Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kleofasek Hlavně že se v kostele nestala nehoda
To chodíte na ponaučení kvůli křtinám malé?
@lmohy
jo, chtěla bych mít děti pokřetěné. Já jsem taky. Manžel sice ne, ale nic proti tomu nemá. Teď sháním nějaké bílé šatky. Asi se půjdu podívat do sv. salonu, fakt nevím, co by jí sedlo třeba kdybych to obědnala z netu ![]()
A tady je dneska tak hezky škaredě
To s ebude asi lenošit ![]()
Mám navařené, uklízet se bude až zítra, takže pohoda ![]()
@Kleofasek Já bych taky chtěla mít děti pokřtěné. Zatím jsme se k tomu ale nedostali a vzhledem k tomu že je teď malé 19m a nevydrží chvíli v klidu to musíme ještě odložit. Pokud se podaří druhé mimi tak to vezmem asi jedním šupem
. Tady je dneska taky škaredě, navařeno taktéž mám takže pohodička.
@lmohy já jsem to chtěla taky udělat zaráz. Kdyby teda tohle miminko bylo. Jinak až jsou ty děti větší, tak jsou s tím i větší štrapáce. Teď nevím od kolika let se už dělají větší přípravy i víc sezení.
Adélka je taky hrozné šidlo, hlavně se umí pořádně vztekat, třeba i hodinu a obřad trvá jen 25 minut
. Takže kdyby ji chytl amok, tak nevím
Ale ona miluje barevné stropy a zdi, pořád na to hledí, kdž někde jsme, tak snad ji to tam zaujme ![]()
dneska potvora vstávala zas v pět a tďd spí. Když já už su probraná a po kafi
![]()
A proč jste se neodhodlali na ty křtiny dřív? já se přiznám, že jsem měla takové divné obavy, protože do kostela nechodím, ale v Boha věřím.
tak sem nevěděla, jestli třeba nebude farář nějaký nepříjemný. Naštěstí mi kamarádka doporučila toho, co máme, a ten je skvělý. Žádné nucení do ničeho. Uplně normální člověk.
@Kleofasek Tak těch 25 min. se snad nějak vydrží
myslím že jsou tam zvyklí na ledacos. U děti člověk nikdy neví co předvedou. My jsme si pořád říkali musíme si to jít zařídit ale ještě jsme tam nedošli. U náš je to tak že manžel pokřtěný je a já bohužel ne. Farář tady není zrovna milý (měl by problém že nejsou pokřtěni oba rodiče) takže máme v plánu to domluvit ve vedlejší vesničce.
@lmohy to je právě vždycky největší problém, neochotný farář ![]()
Uplně tě chápu, to by se mě do toho taky nechtělo. A kór na vesnici je to ještě takové „poctivé“. My křtíme ve městě, v moderním kostel s moderním farářem
Mojého do ničeho nenutí a manžel ani nereptá, že tam chodíme.
Ukážu šatky malé, co bude zřejmě mít. Koupila jsme je za 25 kč v bazaru a byly uplně nové s cedulkou ![]()
K tomu akorát pořídím nové bílé body a bílé punčošky.
@Kleofasek Juuu to jsou krásné šatičky a ta cena je úžasná teda. Máš nádhernou princeznu.
Překvapilo mě že je ještě maličká, to jste šli do druhého celkem brzo co?
Jinak já bydlím taky ve městě ale vesnic je kolem nás dost. Tak jsou faraři bezproblémovi a udělají vše bez řeči.. ![]()
@lmohy no my jsme do druhého nešli sami od sebe ![]()
Jak mi pořád doktoři tvrdili, že nemůžu být přirozeně těhotná, tak jsme se přirozeně nechránili
No a nějakou náhodou, prostě je to spíš zázrak, jsem otěhotněla hned po prvních měsíčkách s jedním neprůchodným vejcovodem ![]()
Přiznám se, že to byl šok, a né příjemný
Adélka měla málo přes dva měsíce a sotva jsem se začala adaptovat, tak další dítě na cestě..
Ale protože to byl právě takový zázrak, tak jsme ho chtěli, jenže ono asi ještě nechtělo ![]()
A normálně, kamarádka, co se mnou byla zároveň v porodnici, otěhotněla taky tak, jenže ona mohla přirozeně, tudíž jenom nezodpovědnost jednadvacetileté holky, samo šla na interupci
Tož je toto spravedlnost? ![]()
@Kleofasek Dobrovolnou interupci (pokud nejsou závažné důvody) opravdu nechápu ale tak každého věc. U vás to byl opravdu zázrak
a ještě tak brzo. Bohužel to sice nedopadlo ale aspoň víš že to přirozeně jde a povede se příště. Moc držím palce. Jinak kousek od nás bydlí paní která byla na různých vyšetřeních a doktoři tvrdili že nebude mít nikdy děti. S manželem si tedy jedno adoptovali a hned jak ho dostali tak přirozeně otěhotněla
. Teď má děti tři a z toho jsou dvě její. Jde vidět že doktorům se taky nedá vždy věřit.
@lmohy to je pravda a je to dobře, že se ti doktoři někdy pletou ![]()
teď akorát vydržet ty 3 měsíce, docela se na to snažení těším ![]()
Ale už sem vydržela dýl. Když jsem se léčila s buněčnou imunitou, taky byla pauza 9 měsíců a vyplatilo se ![]()
Jinak jsem si všimla, že holky se odmlečely.
Napadlo mě, jestli jim nevadí, že píšeme o dětech.
holky @sylviasek @Chaarlynecka jak se máte?
Taky se už na to snažení těším ale zároveň se i bojím. Nerada bych aby se to opakovalo
.
To mě nenapadlo že by jsme se mohly některé dotknout když píšem o dětech. Snad tedy ne to by mě mrzelo.
@Chaarlynecka má holčičku, tak jí snad ne. Spíš @sylviasek
Já to na jednu stranu chápu, musí to bolet ještě víc.
Ale jako fakt nevím, třeba nemají holky jen čas.
Tak to tady budem odpočítávat spolu my dvě ![]()
Chtěla bych být o nějaký měsíc starší už. Ale léto uteče jako voda…
Dneska jsem si koupila ten kontryhelový čaj. Jak ho holky pijete? Normálně každý den jeden šálek? Ještě jsem ho nikdy neměla a co jsem četla na netu tak jsem z toho jelen…