2 tisíce na měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
10.10.13 01:07
@1.zizi píše:
@slavuska1 no to je jako u nas, jak tak koukam :mrgreen:…my koupili dalsi mrazak…chtela jsem pultak, ale maly byt, takze jsme koupili suplikovej a stejne je uz narvanej :lol:…no na me je sleva jak hadr na byka:-D…

jo, koukám že máme hodně společnýho..taky se s důchodcema s chutí porvu o poslední kuře v akci :lol: no já si v našem bytě nedovedu představit ani další mražák..a ten proud do něj, a koupě samotnýho mražáku, to by stálo víc, než bych za kolik let ušetřila nákupem ve slevách :zed: no tak to řeším tak, že 1 jakmile se uvolní trocha místa, tak obejdu všechny krámy, a doplním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymmmmmmm
10.10.13 07:01

Je mi ľúto, že ženy na materskej sa ocitajú v takejto situácii, ale v podstate sa z času na čas ocitne 90% obyvateľstva v takejto situácii, že si nútená obracať každú korunu. 2000 na jedlo nie je síce veľa, ale od hladu neumriete. Kúpila by som dve kurence, aspoň 3/4 kg brav. mäsa a dala si ho zomlieť. Ak kura rozporcuješ, máš naozaj možnosť variť aj viac razy. Keď uvaríš vývar, mäso zo skeletu obrať, pridať zeleninu a urobiť rizoto. Mäsa v rizote zasa nemusí byť až tak veľa a máš obed. Taktiež trebárs zo stehien urobiť perkelt, máš to aj na dva dni, ak urobíš k nemu halušky, tiež ti stačí viacej šťavy a mäsa sporadicky. Z kuracích pŕs nejakú čínu s pridaním zeleniny. Z 3/4 kg mletého mäsa môžeš mať obed 3 x. FAšírky - taký trik, že ak k cca 350 g mletého mäša pridáš dva staršie rožky namočené v troche mlieka a tie pred spracovaním vyžmýkaš, nebude to vo fašírkach poznať a objemovo toho budeš mať viacej. Ďaľšiu tretinu trebárs ako boloňskú omáčku na cestoviny, alebo dať zapiecť špagety s touto omáčkou a poslednú tretinu - trebárs plnenú papriku, tiež môžeš pridať trochu viac ryže a účel to splní :) Treba poriadne rozplánovať, čo kúpiš a uvidíš, že ti to vydá. Malej môžeš uvariť na olovrant trebárs obyčajnú krupicovú kašu, ak má rada, je to chutné a zdravé - to môže byť namiesto predražených Pribiňáčkov, môžeš urobirť trebárs domácu pizzu, rôzne lacné bábovky - to tak na raňajky alebo olovrant. Jedál, ktoré nie sú cenovo veľmi náročné a sú chutné je veľa, len treba popozerať a porozmýšľať. :)

• Citovat
  • Upravit
Reňulín
10.10.13 07:08
@nojmisek19 píše:
@Kelsey
věci na bazárku mám bez úspěchu jinak brigádu bych brala ale nemám kam dát malou

tak napiš kde máš věci na bazárku, třeba se tu bude někomu něco hodit ;)

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
10.10.13 07:27

@nojmisek19 nekupuj pečivo, upeč si sama. JInak luštěninové, zeleninové polévky husté, omáčky rajská s těstovinama, rádoby svíčková (jen celer mrkev zahustit stačí mlékem, brambory na tisíc způsobů, zeleninové rizoto, k snídani peč buchty nejlépe kynuté, jsou nejlevnější (štrůdl s jablky, švestkami nebo šneci atd.) a k pečivu dělej pomazánky -žádné šunky apod.

• Citovat
  • Upravit
14309
10.10.13 07:50

V tomto cisle Apetitu bol recept na zapecene brambory s dyni..jednoduche a dobre-smakli sme si s muzom, a myslim ze to je aj cenovo dostupne..dyne a brambory pokapes olejom oliv.,posypes tymianom, nakrajas klobasku a das piect..dali sme si ti s tatarkou a fakt sme si smakli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
10.10.13 07:59

Po dceři jsem byla sama a po zaplacení všeho mi zbylo 2500kč pro mě a ji na jídlo, drogerii, pleny, oblečení apod.. Dva roky jsem jedla ráno rohlík, odpoledne rohlík a večer malý talířek brambor, aby měla dcera vše potřebné. Díky bohu za babičku, která se sem tam objevila s taškou jídla.. Za Vás jsem ráda, že budete mít „přiškrcený“ jen tento měsíc, sice těžko, ale určitě to zvládnete. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
10.10.13 08:06

Taky se nám to stává. Ke konci měsíce zjistím, ze zbylo třeba okolo litru a přes 14dni do výplaty… Koukám po akcích, kupuju mražené kureci, at prsa nebo stehenní, co je levnější, tak dva balíčky po pulkilu, jedny křídla, ty stojí kolem 30kc a levný těstoviny, svazek mrkve, nějaký margarin místo oleje, mléko, protlak, nejlacinější kořeni a mouky. Výsledek je polévka z křídel s postrouhanou mrkví a testovinami, kuře na paprice do mega kastrolu tak na dva tři dny, zbytek do mrazáku, s knedlikem, pak těstoviny, pak hooodne omáčky na těstoviny, treba z obranných křídel, taky s trochou mrkve, a z dalšího pytliku masa treba ten gulasek na víkend a pondělí… Manžel teda v práci nejí, ohřívá si jídlo z domova a určitě nemáme jiný oběd a jinou večeři, proste to jíme dokud je… K snídani nám stačí bud dva rohlíky co slupne malá a já ji pomůžu s tím druhým, nebo koupím jeden chleba a vydrží týden. I tvrdší jde rozpect v topinkovaci. To je nákup co se vejde do 500, i kdyz doma není ani prd, a je to na týden. Klidně i nějaký bily jogurt a pamlsek pro malou se vejde. Proste si to doma všechno spočítam do halire a často naopak najdu něco ještě levněji, tak si ze zbytku prilepsime nějakou tatrankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
10.10.13 08:07
@miisenka píše:
V tomto cisle Apetitu bol recept na zapecene brambory s dyni..jednoduche a dobre-smakli sme si s muzom, a myslim ze to je aj cenovo dostupne..dyne a brambory pokapes olejom oliv.,posypes tymianom, nakrajas klobasku a das piect..dali sme si ti s tatarkou a fakt sme si smakli..

tak zrovna olivový olej, klobása není nejlevnější jídlo, bude mít cca 67 Kč na den

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
10.10.13 08:08

@Marbella ke konci měsíce zjistíš že máš na 14 dnů 1000 Kč? :mrgreen: Dobrej slovní obrat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
337
10.10.13 08:11

Kdyz je treba 25. a další peníze chodí kolem 10.-14., tak to tak vychází… My teda nemáme od 1.do 1… Je fakt ze to asi vyznělo nesmyslně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
10.10.13 08:13
@Marbella píše:
Kdyz je treba 25. a další peníze chodí kolem 10.-14., tak to tak vychází… My teda nemáme od 1.do 1… Je fakt ze to asi vyznělo nesmyslně :lol:

jasně ale vyznělo to spíš tak, že těsně před výplatou (na konci měsíce)

• Citovat
  • Upravit
337
10.10.13 08:13

@Timinka taky jsem si říkala… Vždyť i ty brambory uz dneska nejsou jídlo chudych :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.10.13 08:16
@Timinka píše:
tak zrovna olivový olej, klobása není nejlevnější jídlo, bude mít cca 67 Kč na den

tak tam neda oliv.olej ale sadlo, obyc olej, maslo..treba ma zasobu..a klobasky 1 nozku kupis za 30kc/cabajku-ktoru tam nemusi dat, ale nejaku inu)..skorej sme sa nadlabli tou dyni a tymi brambormi, ako to krasne nacuclo z tej klobasky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
10.10.13 08:16

@Marbella letos je to obzvlášť na chovno. Brambory drahý, jablka taky, mléko zdražilo, olej taky :zed: Nám se celkové výdaje za jídlo tento rok zvedly o 2-2500 měsíčně

• Citovat
  • Upravit
74219
10.10.13 08:31

Nevím jestli už to tu padlo, ale můžete si udělat na oběd mezi levnější jídla patří
*dukátové buchtičky (buchtičky si zvládneš upéct sama) *čočka na kyselo a k tomu kabanos, když ho nakrájíš na malé kostky a opečeš, tak budeš mít dost pro všechny a nebude ho tolik třeba
*to samé mexické fazole, k tomu si zvládneš doma udělat chleba
*knedlíky ve vajíčku
*kmínová polévka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný