Babiččina výchova mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Plamí
27.9.16 12:47
@Nimie píše:
Tak pokud nesouhlasíš, tak nepůjčuj a hlídej si jí sama :nevim: jak se rozvíjení šikovnosti vylučuje s otužováním nebo ponecháním jisté dávky svobody netuším, ale to už je na tobě. Prostě pokud nesouhlasíš, tak nepůjčuj, jen bych obecně doporučila nezaměňovat poměrně závažné zanedbání dítěte s odlišnostmi názorů, které navíc schováváš za argument, že jste „moderní“ ;)

Tak. Navíc, tazatelka by si po sobě měla přečíst příspěvek, alespoň ten úvodní. Ono je moderní i takhle vidlácky psát, jako kdyby neabsolvovala školní docházku? :nevim:Vždyť je to její vizitka.
Otužování je zdravé, automimunizace rovněž. Moderní mi občas přijde zcestné. Ale to dítě je asi skutečně ještě příliš malé.

• Citovat
  • Upravit
Plamí
27.9.16 12:59

A ještě k těm slepicím, na náš pozemek občas zalétávaly( přes zeď 2 m vysokou!) sousedovic slepice a hodovaly mi na rajčatech. Naklovly, poďoubaly a naklovly další.
Byla to neuvěřitelná práce takovou slepici pokaždý chytit, pak už jí ve skleníku zkrátit brka nebyl takový problém, ačkoliv jsem to několikrát dělala manikúrníma nůžkama, jiné jsem po ruce neměla… :lol:
Po očích mi nešly, byl to asi mírumilovný druh.Ty okožravé se mi ovšem líbí.

• Citovat
  • Upravit
80472
27.9.16 13:05

Jo to říkáš ted. Ale kdyby ti vysrkla sklivec, to bys mluvila jináč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.9.16 13:30

@inkakřivák no třeba a byly nalepené na plotu.. Já nevím, proč to tak řešíte.. pokud mají nějaké divoké slepice, a zakladatelka se bojí, tak at tam děti nestojí.. u plotu..
Já děti pouštím ke slepicím normálně, ale vím, jaké potvory má máma, i s kohoutek, tak tam bych si jistá nebyla- kouhout na zádech, slepice, když se ženou na jídlo, tak jsou schopné vletět pomalu do náruče pařátama, jak se hrnou.. :mrgreen:
Ale vyloženě zobání do očí, to jako mě nenapadlo, to přiznám..To bych se bála spíš tahání kotat, to dokáže pěkně škrábnout, takové divoké..
Ale asi babička bude docela drsná, když namáčí v bečce se studenou vodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.9.16 13:32

@inkakřivák no hele, krom toho, že tu máme asi 500 lidožarvých sklivcchtivých slepi, tak tu máme i kolem 200 krav.. no a taková nasra*á stračena česká útočná.. to je taky chuťovka :mrgreen: :mrgreen: jo a miímovhodem, nasratá prasnice se selátkama, to je pravá pevnost boyard… jen je mi záhadou, že všech mých 5 dětí je ještě stále zdrtávo a v celku :mrgreen: :mrgreen: soběma očima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
27.9.16 14:33

@Janasas tohle asi fakt bude i dost o tom, na co je člověk zvyklý. My když někomu prozradíme co všechno máme doma, tak se hned každý děsí, že k tomu si přeci dítě nepřivedeme a už to jede - milion argumentů, proč je to nebezpečné, nehygienické 8o a div ne škodlivé 8o přitom tu máme jen pár (hodných) mazlíků :mrgreen: :P

Chápu, že pro člověka, pro kterého vrcholem mazlíka je morče nebo křeček na to bude pohlížet jinak než člověk zvyklý na hromadu zvířat a dětí pobíhajících mezi nima. Ale faktem je, že s tím, jak zděšeně k tomu přistupuje ta první skupina, tak to by musela ta druhá skupina být úplně bez dětí, protože by mezi nimi byli samí invalidi bez oka a prstíků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
27.9.16 14:35
@Krrysa píše:
@inkakřivák no hele, krom toho, že tu máme asi 500 lidožarvých sklivcchtivých slepi, tak tu máme i kolem 200 krav.. no a taková nasra*á stračena česká útočná.. to je taky chuťovka :mrgreen: :mrgreen: jo a miímovhodem, nasratá prasnice se selátkama, to je pravá pevnost boyard… jen je mi záhadou, že všech mých 5 dětí je ještě stále zdrtávo a v celku :mrgreen: :mrgreen: soběma očima :mrgreen:

Ježiš tak upřímně na krávy mám mnohem horší vzpomínky než na slepice, před 200 bych zdrhala :lol: ale za to může jedna konkrétní, která tehdy u sousedů vedle babičky jim dělala hlídacího psa. To psí hlídač byl proti ní hadr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
27.9.16 14:36

@Krrysa No tak prasnici s mladýma, tu obcházím obloukem, tam už fakt končí legrace. Když se jednou proběhneš a cvaká ti zubama po nohách, dáváš si bacha. Ne že by se mi to stalo, ale zase vím, co už je na hraně. Nas. átou stračenu neznám, mi přišly vždycky takové můůůů-dobrácké. Znám kozu horolezeckou obecnou svi. u, co zdrhne jak může a pak se pokusí uškrtit na provaze. Ale taky je fakt, že některé ty prasnice jsou prostě flegmoši, ke kterým se dá vlézt, i když tam mají kopec selat - a bouchnou sebou na zem a nechají se drbat.
Moji dceru coby lezce po čtyřech jsme jednou vytahovali z králíkárny a moc se jí to nelíbilo, očividně v tom hnoji jí bylo fajn. Taky proto je astmatik syn a ne ona. A taky jí moc chutnalo s kachnaty, jenom ty kopřivy vybírala. Ale je pravda, že šrot a brambory fantasticky voní - a chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
27.9.16 14:38

@Nimie No však, to byla ta Vlaška obří lidožravá. Určo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
27.9.16 14:53
@inkakřivák píše:
Jo to říkáš ted. Ale kdyby ti vysrkla sklivec, to bys mluvila jináč!

Příště si vezmu svářečskou helmu… :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
Plamí
27.9.16 15:00

Tedy, dívky, vy jste tak statečné.
Já mám ráda pejsky do velikosti čivavy, tuhle mě napadlo něco gaučového, kouslo mě to do kotníku, tedy kouslo, zkusilo to.
Mám respekt z hus, kočky jsou v poho, máme doma, slepice nevadí, ale kravičky a jiná tato větší zvířata, 8o no prostě měla bych se otužit. :D

Včera jsem četla inzerát na pronájem racků. Protože vím, že si lze najmout holubice i holuby, třeba na svatbu, racci mi přišli divní jen trochu. Čím jsem starší, tím jsem naivnější. Asi přicháží ta stařecká hloupost.

• Citovat
  • Upravit
80472
27.9.16 15:03

@Plamí No právě ti mrnavci jsou hrozně agresivní, asi si tím kompenzují velikost. jsou to povětšinou poněkud máklá hysterická stvoření. Manžela takhle jednou kousl jezevčík - jdeme po ulici, proti nám paní s daklem na šnůře, míjíme se, a ten salám se otočil a cvak ho do kotníku. Asi se mu nezdál nebo prostě byl právě načuřený či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
27.9.16 15:04

@Plamí To ti nepomůže, ona jak klove jede jak datel! Prostě jak vidí voko, je zle. Ber s sebou brokovnici a nejlíp s upilovanou hlavní - anebo kalašnikova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
27.9.16 15:43
@inkakřivák píše:
@Plamí To ti nepomůže, ona jak klove jede jak datel! Prostě jak vidí voko, je zle. Ber s sebou brokovnici a nejlíp s upilovanou hlavní - anebo kalašnikova.

Nemám brokovnici, ani s upilovanou hlavní, chjo. Co jsem to za ženu, takovýhle základní věci nemám, hamba mi… :oops: Mohla bych se bránit tak pilníčkem na nehty, jak s sebou furt v kabelce vláčím manikúrní pouzdříčko. Taky bych natu slípku mohla plivnout, a jak si celkem často čistím zuby, mohl by ji zasáhnout mentol, jo přidám na mentolu.
Ten podvraťák, co rafnul mě, byl taky nějakej zpruzenej, to máš pravdu, přímo byl nafranej.

• Citovat
  • Upravit
32028
27.9.16 16:32
@inkakřivák píše:
@Nimie No však, to byla ta Vlaška obří lidožravá. Určo.
:mrgreen: asi jo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová