Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky
tak Amy dostala od Nelky ty neštovice. Tak se jenom modlím, aby měla dobrej průběh, když jsem volala naší dr že má Nelinka neštovice, a ptala co mám dělat kdyby to chytla Amálka, tak mi řekla, že kdyby to chytla, tak by to byl průšvih, takže mi fakt moc nepřidala. No zítra jí jdu volat, že je dostala tak jsem zvědavá, co mi na to řekne.Asi si to půjdu hodit, vydržet doma dalších čtrnáct dní, hlavně s nevybitou Nelinkou to bude hrůza.
Elu, tak to jsem ráda, že máte pohřeb za sebou, my ho zvládli v úterý, a taky se nám tchýňka uzavírá, a já se ještě teď navíc s holkama nemůžou hnout z domu, tak jí ani nemůžeme trochu potěšit. Je to fakt strašný, snad čas trochu pomůže.
Magdi, vyrážku po páté nemoci jsem u Nelinky taky ničím nemazala.
Noni, máš můj obdiv, vydrž jednou to přejít musí. Mně se to mluví viď a asi tě ani moc nepotěším, u Nelinky to přešlo až když se sama začala přemísťovat.
Zuz video je úžasný.
Jinak já stále jenom kojím a Amy se vzbudí maximálně jednou za noc, takže na příkrmy pospíchat nebudu. Asi jsem divná, ale mně se do nich vůbec nechce, takhle je to taková pohoda, jenom vytáhnu kozu a jedem. No stejně nás to nemine.
Mějte se krásně, papa M.
Magdi jak pise Jaji - netreba mazat. Zabaly jsem delala zatim jen u Laury, a to, kdyz ta teplota proste nesla ani po cipku dolu. Vlazne rucniky na lytka. Ale to tenkrat byla nejaka hnusnejsi infekce, pak jeste k tomu alergie na antibiotika, a skoncili jsme v nemocnici na kapacce, jelikoz mala uplne prestala jist a pit…no parada. Tak at se Ti za ty tri dny uzdravi!
Farell - chudak -ted mel dva dny prujem, a ma nahle slusnou plinkovou dermatitidu. Kuryrujem zatim domacimi prostredky, vypada to na zlepseni
On je vlastne taky casto nemocny, ne nijak strasne, ale pritel i Laura tento rok stale nosi neco noveho, takze mi uz asi 4 tydny kasle (s kratkou prestavkou).
ahojik, tak hlasim ze julca i kdyz nespala vcera cely den nastesti v noci ano. jen s dvema prestavkama na zizu, o pulnoci a v pul seste. ted spinka. teplota klesla uz vcera vecer po cipku na 37. ted rano 37,7 ale v dupce takze 37,2 supr. nechtela sice jist ale jsem rada ze spinkala. dik za rady vcera jsem byla docela napjata 40 to vypadalo tak hrozne na tom teplomeru…
Hezké ránko!
Jenom prolítnu , dneska byla noc o moc lepší … vstávali jsme jenom 3× … takže jsme vyspané obě … venku mlha jako mlíko , tak vymyslím nějaký prográmek pro Mišku na doma ![]()
Magdi … super, že teplota odeznívá … 37,2 se už dá zvládnout ![]()
Jajinko … gratulka Zdeněčkovi k svátkuhttp://www.sirmi.ic.cz/smajl/74.gif
Jak bude chvilka, tak nakouknu !!!!http://www.sirmi.ic.cz/smajl/86.gif
Pampaláááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.sirmi.ic.cz/smajl/461.gif
Dobré ráno,teda Magdi-to je dobře,že je teplotka dole-musela jsi být vyděšená tak vysoká teplota.
Jaji-od nás také vše nejlepší k svátku Zdeněčkovi!
Marrci-to je mi líto,že ty neštovice Amy chytila.já se na to ptala doktorky,že je Máťa ještě neměl a jestli bych ho neměla očkovat,aby to nepřinesl domu a nechytil to Tobík takhle malý a ona mi řekla,že i kdyby to chytil teď,tak že to je v pohodě.Tak já nevím-přitom všude říkají jak mají blbý průběh mimča.
Hlavně ať to Amy zvládá co nejlépe-držíme palce!
Dneska jsme docela spali,tak jsem ráda-už jsem měla velký spánkový deficit ![]()
Mějte se krásně!
Noni, Ty provokatérko!
U nás byla dnešní noc stejně „blbá“ jako ta včerejší…
Já už se na to vykašlu, fakt,
jestli eště někdy Nikyse pochválím, jak krásně spinkal, tak mi vražte facku, jooo?
To je tak ale se vším - pochválím ho, jak má krásnou tvářičku a druhý den je celý olezlý, pochválím ho, jak si hezky sám hraje a druhý den nevydrží sám ani minutu atd… ![]()
Ale co, hlavně, že jsme zdraví a máme se rádi… ![]()
Jo, holky, jak to děláte s odstříkaným mlíčkem, které chcete zmrazit? Já jsem včera večer po usilovném asi hodinovém odstříkávání ze sebe vycucla 120ml, zjistila jsem, že mi to jde líp ručně než odsávačkou, pak jsem to šoupla přímo v té lahvičce, do které to teklo, do mražáku. Ale kdybych chtěla dneska zase odstříkat, tak nemám do čeho. Poradíte?? Do vyvařené skleničky od přesnídávky je to asi blbé, že…?
![]()
Řev, mizim.. ![]()
Eště v rychlosti - Magdi, tak super, že teplotka klesla, já bych z té 40 byla úplně hotová…
Jo a pátá a šestá nemoc se těm nemocem říká proto, že pro ně není prostě jiný název a následují po těch čtyřech známých dětských nemocech - ted nevím, jestli je všechny správně vyjmenuju - spála, neštovice, příušnice, zarděnky…? Ale to není z mé hlavy, jsem to nedávno někde četla, hihi.. ![]()
Jéééžiš, to je řevu,, už fakt musím…
![]()
Andul jo to presne znam, sotva neco reknes, hned se to zakrikne. my si s mamou predevcirem pochvalovali jak je julca krasne zdrava ![]()
Marrci panecku vubec bych nevedela co delat, podej hlaseni o lecbe jsem zvedava a at to bobek dobre snasi.
no to prave nechapu jak PO ctyrech nemocech, dyt jeste zadnou nemela? to jsou divne nazvy. lepsi je tridenni horecka ![]()
Dobré ránko!
Všem marodům brzké uzdravení ![]()
Marrco - ať Amy neštovice dobře zvládne, je to šikulka, takže nepochybujeme
A s tchánem je mi to líto, byl asi ještě mladej, co?
Magdi - a co Julča, žádné jiné příznaky? Jak píše Helli, výše teploty u dětí neodpovídá závažnosti onemocnění (na rozdíl od dospělých), děti reagují na vše daleko rychleji a prudčeji … nebezpečná je teplota nad 39-40 kvůli přehřívání a taky v tomhle věku můžou být febrilní křeče - tu je potřeba srážet, může se dávat paracetamol na střídačku s ibuprofenem (Nurofen) nejlépe v čípcích, paracetamol by měl líp zabírat na horečku, ale u něj pozor na dávkování, už celkem malá dávka může být škodlivá na játra, takže střídat s tím ibu a neklesne-li teplota, tak zábaly - vlažná voda, celé tělo, 15-20min. …Tak snad už budete OK.
Helli - co plánuješ za specializaci? pediatr v diskuzi by se hodil … ![]()
Zuzi - Vojtík na videu je krutej!
A seš odvážná s tou autosedačkou, no je to šikula a vůbec neprskal …
Duši ![]()
Elu - dík, už nebudu slídit po zahnuté lžičce …
Ahoj holky…
u nás opět super noc - vstával dokonce jen 2×
ale jak jsem začala používat monitor dechu a nejsem na to zvyklá, vzbudila jsem zhruba o půlnoci celej barák…
…bez něj jsem ale nervozní jak pes - obzvláště co jsme najeli na kaši na noc…
včera večer jsem mu poprvé dala Sinlac - zajímalo mě jak bude reagovat - příchut je úplně jiná než u té rýžové kaše - ale jemu je to úplně fuk…ani nemrkl a během 5 minut flašku poslušně vyprázdnil ![]()
Anduli - Nikýsek je pěkný kujon
…zkoušela jsi mu dát napít vody??? u nás to fakt zabralo - nebudí se žízní a vydrží 6 hodin na jeden zátah…no jsem zvědavá jak dlouho
…
Magdi - super, že už je to lepší
Dnes jseme m asi na poslední kyčle - pořád jsme měli Ia, tak nečekám, že by byl nějaký problém
Mějte se krásně ![]()
much teeeeda dik ty jsi teda znalec. asi si to nekam zapisu
, treba se to bude hodit, a v te panice vzdycky na vsechno zapomenu. no ale uz je dobre snad, musim to zaklepat. co byste poradili na svacinku? vcera ji jablicko nejelo, myslim ze ji to stipalo v tom krcku a navic ta horecka ale dneska uz to snad pujde akorat nevim co bych si na ni vymyslela ![]()
ahojky,
Anduli: já taky zamražovala mlíčko do přesnídávkové sklenky-vyvařené, ale měla jsem jen 1 sklenku-mléko mám akorát tak pro Tomušu. Neodstříkávám. Vím, že se holky bavily v diskuzi-že do umělohmotných nádob nedávat-smrdí umělotinou a děti to pak nechtěj.
MAGDI: super, že je Julče jíp,,znám tu starost. Ještě že to trvalo jen „chvilku“ ![]()
KOSTI: ať kyčlíky dopadnou OK!!!
MARRCO: vy si teda „vybíráte“! Chudinky holky - ale zas se říká, že radši at si to obě děti vytrpí spolu, než pak každé zvlášť. Kde to mohla Neli chytnout?-možná v dětském kolektivu v Berušce nebo na cvíču, co? No aspoň to budete mít za sebou. ![]()
Jinak u nás taky mlha, ještě k tomu vítr,,,a od rána je Tomík nevrlej a pláče-ty zoubky ho trápí. Tom jel do lékárny pro nějaký ten „gel“ na zklidnění dásniček.
tak zatím papapa
AHoj,
tak u nás na......ale váleli jsme se do 10h…hihihihi
Jinak večer 70ml Sinlacu s rýžovkou a pak plakal a nechtěl kozu, tak jsem udělala miminkovský fenykloví čaj a vyžahl celou lahev ![]()
Jinak nevím kdo to řešil, ale první AVentovský dudle jsou až do 6m a ty druhý od 6-18m-ale já teda včera začala s pomalím přesunem.....Jeden větší jsem vyndala a přes den mu ho dávám na hraní a občas i na chvilku dudne a pak zjistí že je jinej a řve po tom menším…hihihihihi
Ale zase ty větší ve tmě svítí ![]()
teď tady bijuje s lahví se zbytkem čaje…hihihi nepije, ale tahá dudl a chce ho urvat ![]()
Neštovice…se říká čím dřív tím líp ne???????? Jsem z toho Jantar ![]()
jdu dát péct kvasoví chleba a něco vymyslet k jídlu bo nám odpol dojede babka Heluš ![]()
To zase bude randálu ![]()
papapap