Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja sama doma. Nic ted ne mužu delat. Nemam prace nemam deti, žadny kamaradky. Jen Manžel a všychno. A ni manželova rodina ne ma moc rada mne. Pořad tady v čechah sama ![]()
@Malvajs tak to moc dobry novinky!
Manželova maminka moc divna. Cely život pracovala a rostila sama 2 deti. Tak že je ted ne libi že ja sidim doma a ne pracuju a tratim manželovy penize. Ja by šla pracovat gdy mne platili nejake normalne penize. Nejvic mne nabizeli 70kc za hodiny. V tu dobu v belorusku ja dostavala vic penez. Tak že ta ty dobry ja nešla pracovat.
Jeho maminka mysli že ja musim i za tych 70 pracovat. maminka ted už v duchody ne ma žadny kamaradky sedi doma kouka na detektivky a pije pivo a tlustne. Sehra manžela bydli v nejake male vesnice a ma 3 deti a chce ešte vic. Ona stejneho veku jako ja. Ma spoustu prace a ja ji moc ne zajimam. Jediny gdo ma zajem a pořad se mnou mluvi tak manžel sestry. Ale setkavame neni moc často.
Gdyž ke mne na navštevu pryjela moe sestra s ditetem na navštevu tak Meho Manžela rodina řekla že oni ne maji zajim ze moje sestra to neni jeich rodina a ne maji na ni čas. takova divna rodina((((
@Malvajs To je skvělá zpráva, mám z tebe radost
Jen tak dál.
Spermio bylo v prosinci OK a dnes horší. Je to zvláštní za tak krátkou dobu.
@olga 29 To me mrzí, že tu nikoho nemáš. Aspoň že manžel je v pohodě.
@Malvajs Hodnoty nevím. Manžel si myslí, že to řekli hlavně kvůli tomu, abychom souhlasili s ICSI. To bylo ale stejně na 90% v plánu už předem.
Ahoj, můžu se přidat? Hledala jsem tu nějaké rozumy, tak už mi to nedadalo a zaregistrovala se.
První Gonal jsem píchala minulou středu a zítra už jdu na odběr. Stimulace proběhla dost rychle(i doktorka byla překvapená, je mi 32, takže už nejsem úplná mladice), tak doufám, že stihla vajíčka uzrát. Potřebuju jich hodně, máme i PGD, tak budou ztráty:(.
Včera večer jsem píchala už Ovitrelle, při jak velkých folikulech to dali vám? Já měla včera dopoledne na jedné straně prý asi 11 velkých cca 16 mm a na druhé zhruba 8 velkých 18 mm. Tak doufám, že budou zralá vajíčka.
Dík předem za reakce, chytá mě trochu nerv:)
Já měla 5 dní Gonal 225, 2 dny Gonal 150 plus Cetrotide a pak už jen 1× Ovitrelle. Po těch 5 Gonalech jsem měla asi 10 kousků cca 11-12 mm a 8 kousků kolem 15 mm, tak mi to snížili. A na té další kontrole po dvou dnech mi už to sebrali úplně (počet a velikost viz výše).
Já mám k tomu zase 20 mg Prednisonu, abych se nenudila. Imunita na spermie a embrya je u mě ok, jen mám autoimunitní onemocnění, tak mi to raději preventivně dali, kdyby mě ta stimulace pozlobila.
Mě všichni stejně typují tak o deset let míň, věk je relativní. Jen doktoři to řešili, klasika.
8 vajíček je slušné, hlavně aby to mrchy vydržely. Já bych potřebovala ideálně i víc, bude prodloužená kultivace a pgd s 50 % „odpadem“. Ale třeba bude klika a připlete se jim pod ruku většina spermií s dobrými geny.
Ahoj, taky se přidám jestli můžu
mam dlouhy protokol a od 13. 1. si picham Gonal, zítra jdu na kontrolu a nejspíš v pondělí bude OPU, je to můj druhy pokus IVF, první v srpnu nevyšel, budeme mít take PGD a prodl. kultivaci a ICSI, tak doufejme ze se nějaké zdravé embryjko najde take jich potrebuju co nejvíc, při poslední kontrole jich bylo cca 13
@Lory8 Ahoj, tak to jsme na tom podobně. Je to děs ta představa, že o část přijdeš ještě při pgd, že?:(
Jak to vypadalo minule? Málo vajíček nebo špatná genetika?
@Joplin ahoj, ne je to hrůza ale zase je to k nezaplacení mít jakž takz jistotu, ze bude mimi zdravé, jinak bychom to zkusili přirozeně
, ne měli jsme 12 vajíček, z toho 6 se oplodnilo a do 3 dne zbyly 4 které testovali a 2 ku 2 -zdravé a nemocné a jedno jsme zaváděli a žádné nezbylo k zamrazeni
ale bohužel se nechytlo, hcg 0, ale prý nebylo největší kvality, proto máme tentokrát dlouhy protokol- trvá delší dobu
@Malvajs Je mi fajn, díky
Jen se mi nechce zítra do práce. Nervy zatím nemám, nepřipouštím si, že by to nemělo vyjít. Jak je Tobě? Ulevilo se Ti, viď? ![]()
Je to preimplatacni diagnostika, poznaji z bunek ten problem ktery mas, nebo je v rodine, manzel ma od narozeni nemoc kterou nechceme prenaset na deti- ma boulicky po celem tele, tak chceme tomu predejit
@Lory8 píše:
Je to preimplatacni diagnostika, poznaji z bunek ten problem ktery mas, nebo je v rodine, manzel ma od narozeni nemoc kterou nechceme prenaset na deti- ma boulicky po celem tele, tak chceme tomu predejit
Přesně tak, my jsme na tom podobně. Ten můj je taky přenašeč tělesné vady, dost viditelné. Podle genetiků 50:50 pro přenesení na dítě.
Při tom PGD vezmou z embrya buňku a z ní poznají, které to má a které, ne a pak ti vrátí jen ta geneticky zdravá. Proto je třeba víc vajíček, aby ti nějaké embryo zbylo.
@Lory8 píše:
@Joplin ahoj, ne je to hrůza ale zase je to k nezaplacení mít jakž takz jistotu, ze bude mimi zdravé, jinak bychom to zkusili přirozeně, ne měli jsme 12 vajíček, z toho 6 se oplodnilo a do 3 dne zbyly 4 které testovali a 2 ku 2 -zdravé a nemocné a jedno jsme zaváděli a žádné nezbylo k zamrazeni
ale bohužel se nechytlo, hcg 0, ale prý nebylo největší kvality, proto máme tentokrát dlouhy protokol- trvá delší dobu
To mě mrzí. Tak snad to tentokrát klapne, chce to mít ještě o kapku štěstí víc než ostatní. PGD je velké riziko navrch.
@Malvajs Určitě to zvládnou
Taky od včerejška žeru a žeru
S neschopenkou po ET právě vůbec nevím. Jestli jít na týden nebo vůbec.
@Malvajs Já bych ráda aspoň ten týden, než se uhnízdí. Zatím mi ale nikdo neschopenku nenabízel. Dovolenou uprostřed roku si bohužel vzít nemůžu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.