Poradna duly
Jana Čurdová
Elu - za nás se snad hned od 3m dávaly už pomerančový šťávičky … no taky žijem - možná proto je teď tolik alergií …
jasně že to všem nemusí ublížit a děti toho vydrží hodně … ![]()
… jinak máme asi spurtík … malá teď papá a 2 hoďky - předevčírem i v noci, takže nemůžu říct, že bych byla ráno dorůžova - netušila jsem, že se mi za jednu noc může zdát tolik snů
a jakých! - některý ani nemůžu říct manželovi
taky je Emi nějaká víc spinkací - což bylo i při spurtíku ve 3m … dneska asi zaspí svou obvyklou koupací dobu …
jo ještě Jáji doporučeníma od výrobců bych se neřídila - ti chtějí hlavně prodat - třeba pediatry tolik zatracované chodítko vyrábějí i renomovaní výrobci a reklamu na něj dělají celebrity - divím se, že to ještě nikdo nezakázal ![]()
Hoj, ......holky. každej jsme jinej a tím i jinak vychováváme své děti a to je to krásné ne ?
Moje maka mi třeba říkala, že za mě se strašně propagoval Sunar…kdo neměl lahev byl divnej. A dětem se dávalo vše co bylo a od 3m.......včetně ovesných kaší a td......
Fakt je, že jsme shnilá generace a člověk se snaží věřit všemu, co by našim dětem pomohlo…hihihihi
Já třeba mám vymalováno.....samá alergie, ale musim říct, že Tobík se po všem sápe jak blázen, když něco jím , přestane si hrát a kuká a natahuje ručičky a klepe se.......rve mi to srdce, takže to tipuju na brambor či mrkev před 6m......dokonce moje Dr se mě ptala jsetli nezačíná být pažravej ![]()
Ale fajt je že jsme 14 dní přenášení a celkově po předu......Ale budu to mít jak Much a Emi......1 týden mrkev a čekáme, 2 týden brambor a čekáme. pak to namícháme. A další týden cuketa a čekáme…hhihihih
Budeme pomaloučcí ale snad i tlus´toučcí …ihihihih
Jinak mám depku,
vylila jsem lahev oleje na zem, v koupelně vaničku se škrobem a vodou taky na zem.....Tobík to cejtí a je protivnej.....
Sežrala jsem půl domácí pizzy,,,,,chudák malej…budem prdět a normálně jsem otevřela černé pivo a sklenku tady cucám......
nějak jsem mimo či co.....
Much,
chodítko je jedna z nejhorších věcí a stejně to 70% lidí používá a chválí si to.....a nic nenaděláš. je jedno, že dítě se učí špatně chodit a že to má vliv na celé tělo......
Ale věř že i tady chodítka budou…s tím nic nenaděláš.....každej si udělá to co chce. To máš jak ty šátky a klokanky. Výrobci na sebe sypou hnůj na vzájem. A špatně ani dobře není nic ![]()
A stejně si zase každá vyberem to své
A mě se to asi líbí…jak to je tvárné
Jsem asi divná co ?????
Jo a už se na Mumínka nezlobím, že nespí…teda já se nezlobila, říkala jsem si, že to je reflux a ekzém a to i je, ale mám další poznatek. Vážila jsem dnes a .......
Mlíka vypijeme max 80 najednou a tu kaši max 50.....díky tomu refluxu se nemůže nacpat a tím i často jí a má hlad......a asi to už má i naučené a ikdyž by více už mohl, tak má prostě hladinu sytosti jinde no. Ale hlavně, že o tolik už míň blinkáme..z toho mám radost ![]()
Much tak piškotek dávám to ano ale jen na ožužlávání a to ne každej den samo:) a fakt si myslím že nic moc z něj nesní.. nepsala sem tu že mu ho dávám normálně ale jen na ožužlávání… Jinak mu dávám ovocné přesnídávky a to každej tejden jnou abych věděla že nato není alergickej.. to samí ze zeleninou.. a vždy dávám jen to co je od ukončeného měsíce.. takže vždy si přečtu co ta která sklenka obsahuje a pak mu to doma udělám.. ono jich stejně moc není co je od 4měsíce.. A pokud vím jablíčko není alergen.. teda aspon co jsem četla… Ale je jasný že každej to má jinak a každej si to bude dělat podle sebe:)
Vždyt to je jako když kojíte taky nejíte třeba ovoce piškotky a další věci?? dyt to se dostane do mlíčka i přes vás.. teda myslím jen píšu co sem četla kdyžtak mě samo opravte ![]()
Jaji,
hele po pravdě.....já mít dítko zdravé a bez alergie, tak mu asi neodolám a pod jeho nátlakem mu taky už mrkev a brambor dám ![]()
Těším se na to ňahňání…hihihihi
Budu vařit a mixovat a mačkat a mrazit a blbnout z toho co mu dát…hihihih
Ale fakt je, že na ten lepek bacha a i na vlákninu.......děti to mají s těma pupíčkama malinko jinak .
Jaji a co zrzečci…mají stejnou barvu ![]()
Jojo Much taky se jím neřídím ale když sem to říkala doktorce sama říkala uvidíte jak se to u něj vyvrbí…A také říkala že hodně alergii a ekzému je po rodičích jako genetická dispozice nebo tak nějak:) nejsem lékařka tak se omlouvám za to jesli sem to napsala špatně:) A jelikoš u nás žádná alergie není ani ekzémy tak říkala že by měl bejt v pohodě.. Já někde jednou četla jeden článek už si nepamatuju kde to bylo ale psalo se tam že i když se budem snažit žít a jíst zdravě stejně se najde někde něco co zdraví není.. takže možná jít na zahradu a jíst trávu ale i ta nemusí bejt zrovna zdravá když se na ní pejsek vykálí že
Kamarád je řezník a dělá v jednom nejmenovaném masokombinátě a nechtějte fakt vědět co třeba jíte i ze šunkou ![]()
A přesně jak psala Aduška každá sme jiná a každá to své dítko budem vychovávat jinak a každá mu budem dávat něco jiného pro kterou to třeba muže bejt nepřípustnáý a opačně:) Ajak tu někdo psal každou chvíli je to jinak a kdo se v tom má fakt už vyznat:)
Ale tím to nemyslím ani náhodou nějak špatně jo..
Jo a chodíko??? vidíš já ho používala moje mamka ho používala manželova maka ho používala myslím že třeba maminky všech dětiček narozených kolem roku 70 a víc.. a mylím že nemám taky žádný následky:) to je mám spíš z baletu a gymnastiky:)
Aduško uvidíš že to bude dobrý a časem mu to budeš taky moc dát..
Jinak každej má barvu uplně jinou
Stána tmavej zrzeček Zdeněček světlej ale ono se to třeba eště nějak vyvrbí:)
Jinak sem taky chtěla říct že vás mám ráda a nechtěla bych se tu třeba dohadovat tak chi jen aby ste si nemysleli že to dělám to spíš možná třeba jen tak vypadá:( Vím že každá máme ty svoje bobánky nade vše rádi a kařždá se snaží jim dát to nejlepší:) A tak je to jedině dobře…
Holky, koukám, co řešíte … čtu, ale nereaguju … jsem dneska trochu naměkko k vůli Janče … dám se trochu do kupy a zase se ozvu …
Jajinko … taky tě mám ráda a nemyslím si, že by ses chtěla dohadovat … akorát máš svůj názor a to je dobře … stejně jako Muchacha a taky ho nikomu nevnucuje
Jsem strašně ráda, že tady jste , holky zlaté, a budu sem vždycky chodit ráda !!!!!!
Pampaláááááááááá
Aduš - nesmutňaj …
a nejsi divná - byla by to nuda, kdybychom byli každej stejnej … jo věděla jsi, že doporučovanej čaj pro kojící matky, jejichž dítě má AE, je čaj rooibos? Prý je to jedno z nejsilnějších přírodních antihistaminik …
Jaji - já to taky nemyslela nijak špatně
prostě diskuze
… a fakt byla chodítka už v 70. letech? myslela jsem, že je to vynález posledních let … s tím lepkem - je pravda, že jde i do MM, ale ne tolik, jak když jde přímo z pečiva … no trávící trakt dítěte by ho neměl dostat před 6. měsícem - ale zase by se s ním měl setkat nejpozději do 8.-9.m - protože pak prý reaguje hůř - tak se v tom vyznej, že? … a máš pravdu - atopie je geneticky podmíněná …
Zuzi - já bych chtěla vidět to Vojťáskovo video - nedáváte ho na Youtube??
a taky už se těšíme ![]()
Elu - ty jsi měla myslím takovou tu zahnutou šikovnou lžičku - kdo ji vyrábí?
Noni - stresovej jedlíku
![]()
jooo, každej máme svůj názor - a někdy neškodí si je vyměnit - člověk se něco dozví a ten jeho názor se vyvíjí …
ahojky,
ZUZI: a jak dáváš mrkev s jablkem? Mrkev vařenou a strouhanou a jabko syrové a strouhané? Co ta angína, jak ste zvládly?
MUCH: jojo koukám, že máme váhy dětí podobné, ale ty máš holčičku a kluk má bejt jako buk, kurňa né? chichi ![]()
CHODÍTKO: holky, to je nejstrašnější věc,,,,NIKDY to nechci ani vidět. Vzpomenu, že když sem v ústavu přijímala klienty a chodila po žadatelích-a byl tam kluk stejně starej jak já (v té době 25let) a do 1 roku byl normální (nádherné zdravé dítě) - ale jednou takle v chodítku přejel práh, spadl na hlavu, krvácení do mozku a teď je z něj „zkroucený“, hubený chudák, a mentalita 3měsíčního dítěte,,byl to strašný pohled.(i na tu fotku, kterou mi jeho maminka ukázala-když byl normální)
promiňte za depresivní příspěvek, ale je to tak. ![]()
a nehádejte se kvůli papu,,,každá jsme jiná a každá to cítíme jinak…mno tááák! ![]()