Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Andru ano s tim ketem je to tak jak si to myslis. zavedou ti rozmrazeny emrousky.
jink holky, ja dnes byla na krvi a hcg z 48 kleslo na 9.. carky nesilily
uz jsem se vybulela. ted premyslim jestli si nezavest dve embrya. ale jak moc to je rizikove?
jinak co se tyce toho jak dlouho jme cekali na prvni pokus. v unoru jsme zjistili spatny spermio. nasledovala genetika- nez nas objednali tak to trvalo myslim tri tydny, potom cekani na vysledky dalsi mesic, potom zadost na pojistovnu dalsi mesic. no a v zari byla stimulace vajecniku a zacatek rijna odber vajicek. mela jsem jich pozehnane
31
no a prtoze nam delali pgs, tj vysetreni genetiky u embryi tak jme sli az na ket, to bylo 4.11. nevyslo to. ted jsme byli 11.12. a dnes jsem zjistila ze to opet nevyslo.. no a ted premyslim jestli bude dalsi ket se dvema embrouskama nebo s jednim.
@kratjana moc me to mrzi.po tolika zklamanich co jsi si prosla, bych si nechala zavest dve embya, cestla jsem od zen zkusenosti a vetsinou se to jedno uchytilo. neboj budes mit stesti, preji ti to.
@adrusenkaaa ahojky! Do Repromedy jsme šli v květnu a nyní končím 21.tyden
mely jsme genetické vysetreni pgs embryí a prošlo nám pouze jedno ke KETu a to je ted u me..mame spatne spermio..po dvou letech snažení jsme tusili nějaký problem..Takze s ivf jsme se smířili celkem rychle a ani chvili jsme neváhali.. ![]()
@Petitchat TAk to tiše zavidim, že čekáš miminko, přeji ti at do porodu je vše v pořádku a narodí se ti zdravé dětatko. A mohu se zeptat na kolik Vas vyšlo ivf? A byla jsi tam spokojena? Chodila jsi přimo do centra nebo ke svemu doktorovi a tam jsi dochazela jenom na vyjmuti vajiček a transfer? My máme taky problém se spermiogramem.
@adrusenkaaa děkuji! MocTi drzim palečky, at se vam zadari ![]()
Jj chodili jsme do Repromedy, jsem přímo z Brna a dostala jsem tam doporučení od mého gynekologa..celkem se vším vsudy nas to vyšlo asi na 35000, mela jsem nižší dávky Gonalu( stimulacni injekce na vajíčka)..prodlouzena kultivace, PISCI, PGS…byli jsme rozhodnutý, ze i kdyby to nevyšlo, šli bychom znovu do Repromedy..líbilo se nám tam ![]()
@Petitchat píše:
@adrusenkaaa děkuji! MocTi drzim palečky, at se vam zadariJj chodili jsme do Repromedy, jsem přímo z Brna a dostala jsem tam doporučení od mého gynekologa..celkem se vším vsudy nas to vyšlo asi na 35000, mela jsem nižší dávky Gonalu( stimulacni injekce na vajíčka)..prodlouzena kultivace, PISCI, PGS…byli jsme rozhodnutý, ze i kdyby to nevyšlo, šli bychom znovu do Repromedy..líbilo se nám tam
naa to vyšlo na šedesát s dvěma ket ale oplodnovali nám dvacet vajíček. Picsi. Pgs. PK.
@kratjana jj nám oplodnovali asi 11 a po prodloužené kultivaci zbyli jen tri..z toho po pgs zbyl jen jeden prdolka..
Největší paradox je ze nám z dvaceti do pátého dne zbylo 14 eembryí. Ale jelikož jsme chtěli dělat pgs a pojišťovna proplacijen u 8 tak nám tech šest do 14 co zbývalo nechtěli zamrazit. Takže příště si necháme oplodnit tech deset co proplaci pojišťovna at pak na ne nemusím byt nasr. Když jsem se jich ptala později jjako žepproč by to neslo tak najednou ze ano ze to jde. Brali jsme to jako podraz.
@kratjana Hmmm to jsem ani nevedela, ze jen 8..a jako 8 každy cyklus? Nebo uz mi treba priste otestuji jen 5? To je docela blby..taky bych byla nastvana..
60000 je uz docela pálka no..
Katjano to je pravda, že ZP hradí určitý počet, ale pokud jich máš na vyšetření více tak si to můžeš ze svého doplatit. To, že by jsi nechala oplodnit jen 10 vajíček nedělej druhý den by jsi nemusela už jich mít více jak dvě. Normální je že z 10 vajíček je tak max. 3 embrya je to normální úbytek. No a nevíš jak budeš reagovat při další stimulaci a jaké budou spermie. Takže nech oplodnit vše a pak uvidíš. Jo ptát se a ptát proč je to tak či onak.
@Petitchat píše:
@kratjana Hmmm to jsem ani nevedela, ze jen 8..a jako 8 každy cyklus? Nebo uz mi treba priste otestuji jen 5? To je docela blby..taky bych byla nastvana..60000 je uz docela pálka no..
Asi každý cyklus
@Anonymní píše:
Katjano to je pravda, že ZP hradí určitý počet, ale pokud jich máš na vyšetření více tak si to můžeš ze svého doplatit. To, že by jsi nechala oplodnit jen 10 vajíček nedělej druhý den by jsi nemusela už jich mít více jak dvě. Normální je že z 10 vajíček je tak max. 3 embrya je to normální úbytek. No a nevíš jak budeš reagovat při další stimulaci a jaké budou spermie. Takže nech oplodnit vše a pak uvidíš. Jo ptát se a ptát proč je to tak či onak.
@Anonymní píše:
Ja vim já vim. Ale mohli říct hned že pgs se dělá u 8 a zbytek se doplácí. Nikdo nic neřekl!!! Treba nychom usetrili 15000. Za picsi. A ze se nedají zamrazit bez vyšetření je kec jak jsem z nich pak dostala. Jak je možný ze jednou řeknou to pak něco jiného?!?! Tohle je chování o ničem. Tohle nás přesvědčilo o tom že silně uvažujeme o jiném carum do pátého dne jich bylo porad dvacet. 6jich vyřadili 6.den kultivace. Ja ani nevěděla na co se mmám ptát. Byla jsem jak Alenka v říši divů. Nikdo mi neřekl ze je lepší delší kultivace. Ze bysme sieli udělat picsi…atd atd. VVše jsem se dozvěděla během roku z metu.
Víš já pořád i po 5,5 všech možných pokusů pořád na něco nového přícházím a to pořád na něco nového a dokola. nyní po 8 IVF na to, že mi nikdy nedělali kontrolní hladinu progesteronu. 4asto dostanu brzy MS po ET do 8 dne. takže pokud je níská tak se embryo neuchytí. Každé tělo je individuální a jinak vstředává hormony. někdo lépe utrogestan jiný zase dupfaston jiný zase agolutin či crinone gel. každý je jiný v přídavných složkách základ stejný jen gramáž progesternu jiná. Některé jsou přírodní jiné uměle. pokud je hladina hodně nízká tak se musí v den Et progesteron navíčit třeba 10 utrogestanů denně a podobně. takže popřemýšlejte.
A jak jsi na to prisla ze ti nevysetili hladinu progesteronu? Ty jo to bych se mela zeptat. Mne stejne prijde ze jim jde jen o prachy.. obdivuju te 8ivf, klobouk dolu. Ja mam ted 1.ivf a druhy ket zasebou a nervy v kyblu :'(
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.