Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly píše:
Evidentně Ty jsi dítě chtěla, proto ses nechránila. On nechtěl, ale myslel, že kdyby něco, půjdeš na potrat. Další svobodná matka bez otce…kolik jich tu už bylo tento týden?
Myslet znamená ho.no vědět. ![]()
V dnešní době už snad je potrat mimořádné nouzové řešení, ne?
Přítel říká, že dítě nechtěl a nechce, ochranu neřešil a doufal, že k početí nedojde.
Takže je to úplně stejně jeho zodpovědnost, jako Tvoje. Potrat není „jedna z možností antikoncepce“, ale vážná věc.
Osobně bych si rozmyslela, jestli chci žít s člověkem, který v sobě nemá zodpovědnost a vyčítá mi, že jsem mu „zkazila život děckem“.
Pravděpodobně zůstaneš s malým sama, nevěřila bych v to, že miminko partnera změní. Co Tvoje a jeho rodina, budoucí babičky a dědové? Budou Ti oporou? Hodně sil!
Omlouvám se, ale nevím, který z vás myslel nejdřív rozkrokem než hlavou.
On ví, že dítě nechce, ale spát s tebou bez ochrany bude. Asi bych zahrála na city, že kdybych šla na potrat, tak hrozí, že dítě nemusíš třeba už nikdy mít a pokud to budu chtít přežít a doufat, že jak miminko uvidí, snad otočí, dělala bych do porodu bl.bku
Když tě opustí, tak líp pro tebe, svět se nezboří a ty budeš šťastná i sama s prckem, než s vypruzeným chlapem. Dneska je to docela moderna ![]()
Příspěvek upraven 30.07.20 v 10:17
Zase tento problém odnese nevinné dítě. Chudák malý
… Ti chlapi pořád berou ženy a děti jako věc a ne jako člověka, ničeho si neváží a myslí si, že mohou všechno a sex jim v životě stačí, chce se mi z některých chlapů zvracet
… Čemu dáš přednost? Dítě nebo přítel? ![]()
Tys zřejmě dítě chtěla, jinak by ses chránila. On sice nechtěl, ale když došlo na kukání, místo aby nasadil pláštěnku, tvářil se, že problém (absence ochrany) neexistuje, akorát se zmohl na halasné přihlašování, že dítě nechce. To je, jako bych po tobě z půl metru střílela vostrejma, křičela, že ti nechci ublížit a pak se hrozně divila, že mne souděj za vraždu.
Zadařilo se a tys otěhotněla. Sice mele o potratu, ale když ty ses mu sekla, místo aby tě rovnou opustil, zůstává s tebou a tváří se, že problém (tedy dítě v tvým břiše) neexistuje. Akorát je teda sprostej a doufá, že problém nějak sám od sebe zmizí.
Až se to narodí, hádej co se stane? Správně, bude na tebe sprostej (o mnoho víc, než je teď) a… wait for it… bude se tvářit, že problém neexistuje a doufat, že když to dítě bude ignorovat dostatečně intenzivně, nějak samo od sebe zmizí.
Ty CHCEŠ, aby tě chtěl i s dítětem. On CHCE, abys to dítě zmizela někam do pryč. V realitě oba sedíte a čumíte a čekáte, jestli ten “problém” mezi vámi NĚJAK nezmizí. Nezmizí. Takže jeden z vás bude muset zvednou sedinku a začít problém doopravdy ŘEŠIT.
Omlouvám se. Mluvím jen za sebe. Chlap může odejít. Teď, za rok, za pět. Dítě Ti zůstane. Je to jiná láska než partnerská. Z dítěte je člověk tisíckrát unavený k umření a přesto ho miluje. Dýchá za něj. Život s dítětem je úžasný, když to tak máma chce. Pokud bych si měla vybrat jestli život s partnerem nebo s jeho dítětem, beru dítě. Je tu varianta dát miminko k adopci. A někomu nadělit životní štěstí, dítěti zajistit milující rodinu. ALE: chtěla bych žít dál s partnerem, kvůli kterému jsem se vzdala dítěte? Osobně si myslím, že když se vzdáte dítěte, stejně dřív nebo později se partnerský vztah rozpadne.
Prej PŘÍTEL..
Tohle je nejspíš už nepřítel ne?
Jako nechápu, kde máte oba mozek. Za ty dva měsíce nastane podle vás co? ![]()
Tys očividně dítě chtěla, on ne. Nejspíš zůstaneš samozivitelka. Jsem toho názoru, že žena si má pořídit tolik děti, o kolik je schopna se sama postarat. Chlap prostě když chce zvedne kotvy, zaplatí pár drobných na alimentech a nazdar.
Edit: smazáno. Výraz nejhlubší blbosti unavené matky píšící text soukromé SMS do diskuzního vlákna.
Příspěvek upraven 30.07.20 v 11:05
Tak si ten idiot měl nasadit gumu, když to dítě tak strašně nechtěl.. Teď už je pozdě a měl by se chlapeček pochlapit a převzít odpovědnost za svoje činy.. Ovšem pochybuji že to udělá… Já bych ho kopla do zadku, u mě by tak klesnul tímhle chováním, že bych si o něj kolo už neopřela.. Holt budeš sama s mimčem no.. To zvládneš..
Zacni se pripravovat na roli samozivitelky, idealne se odstehovat a pripravit vse hned ted, po porodu to urcite lepsi nebude. Jak muzes chtit zustat s takovym clovekem.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem skoro 7.mesicu tehotna, a pritel mi to vycita. Otehotneni jsme neplanovali, ani jeden se nechranili, stalo se.Ja jsem za miminko stastna, pritel ho nechtel, od zacatku byl pro potrat.Do tedka to probihalo v klidu, a ted strasne vycitky, ze jsem to podelala, rozhodla za nej atd, ze dite nechtel a nechce.
Absolutne jako ted nevim co mam delat, jsem v koncich.Ja bych na potrat nikdy nesla. O pritele samozrejmne prijit nechci.
Jsme spolu 3 roky.
Co mas delat? Porodit a postarat se o dite. S chlapem se dohodni na vyzivnem. Nasilim ho pecovat o dite nedonutis.
@mau-mau píše:
Prej PŘÍTEL..Tohle je nejspíš už nepřítel ne?
Jako nechápu, kde máte oba mozek. Za ty dva měsíce nastane podle vás co?
Vsak jo. Deti si prece porizuji PARTNERI, a ne pratele ![]()
Já jsem celkem optimista… třeba to bral dosud v pohodě, protože vlastně vše bylo při starém, ale jestli jsi v sedmém měsíci, to už ti jistě pěkně narostlo bříško a on si možná uvědomuje o to víc tíži svého osudu
tj. zodpovědnost za tebe i dítko. Nech to ještě zakladatelko bejt, on se s tím taky musí srovnat, když to dítě nechtěl, tak tím víc, a třeba se mu to podaří a chtít ho bude později. Rozejít se můžete kdykoliv, to bych brala až jako úplně krajní možnost, zpátky už se to pak bere těžko a někdy to ani nejde.
Navíc s tebou cloumají hormony a pokud spolu žijete, může se to přenášet i na něj a stává se víc nervním
Zkus mu dát ještě čas, já bych teď nedělala unáhlená rozhodnutí. Hlavně, pokud si sama nejsi jistá, tak nejlepší, co můžeš udělat je nechat to být a počkat, jak se situace vyvine.
můj muž je zlatej, kliďas, lepšího bych si přát nemohla. Jsem stejně těhotná jako ty, a háže to se mnou fakt hodně a on už je taky celkově daleko více prchlivý než normálně a to to dítě chce od začátku a těší se na ně. Tak třeba něco padlo i toho tvého a časem se to zase srovná
![]()