Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa jako myslím že ani není důvod když hcg je u nuly a čárka slábne.. Podle mě zbytečný
@adrusenkaaa ahoj adi, mrzi mě že to ani tentokrát nevyšlo, jen jsem ti chtěla napsat protože to tak po očku tady sleduju, já jsem byla 12den po et na kontrole a měla sem úplně neviditelnou černou tečku bez plodu ten byl az o hodně později vidět. Je to zajímavé ale myslím že když je tam váček tak plod by se mohl ještě ukázat ![]()
Ahojky děvčata, tak se opět hlásím…
dnes jem byla na kontrole u své gyn. ve Znojmě - měla jsem jít na ket, bohužel tento měsíc neovuluji, takže se vše posouvá na další cyklus a pro jistotu ho budu mít stimulovaný. Letos mi řekli, že mám PCO, při minulém IVF nikdo nic neříkal. (doteď jsem to nebrala moc vážně, protože při minulém ketu jsem normálně ovulovala, ale teď už ne, tak to mám konečně potvrzené a docela mě to sebralo…)
Je možné, že by se to během roku rozjelo? nebo nemohlo to nastartovat to minulé IVFko? Já to nechápu…
No nic, budu pořád pít ten „svůj“ ženskej čaj, co jsem si namíchala a začínám cvičit metodu Mojžíšové… pokud to nezabere uvažuji o hormonální józe.
Taky jsem se zkontaktovala s jednou léčitelkou z Brna, jen tak přes telefon - aniž bych jí řekla, co mě trápí, tak mi řekla, že mám naprosto rozhozenej celej hormonální systém. A když jsem jí řekla, že se už dlouho snažíme o dítě, tak mi řekla, že to dáme nějak dokupy a podaří se nám to přirozeně… Jinak gratuluji všem těhulkám - opravdu z celého
vám to přeji a zároveň závidím.
@Iloon kamaradka sla na ket mela anovulak a ted je tehu! (V heliosu)
@TerezaRyš @nikka.zd @ZehLen holky dekuju, ale nedelam si nadeji. Udelala jsem si znovu test a je negativni. zitra zavolam jak dopadla jrev.Uz jsem se s tim smirila! Leky jsem vcera vysadila!
@kratjana: jak víš, že je u nuly? Adrusenka to tu nekde psala? V tom případě je to naopak a spletl se dr u ultrazvuku. hCG nemůže být nula, když je v děloze viditelý gestační váček, který se teprve nedávno utvořil. Ano, může klesat, ale nemůže být nula. Pokud si dobře pamatuji, srdeční akce se vidí u hCG nad 3000, embryo v gestačním váčku u hCG kolem 600-1000 a prázdný váček hCG kol 500. Pokud má @adrusenkaaa hCG 0, pak bych okamžitě měnila lékaře, neboť to, co viděl, nemohl být gestační váček.
@andrusenka: já jsem nedočkavec, chodila jsem od 2. dne po transferu na krevní testy jako samoplátce. 13. den po transferu jsem mela hCG 50, druhy den v Repro na utz jen vysoké endometrium. Odhadovali to na mimoděložní. Ze zoufalství jsem si doma udělala test z moči, bílo, brala jsem to jako potvrzení konce. Za tÝden v děloze embryo se srdeční akcí. Takže po této zkušenosti jsem to dělala ještě 2× stejně a pokaždé to bylo podobné: notoricky málo hCG v krvi, i když obě tehotenství byla prosperující. Testy z moči ja osobně raději nedělám.
Nechci ti tím dávat planou naději, s největší pravděpodobností by na testu něco vidět bylo, já jsem spíš vyjímka. Ale opravdu slyším poprvé, že by někdo s gestačním váčlem viditelným na utz měl negativní test. Nedal ti náhodou zprávu?
@ZehLen já jsem psala že v pondělí jsem měla hcg 20 a ve ct jsem měla 3. Psala jsem o sobě
@ZehLen hcg jeste nevim.Tak to opravdu koukam, ze si testy mela negativni.Ale nechapu proc, kdyz jsi mela hcg 50 a testy maji citlivost 10.Tak jakto, ze se to neukazalo? A opravdu mala hodnota hcg na 13 den. Opeavdu cumim, u tebe se stal zazrak! ![]()
@ZehLen a kdyz si chodila od 2 dne na krev od kdy tacalo byt pozitivni?
@Mišuta29 No vidíš, mě to nikdo nenabídl, že by to šlo… já bych do toho klidně šla… už jsem byla natěšená na další KET a teď nic ![]()
@adrusenkaaa: 8. den po transferu jsem měla 14. Před tím vždycky negativní (méně než 5). Pak se to každé 2 dny + - zdvojnásobilo, ale nic moc extra to nebylo. A dopadlo to dobře. U druhého těhotenství to samé. U třetího to paradoxně rostlo krásně, a to skončilo špatně, koncem prvního trimestru ZT.
Těžko řict, proč to ten 13. den nebylo vidět. Pak jsem si jednou z hecu udělala test ve 12. týdnu a to už vidět šlo. Možná byl blbý test, možná to bylo vážně málo a testy mají raději více hCG…
@Iloon já jsem taky přišla o ovulaci. Asi téma hormonama a nebo že jsem Přibrala. Chodím. na stymulovany kety
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.