// teď v květnu :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4611
5.2.16 21:20

@StáleKrásně gratulujeme s Aničkou a přejeme hodně zdravi a štěstí oběma :hug: Dej vědět co s vámi je :hug: Krasne jméno :palec:

@hundrtka Sarlotka je úžasná :srdce: Přejeme s Aničkou pevne zdravi a hodně spokojenosti :* :hug:

@kackamk dalsi kulisek Tomaskovi tez i mamce jen a jen samé štěstí a pevne zdravi :hug:
Koukám, ze jsi moc nepřenášela, to je dobre :hug:

@Whynot a poslednímu Deniskovi tez hodně štěstí od nas a pevne zdravi oběma :hug:

No a jsme všechny :P :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
7.2.16 03:50

@Peka77 neprenasela jsem vubec diky bohu maly se narodil den pred terminem :potlesk: je to sikula nechtel maminku moc trapit. A co jak bojujete??spinka mala v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
7.2.16 17:34

@kackamk je to sikulka :potlesk:
Někdy lépe a někdy hůře :mrgreen: Zakezi jak se te naši treperende chce spát přes den. Občas mame problem se uspat, bohuzel i 4 hodky. V noci je naštěstí zlata holcicka nase a spinka od 1,5 do 3 hodin. Tez záleží jak ma hlad :P
A co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.2.16 11:34

@Peka77 no zalezi jak moc spi pres den kdyz hodne tak v noci řadí. Ale zacina nas trapit brisko a prdiky dneska v noci od pul 10 do pull 4 plakal bobek :( chudak manzel se nevyspal do prace. Blbe je, ze když spi pres den ja si lehnout nemuzu jelikoz zas starsi nespi. Takze doufam, ze se ten nocni spanek upravi :) a kojite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
8.2.16 12:38

@kackamk to musí byt náročné a s tim spánkem je to težké :zed: Musim říct, ze tez nezaberu přes den (a to oproti tobě nemam zadne ditko dalsi). Avšak nejde to až by se člověk vzteknul :zed:
Ju zatim ju. Malá pribira a dal uvidim za 14 dni po kontrole. S prdiky je to težké, nase prdi o 106 :mrgreen:
A jak s kojením vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.16 18:13

Tak mi naštěstí spíme celkem hezky a kdyby nebyly prdíky, tak spíme ty 3 hodinky pravidelně… Každopádně když člověk vidí jak se s tím bříškem trápí, tak už jsem nevydržela a dala jí už asi 2× Espumisan ( doktorka nám řekla, že pokud nám pomáhá, že ho máme normálně používat ) Nechci ho dávat moc, ale někdy ji to vážně hodně bolí :( tak ji to člověk dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
8.2.16 19:05

@StáleKrásně tedy ticha zavist :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.2.16 18:10

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, malý mě zaměstnává až až..
V noci skoro nespí, budí se po 1,5 - 2,5 h, jse chodící mrtvola…
trpí dost na prdíky taky, já dávám Infacol před každým kojením a docela zabírá..ještě počkat, až mu bude měsíc a budem dávat probiotika Bio Gaiu…máte některá?

Přes den spinká lépe, ale taky někdy ne..nechápu, že tak malé miminko nepotřebuje víc spánku :nevim: Ale i tak ho pořád pusinkuju a jsem z něj unešená :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.2.16 18:12

@StáleKrásně

Já taky dávala ten Infacol občas, ale nezabralo to…prý když se dává před každým kojením, tak to působí i jako prevence a krásně mi teď prdí :D
Předevčírem jsem byla zralá na Bohnice, malý plakal od 19. hod do 22.30, ale strašně, byl chudáček úplně červený :( Už jsem brečela taky, bylo mi ho líto, že mu nedokážu pomoct…jinak proti prdíkům cvičíme i s nožičkama, poloha na tygříka a na bříško..nevím, jak moc to pomáhá, ale dokáže se trošku uklidnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
12.2.16 18:23

@Whynot me vcera taky maly vzhuru od pul 4 do 7 rana a neusne a neusne v 7 zabral a v 9 vstaval starsi, braska :zed: a v noci spi max.3 hodiny v kuse. Ale pres den spi docela pekne coz mi je na nic musim se venovat starsimu :think: uz se tesim jak bude dele spinkat aspon 5 hodin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.2.16 18:34

@kackamk

taky se těším, prý se to spraví tak ve 3 měsících :roll:
Musíme vydržet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
12.2.16 21:49

@Whynot starsi zacal spavat pekne na konci sestinedeli tak doufam, ze braska si z nej veme priklad :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.2.16 08:56

@Whynot jeee vypadá úžasně a krasne bodycko mate :hug:
Prdiky a plynatost mame tez :zed: Zatim malé nic nedávám. Chvíli mi povidej, tez jsem si tak připadala i dnes :zed:
Kvůli rozkojeni i přes den jsme jeli co 1-2 hodiny. O spaní ani nemluvím. V noci dobry, ale přes den :palec: To je boj.
Opatrujte se a tobě pevne nervy :hug: :*
Jestli ti to pomuze zkus metodu podle Karpa na utiseni :palec: U nas to vypadá, ze malé schází ten 4 trimestr.

@kackamk jeee na to se taky těším :mrgreen:
No to by bylo skvěle, ale tez to vidím na 3-4 mesic. Jak píše @Whynot vydržet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.16 10:22

@Whynot Tak mi začali dávat APO-laktík, jsou to probiotika stejně jako Bio Gaia, akorát jsou levnější a doporučila nám je Dr. :D zatím to vypadá, že jí zabírají docela slušně akorát jak padne 4-5 ráno tak začínáme bojovat o to kdo bude spát a kdo bude vzhůru i když většinou se jedná právě o prdíky a samozřejmě se mě snaží ukecat na prso, ale dle doporučení Dr. nekojíme dřív než po 2h kvůli tomu, že to maličké tělíčko nedokáže tak rychle mlíčko strávit a proto víc kadí, prdí( nebo nemůže prdět ) a nemluvě o opruzeninách, který jsme si přivezli už z porodnice kvůli snížený imunitě po ATB… Musela jsem teda zvýšit laktaci. Málo mi nabírala a dle váhy jsme zjistili, že papáme jenom 40ml, takže jsem koupila odsávačku, bylinky jako je Jestřabina lékařská ( nebo kojící čaj který jej obsahuje, ale ne ten z lékárny apod, ale z bylinkářství. Je buď samostatně, ale nesmí se přehnat nebo vám prsa upadnou :D, nebo jako kojící čaj kde jeho poměr je mnohem vyšší a pije se 2× denně :) ) mohu doporučit. Už druhý den večír jsme papali 60-70 ml…

Přes den jsme teď dopoledně většinou vzhůru a koukáme co se děje… nebo brečíme… :D mezi 12-13h nakrmíme a mažeme ven aspoň na ty 3 hodinky, ale procházejte se s kočárem v tom studeným větru, mezi lidi ještě nemůžeme, takže je to spíš, že přijdu já vyfoukaná a rovnou bych si šla lehnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.2.16 15:09

@Peka77

Jsem klidnější, že v tom nejsem sama… :hug: Chodím do soukromé skupinky a co tam holky píšou, že jim miminka spinkají, klidně i 6 h, jsou hodné a já si připadám jako příšerná matka, co se nedokáže postarat o dítě :( :roll:

Dnešní noc opět šílená, je to jak na houpačce..malý se budil po 1,5 h opět..už s emi točí hlava z únavy, občas vyjedu na manžela a pak mě to mrzí :(
Kž bych věděla, kdy přijde zlepšení :?

ta metoda podle Karpa je to zavinutí? Já to zkoušela s plenkou a nejde mi to, malý vystrkuje pořád ručičky, vystrkoval je už po porodu a byl pevně zavinutý..jak to děláš?
Jinak je pořád v zavince, ale ručky má volně, v té rychlo ho zavinout s ručičkama nejde. :nevim:

@StáleKrásně

To je fakt, kojení by nemělo být dřív jak po 2 h, taky když se malý vzbudí, tak prostě pláče, ale prso mu nedám, počám aspoň ty 2 h…je to těžké no…to kojení je staršná věda :roll: Mám doma taky odsávačku, mám zamraženo trošku mlíčka a dokrmuješ z lahvě?
hce ti pak sát z prsa?
Já jsme si říkala, že bych na noc dokrmovala, ale jak si děti zvyknou na lahev, tak potom nechtějí prso :nevim:

Chodíte ven na 3 h už? A zvykala jsi bobka na venek spaním u otevřeného okna? Prý by se to mělo, ale já to nevěděla, nedělala jsem to :nevim:
Dneska jsem v jednom kole, že jsme na procházce ještě nebyli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital