15letá dcera na mně chce trestní oznámení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2427
29.6.22 10:33

Pravděpodobně troll, ale to nechme stranou na chvíli.
Děsí mě reakce typu, že dcera potřebuje profackovat a potrestat a podobně - za to, že rodiče (pravděpodobně) sdílí její fotky proti její vůli.
I dítě má právo na soukromí. A ano, klidně to může jít řešit dál. Soud a podobně by spíš sedělo na nějaké USA, ale kdo ví.
Dítě není věc ve vlastnictví rodičů. Není to tak, že by si vyřvávala nový iPhone, ale úplně logicky, protože je určitě víc technologicky savvy než maminka, nechce aby její fotky byly někde veřejně, viditelné pro každého úchyláka nebo spolužáky k posmívání.
Naopak bych ji chválila, že si váží svého soukromí. A srovnávat ji kvůli tomu s nějakým islamismem mi teda přijde už ultra na hlavu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35995
29.6.22 10:35

Tak ať si ho podá, jsi její zakonný zástupce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
29.6.22 10:36

@KimL však tu všechny píšem, že pokud je má někde nasdílený veřejně, tak smazat, samozřejmě.
ALe mladá (teda asi) chce, aby máma vymazala všechny fotky odevšad, protože jí nedala souhlas s focením. Takže to není o souhlasu se zveřejněním, ale s tím, že fotka vůbec existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.6.22 10:37
@Kleopatra805 píše:
Děkuji za odpovědi, změnila jsem heslo na WiFi a chtěla jí odebrat telefon ale bohužel telefon ji k narozeninám koupil její přítel, tudíž okamžitě začala volat příteli že má nahlásit pokus o krádež. Na telefonu ma data takže telefon jí zůstal a i přístup k internetu má. Navrhla jsem jí i tu brigádu na to mi řekla že je trestné vykonávat práci jako dítě, takže nebude nic dělat a že jí nemohu nutit.

A co rovnou informovat přítele, že nechceš aby jeho elektronika i v případě daru byla v tvé domácnosti. (Ideálně si to i nahrát pro jistotu) Přece nikdo ti nemůže nařizovat abys měla doma cizí věci. Buď ať si ho milostivá dcera před odchodem domů odevzdá, nebo poletí :nevim:
Pokud ukončila základku, tak bych stopla veškeré kapesné a mamavíhody (praní, vaření, nové oblečení,.) Pokud by řekla, že na ni máš povinnosti když je student, tak bych zkusila, že o prázdninách nestuduje a může si na to vydělat sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
29.6.22 10:37
@KimL píše:
Děsí mě reakce typu, že dcera potřebuje profackovat a potrestat a podobně - za to, že rodiče (pravděpodobně) sdílí její fotky proti její vůli.
I dítě má právo na soukromí. A ano, klidně to může jít řešit dál. Soud a podobně by spíš sedělo na nějaké USA, ale kdo ví.
Dítě není věc ve vlastnictví rodičů. Není to tak, že by si vyřvávala nový iPhone, ale úplně logicky, protože je určitě víc technologicky savvy než maminka, nechce aby její fotky byly někde veřejně, viditelné pro každého úchyláka nebo spolužáky k posmívání.
Naopak bych ji chválila, že si váží svého soukromí. A srovnávat ji kvůli tomu s nějakým islamismem mi teda přijde už ultra na hlavu. :zed:

Mě přijde i šílené násilím jí brát mobil, který navíc maminka ani neplatila. Je to její vlastnictví a není to dítě. Co nevychovala 15 let, teď už těžko nějak změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.6.22 10:41
@KimL píše:
Naopak bych ji chválila, že si váží svého soukromí. A srovnávat ji kvůli tomu s nějakým islamismem mi teda přijde už ultra na hlavu. :zed:

Kdybys to četla pořádně, tak o smazání fotek ze sociálních sítích píši všechny. Ale dcerunka nemá právo vyžadovat smazání fotek, co má máma uložené na disku nebo jiném neveřejném úložišti. Nebo ty bys v tomhle své dítě poslechla a zničila všechny fotky s ním? 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.22 10:41

@Nikky121 To je blbost. Dar je dar, oficiálně je to její telefon. Ale někdo jí musí platit paušál/kredit, takže tam bych směřovala své úsilí spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.6.22 10:42

GDPR se vztahuje jen na zveřejňování, tak ji odstraňte z internetového prostoru. To, že ji budete mít někde na externím disku, či v počítači, tím žádné GDPR neporušujete. Teď když si jí budete chtít vyfotit, tak si vyžádejte i souhlas, jinak je v právu. Není nad to mít vymazlené děti, že?

@Kleopatra805

• Citovat
  • Upravit
149938
29.6.22 10:43

Ale copak to, najednou vyfackovat, zarazit to a to…žasnu. V jiné diskuzi šestnáctiletá má právo se chovat jako fracek, bo puberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34278
29.6.22 10:43
@Kleopatra805 píše:
Dobrý den, mám problém se svou 15ti letou dcerou, celý život jsem ji od narození fotila, kdo si vlastní dítě nefotil? A dcera najednou začala s tím, že mi nikdy k focení nedala svolení a že jsem porušila GDPR, mám odstranit všechny fotky s ní nebo mě půjde udat za porušení GDPR a focení osoby bez souhlasu. Prosím jak řešit tuto situaci? Nechci odstranit všechny fotky co mám, máme je hlavně v elektronické podobě a vážně nechci přijít o fotky své holčičky, chce abych je smazala úplně, aby nebyly k nalezení a teď nevím co mám dělat, dala mi termín 5-ti dní a pokud do té doby neudělám o co žádá podá trestní oznámení.Děkuji případně za odpovědi.

Já teda doufám, že si z nás děláš srandu. Jestli je to ale tak, tak má dcera smůlu, je nezletilá, ty jsi její zákonný zástupce, takže rozhoduješ za ní. Zasloužila by pár facek, aby se probrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.6.22 10:46
@unuděná píše:
@Nikky121 To je blbost. Dar je dar, oficiálně je to její telefon. Ale někdo jí musí platit paušál/kredit, takže tam bych směřovala své úsilí spíš.

V patnácti jsem si telefon i jeho náklady platil sám. A to ty telefony byly v jiné cenové. A v tomto směru to má holka o dost lehčí.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.22 10:46
@Prostě Vodnář píše:
V patnácti jsem si telefon i jeho náklady platil sám. A to ty telefony byly v jiné cenové. A v tomto směru to má holka o dost lehčí.

A z čeho? Tak asi z nějaké brigády. Na kterou ale slečna nechodí, protože jí přece máma nemůže nutit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34278
29.6.22 10:50
@Kleopatra805 píše:
Děkuji za odpovědi, změnila jsem heslo na WiFi a chtěla jí odebrat telefon ale bohužel telefon ji k narozeninám koupil její přítel, tudíž okamžitě začala volat příteli že má nahlásit pokus o krádež.Na telefonu ma data takže telefon jí zůstal a i přístup k internetu má.Navrhla jsem jí i tu brigádu na to mi řekla že je trestné vykonávat práci jako dítě, takže nebude nic dělat a že jí nemohu nutit.

No, koukám že máte vztah na nic. Dcerunka s tebou pěkně zametá. První na tebe chce podat TO za fotky, pak volá příteli, že má nahlásit pokus o krádež 8o Ty jí navrhneš brigádu, a ona tě sejme, že jí nemůžeš nutit?? No, nemůžeš, ale nemusíš jí dávat žádné kapesné. Doma pomáhá, nebo jí taky nemůžeš nutit, protože dítě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.6.22 10:50

@unuděná ano je to její mobil, ale to by pro mě neznamenalo, že může být v mé domácnoti :nevim: Kdyby dostala auto, tak má právo parkovat na jejich pozemku? Nebo když by dostala komplet vybavení pokoje, je její právo mít to v domácnosti jejich rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.6.22 10:51

Od patnácti je trestně odpovědná, takže tu žalobu klidně podat může. Samotného by mne zajímalo, jak by takový proces probíhal.

@arinecka píše:
Já teda doufám, že si z nás děláš srandu. Jestli je to ale tak, tak má dcera smůlu, je nezletilá, ty jsi její zákonný zástupce, takže rozhoduješ za ní. Zasloužila by pár facek, aby se probrala.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML