Averze vůči návštěvě, návštěvám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140243
14.12.19 10:14
@Anonymní píše:
Taky jezdime převážně my navštěvovat rodinu a ne, nejezdime se tam najist.. Vyjimkou je návštěva tchýně u který prespavame a myslim, ze ji to vůbec nevadi, naopak, prska kdyz se nam to jednou nehodí a prijet nechcem protože jinak prostě vnoučata nevidí a vzhledem k tomu, ze bydlí daleko a boji se řídit po tmě, vyhovuje ji, ze jezdíme my tam a taky si ve svém domě vnoučata uzije víc

tak to vyznělo…tchyně u nás 3×, mamka 1×…ještě, že to tady krásně vypsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
14.12.19 11:30
@Anonymní píše:
Ahoj, posledni dobou tu ctu diskuze o nervech z navstev apod… ja kdyz jsem byla mala tak k nam furt nekdo neohlasene lezl, misto aby jsme si v kruhu rodinem, kdyz byl konecne tata doma o vikendu tak k nam lezly teticky, babicky… no a nejak jsem si vypestovala, ze k sobe domu nikoho poustet nechci a ani nechci aby ke mne nekdo chodil, A nebo abych ja k nekomu chodila, nemam problem se sejit nekde v restauraci, ale domov mi prijde jako intimni zona, treba na radiatoru susim kalhotky, nocni mura je ze se mi nesplachne wc papir :oops: Ted mam 5 mesicu noveho pritele a na pristi vikend se mam seznamit s jeho rodinou, rezervovala jsem stul v lepsi restauraci, a oni ze ne ze prijdou k nam a ze mi matka od pritele pomuze s cukrovim :pocitac: jen z te predstavy ze mi cizi zenska kmita po kuchyni ve me budi vztek, odmala jsem na navstevach nesnasela ze se nekdo petkrat zeptal ikdyz sem rekla NE jestli si dam. Je to az za tyden a me uz je ted z toho zle, prosim skoro v breku pritele at se sejdem nekde venku, ale „tchyne“ na tom trva, i jsem si rikala, ze proste odejdu, ale aby se mi nekdo bez kontroly hrabal vecech bez me pritomnosti to ne,.. byt je muj, pritel je na koleji a je u mne jen pres vikend

Podle mě to není normální. To už je nějaká fobie a být tebou tak to jdu řešit s nějakým psychologem. Začala bych na tom pracovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.19 12:21

Chápu obě strany. Já návštěvy přijímám, ale jen ty „důvěrné“ (rodinu, hodně blízké kamarádky) a pouze ohlášené. Kdyby někdo jen tak zazvonil nebo zavolal, že jde kolem, tak prostě neotevřu (a už jsem to párkrát bez výčitek udělala). Můj muž a jeho rodina jsou třeba zvyklí se scházet doma, do restaurací nikdy moc nechodili, jednak ze šetrnosti a zmlsanosti, jednak jsou zvyklí chvilku pokecat a pak hrát třeba společenské hry, starší členové se jdou na chvilku natáhnout, když je důležitý sportovní zápas, muži chodí po očku kontrolovat výsledek ( :roll: ). Pro ně by několikahodinové sezení v restauraci bylo trochu tísnivé. Na druhou stranu, máme normální vztahy, tchyně je zlatá ženská, když přijdou na návštěvu, rozhodně kolem nich nelítám jak hadr na holi a nedělám služku ve snaze se zavděčit.

Co se Tvé situace týče, přijde mi to trochu na sílu, chápu, že Ti to vadí, a rozhodně bych se nenechala uvrtat do společného pečení cukroví. Ale zase bych z toho nedělala třetí světovou. Pokud jsi na tom tak, že než aby kdokoliv překročil Tvůj práh, raději se rozejdeš, zkusila bych to pořešit. Úplně normální to není a pokud nenajdeš podobné „švihlého“ (bez urážky) partnera, asi skončíš sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 13:06
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
@Ba-stet píše:
Chápu obě strany. Já návštěvy přijímám, ale jen ty „důvěrné“ (rodinu, hodně blízké kamarádky) a pouze ohlášené. Kdyby někdo jen tak zazvonil nebo zavolal, že jde kolem, tak prostě neotevřu (a už jsem to párkrát bez výčitek udělala). Můj muž a jeho rodina jsou třeba zvyklí se scházet doma, do restaurací nikdy moc nechodili, jednak ze šetrnosti a zmlsanosti, jednak jsou zvyklí chvilku pokecat a pak hrát třeba společenské hry, starší členové se jdou na chvilku natáhnout, když je důležitý sportovní zápas, muži chodí po očku kontrolovat výsledek ( :roll: ). Pro ně by několikahodinové sezení v restauraci bylo trochu tísnivé. Na druhou stranu, máme normální vztahy, tchyně je zlatá ženská, když přijdou na návštěvu, rozhodně kolem nich nelítám jak hadr na holi a nedělám služku ve snaze se zavděčit.Co se Tvé situace týče, přijde mi to trochu na sílu, chápu, že Ti to vadí, a rozhodně bych se nenechala uvrtat do společného pečení cukroví. Ale zase bych z toho nedělala třetí světovou. Pokud jsi na tom tak, že než aby kdokoliv překročil Tvůj práh, raději se rozejdeš, zkusila bych to pořešit. Úplně normální to není a pokud nenajdeš podobné „švihlého“ (bez urážky) partnera, asi skončíš sama…

S tim podobně svihlym partnerem souhlasím.. Ja ho mám a je to velká výhoda.. Oba jsme spíš samotáři, nejsme na žádný grilovacky se sousedama a tak a myslim si, že by ten vztah úplně nefungovala kdyby to jeden z nas vyhledaval..

• Citovat
  • Upravit
2453
14.12.19 13:11

Tak podle me je problem na tvoji strane, mela by ses snazit svuj postoj k navstevam trosku poupravit. co znam, v mem okoli chodi vsichni k sobe navzajem domu, nikdo nedrepi s rodinou v restauraci. a az budou jednou okolo tebe pobihat deti, tak restaurace by byla fakt dost narocna. tchyne je evidentne typ, co zas do restaurace nerada, asi by si to tam vubec neuzila. mam takoveho tchana, toho bych do restaurace stopro nedostala, presne to slysim, jen je to predrazene a zrat se to neda :lol: tak je proste pozvi odpol na kafe, dopol s chlapem vyluxujte, namazte par jednohubek, nandejte cukrovi nebo par dortiku, seznam se a nenervuj se. a pokud jde o to cukrovi, mne jeji nabidka prijde hezka, takova maminkovska. jestli o to nestojis, rekni, ze cukrovi nejite nebo napec uz v tydnu a mas hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
14.12.19 14:50

No přijde mi to od přítele a jeho rodiny dost drzé, že se sami pozvou k tobě do bytu. A poznámka o pečení cukroví mi tedy přijde dobře ujetá. Proč by měla mladá holka, co bydlí sama, péct cukroví. Navíc cpát se někomu do kuchyně na první návštěvě vypovídá celkem o drzosti. Trvala bych na restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
14.12.19 15:10

Já radši na návštěvy chodím - můžu kdykoliv odejít :mrgreen: :mrgreen: hlavně teď, když máme kojence. A nemám ráda neohlášené návštěvy - klasický binec s dětma, ano i já suším kalhotky v obýváku a né vždy mám návštěvě co nabídnout - chipsy, vinko, či tak. Udělej kompromis, chvilku u tebe a pak se někam projít na svařáček atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
14.12.19 15:20

@mojmira co to meles za ho*na, kdo je jezdi vyzirat? :lol: Poradne cti a nevymyslej nejaky konspiracni teorie :lol:

My je navstevujem taky tak 3× za rok, takze vyzirat je urcite nejezdime…vydelavame oba dost penez, abychom si kvalitni jidlo mohli kupovat a nesomrovat u rodicu :lol:

Kdyz nevis, tak nesud. Uplne miluju tyhle moralisty, kteří vetsinou delaj sami to, za co soudi ostatni :lol: takze k mamince, kazdy vikend na obidek a jeste zradlo na pulku tydne s sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61120
14.12.19 15:32
@kve-tinka píše:
Já radši na návštěvy chodím - můžu kdykoliv odejít :mrgreen: :mrgreen: hlavně teď, když máme kojence. A nemám ráda neohlášené návštěvy - klasický binec s dětma, ano i já suším kalhotky v obýváku a né vždy mám návštěvě co nabídnout - chipsy, vinko, či tak. Udělej kompromis, chvilku u tebe a pak se někam projít na svařáček atd.

No to je další věc, taky takovy věci běžně doma nemáme, navic pijeme jen neperlivou vodu, takže ani k piti kromě vody nemam co nabidnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.12.19 15:47

Jaký trvá? Ty na tom trvej. K někomu se takhle pozvat? Jste spolu chvíli, ani u tebe nebydlí… Vůbec, žádný slzy. Oznámit, jdeme do restaurace, čau. Chtějí tě poznat nebo smejdit v bytě? Daleko líp se seznámí, když se jim budeš moct 100% věnovat v restauraci, než když kolem nich budeš kmitat doma. A ještě u toho péct cukroví? Jako vážně? Si tebe a ten byt chtějí spíš omrknout, zjistit, jestli máš pořádek a jsi „správná hospodyňka“. Aby nebyl chlapec trošku mamanek. Co řekne maminka, to platí, půjde se k tobě a hotovo.
Fobie je trochu šílená, ale nechat se navštěvovat nebo někoho navštěvovat není pro život nutnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
14.12.19 16:39

Mne prijde celkem drzost se k nekomu pozvat po par mesicich znamosti. A jeste pomahat s pecenim, to uz vubec. Ja tyhle kratkodobe znamosti a jeste ve studentskem veku, vubec neberu vazne. Vubec ta predstava, ze budu trvat na navsteve bytu slecny, se kterou muj 19ti lety syn chodi. Ani by me to nenapadlo. Znam ji, potkali jsme se na par spolecenskych akcich ale do bytu se ji opravdu necpu. A to spolu chodi dva roky. Ale proste studentska laska, nebudu z toho delat lustraci budouci snachy.

Ja navstevy rada spis nemam, neohlasene vubec nekceptuju a u ohlasenych zatnu zuby a nejak to zvladnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
14.12.19 17:48
@Anonymní píše:
Ahoj, posledni dobou tu ctu diskuze o nervech z navstev apod… ja kdyz jsem byla mala tak k nam furt nekdo neohlasene lezl, misto aby jsme si v kruhu rodinem, kdyz byl konecne tata doma o vikendu tak k nam lezly teticky, babicky… no a nejak jsem si vypestovala, ze k sobe domu nikoho poustet nechci a ani nechci aby ke mne nekdo chodil, A nebo abych ja k nekomu chodila, nemam problem se sejit nekde v restauraci, ale domov mi prijde jako intimni zona, treba na radiatoru susim kalhotky, nocni mura je ze se mi nesplachne wc papir :oops: Ted mam 5 mesicu noveho pritele a na pristi vikend se mam seznamit s jeho rodinou, rezervovala jsem stul v lepsi restauraci, a oni ze ne ze prijdou k nam a ze mi matka od pritele pomuze s cukrovim :pocitac: jen z te predstavy ze mi cizi zenska kmita po kuchyni ve me budi vztek, odmala jsem na navstevach nesnasela ze se nekdo petkrat zeptal ikdyz sem rekla NE jestli si dam. Je to az za tyden a me uz je ted z toho zle, prosim skoro v breku pritele at se sejdem nekde venku, ale „tchyne“ na tom trva, i jsem si rikala, ze proste odejdu, ale aby se mi nekdo bez kontroly hrabal vecech bez me pritomnosti to ne,.. byt je muj, pritel je na koleji a je u mne jen pres vikend

Jak tchyne na tom trva?! 8o Kdyby to bylo vase spolecne bydleni, tak jeste mozna bych to brala, ale byt je tvuj a ona se tam nema co na drzovku sackovat. To by mi asi blikaly vystrazne svetylka, ze je tak urputna uz ze startu. Pritel by mel byt na tvoji strane a ne ze maminka trva a pres to nejede vlak.

Ale musim rict, ze tve predstavy navstev na me pusobi trochu neuroticky, nic ve zlem, ale nestresuj se tolik zbytecne. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
77008
14.12.19 18:01

Já nechápu ty, co ti píšou, že je chyba v tobě. Po 5 měsících známosti ti jeho rodiče nemají co lézt do bytu a ještě se vnucovat na pečení vánočního cukroví :nevim: :pocitac: kde to jsme, jedna moje kamarádka se vdávala po 11 letech vztahu a jejich rodiče se vzájemně poprvé setkali týden před svatbou
prostě jsou rodiče vlezlí a drží, setkání v restauraci je naprosto dostačující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 18:49

Myslím si, že to ani jeho maminka nemusela myslet špatně, ale především by to měl vykomunikovat Tvůj přítel, a ne, že ho budeš s brekem prosit. Všechno je to o komunikaci a toleranci.

• Citovat
  • Upravit
17983
14.12.19 19:07

Taky nemam rada navstevy, i nerada nekam chodim. Uplne ti rozumim. Je netolerantni tvrdit, ze kazdy to musi mit nastaveno jako normu, byt hostitelem, a ze ti ostatni jsou divni a zrali na psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová