0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2269
20.1.09 20:59
:?:

Příspěvek upraven 20.06.14 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
20.1.09 21:03

Noni jojo už jo… a když se podíváš v lékarně nebo všude kde prodávají dětskou stravu ve sklenkách je tam i masíčko od 4měsíce:).. Malému to chutná ale já dělám doma.. Dělám z králíka nebo kruty.. kuře se bojím sou vyhnaný a tady toho králíka a krutu máme domácí:) takže ho podusím jen na vodě.. a z trošičkou masoxu ale jen fakt drobet.. no brambory to samí:) a pak rozemelu:) a je to fakt namka:) a sní toho tak tu jednu sklenku od přesnídávky abys měla tak nák představu:). Jinak ono asi to těm dětem nevadí ale knedlík bych se teda asi bála:) já dělám fakt jen na vodě bez soli a tak…a domácí no.. máme vše ze zahrádky pěstovaný a bez vyhnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.09 21:37

Marrco, to je mi líto s tchánkem :cry: moc smutné!!!! Jejjda a omlouvám se, já měla zato, že AMY už ty třmínky nemá, chudinka malá, takové trápení!!! Blbej doktor! Beztak už to nepotřebuje.(kdo to měl? Kosti nebo Dell nebo ELU? - přešla jsi k jinému Dr a divil se proč máte „něco na kyčle“ - no asi ELU a dečka že?)
Jáji tak to je Zdenďa jedlík, jéj celou sklenku od přesnídávky? Bomba. My jsme zatím na té jedné malé mrkvičce - cca 4-5 lžiček. Ale hned za tím kojím. - a můžu se zeptat? když dáš toto jídlo místo poledního koja třeba,,,odstříkáš nebo si „to necháš“ a prostě kojíš až za těch (dejmetomu) 6hodin????
zatím pa, jdem hajat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.1.09 21:39

Leni tak to bych rozhodne nedalala nechat detatko rvat hlady, jako proc? bozatko. ony se vsechno nauci nesmime na ne spechat. teda muj nazor…

noni meli by papat 180 - 200ml nebo g na porci. (jeee ted vidim ze to pise i zuzajda.) my kteri drzime dietu :lol: tak nam staci i 150, treba s dvema piskotkama. Taky jsme zkouseli kuratko s ryzi ve sklenicce, chutnalo ale jen par lzicek.

julca zacina byt taky pekna herecka, ja ji zeru kdyz mi rve na kline jako ze chce treba abych s ni chodila v naruci a je uplne videt jak to hraje!!! to se muzu potrhat smichy..

marcia a vubec co je to za blbej mesic?! je mi to lito

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.1.09 21:49

jeee jaji a jak delas tu krutu? varis ji jak dlouho? a pak to rozmixujes a das jen tak nebo dohromady s bramborem? nebo ryzi? a jak casto ji nebo mu (ted nemam prehled) to davas? a delas to z prsicek nebo z ktere casti? holky a od kdy se muze krupice? ale ta jde zase na tloustku ze? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
21.1.09 08:42

Dobré ránko :) ,

tak, holky, dneska byla poprvé prospaná téměř celá noc, huráááá!!! :lol: Niky usnul v 8 sám v postýlce, v tom je naštěstí super - položím ho tam po krmení a on do 5ti minut vytuhne - a spal až do 3, ani jednou se nevzbudil! No, já jsem byla v šoku, jak jsem se vzbudila o půl 3 bolestí v prsou, bo se mi brutálně nalila, tak jsem to musela trošku rozmasírovat a odstříkat, tak jsem hleděla, kolik že je hodin. :lol: Hned jsem letěla k postýlce, jestli je všechno OK, i když Nanny v klídečku blikala a Nikýsek, zlatíčko moje, spokojeně odfukoval. Pak jsem ho v ty 3 nakojila a spal až do 7. :wink: Jééé, kdyby mu to tak chtělo vydržet… Ale je fakt, že jsem ho na noc nacpala kaší, po pár dnech jsem mu ji zase zkusila udělat, vždycky jsem mu dávala tak max. 120ml a včera jsem tu četla, myslím Kosti to psala, že jí dr. řekla, že má dávat až 180ml, tak jsem mu tu 180tku udělala a spapal skoro všechno, takže takových 170ml určitě, pak mi ještě vypil prso, takže byl určitě přecpaný. A vida - vydržel! :lol:

To je hnedka lepší raníčko, když se člověk vyspí, fakt… :lol:

Vidím, že řešíte příkrmy, tak já zatím zůstávám jen u té kaše na noc, kojení nám jde hezky, prckova váha je snad taky v pohodě, i když se mi zdá, že ted už nepřibírá tak, jak v těch prvních měsících, ted za poslední 3 týdny přibral tak 200g, ale vyhuble teda nevypadá. :lol: S tou zeleninkou začnem až v tom půlroce..

A jéé, vedle je řev, ječí oba naráz, mizim.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.09 08:46

Magdi, těžko říct, já to řvaní zatím nezažila. Jen píšu, co říkala a radila porodní asist. - ona je pro mně jak „bůh“ - vše co mi zatím poradila, vyšlo. Ona prostě říká, že neřvou hlady,,ale tím že chtěj maminku. A nedát dřív jak za 3hodiny pít.
Mno, u nás zatím to spaní trvá - včera usnul po koupu a koju v 18.30,já ho chtěla vzbudit na pití v 22, ale pak říkám, že je mi ho líto, tak že ho nechám spát - on vstal až v 3hod! (sem zas trpěla-na hrudi dva boavé tvrdé kameny a cchtěla sem, aby už vstal a PIL) :twisted:
ZUZANAH:
jak se podařilo vyléčit angínu? Měli ste oba horečky? jak dloho ste brali ATB?? A už ste v pohodě?
jé ted čtu pod sebou v okně že NICKY spinkal taky pěkně - gratuluju Andulko! je to paráda, že? až na ty kozy jak vozy hihihi :twisted:
zatím papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
21.1.09 09:00

Holky,,,,,
jak 180ml kaše 8O a do lahve 8O
My dáváme 60ml a do hrníčku a na lžičku.........
To je divný…jak Vám tu kaši vypijou??????? Se ta lahev ucpe ne?????
Já jsem asi debil…hihihihi
Dr říkala, že se lahvím můžem v klidu vyhnout, tak to dělám.....občas vypil sunar, ale jinak jedem vše na lžičku…ikdyž, lahev bude ..to je jasný, stejně sunar bude …do 2let teda kojit nebudu…hihihi a nějaký mlíčko potřebuje že?
Jinak my spali od 11h do 2h pak do 6h a pak do 8h…a teda já ho občas jdu jen uklidnit a dát dudáka a nekojím vždycky když mrčí. Občas opravdu chce jen vědět že tam jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
21.1.09 09:15

ahoj holky…
já se dneska taky královsky vyspala - vstávala jsem k bobkovi jen 3× a chrupali jsme od 20 do čtvrt na 8 :lol: :lol:
Zuby asi trošku polevily - má i viditelně lepší náladu

Leni - myslím že má tvá PA pravdu - ale platí to pro ty případy, kdy děcko nemůže nic jiného trápit - nemůže mít hlad ani žízen, nic ho nebolí a chce se jen přitulit k mamince a usnout u prsu (skoro nesosá, jen se zakousne a spí)- ale to se týká starších dětí, které už nejsou plně kojené a jedou na příkrmech…je tu o tom spousta diskuzí v Spaní - včera jsem to pročítala - je to asi o nervy, ale u většiny rodičů zabralo 3 noci nechat vyřvatr a byl klid..... .u nás to byly 100% ty zuby - začalo to když se prořezávaly…po prořezání prvního to trošku polevilo, pak zase děs… a ted po prořezání druhého je taky klid :wink:

Anduli - super, snad máte po problému - moje doktorka říkala že cca 2 hodinky po kaši má eventuelně mímoš nárok ještě na mlíčko…pak by měl do nějakých minimálně 3 hodin vydržet - a když se bude budit, tak dát jen pár hltů vody, protože by mohl mít po kaši žížu

příkrmy - podle všeho co jsem zatím četla by se mělo začít zeleninou - po nějaké době přidat maso…a ovoce až ke konci - je dost alergenní…když sladit, tak glukopurem…no a koření vůbec…jinak miminka spapají všecko co jim dáte a nebudou mít nějaké viditelné potíže…jen je možné, že jim založíte do budoucna na nějakou alergii, nebo na metabolický problém - třeba sklon k obezitě a tak …nevím co je na tom pravdy asi se to dost přehání že??? :lol: jo a bacha na mléčné výrobky - jsou plné růstových hormonů a antibiotik z kravského mlíčka - s těmi by se mělo začít úplně nejdýl.....- nejvíc se mi líbily příkrmy popsané na www.kojení.net -

…no uvidím jak budeme válčit - co píšou v knížkách je pěkné, ale taky je dost možný, že nám to prckové budou všechno plivat…důvěřuju svojí doktroce, uvidím jaký postup nám doporučí…jinak prý je dobrý začít příkrmy tak, že mímoše oblečete do pláštěnky - ušetříte tak dost praní

tak já letím papa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
21.1.09 10:07

Aduš, já taky kaši nedávám do flašky, ale normálně do misky naliju vodu - těch 170-180ml a nasypu směs - ted momentálně baštíme Sunarku banánovou od 4 měs, normálně mi to jí ze lžičky..A je teda fakt, že včera ta kaše nebyla zrovna řídká, spíš dooost hustá,jsem to nějak neodhadla, ale zbaštil skoro všechno a bříško ho vůbec nebolelo. Jsem si hned vzpomněla na scénu ze S tebou mě baví svět, jak tam na chalupě Albert huštal Matýska v kočárku a ten řval a Albert - „po té tvé cementové kaši má Matýsek bolení“…HIhihihihi. Tak Niky moji cementovou kašičku zblaznul a v pohodě.. :lol:

Kosti - a jak ta dáseň vypadá, než se zubík prořeže? Dá se to poznat na pohled, že se tam něco děje?

Leni, mně to říkala taky laktační poradkyně - ta z těch stránek kojení.net (mmch, je to moje spolužačka ze školy, chodila se mnou do třídy, náhodička… :lol: ), už ve 3 měsících, at si NIkyse nezvykám, jen co zakňourá, dát mu hned prso, že mám vydržet taky minimálně ty 3-4 hodiny, že se hlady určitě nebudí, když mi tak krásně přibíral. Samozřejmě - nenechat ho řvát hodinu, ale myslím, že nějakých 5 minutek mu neuškodí a z vlastní zkušenosti vím, že když ho nechám chvilinku pokřičet, tak se unaví a pak spíš usne, než když něco podnikám, sotva kvíkne, to hned dudlíka plive a je to furt dokola. NO ale někdy ho neuklidní opravdu nic jiného než prso, tak mu ho stejně vrazím do papulky, at je klid…Jo jo, nedůslednost… :lol: Si říkám, do půl roku at si dělá, co chce, pak mu nastane tvrdý režim, haha… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
21.1.09 10:28

Anduli,
on ti sní 180ml kaše 8O Ty mede.......:)
My tak 60ml ale mi jíme Sinlac s rýžovou na půl a on je asi sytější.......
No teda dlabete o 106 :)
Já pak přidám mrkev k obědu a je :) A jinak my teda kašujem a pak se napijem z prsa, aby nás to jako uklidnilo nebo co…hihihihihi

Teda peru už 3 pračku…to zase bude žehlení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
21.1.09 10:34

Ahoj holky,
nedá mi to, proto píšu, zajímalo by mě, co vás vedlo k tomu, že začínáte s příkrmy tak brzy? Nečtu vás, proto to nevím, ale celkově se doporučuje začínat s příkrmy až od toho 6. měsíce, ať už je dítě kojené, nebo na UM. Můj Adam byl do 6. měsíce jen kojený (nedostal ani vodu na pití, prostě když měl žízeň, tak si cucnul).
Nechci, aby tenhle můj příspěvěk vyzněl tak, jako že chci někoho poučovat, tak se snad neurazíte, že jsem to napsala, ale zajímalo by mě to. Mějte se pěkně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
21.1.09 10:47

EVO
jak kdo :)
Někdo tady plně jen kojí a někdo musel díky přibírání nebo UM už začít víš :)
Máme tu pár nejedlíků a pak zase obr jedlíků co jim mlíčko nestačí a nebo ho maminka už tolik nevyrobí :)
My plně kojíme a jen večer dáváme 50ml -60ml speciálního Sinlacu pro alergiky a blinkací děti. Máme reflux a tak večer díky tomu vůbec neblinkáme a i to máme jako možnost k nasypání dost velké dávky probiotik :)
Jinak nás mrkev čeká určo až na 6m :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
21.1.09 10:51

Evi, já teda nevím, jak ostatní holky, my ale zatím jen kojíme, pouze večer mu zkouším dávat kaši, v touze, že bude spát déle, protože se mi posledních snad 14 dní, ne-li déle, budil i co hodinu v noci. Včera dostal kaši a spal 7 hodin v kuse.. :wink: Taky jsem byla odhodlaná do půl roku POUZE kojit, ale pár nevyspalých týdnů mě vedlo k tomu vyzkoušet to… A našemu „drobkovi“ asi jen moje mlíčko nestačilo, když se mi po něm budil co hodku. Největší krize byla před týdnem, kdy se mi zdálo, že mi mlíčka ubývá, protože prsa byla jak „těsto“ vypitá, měkká, ale bylo to nejspíš z nervů kvůli Dušičce a Eri… :cry: Holky, dneska je to přesně týden, co jsme se to tady dočetly… :cry:

No nic, jdu mrknout, co mi to přinesl jeden fešný mladík z Avonu, objednala jsem si hafo kravinek… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
21.1.09 10:56

Adi, děkuji :wink: No já jsem totiž asi zas moc opatrná :roll: teď na roční preventivce mi doktorka říkala, že už malý vlastně může jíst všechno (jasně že ne solené, kořeněné, tučné, čokoládu, oříšky atp.), ale já mám pořád tak nějak pocit, že když mu budu pořád dělat takovou tu zeleninku s masem, občas i nějaké omáčky s těstovinami, nebo rizoto a tak, tak že nic neuspěchám :D No, sama jsem zvědavá, jak to pak budu dodržovat u druhého prcka, ale teď šílím, když mu babičky a dědečkové chtějí cpát cukroví a máčet prst do piva a podobné lahůdky :roll:
Zatím mě asi nejvíc dostalo, když jedna moje známá své holčičce máčela dudlík do své horké čokolády. To jí tenkrát byly necelé 3 měsíce.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí