3 leté - jak dlouho by si mělo hrát samo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
484
23.11.16 23:26

@jdukolem Ona si sama nepouští ty videa, ale když už jsem zoufalá, tak jí v tom prostě vyhovím a pustím co chce, protože už nemám sílu na to vztekání. Ven se mi opravdu s kašlem nechce, chci jí vyléčit, aby to neskončilo u antibiotik. Jo přítel jí už naučil takových blbostí, že je nedokážu ani zpočítat, bohužel i když mu to denně vysvětluju, tak mi říká, že to nevadí :-). Dokonce se jí i zhoršila řeč, přikládám to tomu, ale on tvrdí, že je to ze školky. Přitom, když jsme byli před dny u mudr, tak v pondělí až byla doktorka zaskočená, jak mi malá krásně mluví a ve středu začala blekotat a každé slovo jí nerozumím a to v tom týdnu nechodila do školky, protože jsme to měli zakázáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
23.11.16 23:28

Každé 4 slovo ji nerozumím - nešli mi číslice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.16 23:31
@Dana 07 píše:
@jdukolem Ona si sama nepouští ty videa, ale když už jsem zoufalá, tak jí v tom prostě vyhovím a pustím co chce, protože už nemám sílu na to vztekání. Ven se mi opravdu s kašlem nechce, chci jí vyléčit, aby to neskončilo u antibiotik. Jo přítel jí už naučil takových blbostí, že je nedokážu ani zpočítat, bohužel i když mu to denně vysvětluju, tak mi říká, že to nevadí :-). Dokonce se jí i zhoršila řeč, přikládám to tomu, ale on tvrdí, že je to ze školky. Přitom, když jsme byli před dny u mudr, tak v pondělí až byla doktorka zaskočená, jak mi malá krásně mluví a ve středu začala blekotat a každé slovo jí nerozumím a to v tom týdnu nechodila do školky, protože jsme to měli zakázáno

ok tak překlenout toto náročné období doma - za mě osobně nemá tříleté dítě co sjíždět videa na youtube - max krtečka nebo tak něco.. vypěstuje se tím veliká závislost a hlavně pasivita - neumí se zabavit sama neumí si najít jinou zábavu než pc.. jen konzumuje… a blekotat může klidně i ze školky ale i z těch videí ( záleží jaká sleduje) zkus to vydržet bez pc - já chápu že zbavit se jí je pohodlnější a je to o tom klidu, ale fakt to není dobře - ona se nikdy nenaučí jít si z nudy hrát, když si může vybrat pc a to s vymrčí.. jsou děti které to nezajímá - př má neteř a jsou děti které k tomu vyloženě tíhnou- tvá dcera a nebo kámošky malej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
23.11.16 23:35

Chci to dát, ale už teď mám z toho hrůzu, nejlépe by pomohlo, kdyby jsme ho dali pryč a řekli jí, že jsme ho prodali, ale to bohužel přítel nedá, protože je závislej taky, no držte mi palce. Já vím, že to vůbec není vhodné, mě i vadilo, když dřív třeba občas vydržela půl hodiny u Máši a medvěda a teď toto, no děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.16 23:37
@Dana 07 píše:
Chci to dát, ale už teď mám z toho hrůzu, nejlépe by pomohlo, kdyby jsme ho dali pryč a řekli jí, že jsme ho prodali, ale to bohužel přítel nedá, protože je závislej taky, no držte mi palce. Já vím, že to vůbec není vhodné, mě i vadilo, když dřív třeba občas vydržela půl hodiny u Máši a medvěda a teď toto, no děs.

je fakt potřeba abyste táhli za jeden provaz.. pc až když malá spí, jinak nevytahovat.. jinak se nehnete.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
24.11.16 00:43

To by mi hrablo s timhle programem 8o. Moje tříletá si hraje tak z 80% sama a z 20% chce asistenci. Tablet a TV ma neomezene, ale hraje si vetsinou s Playmobilem nebo Duplem, nebo s modelinou, prevleka panenky… Kolikrat koukam, jakou ma fantazii a co vymysli. Ja ji fakt miluju, je zlata.
Jinak taky ji obcas pristihnu, jak kouka na tabletu na nejaky stupidni videa, tak ji jen reknu, at si tam da neco normalniho, jinak ji tablet vezmu. Kdyby se zacala vztekat, tak tablet beru nekompromisne, to vi. Co reknu, to plati, jako taky me zkousi, to je jasny, ale nedavam najevo žádné emoce (i kdyz to ve mne vře) a jen trvam na svym. Ja jsem sef. A nesmim ustoupit, i kdyz je to třeba kolikrat pohodlnejsi. Pravidla prostě urcuje rodic. Kdyz si vás takhle vodi ve trech letech, tak co bude treba za deset let??? 8o
Je to veda, ta vychova, muj názor je, ze se vyplaci byt spis prisnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
24.11.16 03:44

@Dana 07 naučila sis ji tak. Můj syn mě na hraní nikdy nepotřeboval, sám staví puzzle, stavebnice, čte si, hraje si s auty, s mašinkami. A to má pár hraček. Je mu tři a půl a to, co popisuješ, vůbec neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
24.11.16 03:49

Teď čtu dál… tříleté dítě tě bije a ty si s tím nevíš rady? Bouchá o zem s notebookem? No ty bláho… máš doma rozmazleného, agresivního spratka ;-) tohle není jen vztekání… to je nulový respekt k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.16 06:32
@Hobitka píše:
@Aletheia Uff, nejsem jedina, co ma telku na pridel :mrgreen:.

U nas taky. 3 kratke pohadky pred veceri, v souctu tak 30 minut a studio kamarad v nedeli.
A pokud je přes den rozjetej, tak zvířátka na national geo wild místo spaní.
A neexistuje, aby si něco pouštěl sám. Nechci dopadnoút jako známá, jejíž 5 léta předváděla lascivni pohyby, protože je koukala v nejakem klipu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.11.16 06:59

Ty nejsi líná, ona je jen příšerně nevychovaná a rozmazlená.
Důsledek toho, že dětem se má předkládat vše zábavně a nenásilně-myšleno, hlavně aby to nevyznělo jako nudná povinnost.
Ono to ne vždy u každého jedince jde zábavně a nenásilně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
24.11.16 07:25
@Dana 07 píše:
@Svistice Když jsem chodila do práce na plný úvazek, tak jí to přítel naučil a jakmile, bych jí chtěla pustit i jen pohádku, tak má histerický záchvat, až mi jednou třískla na zem s notebookem. To je další věc s kterou si u ní nevím rady. Jakmile není po jejím, tak je až zlá, vytrhne mi vlasy nebo mě bouchne, kousne. Nedávala jsem jí na zadek, ale jakmile začala s tímto, tak jí sem tam jednu plácnu, ale problém je v tom, že mi to vrátí a pokračuje to do té doby, než dá ona poslední ránu. Nechat jí vyřvat také nepomáhá, to začne schválně kopat do skleněných dveří, jako že je rozbije, aby mě tím vytočila.

A po tom, co te zliska a malem vyskli dveře si s ni jdeš hráT? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
24.11.16 08:10

Tak já taky vyhovím, když třeba malý chce pustit pohádku, ale když prostě se dívá hodně, tak vztek nevztek, slzy neslzy, prostě jde pryč..
Jinak je ještě možné, že je typ dítěte, žte prostě si třeba i zahraje, ale musíš být pobléž..Třeba můj starší, že se opravdu sám nehrál pomalu do 4 let.. takže, že by šel a něco si vzal a sedl, ale když jsem si s nim vzala nějakou hru, 5 minut mu dala nějaké ukoly, co může, že se přijdu podívat, jeslti dokáže to a to- trochu ho poškádlit, jeslti to dokáže, tak si už stavil. Samozřejmě, jsem musela být dva kroky od něho.. Ale dělala jsem to tak, že jsem vzala něco do kuchyně na stůl a od vaření jsem se mu dívala přes rameno, něco pomohla..Mladší -3 letý teda, si i sám něco vezme a třeba si 20 min staví a nebo jezdí s něčím..
Ale taky potřebuje, abych třeba seděla poblíř, nebo byla u něho, nejde sám někde do pokoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.16 08:46

Já jsem taky hodně řešila tříletého syna a tablet. Koukal tam teda na celkem rozumné pohádky, případně hrál pexeso a puzzle, ale byl by v tomto věku schopný na tom strávit celý den. Průšsvih byl, že jsem k tomu měla malé kojené miminko a se synem třískalo období vzdoru. Takže v momentě, kdy jsem sedla ke kojení, vyrobil jakýkoli problém. Takže jsem po týdnech vztekání z jeho i mé strany, přemlouvání, věnování, vysvětlování… rezignovala a pokud jsme byli sami doma, měl povoleno během kojení (20minut) mít tablet. Postupem času ho to i samotného přestalo bavit a teď (4,5) i když má tablet pořád k dispozici, si ho bere jen úplně minimálně, spíš mu ho třeba „nutím“ když malá po obědě spí. Skoro mám pocit, že zafungoval princip zakázaného ovoce.

Ale opravdu jak píšou holky, nemůžeš si nechat takhle s*át na hlavu. Ona to bude zkoušet, dokud tě nevytočí a neustoupíš. Což nesmíš udělat (ale děláš dle popisu). Když jednou řekneš „dnes nebude žádný počítač“, tak opravdu být nesmí. Možná si říkáš, že ustoupíš tady, pak trošinku tady, v rámci zachování psychického zdraví a klidu doma, ale výsledek bude přesně opačný. Když to se synem mlátilo nejvíc, myslela jsem, že vyskočím z okna a nebýt toho, že jsem kojila, tak se každý večer ožeru do němoty :mrgreen: Ale snažila jsem se neustupovat (a když, tak ne tak, aby si myslel, že si to vyřval nebo vyvztekal) a přešlo ho to celkem brzy. I dnes se občas vztekne, ale už je mi to spíš k smíchu, jelikož je vidět, že to dělá jen tak napůl a zkouší, jestli jsem nezměkla :lol:

Zkrátka nastav hranice. Přečti si něco o období vzdoru, diskuze atd., mě to tehdy dost pomohlo a uklidnilo. A buď ráda, že máš jen jedno dítě, kterému se můžeš plně věnovat. S láskou, ale důsledně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
24.11.16 08:46

Moje dcera si do dvou a ctvrt hrala krasne sama. Pak se narodilo mimino, onato dost spatne nesla, se mnou nechtela byt (asi proto ze jsem ji nechala doma samotnou) a ja si s ni zacalaa hrat. Ted uz je to tedy o dost lepsi, krasne uvarim atd, hodne kresli, zpiva, ale zas byla porad nemocna tak jsem si s ni zas hrala aby nelitala a nesedela jen u tv. A taky si tak psledni mesic stasne rada hraje na neco- doktorku, skolu, pejska a kocicku, obchod, a to si musim hrat s ni. Praveu nas uz nejak nefrci hracky, spis tyhle scenky, ale cetla jsem ze je to pro rozvoj taky hodne dulezite. A televize - kouka na pohadku rano, po skolce a pak treba jeste jednou. Kdyz jdu povozit maleho na zahradu a ona je doma tak ji pohadk pustim. Pry do dvou hodin denne je to ok. A jinak si teba na tabletu pusti nekolikrat za sebou psnicku od Dady Patrasove, vezme plysaka a tancuje s nim… Nevidim na tom nic spatneho. Nekdy ji taky necham tochu nidit kdyz nemuzu jit si hrat s ni a ona si neco vymysli, takze jsem docela spokojena. Kdyz neni nemocna a nemusim si s ni hrat cely den tak me to i bavi.
A jinak, nase dr dokonce doporucuje chodit s kaslem ven, lip se jim v tom vlhkym vzduchu dycha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.16 08:52

A jinak můžeš zkusit metodu něco za něco. U nás celkem fungovala. Vysvětli třeba, že teď potřebuješ něco udělat, a že když si bude sama 15minut (miuntka je super nápad) hrát, že se pak spolu podíváte na jednu pohádku. Ale opravdu to dodrž. Pokud se pak bude vztekat, že chce ještě, tak důrazně vysvětli, že jste se přece na něčem domluvily a že takhle to nejde. Zamez přístup k počítači a nepovol. Uvidíš, že pokud s ní budeš takhle pracovat týden, dva, tak to pochopí.
Cenné věci, které by mohla v návalu vzteku rozbít, musíte prostě schovat. Pokud něco rozbije, nech jí to uklidit, omluvit se. Vysvětli jí, že chápeš, proč se vzteká, ale že nemůže ničit hračky nebo někoho mlátit, štípat. Vysvětluj donekonečna a zkus zachovat klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí