Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzi, ten recept vypadá dobře a hlavně rychle…
Určitě ho taky zkusím. Myslíte, že bude moc vadit,když tam dám špenát sekaný zmrazený…?
Jo a malá miminka prý angínu chytit nemůžou, říkala naše dr, prý nikdy neměla případ miminka, co by ji mělo..Tak aspon v tom můžeš být v klidu, že by se to Vojtíškovi mělo vyhnout, pokud bys ji opravdu měla. Ale držím palce, at je to jenom nějaká viroza! ![]()
receptík zní sqěle!!!
Zuz, jojo uzené na plátky a jen na pánvi na másle opéct, je to ňam.(samotné mi moc nechutná, ale takle chytne chuť) tak esi ho máš,,udělej s bramb.kaší. a dej zítra vědět, jaxe knedlíky povedly,,já budu dělat lívance.
papa jedem na nákupy- i s malým.(jinak teda ven nepude,,jen v autosedajdě na přechody z auta)
Holkýýýý, já jsem úplně nešťastná ze svých vlasů, příšerně mi padají, ale ne jen po kusech, ale přímo po pramenech! Ted jsem si myla vlasy (asi po 10ti dnech
, dřív jsem neměla odvahu..) a mám jich celou hromadu…
Jestli to takhle půjde dál, budu za pár týdnů plešatá! Uááá, moje jediná chlouba!!
Nevíte, dá se to nějak zastavit, vitamínama nebo nějaký spešl přípravek na vlasy nebo co já vím?? Jasně, vypadávání vlasů po porodu je přirozený proces, ale až takhle??
A to jsem si je ještě minulý týden sama zastřihávala - pro mě šílených 10 cm, protože jsem si je omylem namočila do oleje v aromalampě, která byla na stole a já se natahovala pro chlebíček (huba nenažraná!), a to pak nešlo nijak umýt, ani rozčesat, tak ten postižený kus musel pryč… ![]()
Jak jste na tom vy s vypadáváním vlasů??
Pěkný den,
koukám že vaříte o 106- já včera zapekla těstoviny s rajčaty a šunkou…dneska budu dělat kuřecí plátek na žampionech a brambory…vařím dle toho jak to zvládám…když je Tom doma, vaří on- baví ho to…akorát vaří jen pár jídel co zná ![]()
My byli dneska celkově skoro 3 hodinky venku -samozřejmě s pauzou… už jezdíme ve sportaku a dobrý…byla zima tak jsem přes kočár natáhla ještě pláštěnku a měl tam pěkně teplo…nevím jak radí vaši doktoři, ale naše mudr říkala, že do minus 5 bez omezení…minus 5 a mín maximálně hodinu venku na jeden zátah - raději častěji na kratší dobu…řídím se dle toho tak doufám, že to nedělám blbě
![]()
na rehabilitaci jsme dnes byli asi naposled - tedy pokud na to bude mít praktická doktorka stejný názor.....řekli, že je Tomík šikula, už pase pěkně…a že aktuálně je mentálně hodně napřed…jen to tělo ho zatím nestíhá,úplně tak, jak by si mozeček představoval
mám velkou radost, že to cvíčo k něčemu bylo…tak jsem se dmula pýchou jako páv
![]()
cvičit bych chodila ráda…ale jsem na tom stejně jak Dell _ takže dokud budu jen kojit, nikam bez bobka nemůžu…nemá kdo pohlídat
stejně je to děs…Tomískovi už se pomalu bude blížit půlrok a já mám pocit, že se doma pořád teprve zabíhám
samozřejmě je to o 1000 procent lepší než na začátku…ale není to tak jak jsem si představovala
odsávání - sice je mi maličkého strašně líto, ale ten „dobrý pocit“ mám taky
před odsáváním mu stříknu do nosu libenar a pak nudličky jen lítají - když měl velkou rýmu, bylo toho tak polovina sběrací nádobky…ted vyletí z každé dírky tak dvě nudle
ZuzanaH - vím že jsi smutná, že už jste s kojením sekli, ale ty výhody co to má jsou úžasný - budeš mít zase trochu čas pro sebe a volnost pohybu - trošku závidím ![]()
Aduš - držím palce at je Tobík brzy zase divočáček jako vždycky…a neboj…je určo jen utahaný z tý nemoci…když měl Tomík před 2 měsíci ten hnusný kašel, tak mi 3 dny skoro jen prospal…veselý začal být až po týdnu - bylo to úplně jiný mimi
tak papa
Leni nechceš nějaký lívance poslat poštou?
![]()
zuzanaH - brzy se uzdrav - dobře že jsi ji zachytila takhle na počátku
Anduli - mě padaj taky děsně- jsou všude…meju hlavu obden…jinak to mám hnusný…prý pomáhá panthenol v tabletách…ale spíš si myslím, že to ustane samo - na dlouhých vlasech je to víc vidět, protože je nepřehlédneš a vypadaný chomáčky působí hutněji než krátký nebo světlý - dle fotek máš vlasy výstavní ![]()
Kosti, to by lívanečky vystydly,,,haha. dyt to neni tak těžký,,,já je dělám ráda! - vyválím je ve skořici s cukrem a ještě nemáčíme do rozhudy(jahody se smetanou)
Anduli: zrovna sem se TEBE chtěla zeptat jak jsi na tom s vlasama.(zrovna ty-taková dlouhovláska) - mně to začlo 3měsíce po porodu a trvá to,,,jsou to chumáče, když po mytí hlavy vynáším „košíček“ z vany, je mi mdlo. A všude těch vlasů-po zemi, v postýlce Tomíka,,,fuj všude. Tůhle byl vlas i v jeho „srajdě“ v plence.Chudinka, prošlo mu to traktem. Tom řekl, at si koupím ten přípravek - jak je ted v reklamě(nevím název - ale je to proti padání vlasů) - dnes sme byli v Tesku ale nic podobného sme nesehnali.(vím jen že je to červený flakon)
koupili sme poprvé tesko plínky, taxem zvědavá jaké budou.
zatím papa - jdu po 2týdnech na mami-cvíčo hurááá už se těším)se zapotím po dvoutýdenní pauze-i doma sem se flákala)
Zuzi: zlatí, to je hnus ta angína sprostá,,,,,achjo. No utěšuj se, že to bobíček nechytne a ty to holt budeš muet nějak překonat(v lékách se nemusíš omezovat-když nekojákuješ,,,,taxe léč o stošest)
Leni, já jsem schválně vyfotila po mytí hlavy ten svůj chomáč (nebo spíš chomáčisko)
, co mi vypadlo…Tak mrkni, jestli se chceš pozvracet…
![]()
Hoj,
tak my dneska taky drandily a krásně jsme se provětraly (i na tom městském vzduchu) … Byly jsme s Emi na kojeneckém cvičeníčku ve Větrníčku, bylo fajné, jen cvičitelka byla dnes nová a ne tak dobrá, ale i tak - děti, zpívání, nové prostředí s balónky … prima ![]()
Pak jsem ještě vyrazila do města na nějaké pochůzky, na VZP pro vánoční balíček (do 9.1. dávají 1000,– na kojenecké cvičení - i když už třeba matka čerpala v roce 2008 na těhucvíčo a do konce ledna další 2000,– … mrkněte na net) - no ale klasicky lidí mraky a úřednice jely pohodovým tempem, tohle mě fakt vytáčí, jsem zvyklá, že když je práce, tak makám, říkala jsem si, jestli mi to za to stojí, ale naštěstí jsem narazila na sympatickou maminu, co byla o pár čísel před náma, tak jsem vyrazila jsem drandit s Emi do nedalekého parku a ona mě pak prozvonila, tak to nebyla tak strašné …
Co se týče mrazu, tak já četla - do -5C novorozenci a kojenci do 1 roku do -10C, taky záleží, jestli fouká … malá byla zababušená a evidentně spokojená, po cvičeníčku byla urvaná a spinkala 2 hoďky v kuse, což je přes den výjimka … ty 2 hoďky jsme nebyly celý na mrazu (dnes je přes den okolo -9C) - kočárkovaly jsme necelou hoďku a pak ještě spinkala odkrytá uvnitř.
Daly jsme si obídek ve zdravé výživě (takže Anduli - byla hustá zeleninová polévka, bramboráčky a ovocný džus
… Emi měla trochu mlíčka v dětském koutku … ale doma jsem si dala ještě nášup svojí zeleninové, teplá polévka je v zimě opravdu mňam, mňam … jenom musím rozšířit repertoár - dělám zeleninovou a kuřecí vývar - no a pak česnečku a čočkovou - ale ty jsou zatím ještě pasé - máte nějaký dobrý tipy? (myslím to tu před časem řešila Kosti ?
Tak vlasy mi taky padají v úplných chuchvalcích, už jsem myslela že zajdu k dr jestli to není štítná žláza, ale když to máte taky tak je to holt asi v tomhle období „normální“
No doufám že nám na hlavě něco zbude ![]()
Much jak jsme byli bruslit- jak je foto v galerce - tak pořádně mrzlo několik nocí a led byl hoodně tlustý, navíc odzkoušený - chlapi tam celé dopoledne hráli hokej, takže mě ani nenapadlo se tam s kočárkem bát. Máme řeku 100m od baráku, strašně jsem se na bruslení těšila, ale poslední 2 zimy vůbec pořádně nezamrzla až teď , tak jsem prostě nemohla odolat.
Všem marodům přeju ať zákeřné bacily rychle zaženou a jsou brzo fit.
U nás tchán se švagrem a manželem už tři dny nastavujou satelit - pořád pobíhají bytem sem a tam, pěkně mě štvou. Stejně se jim to zas nepovedlo - chvíli jely jen české, pak zas jen CNN a Aldžazíra
![]()
Leni - já vím, že to není těžký…uvařím kde co, ale Tom sladký nerad…a já, vycvičená z domova, jaksi neumím vařit v malém…takže všecko sladké co udělám, musí sama i sníst…a jelikož je mi život milý, raději se do toho nepouštím - ovocný knedlíky jsem naposled jedla 4 dny - lezly mi i ušima
![]()
Much - a co rajská, nebo jihočeská kulajda??
dík za tip na pojištovnu…my jdeme zítra poprvé do čtyřlístku na cvíčo…těším se
taky si to pak necháme proplatiti -máme zpmv ![]()
Zuzi - brzo se vyléč! ta angína letos nějak obkružuje, na druhou stranu většinou dobře zabere na penoš, já už jsem se za dva dny cítila líp … a „díky“ UM nemusíš řešit penicilinový mlíčko slivovici nemusíš vyplivovat
jo je to blbý s tím nekojením, ale dobrý základ jsi dala ![]()
Aduš - koukala jsem na fotky na rajčeti a Tobík je krásnej, žádná olezlina
vím, fotka zkresluje, zvlášť když se musí zmenšovat, Emi když byla olezlá celá, tak napajcovaná nabílo na fotce nebylo skoro nic vidět … nám se AE taky teď zhoršil - za což můžu asi já - přes ty svátky angína a penoš a taky moje „nedieta“ plná cukroví a čokoláda a oříšky a hlavně polyesterový hračky … ale už jsme to zase trochu zkrotily .. já myslím, že to bude vždycky tak nějak střídavě, už jsem si zvykla a snažím se to brát sportovně … mooc dobře na léze nám dělá obyčejná ichtyolová pasta - kterou ale nerada dávám, protože je všechno od ní nahnědlý
![]()
Anduli já mám taky vlasy všude
kontinuálně vypadávají už dva měsíce, od 3m po porodu - a už mě to neba … je jich vždycky plné sítko výlevky, v postýlce, na koberci, na oblečení … je jich teda trochu míň než máš na fotce, ale jak psala Kosti - máš je dlouhý, takže ten celkovej objem je větší … nebo Ti budou padat intenzivněji a kratší dobu … existujou i spešl šampóny (moje mamka měla po úraze stresové vypadávání vlasů a aplikovala nějakou kúru od L´Orealu) + vitamíny skupiny B - ale podle mně tohle je hormonální po porodu a extra to neovliníš …
Zuzi - brzo se vyléč! ta angína letos nějak obkružuje, na druhou stranu většinou dobře zabere na penoš, já už jsem se za dva dny cítila líp … a „díky“ UM nemusíš řešit penicilinový mlíčko slivovici nemusíš vyplivovat
jo je to blbý s tím nekojením, ale dobrý základ jsi dala ![]()
Aduš - koukala jsem na fotky na rajčeti a Tobík je krásnej, žádná olezlina
vím, fotka zkresluje, zvlášť když se musí zmenšovat, Emi když byla olezlá celá, tak napajcovaná nabílo na fotce nebylo skoro nic vidět … nám se AE taky teď zhoršil - za což můžu asi já - přes ty svátky angína a penoš a taky moje „nedieta“ plná cukroví a čokoláda a oříšky a hlavně polyesterový hračky … ale už jsme to zase trochu zkrotily .. já myslím, že to bude vždycky tak nějak střídavě, už jsem si zvykla a snažím se to brát sportovně … mooc dobře na léze nám dělá obyčejná ichtyolová pasta - kterou ale nerada dávám, protože je všechno od ní nahnědlý
![]()
Anduli já mám taky vlasy všude
kontinuálně vypadávají už dva měsíce, od 3m po porodu - a už mě to neba … je jich vždycky plné sítko výlevky, v postýlce, na koberci, na oblečení … je jich teda trochu míň než máš na fotce, ale jak psala Kosti - máš je dlouhý, takže ten celkovej objem je větší … nebo Ti budou padat intenzivněji a kratší dobu … existujou i spešl šampóny (moje mamka měla po úraze stresové vypadávání vlasů a aplikovala nějakou kúru od L´Orealu) + vitamíny skupiny B - ale podle mně tohle je hormonální po porodu a extra to neovliníš …