Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko ![]()
Program proti padání vlasů, Aminexil Control, L´Oréal Professionnel - tohle je prý účinný a ještě Vichy Dercos …
já bych nestříhala - pokud bych teda nevypadala jako Pepa Vojtek nebo podobný plešatící rocker, je to jen optická záležitost - padání se tak nezastaví …
Helli - odstříkávám jen přebytky, teda spíš na začátku, teď už je produkce ustálená, Emi nemá flašku v oblibě a já to nechci lámat násilím, není nějakej extra důvod … a Ty už pracuješ nebo studuješ - jestli jsem to teda dobře pochopila?
ještě s tím odsáváním - díky za názor, ujasnila jsem si - myslím, že - jak ve všem - nejsou dobrý extrémy … asi má člověk dobrý pocit, že vyčistil nosík, ale časté odsávání může dráždit a produkci hlenu naopak zvyšovat …takže pokud bude Emi hodně zahleněná a nebude moct dýchat - odsaju, ale jinak jen prokapávat solným roztokem, těch našich pár soplíků lehce vyčistím štětičkou …
holky, prosim o radu. Andy sa uz ocividne chce sam obracat na brusko, ale v snahe sa otocit zostane na boku v prisernom luku, ze mam pocit ze si musi zlomit krk. Zisti ze to nejde, tak zacne rvat a este viac silovo staca krk dozadu. nemoze si ublizit? Uplne som sa zhrozila ked som to videla. On ma totiz stasnu silu a bojim sa ze ked ju pouziva proti sebe tak sa mu moze nieco stat…
tnak ale ked je na brusku tak je to celkom sranda. Snazi sa vsetky hracky v dosahu pochytat a nahrnut pod seba..ked to robil i so svojim spaci kamosom Chicco tak to vyzeralo… ![]()
Ranko,
Dell já bych mu pomohla…za kyčel ho přetlačíš trošku a on se to tak lépe sám naučí. Tobík se otáčel jen na 1 stranu a tak jsme tak trénovali druhou - pokrč mu nožku a přes bok,tlakem na kyčel mu pomož, ale jen trošku…on tak posílí ty dobré svalíky ![]()
Jinak to odsávání......
já odsávám už jen vysavačem. Nastavím na nejmíň a Tobša nepláče, ale směje se. Sedí mi na klíně a pěkně si nechá stříknout slanou vodu a pak si to nechá odsát. Kdyby ho tobolelo tak by řval......řve u té ruční odsavačky…to je boj se mu trefit do nosu......
A suchý taky není, když před a po mu to zvlhčím ne? Navíc odsávám, jen když je marod ![]()
my sme tiez rucnu nemuseli…vysavac tiez neznasa, ale je to rychle..a tiez na mokro, takze snad to neskodi. ![]()
dala som do galerky par cerstvych fotiek andyho s hrackami…prave si uvedomujem, jak je uz velky..to uz vobec nie je mimino ale normalne velky kluk
![]()
Ahojky,
máme za sebou první cvíčo ve čtyřlístku - vypadá to moc fajn…akorát Tomík je tam největší a má to všecko na háku…místo cvíča by očumoval ostatní miminka - obzvláště se mu líbili dvě holčičky:-))) oproti ostatním je trošku napřed - většina dětiček sotva pase…ale myslím, že když ted skončíme s vojtovkou, že se to snad srovná ![]()
Dell - s tím otáčením je to přesně jak píše Aduš - Tomík to taky dělá jen na levou stranu, tak ho občas nutím, aby to udělal i obráceně…stačí nastrčit kyčličku, podržet kolínko a už se zhoupne
Aduš - Tobík je vážně moc šikovnej - asi nejpohyblivější… a dle toho co píšeš tak je psychomotoricky nejdál ze všech dětiček tady
vlasy - holky já to asi nijak řešit nebudu - jsou všude......, ale když si sáhnu na hlavu a udělám culík, nemám pocit, že bych jich měla mín než před těhu…vy jo?
Much - Vojtek
![]()
KOSTI
nechval moc…hihihhi Teda i Dr říká že je šikulka, ale nemyslím že ta moc. Na bříško se otáčí už od konce listopadu a zpět jen náhodně občas. Ale sedá si a jek může, tak chce stát…hihihih Trdlín jeden......má nožičky jäk zakřivený rohlík…hihihihi
Ale i si hraje na bříšku…bere hračky a baští je. Ale přestal docela mluvit…
Já si myslím, že se všichni srovnáme. Každej se hold rozjede na něčem jiném.
Jo na 4m máme 70cm a 7,300kg…malinko zhubnul přes to marodění ![]()
Vlasy…padaj a míň jich teda mám a hlavně se mi strašně mastěj…a vitamíny tomu nepomáhaj…hold hormony no ![]()
Malej se dnes strašně škrábal, tak jsem mu dala Fenistil a chrní u mě už 3h........
Kukla jsem na Pyšnou princeznu…hihhiihi
adus, kosti, ked mu pomozem s kycli tak to jde supr uz davno, staci v podstate len akoby naznacit a vtedy to robi spravne a na obe strany.
Ale ked ho necham uplne sameho na chrbate tak sa toci sam a robi hrozny luk…fakt mam pocit ze si ublizi…proste vypne brusko dopredu, hlavku i nozky zakloni dozadu a cim viac to nejde, tym viac sa zaklana… ![]()
Dell -neboj, on se chytne…a co vojtovka cvičíte? Tomík už luk vůbec nedělá.....dokonce se otáčí správně s nožkou - pomohlo nám to, i když začátek byl šílenej…na poslední rehabilitaci se už u cviků usmíval - zvykl si ![]()
Aduš - máte hodně podobný míry - akorát Tomík měl ve 4. měsících 7500…konstituci mají chlapci podobnou ![]()
Ahojky, dneska jsme byli na 4m kontrole, Matýsek dostal první dávku očkování. Byl hrozně statečný, jen sebou cuknul ani nepípnul. Mě z toho bylo hůř než jemu
Naše 4M míry: 63,5cm, 6300g.
Kostikčo super že se vám cvičení líbilo. Tomík je frajer, s těma holkama začíná docela brzo ![]()
Dell s prohýbáním neporadím, ale oni jsou mimina gumové tak by si ublížit snad neměl. Myslím, že to bude jen nějaká přechodná fáze a brzo se bude otáčet pěkně ![]()
Aduš 70cm
to je Tobík pořádný borec
Je vidět, že i když musíš mít dietu tak máte mlíčko pěkně výživné se vším potřebným ![]()
Ahojky tak jak se vám líbí venku?????? Sem byla z klukama sánkovat tak to bylo super.. hlavně Zdeněčkovi se to moc líbylo:)
Chci vám něco ukázat dám fotky do galerky… Zdeněčkova oblíbená činost:)
Much mas pravdu, zlata stredni cesta, proste pouzivat vlastni rozum. Ja se jen, co se tyce toho odsavani proste chtela pred koupi odsavacky poradit s lekarem, no a pak jsem ji uz nekoupila
ale jak pise Ada pokud se jeji maly u odsavani smeje, tak ho to rozhodne netrapi
Jo pokracuju ve studiu.
Padani vlasu ja jich teda nikdy nemela moc, proste strasne jemne, ale ted je jich rozhodne mene. Ten culik je proste „hubenejsi“, a to jsem si toho vypadavani ani moc nevsimla. To vy, holky s dlouhyma tuhyma vlasama, to proste vic vidite.
Dell ja si nemyslim, ze si muze sam ublizit.
Motoricky vyvoj Kosti, ja myslim, ze vede Jajin Zdenecek. Co jsem se koukala na fotky, tak neverim svym ocim. Jaji, to on se tam u i sam vytahne? Musim priznat, ze jsem neco takoveho u tak maleho miminka jeste nevidela. To abys ho pomalu prihlasila do skoly
![]()
Farell se sice rutinne otaci okamzite, co ho clovek polozi, ale v zadnem pripade si sam z lehu neseda ci se nestavi. Klobouk dolu!!!
Zato se nam - mi na vztek
- vyklubaly dalsi dva zuby. Uz se tesim, jak me bude kousat ![]()
Ahojky
Jaji tak to je super, vy budete zrovna chodit ![]()
Vlasy mě taky hrozně padají, mám je tmavé tak to jde všude vidět.Ráno si vždycky čistím pižamo, kolik toho mám na zádech.No jsou prostě všude a taky jsem z toho neštasná.Ale beru vitamíny, hned od porodu jsem je začla brát, ale padají furt. ![]()
Holky dokdy se miminkům mění barva očí.Někde jsem četla do čtyř měsíců a někde do roka.To je nějaké divné ne, nevíte?
Zítra jsem na druhou dávku Hexa , tak to snad bobík zvládne jak minule.
Zatím pa, nějak nemám čas.
helenko on se dokáže vytáhnout ale jen když ho držím za ruce nebo když je něco nízko.. aby se mohl pořádně opřít… no konzultovala sem to z doktorkou a říkala že nebude asi lejzt ale rovnou chodit a že to bude hodně brzo.. tak uvidíme.. Stána začal v 8měsících sice za ruce ale i tak.. tak chci vidět prdolku:) ale nenechávám ho na nohách dlouho to fakt jen na minutku dvě.. tohle bylo kvuli focení pro lékařku:) ale on je vubec super.. dokáže se přemístit jen kulením z jednoho do druhého místa sedí jak paša u telky a podobně:) ale ono to má prej po nás dvou rodiče říkali že sme byli to samí:)