Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Marka76 píše:Milupa píše:My na první čekali 4 roky a teď jsme čekatelé na druhé dítě-čekáme 2 roky.
ahojky,my jsme si dávali žádost o adopci v r.2007 v srpnu,v říjnu toho roku jsme šli na ivf-povedlo se a v červnu r.2008 se nám narodila dcera.Od února 2008 jsme začli dělat přípravku,takže vlastně těhotná…V únoru 2009 nám přišel papír,že jsme zařazeni mezi uchazeče o adopci,ale protože se nám narodila dcera,tak jsme to museli odložit do jejich dvou let-museli jsme.Říkali nám to na sociálce.V červenci 2010 jsme to znovu obnovili a stáále čekáme..
eňula píše:
Ahoj holky, tak paní z OSPODu zrovna odešla. Mám dobré pocity - až bych řekla, že skvělé! Už jsem psala v jiné diskusi, že jsme vlastně „těhotní“ (nemyslím, že by naši žádost měli zamítnout), akorát, že si počkáme o trošku dýl, než bude mimís u nás. Ale nevadí vůbec. Moc se těším!!
Paní si ani neprošla celý byt, jenom z obýváku nahlédla do ložnice, a jinak jsme seděli celou dobu v obýváku. Už v chodbě řekla, že to máme doma moc hezké, tak mě to potěšiloHezky jsme si povídali, zkrátka pohoda. Nic, plná dojmů jdu dneska poprvé jísta a pak hurá do práce.
(teď mě tak napadá - doufám, že jsme vyplnili všechno ,co jsme měli)
![]()
![]()
Ahoj holky, jen jsem chtěla podat nové zprávy. Kontaktovali jsme se s paní z OSPODu, tak údajně jsou teď naše lejstra někde na kraji, a teď budeme vyčkávat, až se nás (žadatelů) nasbírá dostatečná skupina. My jsme prý letos pátí žadatelé v pořadí. Jsem zvědavá, jak dlouho jenom na tu skupinu budeme čekat
.
@eňula píše:
Ahoj holky, jen jsem chtěla podat nové zprávy. Kontaktovali jsme se s paní z OSPODu, tak údajně jsou teď naše lejstra někde na kraji, a teď budeme vyčkávat, až se nás (žadatelů) nasbírá dostatečná skupina. My jsme prý letos pátí žadatelé v pořadí. Jsem zvědavá, jak dlouho jenom na tu skupinu budeme čekat.
A kolik párů Vás musí být-nás bylo 10.dostali jsme se tam že jedni vypadli-ale šlo to rychle ![]()
U nás paní byla v lednu a ještě pořád jsme nedostali pozvání na školení…
Ono je to vcelku jedno,protože žádost platí od podání žádosti-a kdyby pro Vás měli dítě tak to školení vezmou letecky a rychle. ![]()
Nám trvalo vyřizování papírů a školení necelý rok-to uteklo.Pak už se jen čeká a to vůbec neutíká ![]()
My jsme papíry na sociálku dali v srpnu a v říjnu jsme jeli na první psychotesty
ty jo, tak to byla rychlovka! Tady to asi takový spád nemá…
Capelucito, my jsme měli návštěvu první týden v únoru a zatím teda taky nic. Tak jsme na tom obdobně.
@Marka76 píše:
Ono je to vcelku jedno,protože žádost platí od podání žádosti-a kdyby pro Vás měli dítě tak to školení vezmou letecky a rychle.
Nám trvalo vyřizování papírů a školení necelý rok-to uteklo.Pak už se jen čeká a to vůbec neutíká
Tak nevím.Ale když jsme podávali žádost tak to orazily ůředním razítkem s datumem.Řekli nám že je to platné datumem podání-a měli jsme to uvedené i v papírech.Asi to dělají u Vás jinak
.Možná podle kraje ![]()
@eňula píše:
ty jo, tak to byla rychlovka! Tady to asi takový spád nemá…Capelucito, my jsme měli návštěvu první týden v únoru a zatím teda taky nic. Tak jsme na tom obdobně.
Odkud jsi? My z Prahy.
Ahoj , hodně uvažuji od adopci mimča ..je možné ,že miminko „bude moje“ .. hned po narození ? Ani nevím ,jak to probíhá ,jestli se za něco platí (což mi ale nepřijde) .
Ahoj Citrusku............aby sis mimčo mohla odnést domů z porodnice ,tak musíš mít přímou adopci,ale i tak musí proběhnout soud........a žádost o adopci dítěte m§žeš podat až v jeho věku 3 měsíců