Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemusíte kojit jen své miminko, můžete kojit i manžela. Kupodivu to oba lidi prý zbližuje (no aby ne
). To aspoň říká paní z USA. Pokud jsem dobře přeložila, tak je kojení pro pána zdravé pro pokožku. Nejlepší je ta fotka, kde se pan manžel kojí
![]()
@Dana066 píše:
Nemusíte kojit jen své miminko, můžete kojit i manžela. Kupodivu to oba lidi prý zbližuje (no aby ne). To aspoň říká paní z USA. Pokud jsem dobře přeložila, tak je kojení pro pána zdravé pro pokožku. Nejlepší je ta fotka, kde se pan manžel kojí
![]()
https://www.dailymail.co.uk/…ogether.html?…
@Dana066 píše:
Nemusíte kojit jen své miminko, můžete kojit i manžela. Kupodivu to oba lidi prý zbližuje (no aby ne). To aspoň říká paní z USA. Pokud jsem dobře přeložila, tak je kojení pro pána zdravé pro pokožku. Nejlepší je ta fotka, kde se pan manžel kojí
![]()
https://www.dailymail.co.uk/…ogether.html?…
Já to manželovi nabízela, zájem neměl.
Ale jednou mléko ochutnal, když měl krmit odsátým mlékem, protože nevěděl jak jinak ověřit správnou teplotu.
Taky jsem mu nedávno dala ochutnat kaši pro syna, do které jsem dala své mateřské mléko. ![]()
@gabrriel píše:to dělám pravidelně, jen tam už není to mléko
@gabrriel píše:to dělám pravidelně, jen tam už není to mléko
To mi připomíná ten bonmot, že ženská prsa jsou něco jako modely vláčků. Je to věc primárně určená pro malé děti, ale nejvíc si s ní vyhrají dospělí chlapi. ![]()
Bambus je tzv. monokarpická rostlina, tedy vykvetou všechny rostliny daného druhu najednou. ( +- nějaké ty odchylky, ale zhruba v jeden rok). Prakticky nejdůležitější druh bambusu Listoklasec černý, používaný ve stavebnictví, až po jídlo v Číně i Japonsku, má toto období 120 let.
všechny ty rostliny po světě se množí všelijakými různými způsoby. Ale všechny mají v sobě zakódovanou informaci o tom, kdy vzklíčila původní rostlina a tak opět rozkvetou ve stejnou dobu.
Květenství tohoto bambusu je očekáváno na rok 2028, protože k poslednímu květu došlo v roce 1908.
@gabrriel A důležité je, že potom, co všechny najednou vykvetou, taky všechny najednou chcípnou, to je podstata monokarpických rostlin (že plodí jednou za život a pak zahyne). Jsou různé monokarpické rostliny, které ale nemusí být takhle synchronizované a jedou si podle svého, často i podle vnějších okolností (jak se jim v daném místě daří).
Princezna Diana a Winston Churchill byli příbuzní, oba pocházeli z rodu Spencerů.
@klamonožka píše:
@gabrriel A důležité je, že potom, co všechny najednou vykvetou, taky všechny najednou chcípnou, to je podstata monokarpických rostlin (že plodí jednou za život a pak zahyne). Jsou různé monokarpické rostliny, které ale nemusí být takhle synchronizované a jedou si podle svého, často i podle vnějších okolností (jak se jim v daném místě daří).
Jo to jsem tam měl taky dopsat… ![]()
@gabrriel OT můj muž jednou omylem ochutnal. Asi aby neurazil, tak polknul.
. Já měla záchvat smíchu půl hodiny z toho jeho obličeje.
@tulipán píše:
@gabrriel OT můj muž jednou omylem ochutnal. Asi aby neurazil, tak polknul.![]()
![]()
. Já měla záchvat smíchu půl hodiny z toho jeho obličeje.
Strejda, když měli s tetou mimčo, tak teta odstříkávala, měla nějaké potíže s kojením či co, tak strejda jednou přišel domu a šoupnul si to odstříkané mléko do kafe. Teta mu to řekla, jak mu to s tím mateřským mlékem chutná, tak se zarazil, hrdině překonal dávení
od té doby už nebyl líný si dojít pro mléko do lednice.
@Anna766 píše:
Strejda, když měli s tetou mimčo, tak teta odstříkávala, měla nějaké potíže s kojením či co, tak strejda jednou přišel domu a šoupnul si to odstříkané mléko do kafe. Teta mu to řekla, jak mu to s tím mateřským mlékem chutná, tak se zarazil, hrdině překonal dávení![]()
od té doby už nebyl líný si dojít pro mléko do lednice.
No v době kojení jsem neochutnal. žena dala striktní stopku, že toho má hodně málo, tak ještě abych já ochutnal byť kapičku. Navíc bych musel přímo z bradavky, protože ani neodstřikovala, a na to byla hodně citlivá i psychicky, že chlap nedotýkat,, vyhrazeno pro mimčo.