Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja se taky hlasim do klubu. Ted uz ziju par let v USA a vylozene kamaradku tu nemam zadnou, jenom par lepsich znamych z prace. Jsem s malym doma, chodime leda tak na prochazky. Na plavani nebo na piskoviste chodit budu kvuli malymu, aby mel zabavu, ale nejak druzit s maminama si neplanuju. Mam tri dobre kamaradky v Cesku, s tema si pisu emaily a pohoda. S rodinou Skypuju. Jsem introvert, radsi vecer sedim s manzelem u televize, nez abychom nekam sli. On je nastesti stejna povaha. Byli jsme takovi uz pred mimcem, takze nas v tomto nijak neomezuje. Jako -nactileta jsem svoji povahu dost resila, ale ted uz jsem si zvykla a jsem v pohode. ![]()
Velice tě chápu ![]()
@papavlinka33 píše:
Taky nemusim lidi, ti moji mi nevadi(kamaradi, rodina, i kdyz obcas taky jo) obcas jdeme nekam ven, ale spis posedet s manzelem, kamaradkou, na parby nechodim, do klubu taky ne, piskovistim se vyhejbam, u pediatra cekam vzdy co nejdal od vsech aby se semnou nahodou nejaka maminka nepustila do reci o plinkach, zvraceni, curani, kakani atd. Na prochazky beru psa, aby me nikdo neopruzoval, nesnasim lidi co ti za deset minut reknou svuj zivotni pribeh a zatezovani lidi tlachanim o nicem na to mam internet. Celkove nejsem moc spolecenska a umim bejt dost neprijemna. Bud v klidu ja to beru jako svou prednost.
To je fajn, že je nás tolik samotářek. Jen nevím, jestli je to pro život lepší nebo horší…
.
Co myslíte vy? Má to asi své výhody i nevýhody.
@radúna já jsem taky samotářka a vidím v tom spíš výhody. ne že bych byla úplně sama, ale asi jako spousta z vás, jedna dobrá kamarádka a plus ještě parta holek kolem, se kterýma se ale vídáváme výrazně míň, tak třikrát do roka. vidím v tom spoustu výhod třeba v tom, že mě nevadí být třeba dva týdny doma a vidět lidi jen jednou za týden, když zajdu do obchodu
takže se vůbec nebojím, že bych na mateřský strádala
blbý je, že mám celkem rozloženou psychiku, takže mě dost často chytají paniky a to je ve spojení se samotářstvím hodně drsný, když se ti to stane třeba v narvaným supermarketu
ale snažím se nestresovat a je to o moc lepší
mě prostě k životu stačí moje zvířata, partner a sem tam prohodit pár slov s rodinou ![]()
Jde o tvuj zivot, takze jestli to tak tobe vyhovuje, tak je to definitivne lepsi, nez se premahat a nutit do spolecnosti. Ale pozor, aby to nevadilo partnerovi (i kdyz ten te urcite jako samotarku zna a je zvykly) a detem. Prave proto jsem psala, ze kvuli detem si myslim, ze to chce se premoct a chodit mezi lidi - na pisek, do materskeho centra, na plavani atp.
@radúna píše:
To je fajn, že je nás tolik samotářek. Jen nevím, jestli je to pro život lepší nebo horší….
Co myslíte vy? Má to asi své výhody i nevýhody.
ja vidim vyhodu v tom,nevysedavat denne nekde na kafickach v jednom:kdyz se s clovekem sejdete a popovidate jen jednou za cas,je vzdycky o cem mluvit…co se za tu dobu stalo, plno veci…nevim o cem bych se mela bavit s nekym koho bych musela vidat nekolikrat tydne…asi uz jen banality..vsedni veci..nuda
@Easinka my tu třeba máme dětský oddí, který funguje už od mýho narození a všichni se dobře známe. už máme děti (zakladatelé letos teda budou prarodičič, ale většina má děti do 10, max.12 let) a potkáváme se společně dál, i když už v oddíle nejsme činní, dokonce spolu jezdíme na týden na tábor. takže si nemyslím, že bych do budoucna děti nějak omezovala…na písek asi půjdu taky, ale tam ať se spíš seznamují oni, co já tam. na co se seznamovat s nějakou maminkou, to našim dětem k seznámení nepomůže (nebo to bude moc umělý)
@PjckjsANEBjája Ja videla, ze nejake maminky pisou, ze opravdu nikam nechodi, ani s detmi. Myslim, ze kvuli detem by se melo to nejak prekousnout. Ja psala, ze na piskoviste atp kvuli detem, taky se tam nejspis nebudu s nikym moc seznamovat - i kdyz jeden nikdy nevi, ze jo?
Takovej detskej oddil, jak pises, to je super. ![]()
Tak já se též přidám k divnejm
Já taky nemám moc v oblibě dětská centra, plaání.....Nejraději jsem taky doma. S nikým se moc nestýkám, jen s pár přáteli a to tak jednou do měsíce. Ono u nás není ani čas, raději jsem na zahradě, kde mají děti písek, já se v klidu rýpu v zemi…No paráda. Lidi mi taky moc nechybí a když zajdu na emimino, i když v počtu mých příspěvků to asi taky není moc valné oproti jiným za těch pár let, co sem člověk chodí. Takže nám je nejlépe v létě na zahrádce. ![]()
Ahoj, taky se hlásím do klubu.
Vždycky jsem byla spíš samotářka, už jako dítě jsem radši seděla doma s knížkou, než lítala venku.
Když jsem chodila do práce, pracovala jsem s lidma, takže když jsem přijela domu, bylam jsem ráda, že mužu být doma a mlčet.
Mám dvě nejlepší kamarádky, ale vídáme se málo, protože máme děti různě staré a skloubit návštěvu je problém. Do mateřského centra jsem začala chodit jenom kvůli prckovi a do debat s ostatními maminkami se nezapojuju.
A jestli to je horší nebo lepší? Já ani nevím, mě to vyhovuje.
Nikdy jsem nebyla typ, co se s každým hned kamarádí a snadno se seznamuje. Jako kdybych měla takovou obrannou skořápku nebo jak to nazvat. A co nesnáším, je bavit se na povel nebo protože se baví ostatní a já bych měla taky. ![]()
@Easinka aha, tak to jsem nějak nepostřehla…no, nemám dneska zrovna nejlepší den, těhu demence jak vyšitá - šla jsem do školy, stojím na přechodě a čekám na zelenou. no a po chvíli se rozhlídnu a přemýšlím, cože to tam dělám. až když jsem uviděla panáčky na semaforu, tak mi došlo, že tam přece čekám na tu zelenou
![]()
Myslím si, že „divné“ se mezi námi najdou snadno - podle počtu příspěvků
![]()
Holky, já jsem tak na půl…
Xhystám se do centra, že bych měla někde s malýmk jít a tak.. Docela jsem ale zažila pořádný šok na hřišti.. Protože jsem se přistěhovala zpět do rodného městečka, tak tam znám pár holek - mamin ale jakože jsme byly ve styku sem tam..
No opravdu jsem zůstala v šoku… Hned se začalo, co kde, kdo s kým, dokonce se stalo, že se mluvilo, že ta, či ona, má spratka, neumí vychovat dítě, ta si našla nového chlapa, kdoví jak to je, té vzali dítě a dali babičce, protože se neumí starat..Prostě drbárna…
Neříkám, že člověk někdy něco neřekne, stylem, já dávám nedávám, ale opravdu jsem zůstala v šoku, jak se ty ženské mezi sebou drbou a že se nebojí, že si to mezi sebou řeknou, že ta či ona je pomlouvala
Já jsem tiše zírala ![]()
@PjckjsANEBjája Preji bezproblemove tehotenstvi!
A gratuluju k svatbe - vdavala ses pred tydnem?
(Omlouvam se, tento prispevek nema nic spolecneho s tematem
)
Koukaly jste na seriál Sherlock? Nejsem psychopat, jsem vysoce funkční sociopat! ![]()
Jako mně nevadí popovídat si s lidma - když maj něco na srdci, ať se klidně svěřej. Jen je mi jich vždycky líto, protože mám pocit, že je znervózňuje, jak jsem mimo. Tuhle jsem sousedce obdivovala vnučku a nezeptala jsem se, jestli už má zuby! Chápete to? (Přitom ona naši malou poctivě kontroluje.)
Jinak samotářky mají imho dobrou výhodu v tom, že dokážou být samy se sebou. Takže je menší riziko, že se budou držet nějakého blba jen proto, „aby nebyly samy“ - to je vždycky argument, který mě dokáže vytočit.
Zatím se psychicky připravuju, jak budu chodit s naší - zdá se, že velice společenskou - princeznou na cvičení s dětmi od 1,5 roku. Doufám, že vesnické společenství jednoho obecního magora ustojí.