Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás to bylo dost podobné, ale nyní už manžel mě miloval a miluju hodně. Takže věděl že potrat náš vztah ukončí což za žádnou cenu nechtěl. Navrhla jsem mu, že se odstěhuji do svého rodného města, kde budu mít od své rodiny pomoc a on může dál žít svůj život bez dítěte. Omluvila jsem se mu, že nejsem schopná jít na potrat. Což pochopil a přiznal i to, že je pro něj mnohem horší o nás nevědět, nevidět, neznát svoje dítě.
Nyní máme tříletého syna a v listopadu se nám má narodit dcera je skvělým a hrdým otcem, za celou dobu jsem od něj neslyšela žádnou výčitku, že nemá život kvůli dítěte. Spíš naopak. U manžela to bylo hodně ze strachu, a lásku v těhotenství necítil jelikož pro něj to bylo abstraktní, až když malého držel v náručí se všechny ty vztahy co už jsem měla já v průběhu těhotenství vytvořili u něj.
Pokud máte možnost požádat své blízké o pomoc a zažádat od státu příspěvky nechte si vaše dítě a užívejte si to, strašně rychle to utíká. Nebude celý život miminkem, vyroste půjde do školky, školy a vy můžete v klidu nastoupit do práce.
Hloupé názory, že dítě ti neudělal stát, máš předem myslet atd., neposlouchej lidi budou vždy jedovaté co se týče životní situace jinejch.
Dítě neplánovane může mít stejný krásný život, jako plánované pokud má aspoň jeden rodič, které ho miluje a bude se o něj starat.
Držím Vám palce
Tvůj přítel neni chlap ale srabotka. Neumi se postavit k veci čelem. A ty jsi asi hodne slepě zamilovaná, ze to nevidíš a setrváváš s ním. A oba jste navíc hloupí. Nechcete dítě a nechraníte se. I ve středověku tohle lidem docházelo ![]()
Tys dítě chtěla, myslela sis, že až budeš těhotná, změní názor. A ono ne, velká chyba úsudku.
Možnosti: 1) dite do babyboxu, adopce a ty zůstaň s chlapem, jenže mu to stejně nezapomenes a vztah stejně nevydrží
Chtělo to driv přemýšlet než roztáhnout nohy
@hanka.br. píše:
Pohádka skončila, nemůžeš mít všechno, co si naivně vysníš. Dítě není hračka, naprosto nezodpovědně jste se zachovali oba, zaplatíš to ty a tvé dítě. O přítele už jsi přišla, nemůžeš nazývat přítelem někoho, kdo ti vyčítá dítě, které sám zplodil. Čeká tě dřina, péče o dítě, na kterou budeš sama, samé starosti.
Přesně tak… ale i radosti ![]()
@truelly píše:
Evidentně Ty jsi dítě chtěla, proto ses nechránila. On nechtěl, ale myslel, že kdyby něco, půjdeš na potrat. Další svobodná matka bez otce…kolik jich tu už bylo tento týden?
Asi tak no, zenska musi byt ta, ktera se chrani, nebo aspon dusledne tu ochranu vyzaduje od partnera. Zenska musi mit jistotu, ze ma kvalitniho partnera, ktery chce v tu chvili taky dite, pak se chranit nemusi, ale jinak si ty dusledky vyzere ona a nejaky kecy o tom, ze proc se nechranil on, ze ma stejnou zodpovednost, jsou uplne k hounu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem skoro 7.mesicu tehotna, a pritel mi to vycita. Otehotneni jsme neplanovali, ani jeden se nechranili, stalo se.Ja jsem za miminko stastna, pritel ho nechtel, od zacatku byl pro potrat.Do tedka to probihalo v klidu, a ted strasne vycitky, ze jsem to podelala, rozhodla za nej atd, ze dite nechtel a nechce.
Absolutne jako ted nevim co mam delat, jsem v koncich.Ja bych na potrat nikdy nesla. O pritele samozrejmne prijit nechci.
Jsme spolu 3 roky.
Samozřejmě? Tak si ho nech a deti průběžně dávejte k adopci. Mnoho lidí bude šťastných. Oni, že mají děti a vy, že žádné haranty nemáte. A milujte se a mnozte se. Hlavně ho neprestavej milovat. Už je osvědčený!
Jak uz tady psaly holky, vztah s pritelem stejne skonci. On dite nechce, a adopce je nebetycna blbost, to nedas psychicky, protoze je to I tva krev, tve dite. Cili se rozejdete tak jako tak. Takze ti zbyva kamarada poslat do obehu, a po porodu ho zapsat do rodneho listu a nechat platit alimenty. Nebudes ani prvni, ani posledni svobodna matka - samozivitelka. Je to tezke, ale zvladnes to.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem skoro 7.mesicu tehotna, a pritel mi to vycita. Otehotneni jsme neplanovali, ani jeden se nechranili, stalo se.Ja jsem za miminko stastna, pritel ho nechtel, od zacatku byl pro potrat.Do tedka to probihalo v klidu, a ted strasne vycitky, ze jsem to podelala, rozhodla za nej atd, ze dite nechtel a nechce.
Absolutne jako ted nevim co mam delat, jsem v koncich.Ja bych na potrat nikdy nesla. O pritele samozrejmne prijit nechci.
Jsme spolu 3 roky.
Tak jako co jste čekali, když jste se nechránili? Zázrak.. Tohle je hodně s křížkem po funusu.. Buď si zvykne, nebo půjdete od sebe.. Nic víc.. Víc možností prostě není ![]()
Ještě pořád, holky, zapomínáte na tu cestu, kterou se nejspíš zakladatelka nakonec dá - nechá si dítě i přítele a bude denně doufat, že mimísek ho změní a že s ní zůstane. Že se z něj nakonec stane otec roku a dojde mu to, až mu miminko poprvé pozvrací tričko. A až si probdí pár nocí s vřískajícím kojencem, to bude teprve obrat o 180°, to jí ho bude okolí ještě závidět…
Ja bych si začala organizovat a shánět vlastní bydlení, ať se to do porodu stihne. Teda v případě, že jsi u něj, což předpokládám, neboť to je místní evergreen už. S malým miminem si neumím nějaký velký přesuny a stěhování bez pomoci představit. Pokud jsi náhodou ve svém, tak nemusíš dělat nic, a až začne chlap příliš vy*írat, tak ho vykopni ze dveří.
Rozhodně se nespoléhej, že až uvidí mimino, že ho láskou sežere. Novorozenec bude v noci řvát, ty budeš unavená, bolavá, nervózní, žádnej sex pro chlapa, ani navareno nebude mít…proste bude nakrklej ještě víc než teď.
Edit ještě jsem zapomněla, že navíc ještě ti bude muset začít dávat prachy..
S pritelem bydlime spolu, v pronajmu, ktery on plati atd.Mame jeste 3 letou holcicku ktera sice neni jeho, ale milujou se jako vlastni. Fungovali jsme spolu celou dobu bez ochrany ale z jeho strany si od daval vzdy pozor. Prasky rikal ze nejsou potreba.
Nevim co se ted stalo 😔 i jsme planovali jak se prestavi loznice aby jsme se vesli, veci mi pomahal schanet atd, a ted uplne obrat 😔
@Sandokanec píše:
Asi tak no, zenska musi byt ta, ktera se chrani, nebo aspon dusledne tu ochranu vyzaduje od partnera. Zenska musi mit jistotu, ze ma kvalitniho partnera, ktery chce v tu chvili taky dite, pak se chranit nemusi, ale jinak si ty dusledky vyzere ona a nejaky kecy o tom, ze proc se nechranil on, ze ma stejnou zodpovednost, jsou uplne k hounu.
To není úplně pravda. On se bude muset starat minimálně finančně.
Fakt, že se někteří rodiče o své děti nestarají, neznamená, že obecně rodiče za děti nenesou zodpovědnost.
@Anonymní píše:
S pritelem bydlime spolu, v pronajmu, ktery on plati atd.Mame jeste 3 letou holcicku ktera sice neni jeho, ale milujou se jako vlastni. Fungovali jsme spolu celou dobu bez ochrany ale z jeho strany si od daval vzdy pozor. Prasky rikal ze nejsou potreba.
Nevim co se ted stalo 😔 i jsme planovali jak se prestavi loznice aby jsme se vesli, veci mi pomahal schanet atd, a ted uplne obrat 😔
Nestalo se něco v jeho rodině nebo v práci? Nebo nedolehlo na něj vědomí, že teď už spadla klec? Že vlastní dítě nemůže vymazat ze života, že je to povinnost, která tu bude napořád?
@Anonymní píše:
Uprimne rikam, ze ve vesele situaci nejsi, dve deti, dva tatinkove (coz z praktickeho hlediska je slozitejsi) a velka pravdepodobnost, ze s nimi zustanes sama. Ve svetle toho posledniho prispevku si myslim, ze proste nema chut mit „na krku“ ctyri lidi. To je celkem velky financni zahul. Je samozrejme moznost, ze po porodu otoci, ale moc bych na ni nesazela. Naopak to na me dela dojem, ze mu mohl zkrizit cestu nekdo jiny, kdyz ted tak vyrazne obratil.
Ty chodis do prace nebo jsi na RD? Pokud mas praci, budes mit materskou, alimenty od obou tatinku a i na sebe od nynejsiho do dvou let. Pak i pripadne nejake davky.
Davat si pozor v situaci, kdy se dite nehodi, to je hloupost, ale to uz asi vis. Jenze u nej ta zodpovednost za to dite, pokud nebude chtit byt s tebou, konci alimenty a pak samozrejme stykem s ditetem. Ty budes mit ty deti dve a zodpovednost na full time. Financne to das, na rozhazovani nebude. Ale je uz pozde to resit, dite tu skoro je, je treba se kousnout a zvladnout to.
@Kubula.K píše:
To není úplně pravda. On se bude muset starat minimálně finančně.
Fakt, že se někteří rodiče o své děti nestarají, neznamená, že obecně rodiče za děti nenesou zodpovědnost.
On nemusi vubec nic, pokud ma nejakou pofiderni praci, brigady, nebo zivnost, tak se to da uhrat vzdy na nejaky minimum. Smulu ma jen dobre placeny zamestnanec. ![]()