Poradna duly
Jana Čurdová
Noni my taky krásně spinkáme. Jdeme kolem deváté večer, to už usne bez nějakého uspávání.Je to jeho čas a většinou se budí at ve 4 hodiny na jídlo a pak až mezi 7-8.V sobotu spal bobík dokonce až do 6 hodin, ale to si vypil obě prsa k večeři
To spí vždycky dlouho, když se pořádně nají. ![]()
No Myška to má teda přesně naopak jak vy?No to je teda pěkné ale snad se to upraví.Já jsem ho taky dřív dávala kolem půl osmé spinkat, ale to se jen prochrupkal a pak řádil do jedenácti.Tak ted jsme vzhůru do devíti a spí jak dudek.Už mě volá sluníčku musím jít pa pa
Kuk holky, šušík tu sedí u mě v sedačce - drtí kousátko a vyráží ze sebe ejejejejeje
… vzala jsem sedačku na milost, protože Emi se nejraději obrací po jídle a samo že pak blije jak Amina, takže teď má tak půl hoďky po baště nařízenej klid - dýl v sedajdě nevydrží, zkoumá záchytnej pás a protestuje … hihi … eeee eve
Aduš - cestování v postýlce - nás teď taky náramně baví … Emušák se vysouká nahoru do rožku a ve spánku se převrací na bok, drtí spinkací myšku, pak žmoulá mantinel … holt už žádný nudný převracení hlavičky ze strany na stranu .....
příkrmy jsou hezky rozepsané na www.kojeni.net … budu se snažit vydržet až do konce 6m - teda ještě 2 týdny, max. o ten týden dřív - protože se nám dost zkrátily intervaly v jídle - přes den 1,5-2h a v noci 3h do půlnoci a pak taky po těch 2h … úplně nás hypnotizuje při jídle … už bych i začala, jen kvůli naší alergii se snažím ještě vydržet … čeká nás mrkvička - máme bio od našich ze zahrádky, jhubuhbbjbjjbbhhh h h h h muzbbbzzzgv vfddddddddddddddd l . ŁŁŁŁŁŁŁlmpoům ,§
hvhj
-------------- tak to zdraví Emička Tobíska
....... v sedačce nás to fakt neba a tak putujem k mamce na klín - to je najednou příležitostí
![]()
takže já to budu střídat - mrkvičku, brambůrky a pak i jablíčka budeme dávat naše a zbytek asi kupované a taky na cesty …
Elu - s babičkou to je smutný, ale v takovým požehnaným věku vlastně pěkný … kolik měla let?
Leni - díky, že jsi vzala tabulku, bude určitě moc pěkná
Kdybys potřebovala a já budu vědět, jak na to, ráda poradím
ýámn h gg, >-.lp< *
ůljkiojiíZáízíázáíz lůknh
bub jh ub b b b b b b
haha taky pěkný den
my se chystáme ven a taky jsem koupila kombinézku do klokny na mimibazárku ![]()
Ahojky, tak vidím že se to tu jako každé pondělí rozjelo… Álo no super oslava ve třech s tchýní ![]()
Aduš nosíš Tobíka jen v klokance nebo používáš třeba na doma i šátek? Matýskovi se v něm teď co udrží pěkně hlavičku docela líbí.
Tak Tobík cucá ponožky? .. třeba chce ulehčit mamce práci ať nemusíš prát ![]()
A Tobík určitě ocení klučičí hračky, my máme doma samé zvířátka, už jsem si říkala že mu budu muset koupit aspoň jedno auto nebo letadlo.
Noni já taky myslím že píšeš moc hezky.
U nás je to obráceně já jsem sova a Matýsek usne navečer v 6, dvakrát nakojíme a od 4 je vzhůru, ale je fakt že neřve. Mám ho ještě hoďku v posteli a v polospánku mu hrkám hračkama. Super že se Miška aspoň přes den lepší, ona na to přijde i v noci, ale jak píšeš chce to ještě čas. A přeju pěkné plavání!
Dell gratuluju ke krásnému spinkání a 5.měsíci.
Leni jsi moc hodná že ses ujala tabulky, díky.
Holky, jak to tak čtu, tak nám ze srpňátek rostou kvalifikované „pračky“
… my „neperem“ ponožky, ale trička mikiny a bodýčka … tak kdo by měl zájem … ![]()
Aduš … kombinézka vypadá super … akorát teda já jsem pro světlejší barvy - to mne přejde, jak začnem lozit … a cena skvělá!!!
Irčinko … tak si ty mimča na noc prohodíme, ne? … ne dělám si srandu … nedám ani za nic
Mimochodem hádejte, co naše slečinka dělá? …
spí
… ale co, dospává a taky před plavčem ji nechci rozčilovat tím, že bych jí natahovala spánek … ono s přetaženým dítkem je hooooooooodně těžké pořízení …
Much .. díky, žes mi připoměla ty stránky o kojení … já tam dříve brouzdala hodně často, tak jsem nějak zapoměla, že tam se o krmení píše hodně … a s těmi příkrmy a tím, že chceš ještě počkat, tě chápu … já bych taky nejraději počkala do 6. měsíce, ale to časté kojení … no, uvidíme, jestli dobře přibýráme … a s Emičkou teď máte veselo, jak se pořád obrací, co?
Pampaláááá !!!
No šátek se dlouho nekonal…nechtěl, ale v týdnu tam byl a OK, což jsem ráda, protože klokna je jeho rychlím růstem za měsíc asi minulost ![]()
Non,
mě zase šlo o to, aby byla jen ta komboška tenká, ale díky alergii nemůžu jen fleece a tahle ma bavlnu u vnitř.Super…skoro ta co jsme měli. A barva …na špínu ok a jinak hlavně že je jako klučičí ![]()
spinkání - to jste fakt šikulové Dell, gratulace, to musí být žůžo
no už jste asi překročili magických 8kg
… a vydržela Andymu plínka?
u nás je to teď spíš naopak - pár nocí za sebou Emi začala probouzet nad ránem okolo 3.-4. někdy 2. a povídat, tak ji přebalím a putuje na chvilku ke mně do postele, ale většinou za chvilku ji překládám zase do postýlky … no a má zkrácený kojící intervaly nad ránem, prostě už začíná být příkrmová …
my byli včera na návštěvě u mojí pratety - za měsíc bude mít 97let, pořád je neuvěřitelně čilá, nějak jsme se dostali k tomu, jak to zvládala její maminka - měla 12 dětí, z toho některé jen rok od sebe, tři děti jí umřely - jednoho nešťastně zastřelil jako šestiletého vlastní tatínek v lese, další dvě zemřely v kojeneckém věku, což se tehdy stávalo celkem často … jak to tehdy zvládali? … prababička se dožila 99 let a byla to šťastná žena, měla velkou vnitřní sílu a byla aktivní do pozdního věku a měla krásnou smrt (prý seděla vedle svých dvou dcer a řekla: " Já vám holky asi umřu" a klesla jí hlava a umřela
)
já nějak nemůžu uvěřit, že se tohle stalo, fakt mi holky přirostly k srdci, ale trápit se nesmíme život je fakt krutý i krásný
ahojíky,
DELL, nápodobně se spinkáním. Mně zas spal od 21h-co pil naposled a pak v 5h, napil se a spal dál do 8h. - to dělá tak týden. (je to divné od té doby, co nosím v mysli Eričku) - no a stres a smutek se projevuje mimochodem i na mém těle,,,od čtvrtka mám MS(lehkou, ale je to tak) - jako antiko mám Depoproveru, takže bych MS mít vůbec neměla,,,noukoment.!! ![]()
ADUš, co kyčlíky? Doufám, že lepší????
MUCH teda ta prateta si „užila“
,,,dřív bylo všechno ještě horší - myslím jak umíraly děti, atd,,,hrůůůůza!(a jak zastřelil ten táta svho synka, no to aby se zbláznil to jsou tragedie) ![]()
Aduš, ty kupuješ tenkou kombinezku - jako že už nebude zima?
kéž by. No já mu dnes dala poprvé taky tenkou,,ale zdálo se mi to málo taxem mu pod ni dala ještě mikču - a v kočáru má chlupáče-fusak.(když sem ho vyndala po dvouhodinové prochajdě - sálal z něj žár,,,chudák)-asi to přeháním s oblékáním, já přišla taky zpocená jak vrata od chlíva, uf! ale BYLO KRÁSNĚ DNES CO?
zatím papa.
Hlásím návrat…a KYČLE OK A UŽ TAM NEMUSÍME ![]()
Leni ,
jojo tenkou my jinou nenosíme víš
My jsme kluk z hor a nám není zima
Já ho vůbec málo oblékám…je mu pořád teplo a navíc se nesmí vůbec zapotit kvůli ekzému …A do klokny jedine tenkou a pod ní body a mikina a punčochy a teplé botky …on se hřeje eště ode mě víš ![]()
Dnes jsem potkala kámoše a tak zítra máme zcuka.....po plavču u nás asi
je tady pracovně
vyrůstali jsme skoro spolu.....fajn kluk a mají malou terku asi o 2 m starší než Mumínek ![]()
Tak jsem navařila maso na houbách a upekla mňamky ![]()
Znáte to : listové těsto …a na nej ( čtvereček) dáte půlku jablka ( oloupané), která je na plátky nakrájená a dole v tom středu po jadřinci - tam dáte nasekané sušené švestky. Posypete vanilkovím cukrem, zakápnete citronem a kapku rumu. Zabalíte taštičku a šup do trouby
teplé je to super s vanilkovou zmrzlinou na vrch a jinak studené jako šáteček ![]()
No ataky jsem udělala jeden štrůdl na slano se špenátem a anglickou slaninou a žampionama ![]()
A co vy jak je ?
my sme dnes strasne lini a neviem kto viac, mamka ci Andy…
Trochu sme cvicili na mici ale skoncilo to houpanim…ked ho polozim na velky tehu mic na zada a houpu s nim tak je v siedmom nebi. Nahlas sa rehni a je super
![]()
inak sa tak poflakujeme…ja periem..teda pracka perie dnes uz 4. davku, ja som piekla tvarohovo-hruskovy kolac z listoveho testa a teraz mam v trube srnci a urobim ho ako svickovou. Knedlik je kupeny tak to je samo hotove.
Ale inak lenosime a ani sme nikam nesli..hamba mi ![]()
poo sme skypovali s kamoskou a s nasima…mamina sa naucila skypovat, je to bomba, lebo ma maleho denne v priamom prenose ![]()
Aduš - fajn, že máte dobré kyčle ![]()
My byly na vaničkách, bylo hezky
Chválili nás, chválili - prý jestli malá někdy pláče … no pak jim to při oblékání předvedla
tak nás chvílili, že má silný hlas
no mám podezření, že chválí všechny, aby měli zákazníčky
Ale malá je fakt šikula a rozesmívala nás tam všechny komentáři k polohám při plavání ![]()