Poradna duly
Jana Čurdová
Ještě bych asi jednou zavolala mudře a zeptala se, jestli jí můžeš dát zábal … namočit osušku do vlažné! vody a malou do ní zabalit … ale lepší je se zeptat mudry - i jak to správně udělat … ráda bych ti poradila, ale i mně se teď všechno sevřelo a mám temno
Noninko,
Jéééžišmarjá, chuděro, tak Mišula Ti dává teda pěkně zabrat…
A ta hádka s manželem Ti asi taky moc nepomohla, ale to je normální, neboj, my když se štěkáme, tak většinou jen kvůli děckám, to bude dobré…
Já jsem si v noci říkala, co to slyším za řev a to byla Tvoje Miška!
Jsem ji slyšela z Kopřivnice až k nám do FM…
![]()
Ne, ted vážně, to Tě teda lituju, ale jak už jsem psala, co nám zbývá, že? Kurňa, to se přece musí někdy zlomit a musí to spaní být lepčí, to jinak nejde!
Tak jen doufám, že to bude brzo, jinak se nás v té Opavě sejde víc… (je tam eště ten cvokhaus nebo už ho zrušili??
![]()
Magdi, ten recept na jogurtový koláč s ovocem:
1 velký bílý jogurt
půl hrníčku cukru moučka (já dala teda asi 3/4, protože jsem nahoru dávala ostružiny, které jsou dost kyselé…)
3 vajíčka
2 hrníčky polohr. mouky
1 prášek do pečiva
4 lžíce oleje
1 vanilkový cukr
trošku citr. kůry - nemusí být, ale mně to víc voní.. ![]()
jakékoliv ovoce zmražené nebo kompotované - já ted dávala ostružiny zavařené od babi, jinak tam můžeš dát co chceš - jahody, maliny, meruňky, broskve, rybíz…
Vajíčka vyšleháš s cukrem do pěny, pak přidáváš ostatní suroviny a vyšleháš všechno dohromady, dáš na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, pak na to hodíš to ovoce a šup do trouby na 170 st, peče se do zlatova (asi tak půl hodky). Pak se to posype moučk. cukrem. Je to fakt moooc dobré, takové vláčné… ![]()
Magdi no nevím ale 40 není to už moc?? já teda nevím jak se to přesně ted počítá ale tohle se mě zdá už fakt hodně:( ale fakt už si to nepamatuju jak toje:(
Jinak moc vás všechny lituju z těma nocema ale nemužou to bejt zoubky??? Zdeněček je taky protivnější ale mě to nevadí spíš mi ho je líto.. sedí tu u mě v křesílku a nadává povídá jako mamu a hahu a tváří se utoho tak neštastně:( jako koukej si mě mámo vzít nebo tu spustím mnohem víc:)
jinak recept na koláč určitě:) dneska přijede sppousta lidí popřát zdeněčkovi a manželovi k zítřejšímu svátku tak se mě bude hodit něco super jednoduchého a rychlého:)
já než to napíšu tak už tu receptík je… děkuju a pujdu ho ozkoušet…
A jinak fakt mě je líto Noni že ses pohádala z manžou ale to u nás je pořád ne teda kvuli Zdeněčkovi ale kvuli Stánovi.. jeden mu povolí tohle a jeden zase ne
a je to hned… ale u nás je to že za minutku sme zase v pohodě a eště se jeden druhému omlouváme ![]()
No, Magdi, tak to já bych asi tak valila k dr. hned! Jsem stejný plašan jako Noninka…
A taky už mám zkušenost se zápalem plic, který měla Miška ve 2 letech, kdy měla teploty taky 40 skoro po 3 dny, to byla hrůza. Ale jasné, že tohle zápal plic nebude, každopádně bych neotálela, 40 je fakt hodně na tak malé (i když velké buclaté
) mimčo moc…
Jsem otevřela chytrou knížku ![]()
tak vyší teplota než 39 déle než půl hodiny
zvracení a nezvládnutelný pláč, jako by mělo bolesti
zelené zvracení
velmi hlasitě nebo rychle dýchá
má napjatou, vystouplou fontanelu, i když nepláče
křičí bolestí a při křiku bledne
krev a hlen připomínající rybízové želé ve stolici
to se má volat pohotovost
tak nevím ![]()
Jaji, to samé je i u nás! Taky se hádáme ted spíš kvůli staršímu prckovi, tatka je moc liberální a všechno dovoluje, já jsem ta, která se stará a je zodpovědná…
Ale taky se pak hned udobřujem a je to fajn… ![]()
No my se vlastně ani jako nepohádali … prostě je to na nás už po těch skoro pěti měsících moooooooc … ale díky za projevenou účast …
a Anduli … tos neslyšela Míšu, ale mně … ![]()
A nemoc nevím … to jsou jenom obecně rady, kdy už je to opravdu vážné a musíme konat!!!! … je tam u těchhle příznaků psáno IHNED volat pohotovost - myslím, že to bude víc nemocí, ale všchny budou vážné
Dobré ránko, tak jsem si chtěla postěžovat ale vidím že proti vám jsme hadr
Už druhý den máme budíček ve 3:30 a nespíme… jsme plní energie… a chceme si hrát… a vůbec… Tohle není už není ani skřivánek… takhle žádné zvíře nevstává… jenom my
Noninko to je mi tě líto, taks aspoň odzkoušela že ani kaše nebude to pravé, prostě Michalka je osobnost
Jo a můj manžel spí v obyváku už dávno ![]()
40 horečka je strašně moc!! Udělala bych zábal - ale buď jenom tělíčko, nebo končetiny - ať se zas nepodchladí … a paracetamol.. a na střídačku ibuprofen.. a k doktorce!!! Teda já jsem asi taky plašoň, ale tohle je fakt moc ![]()
Přece jenom, jsou to nemluvňátka a neumí říct, co jim je … ale třeba to budou taky „jenom“ zoubky
… to přece taky bývá teplota, ne? … nevím, snažím se jenom pomoct a teď mám pocit, že jsem nás všechny vyplašila ještě víc … promiňte holky … jdu chcípnout někam do houští … nebo si vemu lano a půjdu se zastřelit do řeky
Irčo … já su skřivan … a vstávám …teda před těhu jsem vstávala běžně ve 3,40 … tak to posuňte o deset minut a budete zase příslušníci zvířecího řádu ![]()
Jo a my se s Milanem udobřujem, i když jenom řeknem jiný názor - i když se nehádáme … a prostě včera večer to hold vygradovalo … manžovi se chce brečet zoufalstvím, páč mi chce pomoct, ale Míša si tak zvykla na mne, že už brečí i u něj … pořád mi říká, abych se vys… la na sousedy, že jí prostě necháme brečet .. ale já u toho nemůžu spát, když malá nespí … no je to pořád dokola … nakonec jsem ji měla u sebe v posteli a protože se malá roztahujue, tak mi manžel vyklidil svou postel … což se dotklo mně, že mně v tom nechává samotnou … jno PSYCHO …
Jo a cvokhaus je jak v Opavě, tak v Kroměříži ![]()
Holky tohle se všechno spraví tohle spaní nespaní.. HAle náš Stána snáma spal v posteli až do 3let a ani jednomu to nevadilo:) a když se zdeněček narodil tak sme tam do prosince spali uplně všichni:) Pak byly čerti a od té doby spí Stána sám v pokojíku ve své posteli.. Oni třeba taky ty dětičky potřebujou vaši blízkost… Já vím že když Je Zdeněček sám ve své posteli tak mu to moc nevyhovuje a začne se kroutit a knourat proto há mám radši u sebe držím ho za ručičku a sme spokojení a vyspalí oba:)