Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,tak koukám jak jste všichni šikovní…
Já dnes konečně byla na sociálce kvůli žádosti o rodičák,tak jsem dostala lejstra a myslela jsem si,že hned sfouknu formulář,který mi musí potvrdit v práci,tak jsem šla pěšky do Podolí a oni tam dnes nebyli
,tak jsem se stavila u manžela v práci a svezla se domů autem ![]()
Tobíkovi už je mnohem lépe.
Much to tedy koukám-12dětí.
Manželový babičce by letos v dubnu bylo 97,takže opravdu požehnaný věk.
Tobík se mi tu sápe na klávesnici a musím dávat bacha,aby do ní nenaslintal ![]()
Aduš-kombinézka je supr,taky jsme měli podobnou a velká spokojenost.Do klokanky by jsi ho ani snad v normální nenasoukala,že?
Jo chtěla jsem včera dát odkaz na ty golfky a zapoměla jsem na to,tak tady je: http://delfinek.mimishop.cz/detail.php?…
Akorát tedy za jinou cenu-našla jsem je za necelých dva a půl,což jde.
Tak se mějte tety!
Jo Dell-kdybych nemusela na tu sociálku,tak taky lenošíme ![]()
Ahojík …taky hlásíme návrat z vaniček … jsem docela překvapená, jak brzo se začínáme učit zatajit dech … už trénujem a to jsme byly potřetí … a taky nás chválí … takže Muchacho , asi to tak bude, že chválí všechny
Jinak koukám, jak si vyvařujete … já to začínm pslední dobou docela flinkat…a už je to znát na mé váze - viditelně nabýrám, páč se cpu rycchlovkama - fuuuuuuuuj …
A jaksi jsem dostala chuť na ty vaše mňamky z listového těsta … ale já znám ještě jednu superrychlovku … listové těsto na čtberečky … na každý čtvereček plátek kompotované broskve a tak jak to je dát upéct … rychlé a dobré ![]()
Leni … já dneska v noci taky špinila - a přemýšlela, čím to je, když kojím a beru Azalii … už mám jasno … jo a já nevychovaná nepoděkovala, za to, žes vzala tabulku … takže dííky ![]()
Aduško … super kyčle …to je dobřeeeeeee !!! … hele a vás houby nenadýmají?
Dell … líný den? … to důvěrně známe
… ale jak píšeš, tak jsi tak úplně nezahálela … ![]()
ahojinky,
ty vaše vaničky a koupáky zní skvěle - máte můj obdiv (Much, Noni, Aduš…) já se toho prostě BOJÍM!
sama nemám vodu moc ráda(jako že potápění, nebo skok do bazenu-hrůůůza-leda se tak rochnit v horké vaně,,,to jediné chichi)-ale představa, že je malej pod vodou a zatají dech,,,uffff.(sama bych to neudělala natož on)
Aduš, gratulka ke kyčlíkům - to je úleva a super pocit že? ![]()
ELU: jojo lejstra..to bude něco. A že musím s tím do práce???Béééé, já tam byla minulý týden a dlouho tam nechci!(je to jen 10km, ale tahat se tam s Tomušou,,navíc mi není příjemné, jak se kolem něj klienti seskupí a sahaj na něj-co si budem povídat, jak dodržují hygienu mentálně postižení.) HM! a když vidím, co mně čeká -chudák moje nástupkyně-už se do toho kolotoče vrátit nechci.
NONI: já mám taé problém s váhou,,těch posledních 6kg ne a ne dolu.Přes vánoce jedno ještě přibylo.
-jako nestěžuju si,,ale vadí mi ta kvanta hadrů, co mi nejsou a je mi jich líto vyhodit.(tak furt čekaj, že zhubnu)
a neděkujte za tabulku!!!! TA JE OD DUŠIČKY,,,přeposlala mi ji(já bych to nikdy takle vytvořit nedokázala),,jen budu připisovat a upravovat. ![]()
zatím papa kočky! ![]()
Holky,
já jsem stresovej jedlík a po tom co se tu stalo.....kdybych mohla, tak sežeru 2 tabulky čokolády…eště že nemůžu, kvůli Mumínkovi......
A ja vůbec nezhubla…mám dole jen 8kg co jsem nechala na porodním sále a to je vše......teda na operačním sále…tady machruju že ![]()
Díky za gratulky…jsem ráda......uff ![]()
Jinak mám vlednici 1 litr mix pudingu s borůvkama a určo se na něj brzo vrhnu…je jen řidší díky tomu jinému mléku ![]()
Jsem strašně stahaná a malej řádí jak drak......
jdu zapálit svíčku Rikynce…papapapp
Kuk,
tak jsem dala teď večer první cvičení po porodu - skoro po 1/2 roce
a vidět se v obtaženém tričku v těch velkých zrcadlech - nic moc … ale krásně jsem si protáhla tělo a získala energii (kterou bych normálně teď večer čerpala z nanuků - nebo teď oblíbené kombinace mražených malin s mlékem
prostě jsem rozežraná jak nikdy
![]()
Noni - my trénovaly zatajení dechu už minule na druhé lekci - teda jestli je to stejné, takové to polévání vodou … já malé vodu celkem závidím a už se těším do velkého bazénu …
Ahojík!!!
Aduš … stresový jedlík? … tak to bych ti měla ukázat, kdo je tady stresový jedlík, chichichi … nebo to bude tím, že já nemám žádnou dietu?
… já ztratila během prvních 6 týdnů celých 16 kilo, ale teď??? … úplně se bojím postavit na váhu, ale stejně žádnou nemám , že?
Much … a trénujete i doma? … abecedu plavání? … takové to : PIŠKOTE …ÁÁÁÁ … ŠUP … my jako joooooo … naštěstí jsem Mišku vždycky koupala s oušky ponořenými ve vodě a taky jsem jí myla obličejík mokrou rukou …takže zatím bez problémů … a to cvíčo ti docela závidím … a jak to děláš s kojením? … já bych to časově sotva stihla, když kojím, co dvě hodiny a nic než MM malá nechce ![]()
Leni … kvanta hadrů, která neobleču jsou pečlivě složená ve skříni … ale už jsem koukala, že toho spoustu neoblíknu už nikdy, tudíž poletí z domu … má to výhodu … budu si muset nakoupit spoustu nových hadrů, které mi budou ![]()
Elu … super, že je klukům líp … dobré zprávičky srpňátka potřebují jako sůl
… a s ěmi lejstry k rodičáku mi ani nemluv … já byla v práci třikrát!!! … poprvé staré lejstra , podruhé mi účetní prostě jenom opsala to, co bylo na tom starém ( takže holky, pokud máte podle starého nárok na víc než 380,–Kč / den, tak od začátku ledna Vám musí napsat vyšší částku - ale nečekejte zázrak mně to dělá 4,–Kč na den), až teď po třetí to snad bude správně … ![]()
Ahojííík,
Aduš - super, že máte kyčle ok, dobré zprávy se čtou skvěle…
Jo, ted mě napadlo, Amy od Marrci nosí eště ty třmínky…? Už asi ne, že? ALe nějak jsem nepostřehla, že by nás o tom informovala… ![]()
Leni, jsi šikula, že jsi se ujala tabulky… ![]()
Jinak se teda musím připojit k NOnince s tím nespaním v noci, taky furt válčíme, já vám tak závidím - Leni, Dell, Elu…, že vám mimča spí celou noc, toho se snad nikdy nedočkám a už navěky budu nevyspaná.
Hihi, si eště vzpomenu, jaké to bylo sladké nespaní, až jim bude 18 a budu na ně čekat do rána, až přijdou z diskošky a nespat strachy, jestli se jim něco nestalo… ![]()
Holky, vy co už máte zoubek - jak to vypadá, když se to prořezává? Prý je to nějaké nateklé nebo co, tak jsem zkoumala Nikýskovu pusinu, má to trošku nateklé, ale ne zvrchu (nebo svrchu? sakra,ted nevim…
), ale spíš zezadu vevnitř. Ale je fakt, že už je protivný a špatně spí skoro 2 měsíce, tak to asi zubama nebude, svádím na ně kde co… ![]()
Jo a eště jsem se chtěla zeptat - nevíte, jestli můžu jít s malým do aquaparku…? Manžel tam plánuje jít o víkendu s MIškou, tak uvažuju, že bych vzala Nikyho taky, samo, že ho nebudu nijak moc máchat, ale aspon trošku nožky v brouzdališti, co…? Není to blbý nápad…? ![]()
Mizim, panáček opět huláká…je to jeho nejoblíbenější činnost v poslední době… ![]()
Ahojky,tak tu máme další den…
Anduli-já jsem Tobíka trochu přechválila
-teď má novou zábavu ve dvě ráno vstát a chce si hrát tak do pěti-pak zase usne a spal by i do devíti,ale to většinou už někam musíme,takže se probudí když ho musim přendat do postýlky.Moooc príma…
![]()
Dneska se chystáme za kamarádkou,tak se jdeme chystat.
Jo do velkého(dospěláckého) bazénu by snad neměli dokud nemají ty hexavakcíny.
Já bych tam asi šla,ale do vody bych ho nedávala-ani nožičky.Přeci jen je tam dost chlóru a kdoví čeho-ale je to můj názor-jsem vtomhle hrozná-jen si představím co všechno tam může být a je mi špatně.
tak se mějte.papa
ahojinky,
stresovej jedlík je dobrý pojem
já žeru sladké a poslední dobou ujíždím na těch Bohemia sýrových tyčinkách,,hlavně večer u TV.(hnus) ale např. včera manža sežral celou velkou čokoládu Forte!(zatímco já ládovala ty tyčiny-taxem ani neochutnala).
Hadry: mno NONI, taky sem s těžkým srdcem část vyhodila a část dala na MMB(ale tam nevěřím, že se to prodá) no a pak je ještě část kde věřím, že ještě zhubnu a obleču. ![]()
Ale normálně,že bych měla chuť nakupovat hadříky(jako dřív),,to ne. S Tomčou je třeba mít něco praktického, v čem se cítím pohodlně a je to. Takže mi stačí k životu rolák, džíny a bunda a jedeeem ven.Stejně nikam nechodím. ![]()
Anduli: já myslím proč ne do akvaparku: kdyby vadil chlor ve vodě-tak by nechodily mimča na plavčo(jak chodí Miška, Emča, Tobša..) a myslím že AMY od MARRCI rozhodně třmínky nemá,,,,mám pocit, že je sundali docela brzy.
zatím pa,,,nasnídala sem se pěkně u pc, malej na mně čučí (s každým soustem mu jedou očička,,je mi ho líto, hned bych mu dala okoštovat)=ale už se vzteká,,jdu na něj. ![]()
ahoj, tak ja som asi tiez drobecka prechvalila…zacinaju nam podla mna zubky a je to des. V jednom kuse knoura a vidim ze ho to boli. Tak som mu vyndala zasa nove kusatko a konecne som sa trafila. Je to bebe comfort- dva kruzky, jeden s vodou a maju na povrchu hrbolceky. Tak do toho kuse, ale je mi ho strasne luto.
Neda sa to niecim zmiernit? Ked ho nemam na rukach a nerozptylujem niecim tak stale place.....a to tie zubky este nevidim.. ![]()
Anduli, ja by som sa este asi do Aquaparku s malym bala, ale ja som prilis konzervativna. Myslim ten chlor, pocurane brouzdaliste, kopec ludi s nadchadzajucou chripkovou epidemiou.....ale ja to prehanam, takze na mna nedaj. ![]()
uz zasa place, tak bezim…
Zdar ,
noc jak štakš ![]()
Valíme na plavčo.....
Info : ve vaničkách je pitná voda a v bazénku na plavču pro mrňata také je voda upravená jinak - nějak prosvícená či co…
Do velkého bazénu by Vás majitel neměl pustit do 12měsíců věku dítěte. Pokud Vás nechá…porušuje tím zákon o hygieně. Hrozí jak něco špatného pro mrňata, tak i obráceně…tekutý bobek co nezachytí ani plavčo plena ![]()
neříkám, že vás nepustí…jen že by neměli a tady u nás teda nesmíme
Až od září ![]()
Já bych osobně do toho nešla.......ale věc každého ![]()
Máme dnes toho zcuka s kámošem, tak se těším
malinko změna…uvidím i dospěláka ![]()
Tobík mi zareagoval na meruňku…opět červený…ale naštěstí to ditiaden zahnal
Ale já mám další věc co nežeru…hihihihi
a vůbec nevím kdo co psal a říkal......hihihi
Jo a dne sráno jsem si vařila Vitakávu s rýžovím mlékem a chtěla jsem si do sklenice nalít džus …a já trubka ho frkla do toho kafe…hihihihi no fakt bomba…by mě měli zavřít za neschopnost ![]()
papapapap
Anduli já bych teda taky do aquaparku ještě nešla, jak píše Dell, přichází chřipková epidemie… a vůbec plísně a hromada chlóru… no jak nad tím uvažuju se divím že tam sama vlezu ![]()
Dell chudáček Andy, jo se zoubkama si ještě užijem, existuje nějaký gel kterým se ty dásničky potřou a pak je to tak netrápí, zeptej se v lékárně ![]()
S šatníkem teda nechci prudit, ale mám opačný problém, já zhubla moc a teď to na mě všechno plandá
![]()
Dell prostě jsem se nestíhala najíst, proto jsem taky asi měla málo mlíka
Typicky: v 5 ráno 2 chleby se sýrem, dopoledne v rychlosti jogurt, po odpolední porcházce chleba a večer jsme byla tak utahaná že se jsem usla s Matysem bez večeře
a při nočním kojení kousek čokolády. No výživa kojící matky jak …
Tak to bylo asi první tři měsíce, teď už se snažím jíst tak se mi váha zastavila na -5kg.