Poradna duly
Jana Čurdová
JANI JE MI TO STRASNE LITO… VUBEC NEVIM CO VICE NAPSAT… DRZTE SE … CELA RODINA… VERIM ZE NAJDETE SILU A ZASE CASEM SE BUDETE RADOVAT Z MALEHO KULISKA…
![]()
Uff holky,
Taky dneska celý den myslím na Riky a na Janičku …
My byly dneska taky na vaničkách a spinkáme a spinkáme …
Taky jsem prala a vaničky a vařila a pekla a čistila kočárek ........
Jsem ráda, že Duši napsala, co se stalo … to je důležité …
ale zasáhla zřejmě vyšší moc …
Jinak naše malá spinká s námi v ložnici v postýlce, monitor dechu nemáme, dáváme ji spinkat okolo půl sedmé a než jdeme my spát, tak zapínáme chůvičku, malou ale občas kontroluju - okolo obvyklého času na kojení (cucání palečku - signál hladu - nebývá v chůvičce dobře slyšet) …
já myslím, že někdy opravdu zasáhne osud … můžete mít třeba dvě Nanny a třeba zrovna dojde baterka …
ale přijmout takhle krutý osud je šílené …
dušičko, sice tě neznám, ale je mi moc líto čím jste prošli. To je opravdu nejhorší, co se může stát
Upřímnou soustrast a posílám hodně sil do dalšího období a doufám, že se štěstí obrátí.
Ahoj,
snad jste spali…já ne…
Včera jsem několikrát psala s Janičkou.......rodina od Martina jim moc pomáhá vše zařídit, dostala už inijekce na zastavení laktace a chtějí taky někam odjed, ale zatím nemají penízky. Doma bude eště pár týdnů a pak jde zpět do práce, aby se doma nezbláznila chudinaka naše
Jinak to co se stalo a ten výsledek …jako co to bylo. Jí prý malinko pomohlo se přestat obviňovat. Alespoň malililinko jí to poodneslo tu tíhu.Další věci psát nebudu, jsou osobní a kdyby je Duš chtěla napsat veřejně , tak to udělá…tohle mi přišlo vcelku obecné, tak píšu alespoň něco málo.
Opatrujte se a papapaapp
jo vzpominam si ze mnela supr tchanovce, aj ked bol ten problem s Martinem tak boli na jej strane. Jit do prace…asi nic ine nezostava, doma to musi byt teraz sialene
…cokolvek co potrie sebaobvinovanie je dobre, ja sama viem, ze by som si to cely zivot vycitala i ked by som zato nemohla…s tym sa da potom len velmi tazko zit.
jj, určitě ten „výsledek“ trošku pomohl, aby neobviňovali sami sebe.....včera mně to také napadlo. ![]()
nemůžu to dostat z hlavy,,prostě kouknu na Toma a vidím tu nádhernou holčičku ERi. Úplně mně to pohltilo, jakoby obemklo a nechce to pustit, ten svíravý pocit.
Můžu snad říct, že práce Janince pomůže „na to nemylslet pořád a přijít na jiné myšlenky“! a …třeba za pár měsíců přijde Kulíšek do bříška znovu. Ale chápu že ERI (a vzpomínka na ni)jí zůstane v jejím životě navždy.....
papa
Ahoj holky,
taky na Dušičku nemůžu přestat myslet
![]()
Musí jí to strašně bolet, ale obviňovat se nemůže.Jak píše Much, asi máme každý svůj osud a to nikdo nezmění.Nějaké kdyby… to si člověk nemůže vyčítat.
Já malého taky dávám spinkat do ložnice.Parkrát jsem taky Nany nezapla, teď budu důslednější.Strašně se o malého teď bojím.
No a reakce manžela:když jsem mu to říkala, tak říkal že to je nějaké divné.Po kauze Markýsek se mu to nějak nezdálo.Taky říkal, že mě emimino asi brzo zakáže.Ale nemysel to zle.Pak jsem se dívala do galerky, ukazovala mu Riky, tak říkal, jak je to nespravedlivé, taková krásná holčička.Je to tak, už to tu spolu tahneme rok, a známe se to oni nemůžou chápat.Tak pa pa
Víc nepíšu, nějak mě další věci nepříjdů podstatné.Opatrujte se
Dobrý den, holky…
ještě pořád jsem hrozně šokovaná a smutná … chvilky, kdy Míša spinká trávím pláčem … nechci to sem tahat, jsem prostě hrozná cíťa ![]()
Aduško … jsi moc hodná, že jsi si psala s Janinkou a taky, že jí pomáháš, aby se neobviňovala … bohužel, nemohli nic dělat …
Taky jsem bojovala s Milanem, páč se mnou prožíval Markýska a Vanessku jsem oplakala v jeho náručí … teď, jak se to stalo Riky, tak už tak vštřícný není … bojí se, aby to zase tak nedopadlo … proto jsem včera psala o těch chlapech … Milan je naštvaný, ale já prostě vím, že to je proto, že s tím nejde (bohužel
) vůbec nic udělat …
Všechno ostatní, co bych třeba chtěla psát jsou malicherné a nedůležité věci ![]()
Ahoj holky,my jsme také srpen 2008,ale moc jsem sem nechodila,původně jsme byli září 2008,ale Daneček přišel na svět o 3 týdny dříve-26.8.2008.Včera jsem si to tady pročítala a nedokážu teď myslet na nic jiného,je to strašné co život někomu připraví a nedokážu si to představit…
Dušičce přejeme upřímnou soustrast a hlavně hodně sil do dalších dní…
Leni … popisuješ to přesně … je to uvnitř a nemůže to ven … já mám taky pocit, že mne to snad zadusí … ale to je v porovnání s tím, co cítí Janinka ,tak moc nepodstatné
…
Hezké poledne všem,
já nevím jak vy všechny tady, ale já si ted vyloženě užívám absolutně obyčejných a všedních věcí s dětma, jsem šťastná, že můžeme jít na procházku, že je můžu večer koupat a uspávat, i když za řevu, že po ránu nutím Mišku do snídaně a pak do oblíkání, prostě všechno je krásné, protože je mám… Depku mám ted vždycky večer, jak dávám Nikyho spinkat…
Před chvílí jsem dětem pouštěla Mravenčí ukolébavku od Svěráka a Uhlíře, oběma se moc líbí, Níky se při ní pokaždé zklidní a aspon chvilku nehuláká.
Ale dneska mě normálně rozplakala slova, když jsem ji poslouchala, malého jsem měla v náručí a upřeně na mě hleděl.. Zpívá se tam:
Spinká a sní mravenec lesní,
v hromádce u kapradí,
nespinká sám, s maminkou je tam,
tykadlama ho hladí…
Tak nějak se mi před oči drala představa, že Eri je teď v nějakém světě andílků, samotinká, bez maminky, kterou nechala tady a když bude venku pršet, znamená to, že andílci pláčou......
No a už brečím zas…
Tolik mě to bolí, jak to asi musí bolet Dušičku… ![]()
Ted tu fakt bude asi hodně dlouho hodně smutno… Myslím na Dušičku neustále celý den, jak jí asi ted je, co zrovna dělá a je hrozně při představě, co musí ted všechno zařizovat, pohřeb atd… A hlavně ustát pohřeb bude pro ně pro oba to nejhorší… Kdyby tak šlo, poslat jim nějakou tu sílu, která by je ted podržela…
Holky, omlouvám se, já se ted prostě nedokážu bavit o ničem jiném, všechno to je tak nějak nepodstatné…
A ani to nedokážu držet v sobě, tak vám to tu musím psát, Honza ani netuší, jak moc mě to zasáhlo, to by mi zakázal asi sem chodit… Je taky po kauze Markýsek hodně skeptický a řekla bych, že ani tomuhle moc nevěří, ale podle mě je to jeho obrana, že si nechce připustit, že se to může stát, tak radši říká, že si to zas někdo vymyslel a dál na to nemyslí.. Jenže, jak už jste tu psaly, on neví, jaké tu máme vztahy, že i když jsme se nikdy neviděly (no, Kosti, Dell a Elu jo), tak jsme prostě kamarádky a víme toho o sobě a svých životech dost, takže se tragédie jedné z nás hluboce dotkne všech, zvlášť když jde o dítě…
No nic, tak jsem se vypovídala a je mi hned líp, lituju, že to musíte číst, ale muselo to ven, díky…
Ahoj… ![]()
Andulko máš naprostou pravdu já si ted ty chvíle z klukama taky strašně užívám a furt je pusinkuju a objímám protože si říkám člověk nikdy neví a to mě hrozně moc bolí..
Myslela sem si že třbe dneska to už bude lepší a budu třeba i usměvavá ale pořád to nejde pořád sem hrozně smutná a pořád myslím na Janinu.. prostě to nejde vypustit..
Jinak z chlapama oni se asi fakt takle brání kord když ste jim povídali o Markétě.. já mu to tenkrát taky povídala ale asi mě třeba ted spoustu z vás ukamenuje ale já od začátku té holce nevěřila nevím proč ale mám prostě takovej nákej smysl a poznám když něco není tak jak někdo říká.. a není to jen u Markéty.. proto sem z toho nebyla hotová.. jako říkala sem si co když jeto pravda ale prostě nevěřila tenkrát sem vám too tady nemohla napsat ukamenovali byste mě.. ale prostě myslím že každá z vás odstupem času pozná že na tom spoustu věcí nesedělo.. a já sem ten člověk kterej o všem musí přemejšlet do detajlu… omlouvám se za příspěvek mimo.. ale muselo to ven…
Dušičko upřímnou soustrast celé tvé rodině a hodně síly jít dál životem
je to hrozné co se stalo .....
Andulko,to jsi napsala moc krásně až jsi mě vážně rozbrečela…
Holky,můžete mi napsat co stalo s tou Markýskovou??Hodně tady o tom píšete a já jsem se k tomu nikde nedočetla asi je to už někde dál…Asi to taky nebude nic pěknýho co jsem tak pochopila…