Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná
teď řeší že si asi měl vybrat jinou školu. na tu co se hlásil holek je málo ![]()
@_.Emilyyy píše:
Ze by to byl okopirovany pristup, ktery cele detstvi videla od rodicu?Puberta je o pevnych nervech a toleranci
Tak jasně. Už vidím jak si pevně a přísně vedené dítě zničehonic vyskakuje na rodiče s TO. Proč se mi tomu nechce věřit ![]()
@unuděná píše:
Výhružky TO, ultimáta a dupání nožičkou, to už je dávno za hranou toho, co normální rodič může puberťákovi tolerovat. Takže nikoli válčit, ale nastavit jasnou zeď, že takto tedy ne.
edit: ale tedy samozřejmě mluvím tu o fotkách v domácích PC, ne ve veřejném prostoru.
Jasne, ale proc to resit valcenim?
A ne najít si společnou cesticku, komunikaci?
@_.Emilyyy píše:
Jasne, ale proc to resit valcenim?
A ne najít si společnou cesticku, komunikaci?
Promin mi jo, ale si fakt na hlavu. Dcera -jestli nesmažeš fotky matko, podám na tebe trestní oznámení, máš na to pět dní!!! Matka -jistě miláčku, pojd si sednout lásko a promluvíme si o tom
![]()
@Anna766 píše:
Promin mi jo, ale si fakt na hlavu. Dcera -jestli nesmažeš fotky matko, podám na tebe trestní oznámení, máš na to pět dní!!! Matka -jistě miláčku, pojd si sednout lásko a promluvíme si o tom![]()
![]()
Prominu ti vse, neboj
. Ale Ja jen se svým ditetem nechci bojovat a porad dokonalá trestat
.
A pochopila si to spatne. S tímhle by te pubertak poslal vis kam.
Ta komunikace aby spolu dokazala matka s dcerou komunikovat normalne, aby prave nevzikali takovéhle řešení konfliktu..
@Anna766 píše:
Promin mi jo, ale si fakt na hlavu. Dcera -jestli nesmažeš fotky matko, podám na tebe trestní oznámení, máš na to pět dní!!! Matka -jistě miláčku, pojd si sednout lásko a promluvíme si o tom![]()
![]()
Tady ale vsichni vylitli hned s fackama ![]()
Jako, mohlo to byt v hadce, ona mohla prijit slusne, byt odpalkovana a pak takhle vylitla…to se stava a skoro bych verila, ze takovou verzi zakladatelka nezverejni ![]()
Nebo ji rekla nekolikrat, ze si to nepreje…a zase se videla na fb s ftipnym popiskem, tak vylitla, ze dost…
A tady hned: zabavit mobil, nedat najist, spratka malo mlatili ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Tady ale vsichni vylitli hned s fackama![]()
Jako, mohlo to byt v hadce, ona mohla prijit slusne, byt odpalkovana a pak takhle vylitla…to se stava a skoro bych verila, ze takovou verzi zakladatelka nezverejni
Nebo ji rekla nekolikrat, ze si to nepreje…a zase se videla na fb s ftipnym popiskem, tak vylitla, ze dost…
A tady hned: zabavit mobil, nedat najist, spratka malo mlatili
Zkusit na mě moje dítě, že na mě podá trestní oznámení, případně že nahlásí pokus o krádež
zmlátila bych ho hlava nehlava
@Kleopatra805 píše:
Dobrý den, mám problém se svou 15ti letou dcerou, celý život jsem ji od narození fotila, kdo si vlastní dítě nefotil? A dcera najednou začala s tím, že mi nikdy k focení nedala svolení a že jsem porušila GDPR, mám odstranit všechny fotky s ní nebo mě půjde udat za porušení GDPR a focení osoby bez souhlasu. Prosím jak řešit tuto situaci? Nechci odstranit všechny fotky co mám, máme je hlavně v elektronické podobě a vážně nechci přijít o fotky své holčičky, chce abych je smazala úplně, aby nebyly k nalezení a teď nevím co mám dělat, dala mi termín 5-ti dní a pokud do té doby neudělám o co žádá podá trestní oznámení. Děkuji případně za odpovědi.
To je spratek nevycválaný.
@Anna766 píše:
![]()
Mami vadí mi tvé zveřejňování mých fotek.
No to ne, já o roztomilé fotky své princezničky nechci přijít. Nic mazat nebudu a ty nemáš právo to chtít.
Opravdu mi to vadí a chci abys všechny fotky smazala, nemas můj souhlas.
Prosím tě, souhlas nepotřebuji a noc mazat nebudu.
Dobrá, pokud ne, pak dám To ![]()
A co matka na to? Začne ji násilím rvát mobil z ruky, da ji pár facek a přestane vařit a prát ![]()
My u toho nebyli
dokáži si představit i takovou situaci a vyhroceni kvůli špatné komunikaci.
Dámy, jak už to některá napsala: jelikož se zakladatelka neozývá, aby ozřejmila nejasná fakta, tak si uvědomte, že
KRMÍTE TROLLA!!!
@Lucy75 píše:
@unuděná přesně tak!
a Pravda, jako obvykle, bude na půl cesty..
Takže holce asi vadí nějaké zveřejněné fotky, ale zároveň to s ní pěkně mlátí a asi je zrovna v kritické opoziční fázi a chce dávat ultimátacož je bohužel smutné a špatně
toho jsem se teda naštěstí ještě nedočkala..
ale máme taky doma extrémně výživnou dívčí dvojitu pubertu, takže už dokážu pochopit asi úplně všechno
(Příklad : Miláčku, podívej se do zrcadla, na tu bradu, fakt tak chceš jít do školy?
Ona : co se furt starášDruhý příklad : Víš, že se ti mastí ty vlasy, koupila jsem ti super speciální přípravky, tak snad to bude lepší, chceš s tím poradit?
Ona : NETřetí příklad : Vy jste si nevšimly, fakt, že to tu řve a domyla myčka a doprala pračka, fakt vás musím volat?
Jedna : Co? neslyším! (sluchátka stále v uších)
Druhá : A co jako?)někdy mi startuje ruka.. ale to přece není cesta.. Obvykle se smutně usměju s tím, že až budou mámy, tak si na tohle vzpomenou
Obvyklá pub. reakce : Tak určitě!
To mi neprijde hrozne, to mas doma zlaticko jeste
![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Tady ale vsichni vylitli hned s fackama![]()
Jako, mohlo to byt v hadce, ona mohla prijit slusne, byt odpalkovana a pak takhle vylitla…to se stava a skoro bych verila, ze takovou verzi zakladatelka nezverejni
A tady hned: zabavit mobil, nedat najist, spratka malo mlatili
Zakladatelka toho moc nenapsala, ale z toho co jo, mi přijde, že mají vztahna houby. Kdyby si nepřála, aby dávala máma fotky s ní na soc sítě, tak to bych chápala, i to, že jestli je někde vidí opakovaně, tak vylítne. Ale ne stylem, že dá mámě ultimátum pět dní, a když ho nedodrží, tak podá TO. Pak volala příteli, aby nahlásil na policii pokus o kráděž… Jako fakt síla teda. Hlavně ani nevíme, jestli jde o fotky někde na FB, nebo holce hráblo a vadí jí, že si jí máma fotila od kojeneckého věku a ona jí k tomu nedala souhlas.
Podle mě to sptarek ale je, na mámu držkuje, vyhrožuje, na brigádu nepůjde, protože jí nikdo nemůže nutit… Hotovej poklad.
@BeaL píše:
Dámy, jak už to některá napsala: jelikož se zakladatelka neozývá, aby ozřejmila nejasná fakta, tak si uvědomte, že
KRMÍTE TROLLA!!!
Nebo článeček bude…
Vy tady vážně obhajujete to, že cpete na sítě fotky lidí co s tím nesouhlasí a kdyby byly proti, tak byste je zfackovali?
No pěkný.
Jinak tedy zakladatelka bude troll, ale to co tady leze je dost k zblití.
co kdyby vaše fotky v nedůstojných pozicích dával na svůj facebook váš partner? Nebo sourozenec? To by bylo taky v klídečku?
dítě není váš majetek a teda honit lajky fotkama dětí je vůči nim dost nefér.
Ve skutečnosti by bylo super, kdyby to nebylo celé vymyšlené a někdo tu žalobu vážně podal a dotáhl jako precedent do konce.
Jasně, dítě není majetek. Má práva a tuna dalších keců. Tak ať se to dítě od porodu taky samo živí a šatí. ![]()
Celá staletí byly děti „majetkem“ svých rodičů. A fotky se dělají taky od roku 1826. Samotné fotografie byly vzácné. Takže rodina byla ráda, pokud nějakou měla.
Ale, co obrazy? Vážně malíři vždycky a pokaždé namalovali někoho, kdo jim podepsal GPGR?
Ne, lidé takové hlouposti neřešili.
Tahle doba plná rádoby práv mi přijde zvrácená.
Fotky jsou vzpomínky. A ničit fotky malého Toníka s dortem, když mu byl jeden rok ve jménu slavných práv dětí, je IMHO jaksi ujeté.