nezaberu přes den (a to oproti tobě nemam zadne ditko dalsi). Avšak nejde to až by se člověk vzteknul ![]()
Ju zatim ju. Malá pribira a dal uvidim za 14 dni po kontrole. S prdiky je to težké, nase prdi o 106 ![]()
A jak s kojením vy?
Tak mi naštěstí spíme celkem hezky a kdyby nebyly prdíky, tak spíme ty 3 hodinky pravidelně… Každopádně když člověk vidí jak se s tím bříškem trápí, tak už jsem nevydržela a dala jí už asi 2× Espumisan ( doktorka nám řekla, že pokud nám pomáhá, že ho máme normálně používat ) Nechci ho dávat moc, ale někdy ji to vážně hodně bolí
tak ji to člověk dá…
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, malý mě zaměstnává až až..
V noci skoro nespí, budí se po 1,5 - 2,5 h, jse chodící mrtvola…
trpí dost na prdíky taky, já dávám Infacol před každým kojením a docela zabírá..ještě počkat, až mu bude měsíc a budem dávat probiotika Bio Gaiu…máte některá?
Přes den spinká lépe, ale taky někdy ne..nechápu, že tak malé miminko nepotřebuje víc spánku
Ale i tak ho pořád pusinkuju a jsem z něj unešená ![]()
Já taky dávala ten Infacol občas, ale nezabralo to…prý když se dává před každým kojením, tak to působí i jako prevence a krásně mi teď prdí ![]()
Předevčírem jsem byla zralá na Bohnice, malý plakal od 19. hod do 22.30, ale strašně, byl chudáček úplně červený
Už jsem brečela taky, bylo mi ho líto, že mu nedokážu pomoct…jinak proti prdíkům cvičíme i s nožičkama, poloha na tygříka a na bříško..nevím, jak moc to pomáhá, ale dokáže se trošku uklidnit ![]()
@Whynot me vcera taky maly vzhuru od pul 4 do 7 rana a neusne a neusne v 7 zabral a v 9 vstaval starsi, braska
a v noci spi max.3 hodiny v kuse. Ale pres den spi docela pekne coz mi je na nic musim se venovat starsimu
uz se tesim jak bude dele spinkat aspon 5 hodin ![]()
taky se těším, prý se to spraví tak ve 3 měsících ![]()
Musíme vydržet ![]()
@Whynot starsi zacal spavat pekne na konci sestinedeli tak doufam, ze braska si z nej veme priklad ![]()
@Whynot jeee vypadá úžasně a krasne bodycko mate ![]()
Prdiky a plynatost mame tez
Zatim malé nic nedávám. Chvíli mi povidej, tez jsem si tak připadala i dnes ![]()
Kvůli rozkojeni i přes den jsme jeli co 1-2 hodiny. O spaní ani nemluvím. V noci dobry, ale přes den
To je boj.
Opatrujte se a tobě pevne nervy
![]()
Jestli ti to pomuze zkus metodu podle Karpa na utiseni
U nas to vypadá, ze malé schází ten 4 trimestr.
@kackamk jeee na to se taky těším ![]()
No to by bylo skvěle, ale tez to vidím na 3-4 mesic. Jak píše @Whynot vydržet ![]()
@Whynot Tak mi začali dávat APO-laktík, jsou to probiotika stejně jako Bio Gaia, akorát jsou levnější a doporučila nám je Dr.
zatím to vypadá, že jí zabírají docela slušně akorát jak padne 4-5 ráno tak začínáme bojovat o to kdo bude spát a kdo bude vzhůru i když většinou se jedná právě o prdíky a samozřejmě se mě snaží ukecat na prso, ale dle doporučení Dr. nekojíme dřív než po 2h kvůli tomu, že to maličké tělíčko nedokáže tak rychle mlíčko strávit a proto víc kadí, prdí( nebo nemůže prdět ) a nemluvě o opruzeninách, který jsme si přivezli už z porodnice kvůli snížený imunitě po ATB… Musela jsem teda zvýšit laktaci. Málo mi nabírala a dle váhy jsme zjistili, že papáme jenom 40ml, takže jsem koupila odsávačku, bylinky jako je Jestřabina lékařská ( nebo kojící čaj který jej obsahuje, ale ne ten z lékárny apod, ale z bylinkářství. Je buď samostatně, ale nesmí se přehnat nebo vám prsa upadnou
, nebo jako kojící čaj kde jeho poměr je mnohem vyšší a pije se 2× denně
) mohu doporučit. Už druhý den večír jsme papali 60-70 ml…
Přes den jsme teď dopoledně většinou vzhůru a koukáme co se děje… nebo brečíme…
mezi 12-13h nakrmíme a mažeme ven aspoň na ty 3 hodinky, ale procházejte se s kočárem v tom studeným větru, mezi lidi ještě nemůžeme, takže je to spíš, že přijdu já vyfoukaná a rovnou bych si šla lehnout ![]()
Jsem klidnější, že v tom nejsem sama…
Chodím do soukromé skupinky a co tam holky píšou, že jim miminka spinkají, klidně i 6 h, jsou hodné a já si připadám jako příšerná matka, co se nedokáže postarat o dítě
![]()
Dnešní noc opět šílená, je to jak na houpačce..malý se budil po 1,5 h opět..už s emi točí hlava z únavy, občas vyjedu na manžela a pak mě to mrzí ![]()
Kž bych věděla, kdy přijde zlepšení ![]()
ta metoda podle Karpa je to zavinutí? Já to zkoušela s plenkou a nejde mi to, malý vystrkuje pořád ručičky, vystrkoval je už po porodu a byl pevně zavinutý..jak to děláš?
Jinak je pořád v zavince, ale ručky má volně, v té rychlo ho zavinout s ručičkama nejde. ![]()
To je fakt, kojení by nemělo být dřív jak po 2 h, taky když se malý vzbudí, tak prostě pláče, ale prso mu nedám, počám aspoň ty 2 h…je to těžké no…to kojení je staršná věda
Mám doma taky odsávačku, mám zamraženo trošku mlíčka a dokrmuješ z lahvě?
hce ti pak sát z prsa?
Já jsme si říkala, že bych na noc dokrmovala, ale jak si děti zvyknou na lahev, tak potom nechtějí prso ![]()
Chodíte ven na 3 h už? A zvykala jsi bobka na venek spaním u otevřeného okna? Prý by se to mělo, ale já to nevěděla, nedělala jsem to ![]()
Dneska jsem v jednom kole, že jsme na procházce ještě nebyli ![]()