A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6439
22.8.23 18:21
@Dana066 píše:
@samá práce Já nejdřív myslela, že se tam lidé mohli pověsit (spáchat sebevraždu). Na té fotce spí? V téhle pozici bych neusnula.

No, podle pár diskusních příspěvků jsem nějak vyvodil, že to byla taková starší záchytka. Psali tam něco o kocovině. Ožral jsi se v krčmě, tak tě nechali takhle přespat aby jsi se neudusil ve zvratcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21473
22.8.23 18:23

@samá práce myslim, ze takhle hlavou dolu clovek dlouho nevydrzi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13228
22.8.23 19:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
22.8.23 19:09

@Magical-eyes
Díky, to už mi dává smysl. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
22.8.23 19:13

@smile_xxx
Nejvice záleží na tom, v jaké sekci jsou zařazený v obchodě na automatických pokladnách nežli na soudech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148995
22.8.23 21:46
@samá práce píše:
Teď na mě vyskočilo na fcb. Musím se podělit.Ve Viktoriánské staré Anglii bylo nejnižším stupněm ubytování v místnosti, kde se za jednu penny dalo pověsit na šňůru. :mrgreen:

To je bizarní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148995
22.8.23 21:48
@smile_xxx píše:
A zpátky k rajčatům. Je to zelenina nebo ovoce? Rozhodl soud.
https://medium.seznam.cz/…-ovoce-18236?…Velmi zjednodušeně řečeno, rajčata jsou z botanického hlediska ovocem, zatímco z kulinářského zeleninou.

Už jsem to tu dávala. A meloun je zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7940
22.8.23 23:12
@samá práce píše:
No, podle pár diskusních příspěvků jsem nějak vyvodil, že to byla taková starší záchytka. Psali tam něco o kocovině. Ožral jsi se v krčmě, tak tě nechali takhle přespat aby jsi se neudusil ve zvratcích.

Tam se hlavně hodně diskutovalo o tom, jestli slovo hangover, tedy kocovina, souvisí právě s tímto způsobem noclehu. A prý ne, má to etymologicky jiný původ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37360
23.8.23 10:25
@Anna766 píše:
Když už jsme u toho hmyzu, tak Ondřeje Sekory Brouka Pytlíka a Ferdu Mravence zná snad každý, ale málo se ví, že Sekora byl milovník ragby, počeštil a přeložil ragbyové názvy, byl v Čechách prvním ragbyovým trenérem a rozhodčím a přivezl k nám první ragbyové míče.

A co se většinou už nedovíte, že tak trochu sympatizoval s fašisty a pak s komunisty ( pravda, tam můžete trochu polemizovat proč). :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37360
23.8.23 10:34
@samá práce píše:
:think: Dřív to asi bylo známější.
Rodinná historka: Když šla se mnou máma do porodnice v Podolí bylo zrovna po Silvestru. Kousek od porodnice na ní přišly stahy a tak se tam chytla zábradlí.
No a šel okolo chlap a peskoval:
" Těhotná a takhle se ožere!" 8o :mrgreen:
Vyprávěla, že měl kliku, že byl mimo dosah, jinak by se v tý chvíli asi místo klandru chytla jeho krku… :mrgreen::think: Podle sebe soudím tebe? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
24.8.23 16:59
@Anna766 píše:
Svět v souvislostech : Ženy ve Švýcarsku získaly volební právo až dva roky poté, co se první lidé prošli po Měsíci. Jedna z nejstarších dochovaných staveb u nás, rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha na hoře Říp je o 1000 let mladší než římské Koloseum.

A královna Kleopatra žila blíže přistání na Měsíci než stavbě pyramid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
24.8.23 20:21

Když si strčíte malíček do ucha a poškrábete se, zní to jako pacman :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21473
24.8.23 21:54
@Kvestorka píše: