Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše: Šla jsem i na Jáklův film. Zajímalo mě jak to zpracoval, to téma.
Já jsem také byla a byla jsem spokojená.
O Čingischánovi je zajímavá informace, že díky moderním metodám genetického výzkumu se zjistilo, že na světě je až 16 tisíc jeho přímých mužských potomků.
@Alladina píše:
Já jsem také byla a byla jsem spokojená.
Na mě moc drsné. Ale ta doba taková byla.
@Anna766 píše:
@M_Vladim I Jan Žižka než se dal na husitství byl v podstatě terorista. A Čingischánův hrob byl taky dosud nenalezen.
Slovo terorista bych nepoužil, to totiž předpokládá nějakou ideologii. ![]()
Tady šlo o sousedské spory a loupení peněz. Lapka sedí (tedy loupežník), nebo tat, což už je skoro neznámé slovo. ![]()
Ovšem zbyly nám třeba Všetaty. ![]()
@Anna766 píše:
O Čingischánovi je zajímavá informace, že díky moderním metodám genetického výzkumu se zjistilo, že na světě je až 16 tisíc jeho přímých mužských potomků.
Chyba! Šestnáct milionů!!!
![]()
Někdo se toho neuvěřitelného čísla lekl.
![]()
@M_Vladim píše:
Slovo terorista bych nepoužil, to totiž předpokládá nějakou ideologii.
Tady šlo o sousedské spory a loupení peněz. Lapka sedí (tedy loupežník), nebo tat, což už je skoro neznámé slovo.![]()
Ovšem zbyly nám třeba Všetaty.
Tak terorista jsem napsala v nadsázce. On nebyl zrovna beránek a zabíjel a loupil. A můžeme se dohadovat proč se dal k husitům. Jestli tomu skutečně věřil, nebo se chtěl před smrtí vykoupit z hříchů. Tím samozřejmě ani v nejmenším nesnižuju jeho velikost. Jen přemýšlím.
@M_Vladim píše:
Chyba! Šestnáct milionů!!!![]()
![]()
Někdo se toho neuvěřitelného čísla lekl.![]()
@Anna766 píše:
Tak terorista jsem napsala v nadsázce. On nebyl zrovna beránek a zabíjel a loupil. A můžeme se dohadovat proč se dal k husitům. Jestli tomu skutečně věřil, nebo se chtěl před smrtí vykoupit z hříchů. Tím samozřejmě ani v nejmenším nesnižuju jeho velikost. Jen přemýšlím.
To, jaké byly jeho motivy, bude složité. Určitě zamlada ty sousedské a loupěživé šarvátky, které mohly být dost kruté. Nebo třeba - bojoval proti římskokatolickému Řádu německých rytířů u Grunwaldu, asi mu k srdci nepřirostli. Byl v gardě krále, takže měl informace z nejvyšší politiky a to není vždy radost.
Osobně se s rektorem Janem Husem znal.
Příspěvek upraven 13.08.23 v 13:10
@Alladina píše:
Přesně, když se člověk zamysli, zda by tu ještě byl, narodit se třeba před 300 lety a mít ty nemoce, kterými prošel. Už jenom u žen porody.
No, já už na tuty ne.
Ale zase, výrok: „Jsme potomky vítězů!“
mě naplňuje určitou radostí a optimismem.
Naši předci si museli poradit nejenom s rovnocennou konkurencí, ale i s takovými těmi drobnostmi, jako jsou nemoci, hlad, nebo různá zranění, nebo porod.
Snad jsme něco podědili
![]()
Příspěvek upraven 13.08.23 v 13:11
@Anna766 píše:
A to jste věděli?? Že dnes je Mezinárodní den leváků?
Wow? ![]()
@Anna766 píše:
Historie mě fascinuje. Hodně čtu historické knihy.
Já se k historii vlastně po letech od školy vlastně tak trochu vracím. Ona bez souvislostí (které byly tehdy i jaksi, ehm, vyřazené), jen s hromadou dat je dost nezáživná a tak trochu k ničemu.
Mám teď trochu pozornost upřenou na prostor severně od Alp, kde se, kromě vykopávek, zachovalo dost málo informací.
No a vývoj člověka jako takový.
Příspěvek upraven 14.08.23 v 22:17
Mě by zajímalo, kolik potomků má Ježíš, behajicich dnes pí světě
@M_Vladim píše:
No, já už na tuty ne.
Ale zase, výrok: „Jsme potomky vítězů!“
mě naplňuje určitou radostí a optimismem.
Naši předci si museli poradit nejenom s rovnocennou konkurencí, ale i s takovými těmi drobnostmi, jako jsou nemoci, hlad, nebo různá zranění, nebo porod.
Snad jsme něco podědili![]()
Příspěvek upraven 13.08.23 v 13:11
Jak by asi vypadal svet s potomky porazenych. ![]()
@g.sandova píše:
Mě by zajímalo, kolik potomků má Ježíš, behajicich dnes pí světě
To je otázka do pranice.