15letá dcera na mně chce trestní oznámení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.6.22 11:28
@Pitaya1 píše:
Tak by jí dcera mohla vysvětlit, jak si to upravit. Místo vyhrožováním trestním oznámením.

Víš co, ona by ta matka taky mohla chtít pochopit, co dceru tak žere. Evidentně aká matka taká Katka. V normálním vztahu pubertální holka/matka se dá na takových věcech domluvit. I moje mnohem mladší děti respektuji, pokud nechtějí třeba babičce poslat nějakou svou fotku :nevim: A zároveň fakt nemyslím, že by je někdy napadla taková kravina, jako „spal ten harddisk a už nikdy nikomu neukazuj naše rodinná alba“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
29.6.22 11:29

Jak píšou ostatní, fotky bych zazálohovala na více míst, něco uložila doma, něco u babičky nebo v práci.

PC a mobil si zahesluj, ať ti do něj neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.6.22 11:30
@Nikky121 píše:
@unuděná ano je to její mobil, ale to by pro mě neznamenalo, že může být v mé domácnoti :nevim: Kdyby dostala auto, tak má právo parkovat na jejich pozemku? Nebo když by dostala komplet vybavení pokoje, je její právo mít to v domácnosti jejich rodičů?

Nesmysl. Dítě má právo na osobní majetek a má právo ho mít tam, kde bydlí.

• Citovat
  • Upravit
13197
29.6.22 11:31

No nejdriv, jsem si myslela, ze jsi trol, ale po shlednuti tvych prispevku bych citovala tva slova z ledna: „…děcka jsou často nevychování spratci, kteří si neváží ničeho, co pro ně rodiče dělají a zodpovědnost jim nic neříká a navíc, když se pubertákovi vzbouří hormony, tak je těžké s tím něco udělat.“.. to TO asi bude asi posledni kapka v poharu, vy asi nemate celkove dobre vztahy,… odpovis nam, jake fotky chce, aby jsi znicila, na fcb nebo z rodinneho alba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
29.6.22 11:33

Pro uklidnění situace bych vymazala veškeré dceřiny fotky ze svých sociálních sítí, bez ohledu na to, že to jsou kvalitní, decentní a jinak skvělé fotky.

Osobně mi to třeba taky přijde přiblblé a sama třeba u kolegů vidím, jak nevhodné jsou některé soukromé fotky a statusy, pokud je sdílím s obchodními partnery. Nejde o porušení zákona, spíš ta osoba vypadá jako blázen a dětina. A s bláznem se mi třeba nebude chtít dělat seriózní byznys :nevim:

Převedeno na dětský svět - spolužáci se jí nebo její dětinské matce můžou smát, obzvláště pokud si matinka libuje v různých kolážích nebo megavtipných popiscích, které můžou být pro citlivou puberťačku urážlivé

Coby matka bych tedy vzala na vědomí, že její děti nejsou její osobní majetek.

Pokud je problém jinde a fotky jsou jen prostředkem k rebélii, např. matka něco zakázala a dcera zaútočila, řešila bych prvotní příčinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.6.22 11:34

No jo, jenže to by musela být společnost úplně jinak nastavená. Kolik rodičů má dítě opravdu z Lásky? Pár jich znám, ale většinou je to jen odškrtnutá položka „splněno“. Tak jak si hledají partnera jako módní doplněk, tak potom berou i to dítě. Prostě jen módní doplněk. A výchova vázne. Důležité je, aby dítě mělo vše, co mají jeho vrstevníci a nebylo považováno za socku. No a co nastane, když dítě najednou nedostane to, co si přeje? Nejsme milující společnost, ale konzumní. Čest výjimkám.

@KimL

• Citovat
  • Upravit
1948
29.6.22 11:35
@Nikky121 píše:
taky pravda, já to brala z předpokladu, že to je jen výmysl puberťáka, tak mu to vrátit stejnou mincí. Samozřejmě pokud hodila na fb fotky kde je v jako děcko na nočníku, nebo ještě hůř a teď se jí za to smějí je zase jiná věc. Ale s tímhle by dcera měla přijít jako s žádostí (ideálně i vysvětlením proč se jí to nelíbí), ne zbombardovat matku ať všechno smaže, jinak na ni podá TO

Lebo odpovedať na pubertalne výstrelky tým, že sám začnem riešiť len trápne pubertalne oplacanie miesto nejakej snahy riešiť situáciu ako dospelý človek, to fakt zabezpečí rešpekt a autoritu. Tá 15 ročná má aspoň polahcujucu okolnosť, že ešte ďalších 8-10 rokov sa jej doraba mozog takže niektoré situácie rozumne riešiť nevie, akú výhovorku by mala tá matka?

Už samotná snaha zobrať dcére mobil keď si ho zohnala sama bez môjho pričinenia mi teda príde pekne trápna a snažiť sa to potom ešte „zachrániť“ nejakým „do môjho domu taký mobil nepatrí“ už úplne mimo, chytanie sa slamky keď viem že to bola úplne odveci reakcia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
29.6.22 11:37
@Nikky121 píše:
@thalasan nevím jen píšu co bych zkusila já, mobil mi k nepřipadá jako věc nutná k životu (přežití) :nevim: Každopádně bych stopla financování, vaření a praní. Když by měla kecy, že je jejich povinnosti ji vyživovat, tak jí koupit třeba jen nějaký základ (pečivo, něco na mazání,…) ať nemlže remcat, že je o hladu, ale vybrat si taky nebude

8o 8o 8o tohle děláš, když děti zloběj? :P

Pro tvou informaci, dítě má právo se podílet na životní úrovni rodičů, to je součástí vyživovací povinnosti. Takže pokud ty děti trestáš odnětím jídla a odmítáním péče typu vyprání oblečení, tak porušuješ zákon zlatíčko. Navíc by to mohlo být kvalifikováno jako týrání dětí.

Doporučuji ti se uklidnit a vydýchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.6.22 11:37
@unuděná píše:
Ale ne rodiče, ty jejich děti :lol: :lol:

Aha, tak my máme oddělené účty, rKue by se mi tam dítě nedostalo.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
29.6.22 11:39

To jste jedna z mála, mnozí rodiče dětem půjčí i svůj mobil, jen aby měli „klid“.

@Pitaya1 píše:
  • Citovat
  • Upravit
2932
29.6.22 11:40
@Pitaya1 píše:
A ti rodiče budou prohlížet 14 let staré fotky? 8o to mě nikdy nenapadlo dělat.

Ja znám jednu takovou fb nadsenkyni, tisícovka přátel, mezi nimi spolužáci syna a jeho učitelé, veřejné statusy Dušuldy :roll: (už tak se chudák syn jmenuje Dušan a je na střední) zálohovat neumí, prý si to zalohuje na fb, je to super výhodné, při změně mobilu nic neřeší a má vše na jednom místě. Má tak teď už desetitisíce fotek, včetně skoro nahých ve virivce. Syna ve všech možných pozach a pravidelně sdílí i vzpomínky :lol: Už se jí to snažili pár lidí vysvětlit, jak moc nevhodné to je, jen se rozcilovala, obhajovala a potízisty vymazal. Temto lidem to vysvětlit nejde. Takže já dokážu pochopit takové dítě, kterému se matka trochu zcvokla a vyhrožování policií je poslední možnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
29.6.22 11:41

A co předcházelo tomuhle výstupu? Hádám, že mezi vámi to není ok. Daváš její fotky na sociání sítě?

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
29.6.22 11:42
@Prostě Vodnář píše:
To jste jedna z mála, mnozí rodiče dětem půjčí i svůj mobil, jen aby měli „klid“.

Tak malými dítěti jsem ho taky půjčovala. Ale nevidím důvod k tomu, půjčovat svůj mobil pubertakovi, co má svůj vlastní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.22 11:43
@Pitaya1 píše:

Nojo, jenže zrovna tvůj FB je, pokud vím, veřejný a netajíš se, že bez svolení účastníků sdílíš fotky z různých akcí. Jestli myslíš, že spolužáci tvého syna nedokážou tento účet najít a kdyby chtěli, syna na něm pěkně „povozit“, tak jsi taky dost naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.22 11:44

@Kleopatra805 teda já byla spratek velkej, ale tohle bych si nedovolila říct své mámě do oči ani teď a to už jsem dávno dospělá.. ta by mě profackovala v lepším případě a zabavila telefon 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí