Poradna duly
Jana Čurdová
EVI, já začla až od 5.měsíce a pouze s pár lžičkama mrkvičky. Aby si zvykal na jinou chuť. (aby mohl od 6měsíce plně papat příkrm-jako že místo jednoho koja) - Dr mi to tak schválila. Tomík měl totiž v 5ti měsících 7.090g a to je méně, než by měl mít-přibírá na dolní hranici, tak mu „polepším“
s přídavkem trochu mrkvičky.
bude hůř-hihi, až budem vymýšlet jídla a vařit kaše-s masem, zeleninou, vajíčkem,,a kdovícoještě
-
Leni, tak jsem se byla podívat, kolik že to Aďula vážil v 5 měsících a měl 7.440g. Zajímalo by mě, jestli byl teda průměr
Já jsem s tou mrkvičkou začala fakt až v 6 měsících, ty první dny se moc netvářil, ale pak zblajznul vždycky plnou misku
jsem si říkala, jestli je to normální, že toho tolik sní, i manžel měl průpovídky, že ho moc cpu, ale on sám chtěl. A doktorka mi řekla, že kdyby nechtěl, tak by tu pusu už neotevřel, že si sám řekne, kolik chce.
Ahojky holky..
Magdi jojo vařík jí dlouho do uplného rozvaření:) Aby se dala krásně rozemlít:) jinak jí dělám z prsíček.. A k tomu brmbory taky rozvařený a rozemlety a smíchám to dohromady:) i mě samotné to chutná:)
Jinak proč sem začla přikrmovat?? a proč ne:) Já sem člověk kterej se teda fakt neřídí nákejma knížkama a radama jasný že když se to bude týkat zdraví tak si nechám samozřejmě poradit a budu se řídit tím co mě řekne lékař.) Jelikoš už 14dní nekojím prostě už nic nevyždímu tak sme na umělém mlíčku.. malej to sice vypije ale že by mu to teda nák vyloženě chutnalo to se říct nedá.. takže naco ho budu trápit když mu to pořádně nejede. Já taky nesnesla sunar když sem byla malá takže mamka najela na tuhle stravu brzo a sem fakt v pořádku nic to na mě nezanechalo:) nejsem alergik namám problémy ze žaludkem a podobně jak se uvádí že by se stát mohlo když začnete dávast příkrmy…Je jasný že mu nedávám to co jím já:) i když to by se asi moc nenajed:)
A Stána najel na příkrmy taky dost brzo.. taky mu zrovna moc nechutnalo mlíko… a je taky v pohodě. ![]()
Jasně, Jaji, je to věc každé maminky, jak se rozhodne. Já si jen myslím, že mu nic neuteklo a neuteče. Osobně jsem problém s mlíkem neměla, malý přibíral dost, asi bych se na to dívala jinak, kdybych to řešit musela. Díky za odpovědi ![]()
Evi - jsem na tom úplně stejně jako Anduli - plně kojím a na noc broučkovi udělám rýžovou nemléčnou kaši se svým mlíčkem - chci kojit ještě nějaký čas…na příkrmy najedeme až od 6. měsíce…
jinak Leni - nevím co blázníš, tvůj Tomík přece přibírá krásně
- v půl roce by měl mít mímoš cca dvojnásobek své porodní váhy - no a to teda bude mít s přehledem ne???…kojený děti jsou ve většině případů hubenourci - barokní andílci alá Andy nebo Niky jsou výjimky…
jen pro zajímavost - Tomík mi ted s přibíráním už začal brzdit - na začátku přibíral cca 230-240g/týdně…ted jsme na 170g/ týdně
křikloun se hlásí…běžím:-)
Holky,
omlouvám se.....mám to nahoru a dolů…Jeden příspěvek samej for…abych nějak naivně to tady nadzvedla a pak se úplně pokládám…
Byla jsem v Janině diskuzi a řvu tady jak kráva.....
Já opravdu nechápu…celej svět někdy absolutně nechápu...................
Promiňte…nějak to muselo ven.....
ahoj, leni me se zdalo akorat divne jak ti muze s takovou jistotou radit, ona prece nemuze vedet co mimisovi je. jasne, kdyby chtel cucat co hodku tak bych mu to taky zatrhla
ale zas ho tam nechat rvat… myslim si ze to kazda mama nejak vyciti jestli ‚zlobi‘ nebo to neni jen tak. treba julca nikdy nebuli jen kdyz ma hlad a jsme nekde venku a ja ji nestiham dat mlicko vcas. a ted kdyz si predstavim ze by tam v noci plakala a ja ji jako mela nechat rvat tak me to prijde jako nesmysl. ale to je nas pripad.
evi to je taky individualni, my musime drzet dietu, vis. teda jako nemusime ale bylo by to vhodne abychom nemeli obezni holcicku. ve ctyrech mesicich skoro 9kg. a nekojim. kdybych kojila bylo by vsechno jinak. takze naka zeleninka misto mlicka by nam jen prospela, vis? akorat mi nikdo nerek ze mam zacit se zeleninou, i kdyz zas tak jista si nejsem jestli by to fungovalo podle toho jak se tvari… a tak ji ted vubec neji. ale aspon zbasti jedno jabko misto mlicka a to je myslim lepsi. uvidime na dalsi kontrole 5.2. uz se tresu ![]()
Magdi, tak to taky chápu, ty bláho, to ti malá fakt tak přibrala z UM? To jsi jí dávala častěji mlíčko nebo jak to, že Ti tak hodně přibrala? Teda holky, to jsou fakt starosti
ale všechny chceme, aby naše dětičky byly spokojené, tak vám držím palce ![]()
Kosti, jj, asi bych to taky tak dělala, kdyby se mi zdálo, že je malý hladový, tou rýžovou nemléčnou se nic nezkazí ![]()
Ahojky!
Tak dneska tak trochu lenošíme-dopoledne jsem měla doma kamarádku a v poledne jsem šla pro Máťu do školky no a jsme doma.
Marrci-ono je to s těma doktorama těžký-třeba jak jsme původně chodili k tomu ortopedovi,tak specielně o něm je známo,že si zve na kontroly i když už to vůbec není potřeba.
Aduš-jen to ze sebe dostaň-taky mi je vždycky hrozně když to čtu.
E.v.a.-málokdo je asi u druhého dítka tak úzkostlivý jako u prvního.Tedy soudím podle sebe
.U prvního jsem se vším opatrně(a netýkalo se jen jídla) a teď je to úplně jiné.Ale i tak jsou věci,které bych nerada,aby moji příbuzní dělali-třeba mě trochu naštvalo,že moje máma dala Tobíkovi trochu banánu.No,ale co s tím můžu dělat
-teď už nic-krom toho,že jsem jí řekla,aby mu už nic nedávala pokud to ještě nejí běžně.
Tobík tu hučí,tak musím…zatím
Jaji , když ona strava právě ovlivňuje zdraví dost … jak se říká: tvá strava budiž i tvým lékem … ale je jasný, že doporučení jsou doporučení a ne příkazy a navíc se mění podle míry poznání … takže je potřeba zapojit vlastní rozum a taky dát na mateřskou intuici … jen: podle mě na to jdeš trochudhnn mmmmmmmmmmmmm m,m zhurta, toť můj názor
gm , ..,,km…ů jk . Emička něco píše, ale nevím, jestli souhlasí nebo ne ![]()
Much nevím proč zhurta???? už nekojím tudíš je malej na umělom a nevidím duvod proč mu nedat mixované maso z bramborem?? dyt to normálně prodávají od ukončeného 4měsíce… takže nevím proč bych mu to nemohla dát?? Mimochodem jak už sem psala předtím i já sem byla dost brzo myslím jako zdeněček ten 5měsíc na pžíkrmech a fakt nemám žádné následky:) žádné zdravotní komplikace alergie a ekzémy nic:) A malej mě opravdu to mlíko moc nechce no se ani nedivím:) takže bohužel jinou alternativu nevidím.. ráno mlíko pak třeba přesnídávku pak mlíko nebo kašičku a je spokojenej..
Jo jinak samo souhlasím z názorem do máte mlíčko na příkrmy je času dost:) ale já už nemám…
Jaji-já si také nemyslím,že na to jdeš zhurta.
Asi je teď jiný trend-dávat příkrmy až od půl roka,protože mě to dokotrka doporučila a přitom když byl malý Máťa(od 4.měsíce na UM),tak mi sama doktorka řekla,že mám začít dávat příkrmy.
Pořád se to mění-skorošvagrová zase říkala,že když byl malý její Jakub-před 15lety,tak zase už ve třech měsících měla dávat ovocné šťávy.
Pořád nějaké změny ![]()
Hojky,
My dnes taky hnípeme doma, píchla jsem včera kolečko - kousek od ventilku, takže nešlo zalepit, manžel odletěl na konferenci, tak dorazil tchán na pomoc
ale přišel až před chvílí a už se mi nikam nechce … bolí mě celý člověk po tom pondělním cvíču …
Emi je dnes nějaká uplakaná a ublinkaná …
Noni - fitko mám pod nosem 5 min. od domu - díky tomu jsem stíhala …
Leni - Emís neměla o moc víc - v 5m 7,3 kg … a měli jsme podobnou porodní váhu … mimi by mělo do 1/2 roku zdvojnásobit porodní váhu - teď jsem koukla do tabulky - u vás to dělá 7,4kg - a to dáte, ne? ![]()
Jáji - oprav mě, jestli se pletu - že už dáváš maso i zeleninku i kaši i ovoce - jablíčko - i piškot - kde je lepek - který by se do 6m neměl - tak to mi příjde rychlej nájezd … no my jsme alergici, tak musíme být pomalejší - jeden týden mrkvička, druhej týden mrkvička s bramborem, další týden brokolice, další měsíc masíčko, pak ovoce …