15letá dcera na mně chce trestní oznámení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
29.6.22 11:07
@Nikky121 píše:
@thalasan nevím jen píšu co bych zkusila já, mobil mi k nepřipadá jako věc nutná k životu (přežití) :nevim: Každopádně bych stopla financování, vaření a praní. Když by měla kecy, že je jejich povinnosti ji vyživovat, tak jí koupit třeba jen nějaký základ (pečivo, něco na mazání,…) ať nemlže remcat, že je o hladu, ale vybrat si taky nebude

Ja bych řekla, že člověk má právo mít osobní věci a dokonce i ty, na kterých mi nezávisí život (i když v dnešní době to pro puberťák klidně je mobil). Nebo myslíš, že má nárok jen na hrnek s vodou, podložku na zem a suchý chleba? Je to i domácnost dcery a má nárok na osobní věci. Řekla bych, že tyto kroky zničí vztah matka dcera na dobro. Navíc tohle nevznikne že dne na den, nevíme o jaké fotky se jedná, zda to není na fb, zda to spolu již neřešili, zda veškeré výdaje už teď neplatí ten přítel :nevim: zakladatelka se schválně nevyjadruje, těžko říct co tam je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102052
29.6.22 11:07
@unuděná píše:
Ano, protože je to i její domácnost ;) Z právního hlediska vážně nemá máma žádnou páku na to, aby dcera doma neměla své věci.

A stejně tak dcera nema zadnou paku, aby matka mazala nezverejnene fotky. A jestli je matka tak hloupa, ze cpe dceriny fotky na net, tak at je ryce smaze a zacne ppuzivat mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.22 11:08

@Mar__tanka1983 Máš recht, ale obávám se, že taková revolta je výsledkem velmi špatných vztahů máma-dcera, takže nějaké liberální domluvy, snaha o pochopení nebo kompromis tady asi fungovat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.22 11:09
@j.a.n.i1 píše:
A stejně tak dcera nema zadnou paku, aby matka mazala nezverejnene fotky. A jestli je matka tak hloupa, ze cpe dceriny fotky na net, tak at je ryce smaze a zacne ppuzivat mozek.

No jistě, však jsem přesně toto psala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maminecka5
29.6.22 11:12

Dobrý troll :lol:

• Citovat
  • Upravit
12699
29.6.22 11:14
@Kleopatra805 píše:
Dobrý den, mám problém se svou 15ti letou dcerou, celý život jsem ji od narození fotila, kdo si vlastní dítě nefotil? A dcera najednou začala s tím, že mi nikdy k focení nedala svolení a že jsem porušila GDPR, mám odstranit všechny fotky s ní nebo mě půjde udat za porušení GDPR a focení osoby bez souhlasu. Prosím jak řešit tuto situaci? Nechci odstranit všechny fotky co mám, máme je hlavně v elektronické podobě a vážně nechci přijít o fotky své holčičky, chce abych je smazala úplně, aby nebyly k nalezení a teď nevím co mám dělat, dala mi termín 5-ti dní a pokud do té doby neudělám o co žádá podá trestní oznámení. Děkuji případně za odpovědi.

Taky byt dcerou bych nebyla nadsena, ze mama zverejnuje moje fota na fb..na vladtnim pc by mi to nevadilo..takze vymaz ze socialn.siti to by melo asi stacit. Kdyby chtela vse tak ji reknu at to klidne poda beruska drza a vypnu ji wifi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.6.22 11:14
@thalasan píše:
Ja bych řekla, že člověk má právo mít osobní věci a dokonce i ty, na kterých mi nezávisí život (i když v dnešní době to pro puberťák klidně je mobil). Nebo myslíš, že má nárok jen na hrnek s vodou, podložku na zem a suchý chleba? Je to i domácnost dcery a má nárok na osobní věci. Řekla bych, že tyto kroky zničí vztah matka dcera na dobro. Navíc tohle nevznikne že dne na den, nevíme o jaké fotky se jedná, zda to není na fb, zda to spolu již neřešili, zda veškeré výdaje už teď neplatí ten přítel :nevim: zakladatelka se schválně nevyjadruje, těžko říct co tam je :nevim:

taky pravda, já to brala z předpokladu, že to je jen výmysl puberťáka, tak mu to vrátit stejnou mincí. Samozřejmě pokud hodila na fb fotky kde je v jako děcko na nočníku, nebo ještě hůř a teď se jí za to smějí je zase jiná věc. Ale s tímhle by dcera měla přijít jako s žádostí (ideálně i vysvětlením proč se jí to nelíbí), ne zbombardovat matku ať všechno smaže, jinak na ni podá TO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.6.22 11:17
@Nikky121 píše:
taky pravda, já to brala z předpokladu, že to je jen výmysl puberťáka, tak mu to vrátit stejnou mincí. Samozřejmě pokud hodila na fb fotky kde je v jako děcko na nočníku, nebo ještě hůř a teď se jí za to smějí je zase jiná věc. Ale s tímhle by dcera měla přijít jako s žádostí (ideálně i vysvětlením proč se jí to nelíbí), ne zbombardovat matku ať všechno smaže, jinak na ni podá TO

Zase na druhou stranu, matka asi na svém facebooku nemá dceriny kamarády. Tak kdo by se jí za ty fotky asi smál? :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.22 11:19
@Pitaya1 píše:
Zase na druhou stranu, matka asi na svém facebooku nemá dceriny kamarády. Tak kdo by se jí za ty fotky asi smál? :think:

Ono stačí, když tam má dceru a není úplně zběhlá v nastavení zobrazení příspěvků ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.6.22 11:20

Ale může tam mít rodiče dětí ze třídy, to stačí.

@Pitaya1 píše:
Zase na druhou stranu, matka asi na svém facebooku nemá dceriny kamarády. Tak kdo by se jí za ty fotky asi smál? :think:
  • Citovat
  • Upravit
2748
29.6.22 11:21

@Pitaya1 kolikrát vidím, že matky mají na fb v přátelích děcka co se kamarádí s jejich dětmi :roll: :roll: nebo mohla mít fotky pro přátele přátel a tam už by se cesta našla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.6.22 11:22
@Prostě Vodnář píše:
Ale může tam mít rodiče dětí ze třídy, to stačí.

A ti rodiče budou prohlížet 14 let staré fotky? 8o to mě nikdy nenapadlo dělat.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.22 11:22
@Pitaya1 píše:
A ti rodiče budou prohlížet 14 let staré fotky? 8o to mě nikdy nenapadlo dělat.

Ale ne rodiče, ty jejich děti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.6.22 11:25
@unuděná píše:
Ono stačí, když tam má dceru a není úplně zběhlá v nastavení zobrazení příspěvků ;)

Tak by jí dcera mohla vysvětlit, jak si to upravit. Místo vyhrožováním trestním oznámením.

• Citovat
  • Upravit
14127
29.6.22 11:25
@KimL píše:
Pravděpodobně troll, ale to nechme stranou na chvíli.
Děsí mě reakce typu, že dcera potřebuje profackovat a potrestat a podobně - za to, že rodiče (pravděpodobně) sdílí její fotky proti její vůli.
I dítě má právo na soukromí. A ano, klidně to může jít řešit dál. Soud a podobně by spíš sedělo na nějaké USA, ale kdo ví.
Dítě není věc ve vlastnictví rodičů. Není to tak, že by si vyřvávala nový iPhone, ale úplně logicky, protože je určitě víc technologicky savvy než maminka, nechce aby její fotky byly někde veřejně, viditelné pro každého úchyláka nebo spolužáky k posmívání.
Naopak bych ji chválila, že si váží svého soukromí. A srovnávat ji kvůli tomu s nějakým islamismem mi teda přijde už ultra na hlavu. :zed:

konečně

Já teda zírám, kolik lidí by okamžitě začalo fackovat a rozkazovat a zakazovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí