3 leté - jak dlouho by si mělo hrát samo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
24.11.16 22:35
@Emno píše:
@ka2ka No ale ne věčně, věčně si hrát nebude…
:lol: tak to jsi dost naivní on si vydrží dost dlouho hrát pak si půjde vzít jídlo a zase hrát on mě opravdu bude klidně hodinu i dýl ignorovat stejně jako já jeho :nevim: on není mamánek
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 22:36

@ka2ka Tak počkej, až si přestane hrát a přijde… a řekni mu, jak to v sobě máš. Co ti ubližuje, co se ti nelíbí. Že od něj cejtíš to a to a způsobuje to u tebe nechuť k tomu a tomu. A že když on se k tobě takhle chová, nemáš chuť bejt z tvý strany v kamarádství… a že vztah, kterej nastavuje, může špřijmout a dál v něm pokračovat. A udělala bych to, aby to viděl. Nešla bych mu povídat pohádky, hrát si, na procházku bych nešla.. když tě zraní kamarádka, nepujdeš na kafe, ven, na párty, prostě je to stejný, zraňuje tě to, tak se stahuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 22:39

@ka2ka To, že od něčeho odejdeš, neni nic špatnýho. Ani dobrýho. Nehodnoť to. Odejdu od toho, od čeho chci. Co chci aktivně řešit, řešim. Něco řešit aktivně nejde, pak je vhodný odejít. Někdo neumí vyřešit, ani odejít, a jen se plácá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
24.11.16 22:40
@Emno píše:
@ka2ka Tak počkej, až si přestane hrát a přijde… a řekni mu, jak to v sobě máš. Co ti ubližuje, co se ti nelíbí. Že od něj cejtíš to a to a způsobuje to u tebe nechuť k tomu a tomu. A že když on se k tobě takhle chová, nemáš chuť bejt z tvý strany v kamarádství… a že vztah, kterej nastavuje, může špřijmout a dál v něm pokračovat. A udělala bych to, aby to viděl. Nešla bych mu povídat pohádky, hrát si, na procházku bych nešla.. když tě zraní kamarádka, nepujdeš na kafe, ven, na párty, prostě je to stejný, zraňuje tě to, tak se stahuješ.

ale tak to je v podstatě to, že když mi on ublíží a nechce to pochopit tak se nafouknu jako malý dítě a za trest mu uteču a budu ho ignorovat, no to teda není správný životní příklad :nevim: pokud ti ublíží kamarádka tak jí ignoruješ místo aby jsi to s ní normálně probrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
24.11.16 22:41
@Emno píše:
@ka2ka To, že od něčeho odejdeš, neni nic špatnýho. Ani dobrýho. Nehodnoť to. Odejdu od toho, od čeho chci. Co chci aktivně řešit, řešim. Něco řešit aktivně nejde, pak je vhodný odejít. Někdo neumí vyřešit, ani odejít, a jen se plácá.

musíš to mít v životě těžký když odcházíš od věcí, které se ti řešit nechtějí, protože je spousta věcí co se prostě řešit musí i když se tobě nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 22:43

@ka2ka Nemusí být mamánek.

V případě, jakej píšeš, bych určitě udělala radikální změnu ve všem. Pro mě by dítě, kterýmu jsme takhle jedno, bylo zobrazjící celej náš vztah. Možná právě timhle ses dozvěděla nejvíc o tom, jak to máme my, a vy. My žijeme absolutně spolu a nikdo nezvládneme nechat druhýho nebo sebe trápit kvůli druhýmu, řešíme okamžitě, nás to všechny moc bolí. Po dohadu je vždycky pláč a ihned jdeme zase k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
24.11.16 22:50

@Emno no podle tvé teorie prostě dítě pokud zkouší co smí a nesmí a neakceptuje tvoje ne a prostě to zkouší dál tak ho psychicky potrestáš tím, že odejdeš a ignoruješ ho podle mě je to mnohem horší trest než to pokud dítě napomenu a názorně mu ukážu jak moc to bolí a klidně 3× dokud mu to v hlavičce nesepne a neřekne si kruci to je nepříjemný nechám toho. Jinak tenhle psychický nátlak jak odcházení od promlému protože se mi je nechce řešit je spíš známkou nedospělého chování, nevidím v tom nic co by dítě vedlo k tomu postavit se problémům v dospělosti čelem a sama jsi to potvrdila když jsi napsala, že od toho co nechceš řešit odejdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
24.11.16 22:52

@Emno já se teda omlouvám za offtopic, ale nemůžu si pomoct. Z tvé hovorové mluvy mě doslova bolí oči a Palacký nejspíš rotuje v hrobě. Čeština je tak pěkný jazyk, proč se o něj ochuzovat slovy jako je tydle a špatným skloňováním? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 22:57

@ka2ka Vůbec nehodnotim, jakej trest je lepší a horší. Nejde rozhodnout, co je lepší a horší v ničem. Je to úhel pohledu, aktuální moment, nikdy nevíš, co co přinese…Takže ani naše, ani vaše reakce neni horší.
Odchod nesouvisí s nezralostí, ale chápu, že sis tuhle spojitost vytvořila. Odchod ze vztahu, zaměstnání…
Uvědom si, že dítě dělá něco, co odmítá změnit. Jseš teda ve stavu, že neumíš provézt tu změnu. Pak je přirozený tedy jít… Pokud jí umim provézt, provedu. Neumim,… tak pak co? A já ji, pokud mě 20× píchne (a nechci ho bít), neumim provézt, a tedy jsu si po svym. Ale i kdyby to byla nezralost… tak co s takoviu nálepkou? :) Je to přece jedno, jak tomu řekneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 22:59

@Any83 Fakt mě nenapadá co napsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
24.11.16 23:03

@Emno odchod souvisí s nezralostí, ale né dítěte, ale tvojí protože se ti to nechce řešit tak odejdeš a tím je to pro tebe vyřešené.
Změnu provádíš tím, že odcházíš.
Myslím, že ohledně výchovy se opravdu neshodneme ale je fakt, že tvůj systém už chápu, ale nesouhlasím s ním.
Jinak u tvé výchovy bych se dost bála toho, že mi jednou dítě řekne, ty jsi mě nechala samotného v místnosti a zlobila jsi se na mě a já si nepamatuju proč, protože dítě si nespojuje v hlavičce věci stejně jako dospělý, pro něj je to trest, že s ním nemluvíš otázka je jestli si opravdu 100% uvědomuje za co ho trestáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 23:04

@ka2ka
Ale tak to je v podstatě to, že když mi on ublíží a nechce to pochopit tak se nafouknu jako malý dítě a za trest mu uteču a budu ho ignorovat, no to teda není správný životní příklad :nevim: pokud ti ublíží kamarádka tak jí ignoruješ místo aby jsi to s ní normálně probrala

Já ale nejsem nafouklá, jen mi on není v tu chvíli příjemný, proto nedělám to, co dělám, když mi příjemný je. Přirozeně.
Správný životní příklad neexistuje… kdo rozhodne, co je správný příklad? Ty? Já? Kdo?
Já to s dítětem probrala, ono nereagovalo, pokračovalo, neposlouchalo… Prostor tam byl. A bude zase, až dojde k řešení. A vždycky pak dojde - u nás.

V životě těžký to vůbec nemám, řekla bych absolutně naopak. Nemám problém s téměř ničim :) (jen s pračkou a češtinou :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
24.11.16 23:10

@ka2ka Jasně, každej vidí nezralost jinak, a každej ji považuje za jinak důležitou. Je rozdíl mezi nechce řešit, a neumět řešit jinak. Neumim vyřešit jinak. Proto jdu. Ale i nechce řešit je v pořádku, neni to přece tak, že jen ten, kdo chce řešit, je ok. Že ten je ten zdralej. Ten, kdo má být vzor. Já s dítětem mluvim a když jsem sama, vždy ví proč. U nás neni žádnej moment, že je dítě někde nechaný zavřený a utrálený, protože okamžitě přiběhne a všechno vyřešíme, okamžitě cejtí, že jsme v nekamarádtsví a nechce tak být. A ví proč, mluví o tom, i o jeho chování, i o tom, že už nebude - 20× píchat :) Jde velmi o konkr. situace. Kdyby se tam hodinu trápilo, nenechala bych ho tam takhle. Pokud by mu to hodinu bylo jedno, nechala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
24.11.16 23:11

@Emno tak to jestli je správné dítě nechat a odejít s tím, že je ti nepříjemné a nebo mu to názorně ukázat jak moc je to nepříjemné to rozhodne život možná se o tom za 20 let můžeme pobavit, která jsme měli pravdu.

takovéto odcházení praktikovala moje máma a upřímně časem jsem z ní měla pocit, že se jí nesmí nic říct jinak se nafučí protože není po jejím, ale to je pohled dítěte, které nechápalo co udělalo špatně, jen to že rodič odešel :nevim:

jinak asi se máš v životě fajn, když problémy co tě nebaví neřešíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
24.11.16 23:13
@Emno píše:
@ka2ka Jasně, každej vidí nezralost jinak, a každej ji považuje za jinak důležitou. Je rozdíl mezi nechce řešit, a neumět řešit jinak. Neumim vyřešit jinak. Proto jdu. Ale i nechce řešit je v pořádku, neni to přece tak, že jen ten, kdo chce řešit, je ok. Že ten je ten zdralej. Ten, kdo má být vzor. Já s dítětem mluvim a když jsem sama, vždy ví proč. U nás neni žádnej moment, že je dítě někde nechaný zavřený a utrálený, protože okamžitě přiběhne a všechno vyřešíme, okamžitě cejtí, že jsme v nekamarádtsví a nechce tak být. A ví proč, mluví o tom, i o jeho chování, i o tom, že už nebude - 20× píchat :) Jde velmi o konkr. situace. Kdyby se tam hodinu trápilo, nenechala bych ho tam takhle. Pokud by mu to hodinu bylo jedno, nechala bych ho.

tak ono záleží na dítěti, některé se stáhne do sebe a klidně se tam bude hodinu trápit protože jsi odešla, to že dítě za tebou přijde není u dítěte samozřejmost, takže tvoje výchova nejde praktikovat na všechny děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí