A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16448
12.9.23 14:57
@Havlova píše:
Já to brala jako chyták. :oops:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
17.9.23 09:20

Nemusíte kojit jen své miminko, můžete kojit i manžela. Kupodivu to oba lidi prý zbližuje (no aby ne :D ). To aspoň říká paní z USA. Pokud jsem dobře přeložila, tak je kojení pro pána zdravé pro pokožku. Nejlepší je ta fotka, kde se pan manžel kojí :lol: :lol:

https://www.dailymail.co.uk/…ogether.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
17.9.23 15:38
@Dana066 píše:
Nemusíte kojit jen své miminko, můžete kojit i manžela. Kupodivu to oba lidi prý zbližuje (no aby ne :D ). To aspoň říká paní z USA. Pokud jsem dobře přeložila, tak je kojení pro pána zdravé pro pokožku. Nejlepší je ta fotka, kde se pan manžel kojí :lol: :lol:https://www.dailymail.co.uk/…ogether.html?…
:mrgreen: to dělám pravidelně, jen tam už není to mléko :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
18.9.23 09:00
@Dana066 píše:
Nemusíte kojit jen své miminko, můžete kojit i manžela. Kupodivu to oba lidi prý zbližuje (no aby ne :D ). To aspoň říká paní z USA. Pokud jsem dobře přeložila, tak je kojení pro pána zdravé pro pokožku. Nejlepší je ta fotka, kde se pan manžel kojí :lol: :lol:https://www.dailymail.co.uk/…ogether.html?…

Já to manželovi nabízela, zájem neměl. :mrgreen: Ale jednou mléko ochutnal, když měl krmit odsátým mlékem, protože nevěděl jak jinak ověřit správnou teplotu. :lol: Taky jsem mu nedávno dala ochutnat kaši pro syna, do které jsem dala své mateřské mléko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149012
18.9.23 09:04
@gabrriel píše: :mrgreen: to dělám pravidelně, jen tam už není to mléko :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
18.9.23 09:48
@gabrriel píše: :mrgreen: to dělám pravidelně, jen tam už není to mléko :lol:

To mi připomíná ten bonmot, že ženská prsa jsou něco jako modely vláčků. Je to věc primárně určená pro malé děti, ale nejvíc si s ní vyhrají dospělí chlapi. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
18.9.23 10:35

Bambus je tzv. monokarpická rostlina, tedy vykvetou všechny rostliny daného druhu najednou. ( +- nějaké ty odchylky, ale zhruba v jeden rok). Prakticky nejdůležitější druh bambusu Listoklasec černý, používaný ve stavebnictví, až po jídlo v Číně i Japonsku, má toto období 120 let.
všechny ty rostliny po světě se množí všelijakými různými způsoby. Ale všechny mají v sobě zakódovanou informaci o tom, kdy vzklíčila původní rostlina a tak opět rozkvetou ve stejnou dobu.
Květenství tohoto bambusu je očekáváno na rok 2028, protože k poslednímu květu došlo v roce 1908.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
18.9.23 10:56

@gabrriel A důležité je, že potom, co všechny najednou vykvetou, taky všechny najednou chcípnou, to je podstata monokarpických rostlin (že plodí jednou za život a pak zahyne). Jsou různé monokarpické rostliny, které ale nemusí být takhle synchronizované a jedou si podle svého, často i podle vnějších okolností (jak se jim v daném místě daří).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149012
18.9.23 10:57

Princezna Diana a Winston Churchill byli příbuzní, oba pocházeli z rodu Spencerů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
18.9.23 11:05
@klamonožka píše:
@gabrriel A důležité je, že potom, co všechny najednou vykvetou, taky všechny najednou chcípnou, to je podstata monokarpických rostlin (že plodí jednou za život a pak zahyne). Jsou různé monokarpické rostliny, které ale nemusí být takhle synchronizované a jedou si podle svého, často i podle vnějších okolností (jak se jim v daném místě daří).

Jo to jsem tam měl taky dopsat… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
18.9.23 13:23

@gabrriel OT můj muž jednou omylem ochutnal. Asi aby neurazil, tak polknul. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Já měla záchvat smíchu půl hodiny z toho jeho obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149012
18.9.23 13:27
@tulipán píše:
@gabrriel OT můj muž jednou omylem ochutnal. Asi aby neurazil, tak polknul. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Já měla záchvat smíchu půl hodiny z toho jeho obličeje.

Strejda, když měli s tetou mimčo, tak teta odstříkávala, měla nějaké potíže s kojením či co, tak strejda jednou přišel domu a šoupnul si to odstříkané mléko do kafe. Teta mu to řekla, jak mu to s tím mateřským mlékem chutná, tak se zarazil, hrdině překonal dávení :mrgreen: :mrgreen: od té doby už nebyl líný si dojít pro mléko do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
18.9.23 13:42
@Anna766 píše:
Strejda, když měli s tetou mimčo, tak teta odstříkávala, měla nějaké potíže s kojením či co, tak strejda jednou přišel domu a šoupnul si to odstříkané mléko do kafe. Teta mu to řekla, jak mu to s tím mateřským mlékem chutná, tak se zarazil, hrdině překonal dávení :mrgreen: :mrgreen: od té doby už nebyl líný si dojít pro mléko do lednice.
:mrgreen: Statečnej kluk, jak ten můj. :mrgreen: Můj muž prostě zapomněl, že kojím, no. :mrgreen: Žízeň neměl. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
18.9.23 15:08

No v době kojení jsem neochutnal. žena dala striktní stopku, že toho má hodně málo, tak ještě abych já ochutnal byť kapičku. Navíc bych musel přímo z bradavky, protože ani neodstřikovala, a na to byla hodně citlivá i psychicky, že chlap nedotýkat,, vyhrazeno pro mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová