Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@oskárek59 ahoj. Take moc gratuluji. Je to super ze vysel dalsi mrazacek a nemusis to vse podstupovat znovu
jsem dnes 3.den.jako nebudu lhat premyslim kdy udelat prvni test ale diky bohu nemam s Adelkou tolik casu nad tim premyslet. Zrovna ji rostou spicaky tak mame veselo ![]()
Ja mela od 4 dne po ketu ducha ale byly to nervy priste bych tak brzo netestila ![]()
Holky kolikaty jdem dnes den kdyz jsem mela et 8.5. Ve stredu? Uz nevim jak se to pocita 😂
@kratjana Den transferu je den 0. Takže dnes je to 5. den. Držím všechno, co mám ať se brouček chytne a nepustí ![]()
Dekuji. A ja myslela ze uz jsme 6.. Vidim ducha ale vyfotit se neda
@kratjana píše:
@oskárek59 ahoj. Take moc gratuluji. Je to super ze vysel dalsi mrazacek a nemusis to vse podstupovat znovujsem dnes 3.den.jako nebudu lhat premyslim kdy udelat prvni test ale diky bohu nemam s Adelkou tolik casu nad tim premyslet. Zrovna ji rostou spicaky tak mame veselo
Ahoj Jani
Moc ti držím palce aby se prcek chytil a nepustil!!! já testovala až 10.den od transferu zbytečně jsem se nechtěla stresovat i když jsem podvědomě tušila že to vyšlo!
Tak se nenervuj zbytečným brzkým testováním a užívej si Adélky i když je určitě díky zoubkům mrzutá
![]()
@oskárek59 ja se taky nechtela stresovat ale stresuju se i kdyz netestuju 😂 a dneska uz jsem nemohla dospat.
Lukas mi taky rika ze nusim byt tehotna protoze videl ze jsem o vikendu min jedla 😂 v tehotenstvi jsem shodila 7kg a hned po cisari dalsich 10.takze 17kg za necelych 8mesicu(rodila jsem driv), no ale ted uz to mam vse zpet 🙄 😭 😤
@Adelastra Já vždycky testovala až nejdřív desátý den. A když jsem byla těhotná se synem, tak jsem měla 11. den takovou slabou čárku, že den předtím by tam asi ani nic nebylo.
@missy-m jojo je to o nahode, a priste uz bych takhle netestila, furt jsen stresovala jestli to neni ovitrelle zbytek a taaak…je to lepsi nechat aspoň tech 10 dni…jsem dnes 7+5tt a uz skoro 14 dni je mi zle a nekdy zvracim, dneska je mi konecne docela dobře, mela jste nektera nevolnosti jen takhle kratce nebo se to muze vratit?
Ahoj holky
ještě donedávna jsem netušila, že se s partnerem vydáme cestou asistované reprodukce. Je to pro mě dost nové takže zatím sháním informace a o všem pořád přemýšlím. Přišli jsme o dítě minulý rok v říjnu ve 37 tt (počato na 1. pokus, přírozeně), mrtvě rozené. Na základě pátrání po příčinách jsme se dostali do Repromedy a partnerovi zjistili vadnou DNA spermií. Mohli jsme si vybrat mezi přirozeným snažením nebo IVF s PGD. Čtyři měsíce jsme čekali na kontrolní vyšetření partnera a zlepšil se v určitých parametrech pouze spermiogram, DNA spermií je stále nad normou. Poté, co se nám stalo mám velký strach z možných opakovaných ztrát nebo jiných problému, které muze oplodneni vadnou spermii zpusobit (VVV, díte s postizením), a tak jsem nakonec zvolila tuto cestu. U nás to mimochodem byla insuficientní placenta (prý také může být výsledek špatné DNA spermie) a selhání prenatální péče, dítě bylo v pořádku
Minulý týden jsme byli na genetických testech PANDA a chtěla bych se vás zkušenějších zeptat, jak dlouho jste na tyto výsledky musely/i čekat? ke mně se dostaly dost různé informace. Naše lékařka nám řekla 5 týdnů, sestra na odběru 4 týdny a pak slečna na recepci nám oznámila ať počítáme s tím, že dřív jak za dva měsíce to nebude
Díky
@Krucipísek610 nám panda trvala 3 týdny myslím 🤔 pak jsme čekali ještě na genetiku páru. PANDA nam dopadla dobře ale přítel ma horši spermio, první IVF nam nedopadlo. Chystame se na druhy pokus.. vam drzim palce
Holky k čemu je vlastně dobrá PANDA pokud se stejně dělá potom u embryí PGD, které to stejné vyšetří přímo už u embryí? Navíc PGD uhradí pojišťovna…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.