Proč se tolik lidí ptá? "A kojíš"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148169
19.11.18 14:35
@a12 píše:
Uz chodi do skoly? :think:

Co to má se skvělostí co dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60984
19.11.18 14:37
@Anna766 píše:
Co to má se skvělostí co dělat?
:mrgreen:
Ja se jen ptam jestli uz chodí do skoly :mrgreen: pamatuju si jak si psala o vnucce tak jestli uz je skolni :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148169
19.11.18 14:42
@a12 píše: :mrgreen:
Ja se jen ptam jestli uz chodí do skoly :mrgreen: pamatuju si jak si psala o vnucce tak jestli uz je skolni :mrgreen:

Do školy jde v září.Už jsem se lekla že skvělost se započítává od začátku školní docházky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60984
19.11.18 14:43
@Anna766 píše:
Do školy jde v září.Už jsem se lekla že skvělost se započítává od začátku školní docházky. :lol:

Nekde mozna konci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
20.11.18 07:43
@dedrichov píše:
To jsem si právě vždy pro sebe říkala, zda se za kojení považuje podání MM z lahvičky, ale neodvažuju se nikoho zeptat.

Pro mě to je srovnatelné, jen získání mm a podávání ho lahvičkou dítěti je neskutečně náročnější, jak časově, tak bych řekla i psychicky. Ale bude tu určitě spousta ženských, které budou tvrdit, že kojení je top a když matka dítěti dá mm lahví, už je špatná.
Já osobně na sebe jen pyšná, že jsem odsávala mm tak dlouho, většina matek by se na to určitě vyprdla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
20.11.18 08:36

Ty dotazy začali už když jsme měli druhou… :D
Jen jsem chtěla ohledně kojení/nekojení ap. Mě je strašně líto, když slyším kolik úsilí někoho stálo zkoušet kojit, a pak je lidi snižují. Já jsem sice děti kojila tak do dvou let, ale vůbec to nebyla žádná moje zásluha - šlo to samo…
Jen tak pro „útěchu“ víte proč se za komunismu preferovalo nekojení? V některých letech (nevím přesně třeba v 50.) se natírali stáje kravám PCB (bifenyly-pokud se nepletu) a ty krávy to slízali-do mléka, to mléko vypili lidi a PCB se jim usadila v tucích. Pokud žena kojila, látka se uvolnila a byla v tom dítěti… prostě přišli na to, že když žena kojí, tak taky předává špatné látky… Tak gratuluji, že jste dětem tohle nepředali. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76007
20.11.18 08:49

@a12 @Anna766 a co chudáci tyto předškolní děcka. Každý se ptá dítěte, jestli se TĚŠÍ do školy :pocitac: :zed: :zed: :zed: dítě ani neví, co ta škola přesně je, a má se těšit :zed: dodnes si to pamatuji, jak mě tato otázka přiváděla do rozpaků a nechápala jsem, proč se ti dospělí ptají řadem, jestli se těším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76007
20.11.18 08:51

@harim a z čeho si myslíš, že je vyrobeno UM? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.11.18 09:11
@WojKa píše:
Pro mě to je srovnatelné, jen získání mm a podávání ho lahvičkou dítěti je neskutečně náročnější, jak časově, tak bych řekla i psychicky. Ale bude tu určitě spousta ženských, které budou tvrdit, že kojení je top a když matka dítěti dá mm lahví, už je špatná.
Já osobně na sebe jen pyšná, že jsem odsávala mm tak dlouho, většina matek by se na to určitě vyprdla. :)

Děkuju za odpověď. Vidím taky jako veeeelmi náročné, i časově a psychicky a maminka se snaží co může :palec: Čili i když někdo vidí miminko s lahví, nemůže vědět, co má v ní za mléko a mít připomínky :think:
Nevím, zda jsem se někdy nějké kamarádky na kojení zeptala (řečnicky, jak jinak), ale už si dám pozor, abych to neudělala. Nechci nikoho zbytečně ranit a každépádně miminko dostává mléko a dál to asi není třeba zkoumat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
20.11.18 09:29

@dedrichov Svatá pravda, ať už dítě dostává mm nebo um či matka kojí, není v tom rozdíl. To, že bude žena kojit, z ní nikdy neudělá dopravy dobrou matku. Moje první dítě bylo prakticky od narození na um, mrzí mě to, ale pro moji psychickou pohodu to bylo nezbytné. Kojení nešlo a v té době mě vůbec nenapadlo odsávat. Ale už to jsou tři roky, tak jsem se s tím trochu srovnala.
Jako jinak o té časové náročnosti, no dvě hodiny denně s odsávačkou a za zadkem tři děti pod tři roky, zábava. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148169
20.11.18 12:16
@stinga píše:
@a12 @Anna766 a co chudáci tyto předškolní děcka. Každý se ptá dítěte, jestli se TĚŠÍ do školy :pocitac: :zed: :zed: :zed: dítě ani neví, co ta škola přesně je, a má se těšit :zed: dodnes si to pamatuji, jak mě tato otázka přiváděla do rozpaků a nechápala jsem, proč se ti dospělí ptají řadem, jestli se těším

My se neptáme,nezdá se mi že by se někdo obzvlášť vyptával na těšení do školy.Ale třeba to ještě přijde.
Malá byla s předškolákama na kukačku ve škole,tak to jsem se jí optala jak se jí ve škole a škola vůbec líbila…ale tím to zhaslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí