Averze k matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
6.3.18 13:59
@Anonymní píše:
@Bábrdl Já se vážně snažím s nima vycházet, ale prostě to tam není. Fakt mám pocit že jsem v „jiným hnízdě“

Za to je ale netrestej. Vinu na tom nese někdo úplně jiný než ty a adoptivní rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.3.18 13:59
@Bábrdl píše:
Podle mě za ty pocity tak úplně nemůžeš. Nevlastní je nevlastní :,(
Nějaký psycholog by ti mohl pomoci.

tím to být nemusí..Někdy má člověk složitý vztah i s vlastními rodiči…Osobně si myslím, že se zakl. hněvá (podvědomě) na své bio rodiče…Jenže ti nejsou po ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 14:00

@pe-terka to nevím, díky že jsi mě na to připravila…
Nechci opakovat chyby adoptivních rodičů…

• Citovat
  • Upravit
26270
6.3.18 14:01

Tohle je to riziko adoptovaných dětí i adoptivních rodičů…
Zakladatelku biomatka odloží jako mimino, najdou se manželé, kteří se o to dítě chtějí postarat bez ohledu na to, jako genetickou zátěž má od biorodičů a pak se z něj vyloupne tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.3.18 14:01
@Anonymní píše:
@terien ale tohle nebyla moje povinnost. Většina lidí mi doporučovalo nechat ji rehabilitovat na LDN. Já se starala o ni a na
zádech v šátku jsem měla mimino. Absolutně netušíš jaké to bylo, dál prosím nekomentuj

Predstav si, že tuším. Ale ty chceš slyšet jenom to, co se ti hodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 14:02

@Malaga i " tohle" je člověk…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.18 14:03

@terien asi máš pravdu, neztrácej tedy tady čas a jdi se věnovat dětem

• Citovat
  • Upravit
36556
6.3.18 14:05
@Anonymní píše:
@pe-terka to nevím, díky že jsi mě na to připravila…
Nechci opakovat chyby adoptivních rodičů…

Nikdo nechce opakovat chyby rodičů.
Ani tvoji adoptivní rodiče nechtěli určitě opakovat chyby svých rodičů. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.3.18 14:06
@Anonymní píše:
@terien asi máš pravdu, neztrácej tedy tady čas a jdi se věnovat dětem

To je fakt, na takovýho ***** jako seš ty plýtvat energií nebudu :mavam:

edit admin: nevhodný výraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
@Anonymní píše:
@terien asi máš pravdu, neztrácej tedy tady čas a jdi se věnovat dětem

ona není ta, která má problém ;)
je ve veřejné diskuzi…
a fakt to nejsi ty, kdo určuje pravidla diskuzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Malaga píše:
Tohle je to riziko adoptovaných dětí i adoptivních rodičů…
Zakladatelku biomatka odloží jako mimino, najdou se manželé, kteří se o to dítě chtějí postarat bez ohledu na to, jako genetickou zátěž má od biorodičů a pak se z něj vyloupne tohle…

Co tohle? Pečovala o nemohoucí adoptivní matku. To asi snad nezaslouží označení „tohle“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.3.18 14:11

@Bábrdl nevidím jediný důvod, proč by neměla pečovat o svojí mámu, když to bylo třeba…a taky nevidím důvod, proč by se měla o své mámě (která na sebe dobrovolně vzala výchovu a péči o cizí nechtěné dítě) vyjadřovat tak, jak se vyjadřuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
6.3.18 14:14

Moc tomu nerozumim. Nemela byste radši být ráda že si vás někdo adoptoval? :-) myslím to dobře. Moji rodiče mi predhazovali že jsem byla omyl a když jsem se po letech jejich agresivního hádání, skorovrazdeni apod. rozhodla že půjdu po jejich rozvodu k tatovi, pořád mi predhazoval jak je dokonalý otec že mě „zachranil“ a že se o mě stara. Nevim, myslím že je to povinnost biologických rodičů se nejen postarat, ale i předat lásku. Pokud se o vás vasi rodiče nepostarali a postaral se nekdo jiny, nemel by vas pocit být jiný? Jinak chápu že její pritomnost v tomto období může vadit. Moje tchýně je moc hodná a považuje mě za svoji dceru, ale představa že sem přijede v sestinedeli je silena. Rozhodně bych ji tu nechtěla :mrgreen: nemáte třeba jen nějaké hormonální výkyvy? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 14:15
@Anonymní píše:
@terien Pokory a vděku jsem už myslím projevila dost.

Prosím tě, drž se :hug: Já tady čtu ty řeči o „hledání hlubšího vztahu“ a „vděčnosti“ a „ty taky máš chyby“… zejména od lidí, co měli „perfektní maminku, nemůžou si stěžovat“, a chce se mi řvát.
Taky jsem nechtěné dítě, vím co to je za peklo. Jo, jsem vděčná, že jsem měla střechu nad hlavou a co jíst. Mám být vděčná i za to, že mám psychické následky na celý život, a i dlouho po třicítce regulérní psychický teror, protože vyjít s psychicky nemocnou, nevyrovnanou ženou, která ti ubližovala, ubližuje a ubližovat bude se prostě nedá?
Krucinál.
Já ti řeknu jediné, pryč. A fakt hodně rychle. Jestli nechceš trpět dalších pár desítek let, pozorovat, jak má tvoje máma raději svého vnuka než kdy měla tebe, a přemýšlet, proč to sakra je a čím ty jsi špatná… jak tě bude s ním srovnávat a vyčítat ti všechno možné i nemožné, co tys měla dělat jinak a líp, když jsi byla dítě… poslouchat překroucenou minulost, zapomenuté všechno, co ti ublížilo, a vybájené historky, jak to bylo skvělé - i když se to nikdy nestalo… Tak s manželem běžte pryč.

Bohužel jsou matky, které důvěru oplatí zradou, a úspěch kopnutím do kolene. Kdo tohle nezažil, měl by se aspoň zamyslet, nakolik je v pozici kázat těm, kteří si tím sami prošli.

• Citovat
  • Upravit
36556
6.3.18 14:15
@Malaga píše:
@Bábrdl nevidím jediný důvod, proč by neměla pečovat o svojí mámu, když to bylo třeba…

Já taky ne.
Ale taky nevidím důvod, proč o ní, že vychovali „tohleto“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová